Uudet meikkipuuterit ovat silkinhienoja ja hoitavia.

Täysmattaa halajavalle

Lumene Touch of radiance matta meikkipuuteri, 17,90 €

Lupaus Koostumus on hellä­varainen, ihoa hoitava ja hienojakoinen. Poistaa ihon kirjavuuden muutamalla sipaisulla. Kaikille ihotyypeille.
Kokemus Oho, ensimmäinen pyyhkäisy saa nenänpään näyttämään jauhopussissa käyneeltä. Tuotetta kannattaa siis annostella kitsaasti, jolloin meikistä tulee lopulta luonnollinen. Tämä ei ole paras vaihtoehto kuivaihoiselle, mutta rasvaiselle- ja sekaiholle se on omiaan, sillä lopputulos on ultramatta.
Tähdet 3½/5

Kuivalle iholle

Chanel Vitalumière aqua, 61,50 €, täyttö 46,50 €

Lupaus Sulautuu ihoon ja luo kestävän, samettimaisen ja luonnollisen meikkipohjan. Sisältää 24 % vettä. Normaalille ja kuivalle iholle.
Kokemus Koostumus on testin voidemaisimmasta päästä, ja kyseessä on pikemminkin kiinteä meikkivoide kuin varsinainen meikkipuuteri. Tämä on mainio valinta kuivaihoiselle, ja on makuasia, haluaako nenään sipaista lopuksi aavistuksen puuteria. Iho kuultaa kauniisti meikkikerroksen läpi, ja sille jää raikas, hengittävä tuntu.
Tähdet 4/5

Siveltimellä levitettävä

The Body Shop Extra virgin minerals, 27,50 €

Lupaus Tuote levittyy tasaisesti ja tarkasti, lopputulos on läpikuultava ja luonnollinen. Hoitava koostumus, sopii erinomaisesti myös kuivalle iholle.
Kokemus Pakkaukseen kuuluu sienen sijaa sivellin, jonka kanssa on ensin hieman ihmeissään. Tuntuu, että väriä tulee helposti liikaa tai liian vähän, mutta pienellä treenaamisella homma helpottuu. Sivellin tosin tuntuu kaipaavan pesua turhan usein. Koostumus on miellyttävä, sillä se muuttuu iholla voidemaisesta pehmeän puuteriseksi.
Tähdet 2½/5

Ylellistä kuultoa

Shiseido Sheer matifying compact, 51 €, täyttö 38 €

Lupaus Peittää laajentuneita ihohuokosia ja ihon harmautta. Läpikuultava ja matta lopputulos. Sopii rasvaiselle ja sekaiholle.
Kokemus Puuterimainen tuote on ylellisen silkkimäinen. Levittäminen on helppoa, ja iho jää kuultamaan kauniisti meikkikerroksen läpi. Kostealla sienellä levitettäessä meikistä tulee hieman peittävämpi muttei liian paklattu. Koska sientä voi käyttää kosteanakin, on hyvä, että rasia on ilmastoitu.
Tähdet 5/5

Varma valinta

Clarins Everlasting compact foundation, 45 €

Lupaus Peittää tehokkaasti ihon virheet. Ehkäisee kosteuden haihtumista iholta. Voidaan käyttää kuivalla tai kostealla sienellä.
Kokemus Pehmeästi levittyvä puuteri luo iholle kauniin samettipinnan. Vaikutelma on läpikuultava, mutta iho näyttää huolitellulta. Kostealla sienellä levitettäessä lopputulos on peittävämpi mutta luonnollinen. Meikki myös kestää kauniina koko päivän. Ooh-efekti jää puuttumaan, mutta muuten laadukas ja varma valinta.
Tähdet 4/5

Vaatii häivyttämistä

Dior Diorskin nude Natural glow creme-gel makeup, 61 €

Lupaus Muuttuu iholla geelistä puuterimaiseksi. Kevyt koostumus. Kaksipuolinen sieni, josta toinen on sienimäinen ja toinen samettipintainen.
Kokemus Sieni on niin mielenkiintoinen, että kumpaakin puolta on pakko testata heti. Lopputuloksessa ei kuitenkaan näy tai tunnu kovin suurta eroa. Tuotteella saa kauniin ja luonnollisen meikin, mutta voide ei levity tasaisesti ilman huolellista häivyttämistä. Plussaa siitä, että meikki on hyvin hengittävä ja iholle jää raikas fiilis.
Tähdet 3/5

Kestävyyttä kaipaavalle

Lancôme Teint Miracle compact, 56 €

Lupaus Iho saa välittömästi upeaa hehkua ja näyttää luonnolliselta ja virheettömän kauniilta. Levittyy helposti ja
mukautuu ihoon.
Kokemus Oi, koostumus on ihanan pehmeä ja hienojakoinen. Sieni suorastaan liukuu iholla ja väri levittyy erinomaisesti myös nenänpieliin. Leuan kuivaan laikkuun puuteri tosin jättää jauhoisen efektin, mutta kun sientä kostuttaa hieman, tuote levittyy nätisti kuiviinkin kohtiin. Meikki säilyy kauniina ja virheettömänä iltaan saakka.
Tähdet 4½/5


Heleät, vaaleat luomivärit vaativat muutaman niksin toimiakseen täydellisesti.

Kevät toi mukanaan pastellisten silmämeikkien trendin. Näiden vinkkien avulla saat hempeät vihreät, heleät vaaleanpunaiset ja kirkkaat vaaleansiniset toistumaan luomillasi juuri sopivan näyttävinä.

1. Pohjusta

Erityisesti, jos luomiväri on kovin vaalea tai heikkopigmenttinen, se vaatii alleen vaaleaa silmämeikinpohjustusainetta tai toista, valkoista luomiväriä. 

2. Käytä kynää

Meikkikynällä saa intensiivistä ja pysyvää jälkeä helposti. Kynällä voi korvata tai täydentää perinteistä luomiväriä yläluomella tai piirtää trendikkäät alarajaukset

3. Unohda häivytys

Kevään muotiviikoilla kirkkaita luomivärejä nähtiin ronskeina palkkeina luomilla. Rohkea levittää luomivärinsä kuin se olisi sutaistu paikoilleen leveällä pensselillä. 

4. Hempeile

Joskus luomivärin hento pigmentti voi olla hyvä asia. Arkeen sopivat heleät kevätluomet syntyvät, kun taputtelet vaaleaa väriä varovasti sormella luomille ja häivytät pullealla siveltimellä.

5. Pelaa rajauksilla ja ripsillä

Kun haet inspiraatiota kevätmeikkiin, muista, että monet Instagramin meikkilookeista on toteutettu irtoripsien ja taidokkaiden rajausten avulla. Tavallisella ripsarilla varustettu rajaukseton meikki on rennomman ja vähemmän näyttävän näköinen – mikä voi mieltymyksistäsi riippuen olla hyvä tai huono asia.

Esimerkiksi tämän kevään trendi, heleä keltainen silmämeikki, näyttää ihan erilaiselta paksujen rajausten ja näyttävien tekoripsien kera kuin ilman niitä.

6. Käytä vettä

Osa luomiväreistä toistuu intensiivisempinä, jos niitä levittää kostutetulla siveltimellä. 

Loihdi nyt hiuksiisi ampiaispesä, etuheitto tai huoleton nuttura. Kevään ihanimmat kampaukset syntyvät kaikki alle puolessa tunnissa.

Tukka takana, kevät edessä

Kostean näköinen wet-look-tukka paljastaa kasvot auringolle. Kuva: Jason Wu
Kostean näköinen wet-look-tukka paljastaa kasvot auringolle. Kuva: Jason Wu

Kevätaurinko lämmittää jo ihanasti, joten on aika vetää hiukset taakse varjostamasta kasvoja.

Kostean näköinen wet-look-tukka on tämän kevään trendien mukaisesti vedetty sivujakauksesta kohti niskaa. Jakaus saa olla kauniisti esillä, ja hiukset kulkevat jakauksen molemmin puolin pään sivuilla kaartuen korvien kohdilta alaspäin.

Hillitympi versio otsan paljaaksi jättävästä kampauksesta on 1940-luvun tyylinen heitto, jossa edestä koholle nostettu tukka kieputetaan pituuksista pinnillä kiinni pään sivulle. Pehmeä heitto kaipaa pohjalle vain kevyen tupeerauksen. Jos havittelet historiallisesti autenttista tyyliä, käännä hiusten latvat loiville kiharoille.

Koreutta pinneillä

Pinneissä saa olla kokoa, näköä ja kaikin mokomin myös kiiltoa.
Pinneissä saa olla kokoa, näköä ja kaikin mokomin myös kiiltoa.

Jos hiusasusteista pitää tänä keväänä valita yksi suosikki, ovat pinnit ehdottomasti ylitse muiden. Pinneissä saa nyt olla näköä, kokoa ja mieluusti myös kiiltoa.

Pinnien käytössä on yhtä montaa tapaa kuin on kantajaakin, mutta kauden hittityyli huokuu vahvasti sekä 1970- että 1990-lukua. Vedä hiukset keskijakaukselle korvien taakse, kiinnitä samanlaiset pinnit molempien korvien yläpuolelle, ja kas, kampaus on valmis.

Jos retrotyyli on liian lähellä lapsuusmuistoja, lähesty pinnejä muoto mielessä. Vedä etuhiukset taakse ja kiinnitä ne ovaalinmuotoisella soljella, tai rakenna pienemmistä pinneistä korvan yläpuolelle kolmio tai neliö pitämään hiukset poissa silmiltä.

Rennosti nutturalle

Jos mieli tekee kreiseillä, kreppaa niskanutturasta muutama vapaana sojottava hiusosio sähäköille laineille.
Jos mieli tekee kreiseillä, kreppaa niskanutturasta muutama vapaana sojottava hiusosio sähäköille laineille.

Päälaelle, niskaan vai takaraivolle? Nuttura näyttää nyt hyvältä melkeinpä missä kohtaa päätä tahansa, kunhan yleisilme on ihanan huoleton.

Tee pään päälle holkin avulla kruunumainen meganuttura tai kieputa hiukset ensin pään ylle pötköksi, ja kieritä nuttura pinnien avulla kiinni niin, että sieltä täältä sojottaa harkitun hallitsemattomasti hiussuortuvia.

Linnunpesämäiset nutturat näyttävät hyvältä takaraivolla ja niskassa. Kiinnitä ensin hiukset poninhännälle, ja sen jälkeen pituudet pinneillä ponnarin tyven ympärille.

Paksulle letille

Jos kaipaat lettiin lisätuuheutta, kiinnitä letin juureen muutama klipsipidennys.
Jos kaipaat lettiin lisätuuheutta, kiinnitä letin juureen muutama klipsipidennys.

Kevään näyttävimmissä leteissä on reilusti sekä kokoa että tekstuuria. Letitystekniikaksi riittää perinteinen tyyli, joten trendiletit syntyvät helposti kokemattomammissakin käsissä.

Leteissä laatu korvaa määrän. Keskeltä takaraivoa lähtevä yksittäinen letti muuntuu jopa morsiamelle sopivaksi, kun pohjan tekee muhkean ilmavaksi tupeerauksella ja tekstuuria antavilla tuotteilla. Vetele vielä valmista lettiä varovasti auki, jotta saat koosta kaiken irti.

Jos sorminäppäryyttä ja intoa riittää, puno hiuksiin Game of Thrones -sarjan Daenerys-henkiset päätä kiertävät pikkuletit. Lettien ideana on, että ne kulkevat päätä myöten takaraivolle asti, minkä jälkeen loppu letistä saa liehua vapaana muun tukan kanssa.

Ampiaispesän uusi muoto

Ampiaispesä onnistuu paremmin, kun hiukset ovat vähän karkeat.
Ampiaispesä onnistuu paremmin, kun hiukset ovat vähän karkeat.

Muoti ja hiustyylit tunnetusti kiertävät sykleissä, mutta tänä keväänä retrotyylit ovat vielä tavallistakin trendikkäämpiä. 1960-luvun suosikkikampaus ampiaispesä on nyt asteen verran maltillisempi kuin aikoinaan.

Tee hiusten etuosaan keskijakaus, ja aloita tukan tupeeraaminen korvannipukoiden kohdalta. Rakenna tupeerattuun osioon aavistuksen pallomainen muoto, ja kiinnitä pesä takaraivolle pinneillä.

Alkuperäisessä versiossa kampaukseen käytetään valtava määrä lakkaa sekä tupeerauskampaa. Nyt koko tukan tupeeraamisen sijaan hiusten latvat voi kiepaista niskaan pienelle nutturalle.

Lempeillä laineilla

Laineet näyttävät erityisen hyvältä keskijakauksen kanssa.
Laineet näyttävät erityisen hyvältä keskijakauksen kanssa.

Loivat merenneitolaineet näyttävät upeilta niin pitkissä hiuksissa kuin lyhyessä polkkamitassakin.

Helpoimmat laineet syntyvät, kun annat lettien olla päässä yön yli. Levitä ensin aavistuksen kosteisiin hiuksiin nokare kiharoita korostavaa muotoiluvoidetta, ja letitä sitten hiukset hieman korvan yläpuolelta aloittaen kahdelle tai kolmelle letille. Kuivaa letit kevyesti vielä föönillä, jotta aamulla vastassa ovat kosteiden myttyjen sijaan tasaisesti taipuneet hiukset.

Jos haluat lopputuloksesta astetta sileämmän, käy lettilaineet läpi vielä ohuella muotoiluraudalla. Taivuttele rautaa aina laineiden mukaisesti.