Cameron Diaz on puskan puolella. Kuva: Reuters
Cameron Diaz on puskan puolella. Kuva: Reuters

Tänä vuonna käyty häpykarvakeskustelu on johtanut karvoitusten monimuotoistumiseen.

Häpykarvoituskeskustelu alkoi jo viime vuoden lopulla, kun näyttelijä Gwyneth Paltrow kertoi suosivansa intiimialueellaan ”70-luvun tyyliä”. Sitten kollega Cameron Diaz julkaisi The Body Book -terveyskirjansa, josta oli omistettu kokonainen luku häpykarvoitukselle – nimenomaan luonnolliselle sellaiselle.

Praise of Pubes (eli ylistys häpykarvoille) -osiossa Cameron kertoo ”ihanasta häpykarvojen verhosta”, joka ”ympäröi tätä upeaa, herkkää kukkaasi”. Samalla hän hämmästelee sitä, että jotkut käyvät poistattamassa karvansa pysyvästi laserin avulla. Hänen mielestään karvoitus on kujeileva ja tuo alapäähän sopivaa mystiikkaa. Kirjassa hän pohtii myös karvoituksen vaikutusta terveyteen.

Kuluneen vuoden aikana näyttelijä on saanut monta tilaisuutta selitellä mielipidettään ja puhua kukoistavan häpykarvoituksen puolesta.

– Minulle ei ole väliä sillä, mitä naiset itselleen tekevät, mutta meidän pitää saada tietää, miten kehomme toimivat. Karvoitus on siellä tarkoituksella ja laserointi tarkoittaa sen menettämistä ikuisesti! Cameron kertoi vierailessaan Graham Norton Show’ssa.

Kiitorata vai kaikki pois?

Ilmeisesti näyttelijät ovat saaneet mielipiteillään jotakin aikaan, koska nyt Racked-verkkosivusto julistaa, että brasilialainen vahaus on kriisissä.

Esimerkiksi amerikkalainen Completely Bare -karvanpoistoketju on vaihtanut nimensä toimittuaan 16 vuotta joka ikisen haituvan poistamiseen viittaavalla nimellään. Uusi nimi, Spruce & Bond, sallii monimuotoisemman karvoituksen.

– Häpykarvoitus on niin henkilökohtainen asia. Erilaiset ihmiset haluavat hyvin erilaisia tyylejä, Spruce & Bondin markkinoinnista vastaava Sarah Bennett kertoo Rackedille.

Brassivahaus on edelleen suosittu, mutta niin ovat persoonallisemmatkin häpykarvat.

Strip: Ministy of Wax -karvanpoistoketjussa on puolestaan huomattu, että brasilialaisen vahauksen suosio on ollut viime aikoina laskussa. Siihen vaikuttavat myös vuodenajat: kesällä halutaan paljaampaa, talvella karvat saavat rehottaa vapaammin. Salonkiketjun johtaja Ramon Padilla kuitenkin sanoo Rackedille, että puskatrendi menee ja tulee säännöllisesti. Sen sijaan täysin paljaan intiimialueen sijaan yhä useampi on halunnut jättää iholleen myös kolmion ja kiitoradan muotoisen kaistaleen karvoitusta.

Toki karvanpoistosalonkien liiketoiminnan ytimessä on, noh, karvojen poisto, joten on luonnollista että sinne hakeutuvat edelleen ne asiakkaat, jotka haluavat karvoituksestaan eroon.

Siitä, mitä kotikylppäreissä tapahtuu höylän ja ajeluvaahdon kanssa, ei paljon tiedetä – joitakin kyselyitä aiheesta on toki tehty. Niistä käy ilmi, että brasilialainen vahaus ei edes ole niin yleinen kuin siitä käytävän keskustelun perusteella luulisi.

Joka tapauksessa on hienoa, että kentältä kuuluu muitakin ääniä kuin ”kaikki pois”. Esimerkiksi sellaisia, että karvaisuus tai karvattomuus on jokaisen oma asia.

Lue myös:

Alapään sheivaaminen voi olla vaarallista

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Värjäisitkö sinäkin kainalokarvasi iloisella värillä?

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis. 

Tyylikonsultti Leena Sarven mielestä paras kauneusniksi on olla sinut itsensä kanssa.

Tyylikonsultti Leena Sarvelle kauneus tarkoittaa ennen kaikkea asennetta, mutta myös sunnuntaisia turvenaamiohetkiä. Kun hän ostaa huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Nyt hän paljastaa kauneusniksinsä ja -paheensa.

Kauneusniksini…

Kasvojen perusteellinen puhdistaminen. Olen tarkka erityisesti silmämeikin kanssa, että jokainen ripsivärin muru lähtee. En myöskään mene nukkumaan ilman silmänympärysvoidetta. Tärkeintä on kuitenkin olla sinut itsensä kanssa. Jokaisella on nenänpielessään tai leuassaan epäpuhtauksia. Ne eivät näy kadun toiselle puolen. Ryhti kuntoon ja hymy kasvoille. Se on paras vinkkini.

Kauneussalaisuuteni…

Käyn kosmetologilla kahden kuukauden välein. Puuterihuoneen Katrilla on maagiset kädet. Käytän myös viikoittain syväpuhdistavaa naamiota. Sunnuntai on kauneuspäiväni. Mieheni kutsuu sitä kauheuspäiväksi. Silloin kävelen turpeet naamallani kotonamme.

Paheeni…

Auringon ottaminen. En voi sille mitään, aurinko vetää puoleensa. Terassilla valitsen aina aurinkoisimman pöydän, ja uima-altaalta minua saa houkutella pois. Maksan paheestani couperosalla, jota on leuassani ja poskipäissäni. Onneksi käteni hakeutuvat nykyään 50-suojakertoimille.

Kauneinta minussa…

Hymyni, joka ulottuu silmiini ja tulee sydämestäni. Kun minusta otettiin ensimmäiset mallitestikuvat, valokuvaaja sanoi, että sinulla on miljoonan dollarin hymy. Olen käynyt samalla hammaslääkärillä puolen vuoden välein siitä saakka, kun täytin 16. Kun suu voi hyvin, elimistöllä menee paremmin.

Tuhlaan…

Huulikiiltoihin. Kun ostan huulikiiltoja, edes taivas ei ole rajana. Mieheni on usein todennut, että nykyiset riittävät jo. Olen aina tykännyt meikistä, jossa silmät ovat tummat ja huulet vaaleat. Lisään huulikiiltoa päivän mittaan useasti.

Säästän…

Silmämeikinpoistoaineessani. Rakastan marketin silmämeikinpoistolappuja. Kun matkustan, pakkaan lappuja käsimatkatavaroihini pakastepussissa. Öljyinen pinta voitelee ihoa ja notkistaa ripsiä. Myös tyttäreni käyttää niitä.

Aion…

Jatkaa kuntosaliharrastustani. Raudan vääntäminen on parasta kasvojumppaa. Olen käynyt salilla yli kolmekymmentä vuotta. Päiväni aloitan kävelyllä meren rannalla. Rakastan merta. Kun seison sen äärellä, tunnen, että olen matkalla jonnekin.

Toivoisin, että…

Suomalaiset naiset eivät pitäisi itseään vakan alla. Yleensä laittaudumme vain Leville ja laivalle, vaikka arki on kuitenkin se, jota elämme eniten. Suomalaisilla on upean väriset silmät: vedenvihreät tai taivaansiniset. Niitä kannattaa korostaa.

56-vuotias tyylikonsultti ja muodin ja kauneuden sekatyöläinen.

Asuu Helsingissä puolisonsa, 19-vuotiaan tyttärensä ja kahden koiransa kanssa.

Aloitti mallintyöt 1978. Vetänyt myös omaa tyyliohjelmaa televisiossa.