Kun pohjatyön tekee illalla, tukan ehtii laittaa nätiksi aamulla.

20 minuutin wow-kiharat

Sormikiharat ovat vanha mutta toimiva tukkajekku. Vinkki: Letitetty tai nyöritetty otsis toimii kiharoiden kanssa.

Illalla Levitä pestyihin hiuksiin muotovaahtoa tai käytä kampausnestettä. Aloita tukan kieputtaminen ylhäältä.

Kierrä lähes kuiva hius kevyesti nyörille, pyöritä se löysäksi lenkiksi itsensä ympäri dallaspullan tapaan ja kiinnitä kahdella ristikkäisellä pinnillä. Suihkauta kevyttä lakkaa päälle.

Älä kiharra otsatukkaa, sillä lyhyiden suortuvien kierteistä on mahdoton mennä takuuseen.

Sitten mummon laatikolle lainaamaan hiusverkkoa – se pitelee yömöyrijänkin sykeröt paikallaan. Myös sukkahousut toimivat häräapuna.

Aamulla Haro avatut suortuvat sormilla ja suihki sekaan kevytrakenteista lakkaa. Puristele ja möyhi kiharat ilmaviksi. Voit hieroa käsiin hippusen vahaa, joka sitoo kiharoita ja taltuttaa pörröisyyden.

Lyhyessä ja polkassa tukassa sormikihara on paras kampauksen pohjana, eli tukka kannattaa kerätä pinneillä sivuille tai niskaan nutturaksi.

Puffi-lettikampaus vartissa

Letit eivät vaadi suurta sormisukkeluutta, mutta niillä on vaikea saada oikutonta, auki jätettävää kiehkuraa. Leteillä taiotaankin muhkean ilmava pohja kampauksille.

Illalla Jo yhdellä tai kahdella letillä saa tukkaan puffia, mutta tasaisimmin tukka kuohkeutuu, kun lettejä siksakkaa kaksi niskaan, sivuille ja päälaelle.

Käytä alla muotovaahtoa tai kampausnestettä ja aloita letittäminen, kun tukka on enää hitusen kostea.

Saat latvoihin taipuisuutta, kun kierrät letit lopuksi sormikiharoiden tapaan itsensä ympärille ja kiinnität ne pinneillä.

Aamulla Avaa letit ja nosta tukka pinneillä nutturaksi taakse tai kerää suortuvat toiselle puolen päätä näyttäväksi kiharaputoukseksi. Jos haluat kampaukseen vähän vaihtelevuutta, nyöritä hiukset sivuilta. Viimeistele lakalla.

Pikavinkki: Huijaa lisäkkeellä

Jos tukka ei muuten asetu, huijaa siihen uutta potkua lisäkkeellä. Perinteisen ponnarilisäkkeen sijaan kokeile kunnon rokkiharjaa.

Elegance Paris Twist -lisäke on tehty kuituhiuksesta, jota voi pestä miedossa sampoovedessä. 50 €, Balmain.
Tiedustelut: 0800 936 41.

Tupeeraa otsatukka ja kiinnitä se pinneillä muhkeaksi heitoksi päälaelle. Tee lopputukasta banaaninmuotoinen nuttura taakse ja varmista pysyvyys lakalla, joka saa tällä kertaa olla astetta tujumpaa.

Kruunaa komeus kiinnittämällä lisäke hainhampaan avulla nutturaan ja väännä sen sisällä oleva rautalanka nutturan kanssa samaan linjaan. Sitten vain irokeesia ulkoiluttamaan. Tai vaikka moshaamaan.

Tukanlaittovinkit neuvoi parturi-kampaaja Jenni Hanén Pausesta.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä. 

Kuva: IMAXTree
Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.