Pipokausi jatkuu vielä pari kuukautta. Tässä näppärät vinkit päätä pitkin liimaantuneen kuontalon fiksaamiseen.

Hei! Rakastan pipoja, mutta tukkani on karmean näköinen, kun nappaan myssyn päästä. Ja mitä tiukempi pipo, sen hirveämpi tukka. Onko olemassa mitään näppärää konstia, jolla tukan saisi nopeasti edustavaksi?

On kaksi asiaa, joita kannattaa välttää: tuhti lakkakerros ja voidemaiset muotoilutuotteet. Lakattu tukka tärkkääntyy pipon alla uimalakkimaiseksi, ja voidemainen tuote muotoutuu myssyn suojissa uudestaan. 

Käytä mahdollisimman ilmavia muotoilutuotteita. Loistovalinta on kuivasampoo tai hiuspuuteri, sillä niillä käsitelty tukka on helppo pöyhiä uuteen uskoon riisuttuasi pipon. Pääset muutenkin helpommalla, kun teet alunpitäen mahdollisimman rennon kampauksen. Jos olet pitkätukkainen, voit myös kammata tukan jo valmiiksi päätä nuolevaksi, ja sitoa sen tiukalle palmikolle tai ponnarille. Hyvässä lykyssä pipo jopa parantaa kampausta!

Jos haluat yhdistää pipon ja kiharakampauksen, kätke kiharat loivalle nutturalle kaulaliinan suojiin. Jos kiharat hulmuavat vapaana ja pipo painaa hiusten päälliosan littaan, lopputuloksena on melkoinen pellehermanni.

Katso kaikki Kauneustohtorin vastaukset täältä.

Onko sinulla kauneus- tai muotiaiheinen pulma, johon kaipaat vastausta? Lähetä kysymyksesi asiantuntijoidemme ratkaistavaksi!

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!