Yksi kaipaa lempeyttä, toinen ronskeja otteita. Kauneustoimittajamme paljastivat suosikkihoitonsa.

Helli minut tainnoksiin

Kauneustoimittaja Elina Karemo haaveilee prinsessaelämästä, jossa aamut alkaisivat aina kasvohieronnalla.

"Elämässä riittää kaikenlaista epämiellyttävää ilman kiduttavaa kauneudenhoitoakin. Kun arki on täynnä alati täyttyviä tiskikoneita, viisimetrisiä kassajonoja ja myöhässä olevia busseja, tarvitaan vastapainoa.

Ihanin kauneushoito on sellainen, jossa kasvot tai vartalo kuorrutetaan taivaallisen tuoksuisilla mömmöillä. Hierontaa pitää olla niin paljon, että transsitilan ehtii saavuttaa rauhassa ilman pelkoa siitä, että auvo loppuu saman tien. Tällaisen session päätteeksi olo on kuin viikon lepoloman jäljiltä, ja otsakurtutkin sulavat ilman pistoksen pistosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielestäni siivousainehyllyn ja kauneu­denhoitoarsenaalin tulee poiketa toisistaan. Sain murkkuiässä yliannostuksen kaiken maailman clearasileista, joten tehotuotteet eivät houkuttele. Ihon kuivaharjaamisenkin jätän väliin, sillä pidän­ mieluummin selluliittini kuin juuriharjaan reiteni punakirjaviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosikkituotteeni ovat sellaisia, jotka tuntuvat ihanilta jo käsissä. Eikä haittaa yhtään, jos kreemi tuoksuu tropiikin kukkasilta, koska silloin se tulee levitettyä ihoon kunnolla ja ajan kanssa. Näin tehoaineetkin ehtivät vaikuttaa perusteellisesti, stressitaso laskee ja iho nauttii.

Hellillä konsteilla pääsee pitkälle, enkä usko, että ihon kurittaminen­ hapoilla ja neulauksilla pitää sen nuorena. Eivätköhän rypyt pikemminkin lisäänny, kun kauneudenhoito sattuu niin, että silmistä valuu vesi ja otsalle kihoaa tuskanhiki."

Pitäähän sen jossain tuntua

Kauneustoimittaja Ia Luhtasen mielestä kärsimykselläkin on rajansa: papiljotit päässä nukkuminen.

"Makaan kosmetologin pedillä ja odotan, että hoitaja aloittaisi kasvohieronnan. Ihanaa, huokaan mielessäni, mutta hetken päästä tajuan: voi ei, silittelijä. Pyydän voimakkaampia otteita, mutta hetken päästä olematon hively­ jatkuu taas.

Käsittelyn jälkeen olo ei ole rentoutunut vaan turhautunut. Haluan, että kasvolihakset saavat jumppaa ja veri lähtee kiertämään. Mitä järkeä on maksaa siitä, että iho tuntuu hoitolasta lähtiessä samalta­ kuin sinne mennessä?

Tiedän, että hoitojen tai voiteiden tehokkuus ei ole kiinni siitä, kuinka paljon ihoon sattuu tai punoittaako­ nahka. Olen myös hyvin­ tietoinen siitä, että rakeeton kuorinta-aine ajaa ihan saman asian kuin rakeinen. Valitsen kuitenkin rakeet, sillä ilman niitä kuorinta ei tunnu iholla miltään. En myöskään pelästy, jos voiteet tai seerumit kuumottavat tai nipistelevät. Päinvastoin, sehän on merkki siitä, että jotain tapahtuu! Kun ikää tulee mittariin, ruusu­vedellä läpsyttely ei paljon lohduta.

Joskus tehokkuuden tavoittelu on mennyt överiksi. Näin kävi esimerkiksi parikymppisenä, kun harjoittelimme kosmetologiopistossa sähköllä toimivan kropankiinteytyslaitteen käyttöä. Kun oli minun vuoroni olla koekaniini, pyysin kurssitoveriani tietysti  kääntämään namikat täysille. Kankuissani on edelleen muistona symmetrisen pyöreät arvet.

Vaikka olen käynyt kasvojen mikro­hionnassa ja kokeillut kevyttä­ happo­kuorintaa, ajatus pis­tos-­ ­tai laserhoitoihin menemisestä tuntuu vieraalta. Kevyemmät konstit saavat ainakin toistaiseksi riittää.

Siitä huolimatta, että seuraan silmä kovana kosmetiikkabisneksen viimeisimpiä keksintöjä, minullakin­ on salattu hippipuoleni. Kesälomalla mökillä­ heittäydyn luomuvaihteelle ja pesen itseni biohajoavalla kasvisaippualla päästä varpaisiin. Hiukset harjaan ehkä kerran viikossa. Rasvapurnukoihin en edes vilkaise, eikä  ihoni tunnu siitä mitenkään hätkähtävän.

Olen pähkäillyt asian niin, että nahkani ja tukkani kestävät huolto­vapaan kuukauden kiltisti, koska ne saavat niin perusteellista hoitoa muulloin. Tai sitten ihoni sietää kaiken maailman rääkkäykset, kun se saa välillä levätä."

Lue myös:

Testaa tämä – takuuvarma hoito-ohjelma kuivalle iholle

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja

Testissä: Vitamiinihemmottelu

Energisoiva kasvohoito kuulostaa juuri siltä, mitä talven harmaannuttama naamani tarvitsee. Kun iho on putsattu, kasvot kuoritaan ja niille levitetään anti age -uutteilla terästetty harsonaamio. Sen vaikuttaessa nautin pään ja hartioiden hieronnasta. Kasvoille levitetään elvyttävä vitamiini­ampulli, ja niitä hierotaan niin kauan, että vaivun suloisesti unen rajamaille.­ Iho kuorrutetaan vielä naamiolla, ja hoito viimeistellään kosteusvoiteella. Kasvot ovat selvästi kirkkaammat ja syväkosteutuneen tuntuiset. Sielukin elpyi.

Gerard’s Vitaminic mask -kasvohoito, 50 min/110 €. Testipaikka Hoitola Impresse, hoitolaimpresse.fi/suomengerards.fi.

Testissä: Reikiä kasvoihin

Kuulostaa vakuuttavalta: laite­hoito, jossa yhdistyvät mekaaninen kuivakuorinta ja mikroneulaus. Kuivakuorinnan luvataan olevan perinteistä tehokkaampi, sillä laitteen ja ihon väliin ei levitetä aineita. Tehokkaalta se tuntuukin! Nystyräinen muovipää pyörii iholla, ja kitka lämmittää kasvoja niin, että lopuksi­ niitä kuumottaa kunnolla. Kuorinnan jälkeen laitteeseen vaihdetaan pikkuruisia piikkejä sisältävä­ pää, jolla kasvot ja kaula tikutetaan läpi. Neulat avaavat kanavia, joiden kautta hyaluronihappo­-seerumi pääsee imeytymään. Kun iho seerumin levittämisen jälkeen neuloitetaan vielä kertaalleen, otsan, nenän ja poskiluun päältä kirpaisee. Hurja ajatus, että ihossani on yli 700 000 reikää! Hoitaja rauhoittelee, että kanavat sulkeutuvat vartissa rauhoittavan naamion vaikuttaessa. Hoidon jälkeen iho on punakka, mutta tasaantuu seuraavaksi aamuksi. Hämmästyttävä pehmeys säilyy päiviä.

Nannickin Deep skin -hoito, 60 min./95 €. Testipaikka Health & Beauty clinic, healthbeauty.fi. Lisätietoja: nannic.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla