Nyt saa kimaltaa! Kesällä 2017 glitteriä levitetään ihan kaikkialle.

Tämän kesän tapahtumissa ympäri Suomea juhlakansan poskipäitä ja silmiä koristaa säkenöivä kerros kimalletta. Kesän halutuimman festarimeikin ja bilelookin taustalla on ryhmä meikkitaiteilijoita, Glitternistit. Oletko jo kuullut heistä?

Glitternistit on Suomen ensimmäinen glitteriin erikoistunut yritys, ja nainen kimalteen takana on Tiina Hakala. Glitteröinti lähti aluksi yhdestä naisen projektista, kunnes meikkitaiteilijaa alettiin pyytää yhä useampiin tapahtumiin.

Lopulta Hakala joutui pyytämään kavereitaan mukaan tekemään haluttuja meikkejä. Nyt meikkitaiteilijoiden tiimi on paisunut jo 16 hengen ryhmäksi, joka tekee keikkaa ympäri Suomea.

 – Glitternisteihin voi törmätä yritystapahtumissa, festareilla, bileissä ja polttareissa. Nyt meitä varataan jo häihinkin, Hakala kertoo.

   

   

  Kotitekoisen glittermeikin luontiin ei tarvitse olla meikkitaituri, vaan uniikki ja säihkyvä bilelook on helppo luoda myös itse. Hakalan mukaan meikkiä tehdessä kannattaa leikitellä ja olla rohkea.

  Näillä ohjeilla luot itse täydellisen festarimeikin:

  1. Osta erikoisia ja isokokoisia glitterhileitä. Niistä syntyy näyttävin meikki.
  2. Levitä haluamallesi alueelle, vaikkapa poskipäille, pohjavaseliinia. Kiinnitykseen voi käyttää muitakin aineita, kuten liimoja, mutta vaseliini on pohjalle paras. Se on ihoystävällinen, lähtee helposti pois ja kiinnittää glitterit hyvin.
  3. Ala kerrostaa. Glittermeikki tehdään samalla periaatteella kuin silmämeikki, eli lisäämällä useita kerroksia. Sekoittele eri värisia kimalteita rohkeasti, sillä valoa heijastavat glitterit sopivat yhteen erisävyisinäkin.

  – Glitter sopii kaikille. Ei tarvitse olla merenneitofani tai ratsastaa yksisarvisilla levittääkseen glitteriä kaikkialle, Hakala sanoo.

   

  Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

  Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

  Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

  Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

  Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

  Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
  Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

  Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

  Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

  Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

  Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

  Vertailukuva

  Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

  1. Yläsisärajaus

  Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

  2. Ohuen ohut rajaus

  Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

  3. Hieman paksumpi rajaus

  Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

  4. Kissarajaus

  Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

  Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

  5. Alasisärajaus

  Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

  6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

  Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

  Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.