Korealaiset eivät todellakaan käy kosmetologilla suomalaiseen kerran vuodessa -tapaan, vaan huomattavasti useammin. Kuva: Shutterstock
Korealaiset eivät todellakaan käy kosmetologilla suomalaiseen kerran vuodessa -tapaan, vaan huomattavasti useammin. Kuva: Shutterstock

Aasialaiset kosmetiikkatrendit tulevat kovaa: ensin saimme BB- ja CC-voiteet, nyt ihailemme korealaista kauneudenhoitoa.

Korealainen ihonhoitoguru, ihotautilääkäri Wonwoo Choi kertoi Fashionista-lehdelle, mitkä ovat tärkeimpiä asioita heidän kauneudenhoidossaan.

1. Kotona ja lääkärillä. Korealaiset naiset harrastavat kauneudenhoitoa kotona, mutta käyvät myös säännöllisesti kosmetologilla ja ihotautilääkärillä. CNN:n artikkelista käy ilmi, että korealaisissa pyyhkeellä tehtävissä seshin-kuorinnoissa pitäisi esimerkiksi käydä viikoittain. Myös plastiikkakirurgien toimenpiteet ovat suosittuja.

2. Saa sattua! Kauneuden eteen ollaan valmiita kärsimään. Osa toimenpiteistä on kivuliaita, mutta korealaiset eivät valita.

Rankkoja hoitomuotoja voi kokeilla Suomessakin. Mekin käymme yhä enemmän kidutukselta kuulostavassa mikroneulauksessa sekä yrttinyyttihoidossa, joka huijaa ihon saaneen palovamman. Lisää hoidoista:

3. Täsmätuotteet ongelmiin. Korealaiset valitsevat tuotteensa tarkasti. Koko vartalon yleisvoide jää kauppaan, ja ostoskoriin valitaan kosteuttavia ampulleja, erikoisnaamioita ja vaalentavia voiteita.

4. Kosteutus! Sen nimeen Wonwoo Choi vannoo. Erityisesti tästä navakassa syystuulessa ja ihoa raatelevassa talvipakkasessa tarpovat suomalaiset kuivakasvot voivat ottaa opiksi.

5. Ihmeaineet. Hyaluronihappo, glyseroli, riisiuute, merilevä ja peptidit. Nämä viisi tehoainetta ovat korealaisen kauneuden kulmakiviä. Hyaluronihappo ja peptidit ovat ihon täyteaineita, glyseroli ja riisiuute hoitavat kosteutusta kaipaavaa ihoa ja merilevä virkistää ja poistaa nestettä.

Kuinka kurinalaista! Fashionistan jutusta käy ilmi, että korealaiset naiset haluavat, että heidän ihonsa on sataprosenttisen täydellinen. Ehkä korealaista kauneudenhoitoa kannattaakin soveltaa harkiten: hiukkanen korealaista kurinalaisuutta, reilusti suomalaista rentoutta.

Lue myös:

Miksei näitä ole keksitty? Tuotteet, joita kauneusammattilaisetkin kaipaavat

Tiesitkö? Uuden kasvovoiteen kehittäminen vaatii kahden vuoden työn

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Unohda kaikki, mitä sinulle on neuvottu kosteusvoiteen imeytymisestä! Beyoncén meikkitaiteilijan neuvolla meikkipohjasta tulee tasainen ja kosteutetun näköinen.

Julkkiksilla on huippumeikkaajat apunaan huolehtimassa siitä, että iho näyttää mahdollisimman hyvältä. Se on yksi meikin tärkeimmistä osa-alueista, mutta myös yllättävän vaikea saada onnistumaan omin käsin.

Onneksi voi ottaa oppia huipuilta, kuten Beyoncén meikkaajalta sir Johnilta, joka kertoi pienen mutta tärkeän pohjameikkikikan Popsugarin haastattelussa.

Kaikki riippuu meikkivoiteesta – tai oikeastaan siitä, milloin sen levittää.

Beyoncén täydellisen ihon salaisuus on se, että meikkivoide levitetään siinä vaiheessa, kun iho on vielä kasvovoiteen jäljiltä kostea.

Jep, eli juuri päinvastoin kuin neuvottu: kosteusvoiteen ei sittenkään pitäisi antaa kuivua ja imeytyä rauhassa, vaan meikkivoide kannattaa levittää heti rasvan jälkeen.

Tällä tavoin kosteusvoide ja meikkivoide sekoittuvat ja asettuvat kasvoille tiiviissä yhteistyössä. Tuloksena on hehkuva ja tasainen meikki, eikä kuivista kohdista pitäisi olla huolen häivää.

Ja mikä parasta – aikaa säästyy, kun kosteusvoiteen kuivumista ei tarvitse enää odotella!

Puuterimaisella luomivärillä tai poskipunalla saa huulille nopeasti väriä ilman sähläystä.

Kuorinta, kosteutus, rajaaminen ja huulipunan levitys – huulimeikin luominen voi ajatuksella ja huolella tehtynä viedä melko kauan aikaa. Kun aamulla on kiire mutta tekee silti mieli sipaista väriä huuliin, sotkut ja epätasaisuudet ottavat ihan erityisellä tavalla hermoon.

Onneksi apu löytyy läheltä, nimittäin luomiväripaletista tai poskipunasta. Perusteellisen, monivaiheisen huulimeikin voi korvata paljon nopeammalla ja rennommalla versiolla: huulirasvan päälle taputellulla puuterimaisella värillä.

Liian simppeliä toimiakseen? Kokeilimme, millaisen tuloksen meikkikikalla saa aikaan!

Näin se onnistuu:

  1. Kuori huulien iho tai ainakin kosteuta huulet hyvin, koska puuterimainen luomiväri tai poskipuna saattaa kuivattaa huulia.
  2. Valitse luomiväreistä tai poskipunista mieleinen sävy ja pyyhkäise väriä sormenpäähän. Jos et ole varma siitä, mitä aineita meikkisi sisältää, kannattaa kaiken varalta suosia luonnonkosmetiikkaa.
  3. Taputtele väri varovasti huulille. Pikkurillillä homma hoituu helpoiten kapeimmissa kohdissa.

Valmista! Tältä se näyttää:

Testaajan kommentit:

”Lopputulos on yllättävän hyvä: pigmenttiä riittää ja look on sopivan mattainen. Levittämiseen kului varmasti alle 30 sekuntia, joten siitä plussaa.

Luomivärin tai poskipunan käyttö toimii varmasti silloin, kun kasvoille haluaa nopeasti väriä. Näyttävään iltameikkiin se ei kuitenkaan ihan riitä. Päivän aikana luomiväri kului huulilta pois muutamassa tunnissa, joten tavallinen huulipuna vie pitkäkestoisuudessa voiton. Toisaalta väriä on helppo taputella sormella lisää, kun sävy alkaa kulua.

Lisäksi ainakaan ilman huulien rajaamista on turha toivoa kovin tarkkoja reunoja huulimeikilleen: sormella levittäessä lopputulos on vähän suttuinen. Kiva look sekin toki on varsinkin arkeen!

Antaisin arvosanaksi 4/5: erittäin sopiva kikka kiireisiin arkiaamuihin, mutta ei missään nimessä korvaa hyvää nestemäistä mattahuulipunaa.”