Katy Perry (vas.) ja Cara Delevingne vertailivat upeita kuontaloitaan viime viikolla Chanelin muotinäytöksessä. Kuva: All Over Press
Katy Perry (vas.) ja Cara Delevingne vertailivat upeita kuontaloitaan viime viikolla Chanelin muotinäytöksessä. Kuva: All Over Press

Tällä hetkellä tavoitellaan väriltään ja malliltaan viileää kuontaloa.

Tukkatrendeissä julkkis toisensa perään on päättänyt pätkäistä suortuvansa ja rokata lyhyttä tukkaa. Jopa pitkistä kiharoistaan tunnettu tukkajumala Kate Middleton on hiljattain leikannut suortuvansa olkapäihin ulottuvaksi polkkatukaksi.

Lue myös: Harkitsetko lyhyitä hiuksia? 12 kuuminta julkkistyyliä – katso ja inspiroidu!

Nyt kuitenkin polkkatukkakin alkaa olla muodikkaimmille liian pitkä vaihtoehto. Hollywood-tähdet ovat hurahtaneet lähes siilimittaiseen hiusmalliin, eli buzz cutiin. Nimensä malli on saanut siitä, että siinä tukka leikataan hiustenleikkuukoneella.

Esimerkiksi supermalli ja näyttelijä Cara Delevingne, muusikko Katy Perry ja näyttelijä Kristen Stewart ovat hiljattain vetäisseet itselleen todella lyhyen kesätukan. Väriksi kaikki valitsivat platinablondin. Myös näyttelijät Zoë Kravitz, Michelle Williams ja Amber Rose ovat ihastuneet siilimalliin.

Miksi ekstralyhyt tukka on niin suosittu? Listasimme syyt:

1. Se takaa, että jokainen päivä on hyvä hiuspäivä. Kun tukka on äärimmäisen lyhyt, sen laittamisesta ei tarvitse murehtia. ”Malli on yksinkertaisesti käytännöllinen”, Kristen Stewart totesi Todayn haastattelussa. 

2. Se on viileä. Sanan kummassakin merkityksessä: kesäkuumalla lyhyt tukka ei hiosta ja toisaalta malli on varsin katu-uskottava.

3. Se voimaannuttaa. Cara Delevigne leikkasi hiuksensa lyhyeksi rooliaan varten. Hän kertoi Glamourin haastattelussa, että leikkaaminen oli todella vapauttava kokemus. ”Agenttini tai managerini eivät halunneet, että leikkaan hiukseni roolin takia. Mutta minun mielestäni oli tärkeää, että aidosti tunnen, millaista on ilman hiuksia. Haluan osoittaa, että jokainen on kaunis, oli hiuksia tai ei.”

4. Se tekee hyvää kuontalolle. Katy Perry kertoi Ellen DeGeneres Show’ssa leikanneensa tukkansa siilimittaan, koska hänen hiuksensa olivat aiemmin kärsineet liiasta värjäämisestä. ”Tämä on yksi tapa vältellä sitä, että hiukset putoavat päästä”, hän kertoi. 

5. Se näyttää hemmetin hyvältä. Kuvat puhukoon puolestaan: 

Katy Perry on vuosien mittaan vaihdellut innokkaasti hiusmalliaan. Viime aikoina se on jatkuvasti lyhentynyt. 

Cara Delevingne suosi pitkään muhkeita kutreja, mutta viime kuukausina hän on hehkuttanut lyhyttä mallia. Kuva: Reuters
Cara Delevingne suosi pitkään muhkeita kutreja, mutta viime kuukausina hän on hehkuttanut lyhyttä mallia. Kuva: Reuters

Kirsten Stewart on kertonut haaveilleensa tukkansa pätkäisystä jo pitkään, ennen kuin uskalsi sen tehdä. Kuva: Reuters
Kirsten Stewart on kertonut haaveilleensa tukkansa pätkäisystä jo pitkään, ennen kuin uskalsi sen tehdä. Kuva: Reuters
 

This is how i sit , casually in a chair. 🙄

A post shared by Zoë Kravitz (@zoeisabellakravitz) on

Esimerkiksi Big little lies -tv-sarjasta tunnettu Zoë Kravitz leikkasi tukkansa minimittaan keväällä. 

Lyhyt tukka on jo pitkään ollut Michelle Williamsin tavaramerkki. Aiemmin hän on suosinut erityisesti otsan peittävää pixie-mallia. Viime aikoina hänen tukkansa on kuitenkin lyhentynyt lähelle siiliä. Kuva: Reuters
Lyhyt tukka on jo pitkään ollut Michelle Williamsin tavaramerkki. Aiemmin hän on suosinut erityisesti otsan peittävää pixie-mallia. Viime aikoina hänen tukkansa on kuitenkin lyhentynyt lähelle siiliä. Kuva: Reuters
Näyttelijä ja malli Amber Rose on yksi siilitrendin pioneereistä. Hän on vetänyt tukkansa minimittaan jo useiden vuosien ajan. Kuva: Reuters
Näyttelijä ja malli Amber Rose on yksi siilitrendin pioneereistä. Hän on vetänyt tukkansa minimittaan jo useiden vuosien ajan. Kuva: Reuters

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, meikkaaminen todella on huijaamista. Ja sehän se vasta hauskaa onkin.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Korosta, korosta ja korosta

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Nostetta kulmakarvoilla

 

tune in #movienightwithkarlie

Henkilön Kaia (@kaiagerber) jakama julkaisu

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Vaalea sisärajaus

 

Fluttery lashes #boldbrows #nudewaterline #browneyeshadow #flutterylashes #simpleeyes

Henkilön Makeup Lover (@makeuplover_xxo) jakama julkaisu

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.


4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Varjosta alahuulen alta

 

@kimkardashian contouring and highlighting with the crème kits! Get yours at KKWBEAUTY.COM

Henkilön KKWBEAUTY (@kkwbeauty) jakama julkaisu

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.

Nestemäinen mattahuulipuna näyttää parhaimmillaan jumalaiselta, mutta pahimmillaan siltä, että lapsi on päässyt äidin meikkeihin käsiksi.

Supermattainen huulipunalook on trendikäs ja muutenkin aivan paras juttu: se kestää huulilla huomattavasti paremmin kuin tavallinen huulipuna ja näyttää upealta. Kirkkailla väreillä huulista saa  juhlavat, ja vaaleammat sävyt pitävät meikin puolestaan siistinä ja luonnollisena.

Ongelmana vain on, että nestemäistä mattahuulipunaa ei ihan tuosta noin vain levitetä huulille.

Lähes jokainen nestemäisiä huulipunia kokeillut tietää, millainen suo tuotteen käyttäminen voi pahimmillaan olla. Levittäminen sujuu ehkä hyvin, mutta yhtäkkiä väriä levähtääkin ihan väärään paikkaan – eikä sitä saa sormella pyyhkäisemällä enää pois. Lopputulos voi myös olla epätasainen ja kuiva.

Lue myös: Leviääkö huulipuna päivän mittaan? Lainaa apu silmämeikistä

Kyseessä on kieltämättä vaativa meikkituote, mutta se on onneksi mahdollista kesyttää. Kokosimme 6 vinkkiä, joiden avulla aloittelijakin voi saavuttamaan täydellisen mattahuulipunalookin:

1. Kuori ja kosteutat huulet aina ennen huulipunan käyttöä.

Pehmeälle ja kosteutetulle huulelle on huomattavasti helpompi levittää tuotetta kuin kuivalle korpulle. Lisäksi jälki on tasaisempi, kun kuiva iho ei paakkuunnuta huulipunaa.

Lue myös: Rohtuneet ja halkeilevat huulet? Syyllinen saattaa löytyä hammastahnatuubista

2. Testaa ensin vaaleaa sävyä.

Jos mattahuulipunan kanssa on aloittelija, ei kannata ensimmäiseksi tarttua kirkkaan punaiseen tai tummanruskeaan sävyyn. Nudet ja huulien värin kanssa läheiset vaaleanpunaiset ovat varmoja valintoja kokeilijoille: vaikka tulos ei olisi ihan täydellinen, sitä on vaikea huomata.

Lue myös: Nyt on jännä kikka, jolla löydät parhaiten sopivan huulipunasävyn: vilkaise rintaliiviesi sisälle

3. Käytä huultenrajauskynää.

Kuten tavallisenkin huulipunan kanssa, tuotteen levittäminen on huomattavasti helpompaa kun huulet on jo rajattu. Todennäköisyys sille, että nestemäistä väriä leviää ympäri leukaa ja poskia, on myös pienempi. Kynällä kannattaa värittää hiukan myös huulia, jolloin huulipunan ja kynän rajat eivät ole turhan näkyvät.

4. Aloita pienellä määrällä.

Nestemäiset huulipunat ovat yleensä erittäin pigmenttisiä, joten pienellä määrällä saa paljon aikaan. Paksusta kerroksesta tulee helposti epätasainen, ja huulien rajojen sisäpuolella pysyminen on pienen tuotemäärän kanssa helpompaa.

5. Älä hiero huulia yhteen.

Monilla on tapana levittää huulipunaa ensin ylä- tai alahuulelle, sitten hieroa huulia yhteen ja jatkaa sen jälkeen punan levittämistä. Huulien yhteen hierominen kuitenkin häiritsee tuotteen kuivumista, ja huulipunasta tulee herkästi epätasainen: kun hieromisen jälkeen lisää uuden kerroksen huulipunaa jo kuivuneen tuotteen päälle, paakkuinen tulos on lähes taattu.

6. Pidä tehokasta meikinpoistoainetta ja vanupuikkoja lähellä.

Koska nestemäisen huulipunan on kuivuessaan tarkoitus pysyä sitkeästi paikallaan, sotkuja huulten ympäriltä on vaikea saada pois. Jos virheitä sattuu, pyyhkäise huulipuna meikinpoistoaineen ja vanupuikon avulla nopeasti pois. Sen jälkeen peitevoiteella voi korjata meikkivoidetta, jos sitä lähtee puhdistusprosessin aikana iholta.

Lähteet: Glamour, Bustle, Refinery29