Testiryhmä kokeili uutuushiusvärit.

Schwarzkopf Soyance

sävy 5.0 keskiruskea, 11,90 €

Testaaja Pitkät ja kuivahkot punertavan keskiruskeat hiukset. En ole koskaan saanut kampaajalla pyydettyä lopputulosta, joten värjään itse, kun haalea väri ja tyvikasvu alkavat ärsyttää.

Lupaus Hellävarainen kestoväri. Suojaa hiuksia rasittumiselta.

Lopputulos Vaikka tukkaa oli enemmän kuin muistinkaan, sain silti tasaisen lopputuloksen yhdellä väripurkilla. Kiiltoa tuli lisää, mutta väristä tuli tummempi kuin odotin. Se peitti harmittavasti hiusteni luonnollisen punerruksen.

Naturigin Organic beauty

sävy 2.0 black, 11 €.

Testaaja Mustat hiukset, joissa kaamea tyvikasvu. Värjään noin viiden viikon välein.

Lupaus Värjää hellävaraisesti ilman ammoniakkia ja parabeeneja. Lisää kiiltoa ja hoitavuutta.

Lopputulos Peitti tyvikasvun ja lisäsi kiiltoa. Tuoksu oli miellyttävän mieto. Hoitoaine vaahtosi niin paljon, että piti tarkistaa, laitoinko vahingossa sampoota. Värjäyksen jälkeen hiukseni narskuivat, yleensä ne ovat liukkaammat.

L’Oréal Paris Sublime mousse

sävy 60 viehättävä vaaleanruskea, 10,90 €.

Testaaja Haalistuneen harmahtavat ja ohuet hiukset, reipas tyvikasvu. Värjään 3–6 kuukauden välein.

Lupaus Luonnollinen ja kiiltävä kestoväri, joka tarjoaa nautinnollisen värjäyshetken. Vaahdotetaan tukkaan.

Lopputulos Vetistä vaahtoa oli mukava levittää, vähän kuin olisi sampoota laittanut. Väri ei jämähtänyt korviin tai kylppärin kalusteisiin. Tukasta tuli perusruskea, tummempi kuin olin ajatellut ja aika tasainen. Nyt kaipaisin sekaan raitoja. Sarjassa on paljon perusruskeita värejä, mutta lämmin, punertavan vaaleanruskea puuttuu.

Tints of nature

Natural Dark Brown 3N, 18,50 €.

Testaaja Tummanruskeiksi värjätyt hiukset, väri päässyt mattamaiseksi ja tyvikasvua. Värjään kerran kuukaudessa.

Lupaus Luonnollisia ainesosia sisältävä hiusväri, joka suojaa, vahvistaa ja kosteuttaa.

Lopputulos Normaalista kotivärjäyksestä poiketen en tuntenut päänahan ärsytystä. Väri tuoksui rommilta. Koostumus oli juokseva, muttei valunut ohimoille. Sain kiiltävät hiukset ja luonnollisen värin, joka peitti tyvikasvun monia muita tuotteita paremmin. Sampoo ja hoitoaine riittivät kahteen pesukertaan. Paras väri, jota olen kokeillut.

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.