Väriä elämään! Kuvat: Imaxtree
Väriä elämään! Kuvat: Imaxtree

Lisäksi ennustamme intoilua muun muassa halpiskosmetiikasta, glitteristä ja seksikkäästä hiestä.

Koreutta Koreasta

Kauneusvaikutteet ovat jo jonkin aikaa tulleet Eurooppaan Aasiasta ja etenkin Koreasta, mutta Youtuben ansiosta trendien omaksuminen on nopeampaa kuin koskaan. Aasialaiset tavoittelevat erityisen kuulasta hipiää, joten he ovat tehneet ihonhoidosta lähes taiteenlajin. Kokeile vaikkapa korealaisten suosimaa multi-masking-puhdistusta, jossa jokaiselle ihoalueelle valitaan yksilöllinen naamio: T-alueelle rasvoittuva, poskipäille kosteuttava ja leukapieliin kiinteyttävä. Myös jännittäviin kuitukangasnaamioihin kannattaa tutustua.

 


Sporttinen ja kuuma samassa kampauksessa.

 

Hikinen = seksikäs

Muodikkain kampaus näyttää nyt siltä kuin olisit juuri tullut hikilenkiltä ja sutinut tukkaa taaksepäin. Ainakin mikäli kampauksia catwalkeilla on uskominen.

Glitteriä kaikkialla

Glitterkausi ei tänä vuonna lopu pikkujouluihin, vaan keväällä nuo pienet kimaltavat hileet valloittavat niin huulimeikissä kuin luomillakin – ja jopa miesten parroissa!

Aamunaama, paras naama

Tuntuuko meikkipussin avaaminen aamuisin raskaalta? Älä huoli, voit jättää sen myös avaamatta. Samalla olet supermuodikas: nudemeikki ja meikitön look ovat olleet aina mallipiireissä trendikkäitä, mutta meikittömyys on myös yksi vuoden 2017 kauneustrendeistä. Hunningolle heittäytymisestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä meikkaamisen sijasta panostetaan ihonhoitoon.

Kasaribeiben paluu

Juuri kun luulit toipuneesi permanenttitraumoista ja neonvärisistä meikkikokeiluista, 80-luku tekee paluun. Tilaa kampaajaltasi säkkärät kiharat ja investoi tymäkimpään luomiväriin, jonka kaupasta löydät!

Meikkejä maitokaupasta

Marketin meikkihyllyn ohi ei kannata hiihtää liian nopeasti, sillä jopa muutamalla eurolla voi löytää nykyään niin laadukkaita perustuotteita kuin uusia yllättäjiä. Halpiskosmetiikan nousua voi pitää ilmiönä: viime vuosina Suomeen on rantautunut lukuisia edullisia kosmetiikkabrändejä, ja esimerkiksi Lidlin kosmetiikka nauttii jo jonkinlaista kulttisuosiota. Kuluttajan kukkaro kiittää, kun superedullisten sarjojen valikoima vain kasvaa.

 


Muiskis! Räväkät värit eivät jätä kylmäksi.

 

Värien paluu

Vuosi 2017 palauttaa värin kasvoille, kun luonnollisen kauden jälkeen on taas sähäköiden sävyjen vuoro. Instagram-sukupolvi suosii sinistä huulipunaa, mutta myös kirkuva pinkki on in. Poskipunaa saa levittää nyt yltäkylläisesti. Muotiviikkojen catwalkeilla mallien kasvot olivat jo kuin väriestejuoksun jäljiltä.

Jo vihertää!

Painoteollisuuden värijärjestelmiä luova Pantone valitsee säännöllisesti vuoden tärkeimmät värit, ja kevään 2017 listaus pukkaa vehreitä vihreän sävyjä. Vuoden tärkeimmäksi väri-ilmiöksi nousee kale eli lehtikaalin vihreä. Hieman murrettu vihreä saa nyt näkyä vaatteiden ja sisustuksen lisäksi meikissä, esimerkiksi luomivärinä tai kynsilakassa.

Probiootit, kohta tiedät nekin

Viimeisen vuoden aikana kosmetiikkahyllyille on ilmestynyt tuotteita, joissa puhutaan mystisistä probiooteista ja prebiooteista.

Jotta iho voisi toimia moitteetta, se tarvitsee pinnalleen monipuolisen mikrobipopulaation, joka suojaa sitä tulehduksilta, tukee aineenvaihduntaa ja ylläpitää pH-tasapainoa. Tuotteiden tarkoituksena on lisätä ihon probioottisen mikrobiston tasoa, jolloin haitalliset pöpöt eivät pääse aiheuttamaan tulehduksia tai herkkyysreaktioita.

Moni aknesta tai muista iho-ongelmista kärsivä on löytänyt avun ihonsa mikrobien hoidosta. Aikaisemmin vain pienen piirin suosiossa ollut teknologia on päätynyt nyt myös suurempien kosmetiikkabrändien tuotekehityslistalle, joten näistä kuulemme vielä.

Stop saasteille!

Saasteilta suojaavat kosmetiikkatuotteet kasvattavat suosiotaan maailmalla. Vaikka Suomen luonto ja ilmasto ovat edelleen maailman puhtaimpia, suojatuotteet voivat kannattaa maailman metropoleissa matkustaessa.

Vege kiittää

Vegaanius nousi ruokakulttuurin suurimmaksi ilmiöksi vuonna 2016, kiitos muun muassa lihattoman lokakuun ja Facebookin Sipsikaljavegaanien. Ilmiö näkyy myös kosmetiikassa: markkinoilla on paljon täysin vegaanisia kosmetiikkatuotteita tai jopa tuotesarjoja. Valikoimasta löytyy nykyään niin kivoja juttuja, että niistä innostuvat muutkin kuin eläintenystävät.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.