2010-luvulla ruskeaa suditaan kasvoille kevyemmällä kädellä. Kuva: MVphotos
2010-luvulla ruskeaa suditaan kasvoille kevyemmällä kädellä. Kuva: MVphotos

Kardashianit ovat tuoneet kasvojen muotoilun vahvoilla meikeillä jälleen muotiin, mutta tavismeikkaajan kannattaa pysyä kohtuudessa.

Ysäri oli varsinaista ruskean meikin kulta-aikaa. Supermalleilta matkittuja meikkityylejä ei kaipaa enää kukaan. Sen lisäksi, että ruskealla piirrettiin rajat huulille tai värjättiin huulet kauttaaltaan, aurinkopuuterit korvasivat poskipunat kokonaan.

Hiukan samaa ilmettä on tällä hetkellä Kardashianin julkkisperheen meikkityyleissä. Kim Kardashian ja hänen pikkusiskopuolensa Kylie Jenner ovat tehneet tunnetuksi voimakkaan countouring-meikin övereine varjostuksineen ja korostuksineen.

Kuka tahansa voi kuitenkin hyötyä sipauksesta aurinkopuuteria myös talvella. Aurinkopuuteri on oiva tapa muotoilla kasvoja, kunhan muistaa pysyä kohtuudessa ja raikastaa ilmettä lisäksi poskipunalla.

Tee näin!

Valitse talvikäyttöön aurinkopuuteri, jossa ei ole helmiäistä ja joka on mahdollisimman neutraalin ruskea. Vältä punertavia puutereita. Paras aurinkopuuterin sävy on niin lähellä oman ihosi sävyä, että et paljain silmin juuri huomaa eroa ihon ja puuterin välillä.

Vedä posket lommolle ja tunnustele, missä se poskiluu taas meneekään.  Tee pehmeällä sudilla numero 3:sta muistuttava liike. Aloita ohimolta, jolloin kolmosen keskikohta osuu poskiluun alle ja alin sakara leukaperiisi. Ja tee sitten vasemmalle puolelle käänteinen kolmonen. Häivytä tarvittaessa puhtaalla siveltimellä.

Vinkki! Jos sinulla on lumikkimaisen vaalea iho, korvaa aurinkopuuteri ihoasi tummemmalla kivipuuterilla.

Guerlainin Terracotta -puuterit ovat aurinkopuuterien klassikot ja syystä. Jokaiselle löytyy sävy, eikä tarvitse olla kummoinenkaan meikkaaja onnistuakseen, sävy 00 Blondes, 56,70 €.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.