Yksi kaipaa lempeyttä, toinen ronskeja otteita. Kauneustoimittajamme paljastivat suosikkihoitonsa.

Helli minut tainnoksiin

Kauneustoimittaja Elina Karemo haaveilee prinsessaelämästä, jossa aamut alkaisivat aina kasvohieronnalla.

"Elämässä riittää kaikenlaista epämiellyttävää ilman kiduttavaa kauneudenhoitoakin. Kun arki on täynnä alati täyttyviä tiskikoneita, viisimetrisiä kassajonoja ja myöhässä olevia busseja, tarvitaan vastapainoa.

Ihanin kauneushoito on sellainen, jossa kasvot tai vartalo kuorrutetaan taivaallisen tuoksuisilla mömmöillä. Hierontaa pitää olla niin paljon, että transsitilan ehtii saavuttaa rauhassa ilman pelkoa siitä, että auvo loppuu saman tien. Tällaisen session päätteeksi olo on kuin viikon lepoloman jäljiltä, ja otsakurtutkin sulavat ilman pistoksen pistosta.

Mielestäni siivousainehyllyn ja kauneu­denhoitoarsenaalin tulee poiketa toisistaan. Sain murkkuiässä yliannostuksen kaiken maailman clearasileista, joten tehotuotteet eivät houkuttele. Ihon kuivaharjaamisenkin jätän väliin, sillä pidän­ mieluummin selluliittini kuin juuriharjaan reiteni punakirjaviksi.

Suosikkituotteeni ovat sellaisia, jotka tuntuvat ihanilta jo käsissä. Eikä haittaa yhtään, jos kreemi tuoksuu tropiikin kukkasilta, koska silloin se tulee levitettyä ihoon kunnolla ja ajan kanssa. Näin tehoaineetkin ehtivät vaikuttaa perusteellisesti, stressitaso laskee ja iho nauttii.

Hellillä konsteilla pääsee pitkälle, enkä usko, että ihon kurittaminen­ hapoilla ja neulauksilla pitää sen nuorena. Eivätköhän rypyt pikemminkin lisäänny, kun kauneudenhoito sattuu niin, että silmistä valuu vesi ja otsalle kihoaa tuskanhiki."

Pitäähän sen jossain tuntua

Kauneustoimittaja Ia Luhtasen mielestä kärsimykselläkin on rajansa: papiljotit päässä nukkuminen.

"Makaan kosmetologin pedillä ja odotan, että hoitaja aloittaisi kasvohieronnan. Ihanaa, huokaan mielessäni, mutta hetken päästä tajuan: voi ei, silittelijä. Pyydän voimakkaampia otteita, mutta hetken päästä olematon hively­ jatkuu taas.

Käsittelyn jälkeen olo ei ole rentoutunut vaan turhautunut. Haluan, että kasvolihakset saavat jumppaa ja veri lähtee kiertämään. Mitä järkeä on maksaa siitä, että iho tuntuu hoitolasta lähtiessä samalta­ kuin sinne mennessä?

Tiedän, että hoitojen tai voiteiden tehokkuus ei ole kiinni siitä, kuinka paljon ihoon sattuu tai punoittaako­ nahka. Olen myös hyvin­ tietoinen siitä, että rakeeton kuorinta-aine ajaa ihan saman asian kuin rakeinen. Valitsen kuitenkin rakeet, sillä ilman niitä kuorinta ei tunnu iholla miltään. En myöskään pelästy, jos voiteet tai seerumit kuumottavat tai nipistelevät. Päinvastoin, sehän on merkki siitä, että jotain tapahtuu! Kun ikää tulee mittariin, ruusu­vedellä läpsyttely ei paljon lohduta.

Joskus tehokkuuden tavoittelu on mennyt överiksi. Näin kävi esimerkiksi parikymppisenä, kun harjoittelimme kosmetologiopistossa sähköllä toimivan kropankiinteytyslaitteen käyttöä. Kun oli minun vuoroni olla koekaniini, pyysin kurssitoveriani tietysti  kääntämään namikat täysille. Kankuissani on edelleen muistona symmetrisen pyöreät arvet.

Vaikka olen käynyt kasvojen mikro­hionnassa ja kokeillut kevyttä­ happo­kuorintaa, ajatus pis­tos-­ ­tai laserhoitoihin menemisestä tuntuu vieraalta. Kevyemmät konstit saavat ainakin toistaiseksi riittää.

Siitä huolimatta, että seuraan silmä kovana kosmetiikkabisneksen viimeisimpiä keksintöjä, minullakin­ on salattu hippipuoleni. Kesälomalla mökillä­ heittäydyn luomuvaihteelle ja pesen itseni biohajoavalla kasvisaippualla päästä varpaisiin. Hiukset harjaan ehkä kerran viikossa. Rasvapurnukoihin en edes vilkaise, eikä  ihoni tunnu siitä mitenkään hätkähtävän.

Olen pähkäillyt asian niin, että nahkani ja tukkani kestävät huolto­vapaan kuukauden kiltisti, koska ne saavat niin perusteellista hoitoa muulloin. Tai sitten ihoni sietää kaiken maailman rääkkäykset, kun se saa välillä levätä."

Lue myös:

Testaa tämä – takuuvarma hoito-ohjelma kuivalle iholle

Näillä puhdistusöljyillä hemmottelet kasvoja

Testissä: Vitamiinihemmottelu

Energisoiva kasvohoito kuulostaa juuri siltä, mitä talven harmaannuttama naamani tarvitsee. Kun iho on putsattu, kasvot kuoritaan ja niille levitetään anti age -uutteilla terästetty harsonaamio. Sen vaikuttaessa nautin pään ja hartioiden hieronnasta. Kasvoille levitetään elvyttävä vitamiini­ampulli, ja niitä hierotaan niin kauan, että vaivun suloisesti unen rajamaille.­ Iho kuorrutetaan vielä naamiolla, ja hoito viimeistellään kosteusvoiteella. Kasvot ovat selvästi kirkkaammat ja syväkosteutuneen tuntuiset. Sielukin elpyi.

Gerard’s Vitaminic mask -kasvohoito, 50 min/110 €. Testipaikka Hoitola Impresse, hoitolaimpresse.fi/suomengerards.fi.

Testissä: Reikiä kasvoihin

Kuulostaa vakuuttavalta: laite­hoito, jossa yhdistyvät mekaaninen kuivakuorinta ja mikroneulaus. Kuivakuorinnan luvataan olevan perinteistä tehokkaampi, sillä laitteen ja ihon väliin ei levitetä aineita. Tehokkaalta se tuntuukin! Nystyräinen muovipää pyörii iholla, ja kitka lämmittää kasvoja niin, että lopuksi­ niitä kuumottaa kunnolla. Kuorinnan jälkeen laitteeseen vaihdetaan pikkuruisia piikkejä sisältävä­ pää, jolla kasvot ja kaula tikutetaan läpi. Neulat avaavat kanavia, joiden kautta hyaluronihappo­-seerumi pääsee imeytymään. Kun iho seerumin levittämisen jälkeen neuloitetaan vielä kertaalleen, otsan, nenän ja poskiluun päältä kirpaisee. Hurja ajatus, että ihossani on yli 700 000 reikää! Hoitaja rauhoittelee, että kanavat sulkeutuvat vartissa rauhoittavan naamion vaikuttaessa. Hoidon jälkeen iho on punakka, mutta tasaantuu seuraavaksi aamuksi. Hämmästyttävä pehmeys säilyy päiviä.

Nannickin Deep skin -hoito, 60 min./95 €. Testipaikka Health & Beauty clinic, healthbeauty.fi. Lisätietoja: nannic.fi.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.

Iho kiittää, kun kurkuman ja hunajan vaikutukset yhdistää naamioon.

Nyt on kovat lupaukset. Reddit-sivuston kauneusgurut nimittäin hehkuttavat kasvonaamiota, jossa on vain kaksi keittiön kaapeista löytyvää ainesosaa – ja joka parantaa melkein kaikki iho-ongelmat.

Kehut ovat muun muassa tällaisia:

”Vau. Ihoni on kirkas, punoitus on melkein kokonaan poissa, enkä kärsi kuivuudesta. Huikeaa.”

”Tulehduksia hillitsevä, bakteereja ja sieniä tappava, punoitusta vähentävä, ultrakosteuttava...”

Ihmekasvonaamio sekoitetaan kurkumajauheesta ja hunajasta, joiden hyvät vaikutukset ovat olleet tiedossa jo pitkään. Nyt ne vain on tajuttu yhdistää ihonhoidossa, ja kaikkien aikojen DIY-naamio on syntynyt.

 

Turmeric Honey Face Mask 🙊 it looks weird I know! But the amount my skin has improved since using natural ingredients about 8 months ago and only natural 🍃.... has made a huge improvement and I mean HUGE! I did have pictures of my skin 8 months ago when it was really bad but they got deleted. I had atleast 10 cystic painful pimples on each side of my neck, could have been dermatitis and atleast 30 on my face 😫. I've suffered with acne since I was 15. I had tried multiple things cosmetic to fix it, I also tried antibiotics, proactive, birth control and accutane. With cleaning up my diet, my thoughts about my skin and switching to all natural ingredients, I barely suffer from acne anymore, I get the occasional one or two like everyone else😊 #naturalskincare #tumericmask #acnesufferer #tumerichoneymask

Henkilön Katie Elaine (@katieelainepletch) jakama julkaisu

Hunajanaamiota ylistetään myös Instagramissa. Katie Elaine kirjoitti ihonsa kunnon paranneen huomattavasti kahdeksan kuukauden luonnonkosmetiikkakokeilun jälkeen. Lisäksi hän korjasi ruokavaliotaan.

– Hädin tuskin kärsin aknesta enää, minulle tulee satunnainen näppy tai pari, kuten kaikille muillekin, 15-vuotiaasta asti aknesta kärsinyt ja lukuisia muita hoitokeinoja kokeillut nainen kertoi.

Kaksi superainetta

Hunajalla on antibakteerisia ja -mikrobisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se auttaa esimerkiksi sieni-infektioihin, psoriasikseen, kuivuuteen ja jopa palovammoihin, Marie Clairen haastattelema ihotautilääkäri Joshua Zeichner selittää. Kurkuman hyödyt ovat antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi sen sisältämissä antioksidanteissa, joten mauste sopii aknen, pigmenttiläiskien ja ryppyjen hoitoon. Zeichner suositteleekin hunaja-kurkumanaamiota erityisesti akneiholle.

Halpa ja helppokin se on. Ota sen verran hunajaa, kun arvelet tarvitsevasi kasvoillesi – noin ruokalusikallinen on aika hyvä määrä. Sekoita siihen puoli teelusikallista jauhettua kurkumaa. Levitä seos kasvoille, anna vaikuttaa 10–20 minuuttia ja huuhtele pois.

Ensimmäisen kerran jälkeen ei kannata odottaa ihmeitä, mutta säännöllisessä käytössä ihon luvataan kirkastuvan, silottuvan ja rauhoittuvan.

Marie Claire huomauttaa, että vaaleahipiäisten kannattaa varautua siihen, että keltainen mauste värjää ihon väliaikaisesti. Sitä voi yrittää välttää sekoittamalla naamioon maitoa tai jogurttia tai pesemällä kasvot puhdistusöljyllä. Jos kärsii allergioista, myös hunaja-kurkumanaamiota on hyvä testata ensin pienelle alueelle.