Yksi kaipaa lempeyttä, toinen ronskeja otteita. Kauneustoimittajamme paljastivat suosikkihoitonsa.

Helli minut tainnoksiin

Kauneustoimittaja Elina Karemo haaveilee prinsessaelämästä, jossa aamut alkaisivat aina kasvohieronnalla.

"Elämässä riittää kaikenlaista epämiellyttävää ilman kiduttavaa kauneudenhoitoakin. Kun arki on täynnä alati täyttyviä tiskikoneita, viisimetrisiä kassajonoja ja myöhässä olevia busseja, tarvitaan vastapainoa.

Ihanin kauneushoito on sellainen, jossa kasvot tai vartalo kuorrutetaan taivaallisen tuoksuisilla mömmöillä. Hierontaa pitää olla niin paljon, että transsitilan ehtii saavuttaa rauhassa ilman pelkoa siitä, että auvo loppuu saman tien. Tällaisen session päätteeksi olo on kuin viikon lepoloman jäljiltä, ja otsakurtutkin sulavat ilman pistoksen pistosta.

Mielestäni siivousainehyllyn ja kauneu­denhoitoarsenaalin tulee poiketa toisistaan. Sain murkkuiässä yliannostuksen kaiken maailman clearasileista, joten tehotuotteet eivät houkuttele. Ihon kuivaharjaamisenkin jätän väliin, sillä pidän­ mieluummin selluliittini kuin juuriharjaan reiteni punakirjaviksi.

Suosikkituotteeni ovat sellaisia, jotka tuntuvat ihanilta jo käsissä. Eikä haittaa yhtään, jos kreemi tuoksuu tropiikin kukkasilta, koska silloin se tulee levitettyä ihoon kunnolla ja ajan kanssa. Näin tehoaineetkin ehtivät vaikuttaa perusteellisesti, stressitaso laskee ja iho nauttii.

Hellillä konsteilla pääsee pitkälle, enkä usko, että ihon kurittaminen­ hapoilla ja neulauksilla pitää sen nuorena. Eivätköhän rypyt pikemminkin lisäänny, kun kauneudenhoito sattuu niin, että silmistä valuu vesi ja otsalle kihoaa tuskanhiki."

Pitäähän sen jossain tuntua

Kauneustoimittaja Ia Luhtasen mielestä kärsimykselläkin on rajansa: papiljotit päässä nukkuminen.

"Makaan kosmetologin pedillä ja odotan, että hoitaja aloittaisi kasvohieronnan. Ihanaa, huokaan mielessäni, mutta hetken päästä tajuan: voi ei, silittelijä. Pyydän voimakkaampia otteita, mutta hetken päästä olematon hively­ jatkuu taas.

Käsittelyn jälkeen olo ei ole rentoutunut vaan turhautunut. Haluan, että kasvolihakset saavat jumppaa ja veri lähtee kiertämään. Mitä järkeä on maksaa siitä, että iho tuntuu hoitolasta lähtiessä samalta­ kuin sinne mennessä?

Tiedän, että hoitojen tai voiteiden tehokkuus ei ole kiinni siitä, kuinka paljon ihoon sattuu tai punoittaako­ nahka. Olen myös hyvin­ tietoinen siitä, että rakeeton kuorinta-aine ajaa ihan saman asian kuin rakeinen. Valitsen kuitenkin rakeet, sillä ilman niitä kuorinta ei tunnu iholla miltään. En myöskään pelästy, jos voiteet tai seerumit kuumottavat tai nipistelevät. Päinvastoin, sehän on merkki siitä, että jotain tapahtuu! Kun ikää tulee mittariin, ruusu­vedellä läpsyttely ei paljon lohduta.

Joskus tehokkuuden tavoittelu on mennyt överiksi. Näin kävi esimerkiksi parikymppisenä, kun harjoittelimme kosmetologiopistossa sähköllä toimivan kropankiinteytyslaitteen käyttöä. Kun oli minun vuoroni olla koekaniini, pyysin kurssitoveriani tietysti  kääntämään namikat täysille. Kankuissani on edelleen muistona symmetrisen pyöreät arvet.

Vaikka olen käynyt kasvojen mikro­hionnassa ja kokeillut kevyttä­ happo­kuorintaa, ajatus pis­tos-­ ­tai laserhoitoihin menemisestä tuntuu vieraalta. Kevyemmät konstit saavat ainakin toistaiseksi riittää.

Siitä huolimatta, että seuraan silmä kovana kosmetiikkabisneksen viimeisimpiä keksintöjä, minullakin­ on salattu hippipuoleni. Kesälomalla mökillä­ heittäydyn luomuvaihteelle ja pesen itseni biohajoavalla kasvisaippualla päästä varpaisiin. Hiukset harjaan ehkä kerran viikossa. Rasvapurnukoihin en edes vilkaise, eikä  ihoni tunnu siitä mitenkään hätkähtävän.

Olen pähkäillyt asian niin, että nahkani ja tukkani kestävät huolto­vapaan kuukauden kiltisti, koska ne saavat niin perusteellista hoitoa muulloin. Tai sitten ihoni sietää kaiken maailman rääkkäykset, kun se saa välillä levätä."

Lue myös:

Testaa tämä – takuuvarma hoito-ohjelma kuivalle iholle

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja

Testissä: Vitamiinihemmottelu

Energisoiva kasvohoito kuulostaa juuri siltä, mitä talven harmaannuttama naamani tarvitsee. Kun iho on putsattu, kasvot kuoritaan ja niille levitetään anti age -uutteilla terästetty harsonaamio. Sen vaikuttaessa nautin pään ja hartioiden hieronnasta. Kasvoille levitetään elvyttävä vitamiini­ampulli, ja niitä hierotaan niin kauan, että vaivun suloisesti unen rajamaille.­ Iho kuorrutetaan vielä naamiolla, ja hoito viimeistellään kosteusvoiteella. Kasvot ovat selvästi kirkkaammat ja syväkosteutuneen tuntuiset. Sielukin elpyi.

Gerard’s Vitaminic mask -kasvohoito, 50 min/110 €. Testipaikka Hoitola Impresse, hoitolaimpresse.fi/suomengerards.fi.

Testissä: Reikiä kasvoihin

Kuulostaa vakuuttavalta: laite­hoito, jossa yhdistyvät mekaaninen kuivakuorinta ja mikroneulaus. Kuivakuorinnan luvataan olevan perinteistä tehokkaampi, sillä laitteen ja ihon väliin ei levitetä aineita. Tehokkaalta se tuntuukin! Nystyräinen muovipää pyörii iholla, ja kitka lämmittää kasvoja niin, että lopuksi­ niitä kuumottaa kunnolla. Kuorinnan jälkeen laitteeseen vaihdetaan pikkuruisia piikkejä sisältävä­ pää, jolla kasvot ja kaula tikutetaan läpi. Neulat avaavat kanavia, joiden kautta hyaluronihappo­-seerumi pääsee imeytymään. Kun iho seerumin levittämisen jälkeen neuloitetaan vielä kertaalleen, otsan, nenän ja poskiluun päältä kirpaisee. Hurja ajatus, että ihossani on yli 700 000 reikää! Hoitaja rauhoittelee, että kanavat sulkeutuvat vartissa rauhoittavan naamion vaikuttaessa. Hoidon jälkeen iho on punakka, mutta tasaantuu seuraavaksi aamuksi. Hämmästyttävä pehmeys säilyy päiviä.

Nannickin Deep skin -hoito, 60 min./95 €. Testipaikka Health & Beauty clinic, healthbeauty.fi. Lisätietoja: nannic.fi.

Raikas hehku juhlistaa daamin kuin daamin. Kevään ihanimmat juhlameikit syntyvät kevyellä pohjalla, vastaväreillä sekä harkituilla täsmätuotteilla.

20–30 v

Keskity katseeseen

 1. Levitä luomen keskiosaan kuparinhohtavaa luomiväriä ja tee rajaukset sähäkällä sähkönsinisellä. Hieman oranssiin taittava kupari ja sininen antavat toisilleen kontrastia – näin silmät nousevat meikin pääpointiksi.
 2. Muotoile kulmat puuterimaisella tai voidemaisella värillä, joka antaa kulmiin myös tuuheutta. Huolitellut kulmat tasapainottavat silmämeikin.
 3. Päivetyksen myötä aurinkopuuteria tekee helposti mieli sutia koko kasvoille. Säästä puuteri kuitenkin kasvojen reunoille varjostuksiin. Levitä poskipäille ja kasvojen korkeimmille kohdille hohtavaa korostusväriä. Persikkainen poskipuna pehmentää tyylin.

Reese Witherspoon tietää, että raikas pinkki huulilla on oiva sävy kevään juhliin. Kuva: MVPhotos
Reese Witherspoon tietää, että raikas pinkki huulilla on oiva sävy kevään juhliin. Kuva: MVPhotos

30–40 v

Leikittele punalla

 1. Huultenrajauskynä saattaa tuntua turhalta, mutta se on ihan oikeasti kestävän huulimeikin takaaja. Rajaa huulet ensin haluttuun malliin ja jatka värittämistä aavistuksen verran myös huulten päälle häivyttäen kynän jälkeä mennessäsi. Trendikkäimmät sävyt kesän juhliin ovat koralli ja raikas pinkki.
 2. Meikkipohja saa olla punan rinnalla kuulas ja raikas. Sekoita meikkivoiteeseen mukaan tippa valoa antavaa voidetta tai seerumia ja levitä kevennetty pohja koko kasvoille. Jos tuntuu, että kasvojen keskiosa tarvitsee vielä lisää meikkiä, lisää haluttuihin kohtiin ohut kerros pelkkää meikkivoidetta.
 3. Näyttävän punan rinnalla luomiväriksi riittää kevyt varjostus luomivakoon sekä reilusti maskaraa ripsiin.

Meryl Streepin kasvoilla on niin ohut meikkipohja, että sitä tuskin huomaa. Kuva: Getty Images
Meryl Streepin kasvoilla on niin ohut meikkipohja, että sitä tuskin huomaa. Kuva: Getty Images

50+

Panosta pohjaan

 1. Raikkaan tuntuinen pohja antaa rennon juhlafiiliksen. Levitä kasvojen keskiosaan ja leukaan ohut kerros pohjustusvoidetta, joka tasoittaa huokoset ja auttaa meikkiä pysymään siistinä.
 2. Pohjustusvoiteen ansiosta kasvoja tarvitsee vain kevyesti taputella puuterivipalla pari kertaa päivän mittaan. Puuterin käytössä saa olla muutenkin nuuka: pieni kiilto kasvoilla on vain hyvästä. Se antaa kasvoille luonnollista hehkua ilman hohtotuotteita.
 3. Kuulas meikkipohja on useamman tuotteen summa, ja sama meikkivoide toimii lisätuotteiden avulla niin arki- kuin juhlakäytössä. Jos haluat pohjaan lisää peittoa, lisää tarvittaessa peiteväriä tai valokynää silmien alle ja nenänpieliin tai haluttuihin kohtiin lisäkerros meikkivoidetta. Kasvojen reunoille riittävät isolla sudilla tehdyt varjostukset mattaisella aurinkopuuterilla.
 4. Lisää heleän pohjan rinnalle klassinen Marilyn Monroe -henkinen huulipuna ja anna kukkamekon liehua kevyessä kesätuulessa.

Asiantuntijana Lancômen meikkitaiteilija Sara Murto

PS. Älä suotta seuraa ohjeita orjallisesti! Viisikymppinen voi poimia parhaat palat parikymppisen meikistä – ja toisinpäin.

On taas se aika vuodesta, kun aurinkorasvan käyttö on vältämätöntä palamisen estämiseksi. Mutta kun naamaan laittaa useampaa ainetta, mihin väliin aurinkorasva tulee? 

Sky-Cidesco kosmetologi ja meikkaaja Minna Granqvist sekä meikkaaja-maskeeraaja Jaana Veronika opastavat, missä järjestyksessä aurinkosuoja ja muut voiteet kannattaa levittää. 

 1. Ensin alle omat hoitotuotteet, kuten tehoseerumi ja kosteusvoide. 
 2. Hoitotuotteiden päälle aurinkorasva. 
 3. Aurinkorasvan päälle mahdollinen meikkivoide, kun aurinkovoide on imeytynyt. 
 4. Viimeiseksi peitevärit. 

– Kannattaa olla huolellinen, sillä aurinkorasvan päälle laitettu meikki saattaa lähteä ”rullaamaan” aurinkorasvan mekaanisen suojan takana. Meikki kannattaa laittaa iholle vaikkapa meikkisienellä painelemalla, Minna Granqvist neuvoo. 

  Suojakerroin päivävoiteessa voi pelastaa

  Granqvistin mukaan aurinkorasvaa ei kannata lisätä meikin päälle, sillä lopputulos on helposti sotkuinen. Sen sijaan hän suosittelee käyttämään suojakertoimellisia sävyttäviä päivävoiteita  tai meikkivoiteita ja lisäämään sitä päivän mittaan.

  – Nykyään on hyvä valikoima tuotteita, joissa on mukana suojakerroin. Myös mikä tahansa meikki antaa lisäsuojan iholle, vaikkei siinä spf:ää erikseen mainittaisikaan, Granqvist opastaa. 

  ”Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään.”

  Jaana Veronika suosittelee käyttämään suihkutettavia aurinkosuojia. 

  – Niitä voi suihkuttaa meikin päälle silmänympärysihoa varoen, mikäli altistus auringolle on pitkäkestoinen. 

  Kesällä vähemmän on enemmän

  Kesämeikissä pätee yksi hyvä nyrkkisääntö – vähemmän on enemmän.

  – Auringonvalossa mattapintaiset ja paksut meikit näyttävät tunkkaiselta ja voivat ruveta kiiltämään. Nykyään on hyviä sävyttäviä päivävoiteita ja kevyitä meikkivoiteita, jotka saavat kevyen olon iholle, Minna Granqvist sanoo.

  Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun.”

  Myös Jaana Veronika puhuu luonnollisuuden puolesta. 

  – Kesällä kannattaa käyttää mahdollisimman ohutta meikkiä ja jättää puuteri pois. Suojakertoimen sisältämä bb-voide sormin levitettynä on oiva vaihtoehto. Poskipunaa kannattaa käyttää voidemaisena, sillä se levittyy kauneimmin ja jättää iholle kesään sopivan hehkun. Siistityt kulmat, lämpimällä vedellä peseytyvä ripsiväri ja raikas huulimeikki ilman rajauskynää tekevät raikkaan ilmeen kesäpäivään. 

  Hän suosittelee myös ennakoimaan maksaläiskäherkät kohdat iholla suojaamalla ne erityisen hyvin auringolta. 

  Vierailija

  Levitetäänkö ensin meikkivoide vai aurinkorasva? Ammattilaisten vinkit luonnolliseen kesämeikkiin

  " Sen sijaan hän suosittelee käyttämään suojakertoimellisia sävyttäviä päivävoiteita tai meikkivoiteita ja lisäämään sitä päivän mittaan" Itse en lisäilisi meikkivoidetta, varsinkin kun iholla on puuteri hillitsemässä kiiltelyä. Aurinkosuojan sisältävät voiteet, kun tahtovat kiillellä iholla sisältämänsa suojan vuoksi. Suosin spray pullossa olevaa kasvoille tarkoitetua aurinkosuojaa, jota on näppärä lisätä meikin päälle.
  Lue kommentti