Cameron Diaz on puskan puolella. Kuva: Reuters
Cameron Diaz on puskan puolella. Kuva: Reuters

Tänä vuonna käyty häpykarvakeskustelu on johtanut karvoitusten monimuotoistumiseen.

Häpykarvoituskeskustelu alkoi jo viime vuoden lopulla, kun näyttelijä Gwyneth Paltrow kertoi suosivansa intiimialueellaan ”70-luvun tyyliä”. Sitten kollega Cameron Diaz julkaisi The Body Book -terveyskirjansa, josta oli omistettu kokonainen luku häpykarvoitukselle – nimenomaan luonnolliselle sellaiselle.

Praise of Pubes (eli ylistys häpykarvoille) -osiossa Cameron kertoo ”ihanasta häpykarvojen verhosta”, joka ”ympäröi tätä upeaa, herkkää kukkaasi”. Samalla hän hämmästelee sitä, että jotkut käyvät poistattamassa karvansa pysyvästi laserin avulla. Hänen mielestään karvoitus on kujeileva ja tuo alapäähän sopivaa mystiikkaa. Kirjassa hän pohtii myös karvoituksen vaikutusta terveyteen.

Kuluneen vuoden aikana näyttelijä on saanut monta tilaisuutta selitellä mielipidettään ja puhua kukoistavan häpykarvoituksen puolesta.

– Minulle ei ole väliä sillä, mitä naiset itselleen tekevät, mutta meidän pitää saada tietää, miten kehomme toimivat. Karvoitus on siellä tarkoituksella ja laserointi tarkoittaa sen menettämistä ikuisesti! Cameron kertoi vierailessaan Graham Norton Show’ssa.

Kiitorata vai kaikki pois?

Ilmeisesti näyttelijät ovat saaneet mielipiteillään jotakin aikaan, koska nyt Racked-verkkosivusto julistaa, että brasilialainen vahaus on kriisissä.

Esimerkiksi amerikkalainen Completely Bare -karvanpoistoketju on vaihtanut nimensä toimittuaan 16 vuotta joka ikisen haituvan poistamiseen viittaavalla nimellään. Uusi nimi, Spruce & Bond, sallii monimuotoisemman karvoituksen.

– Häpykarvoitus on niin henkilökohtainen asia. Erilaiset ihmiset haluavat hyvin erilaisia tyylejä, Spruce & Bondin markkinoinnista vastaava Sarah Bennett kertoo Rackedille.

Brassivahaus on edelleen suosittu, mutta niin ovat persoonallisemmatkin häpykarvat.

Strip: Ministy of Wax -karvanpoistoketjussa on puolestaan huomattu, että brasilialaisen vahauksen suosio on ollut viime aikoina laskussa. Siihen vaikuttavat myös vuodenajat: kesällä halutaan paljaampaa, talvella karvat saavat rehottaa vapaammin. Salonkiketjun johtaja Ramon Padilla kuitenkin sanoo Rackedille, että puskatrendi menee ja tulee säännöllisesti. Sen sijaan täysin paljaan intiimialueen sijaan yhä useampi on halunnut jättää iholleen myös kolmion ja kiitoradan muotoisen kaistaleen karvoitusta.

Toki karvanpoistosalonkien liiketoiminnan ytimessä on, noh, karvojen poisto, joten on luonnollista että sinne hakeutuvat edelleen ne asiakkaat, jotka haluavat karvoituksestaan eroon.

Siitä, mitä kotikylppäreissä tapahtuu höylän ja ajeluvaahdon kanssa, ei paljon tiedetä – joitakin kyselyitä aiheesta on toki tehty. Niistä käy ilmi, että brasilialainen vahaus ei edes ole niin yleinen kuin siitä käytävän keskustelun perusteella luulisi.

Joka tapauksessa on hienoa, että kentältä kuuluu muitakin ääniä kuin ”kaikki pois”. Esimerkiksi sellaisia, että karvaisuus tai karvattomuus on jokaisen oma asia.

Lue myös:

Alapään sheivaaminen voi olla vaarallista

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Värjäisitkö sinäkin kainalokarvasi iloisella värillä?

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.
 

 

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.