Tee mitä teet, mutta älä pumppaa sitä ripsariharjaa! Kuva: Shutterstock
Tee mitä teet, mutta älä pumppaa sitä ripsariharjaa! Kuva: Shutterstock

Tee nämä korjausliikkeet, jos haluat nätimmän meikin ja enemmän iloa irti kauneustuotteistasi.

Meikkaamisesta tulee helposti rutiinia. Samoja asioita toistaa päivästä toiseen sen enempää ajattelematta.

Välillä rutiinit olisi kuitenkin hyvä tarkistaa, jotta meikeistään saa parhaan hyödyn irti. Bustle-sivusto listasi meikkitaiteilijoiden ja kosmetiikkagurujen avustuksella yleisimpiä ”virheitä”, joihin moni sortuu tajuamattaankin.

Listalla mainitaan tietenkin huono hygienia: vanhentuneiden meikkien käyttäminen sekä liian laiska meikkisivellinten peseminen. Ne eivät välttämättä vaikuta meikkaamisen lopputulokseen, mutta iho saattaa reagoida myöhemmin näppylöillä tai meikkien bakteerit voivat olla syynä jopa silmätulehdukseen.

Lue myös: Pese meikkisiveltimet käden käänteessä! Parin euron apuväline tekee hommasta mukavaa

Mutta on listalla myös vinkkejä, joiden avulla lopputuloksestakin tulee heti parempi! Tarkista, ettet sorru näihin tapoihin, joille löytyy paremmatkin vaihtoehdot.

Peitevoiteen levittäminen ennen meikkivoidetta

Kun iho puskee näppylää, saattaa helposti ajatella, että reilu kerros meikkiä korjaa tilanteen. Vaikka ei luottaisikaan siihen, että pelkkä meikkivoide korjaa tilanteen, meikkivoide kannattaa kuitenkin levittää kasvoille ensin. Sitten kannattaa katsoa, mihin kohtaan kasvoja tarvitsee vielä peitevoidetta. Jos peitevoiteen levittää ensin, meikkivoide pyyhkii sen paikoiltaan ja vie kaiken peittävyyden.

Lue myös: Päihitä se! Vinkit, joilla saat kaamean finnin takuulla piiloon

Ripsiväriharjan pumppaaminen

Pumppausliike ripsiväriputelissa ei suinkaan auta saamaan yhtään enempää tuotetta harjaan, joten sen voi yhtä hyvin lopettaa. Stowaway Cosmetics -brändin perustaja Julie Fredrickson kertoo Bustlelle, että pumppaaminen itse asiassa vähentää harjassa olevan ripsivärin määrää. Lisäksi putkiloon päätyy ilmaa, joka kuivattaa ripsivärimassan ennen aikojaan.

Pumppaaminen itse asiassa vähentää harjassa olevan ripsivärin määrää.

Luonnonvalotestin skippaaminen

Meikkivoiteen ja peitevoiteen ostossa ei kannata hätäillä. Jos mahdollista, niitä kannattaa testata ennen ostopäätöstä. Pelkkään kaupan valaistukseen ei ole luottamista, vaan tuotetta kannattaa vilkaista myös luonnonvalossa. Myyjiltä voi myös pyytää mukaansa näytteen parista eri meikkivoidesävystä, jos ei ole valinnastaan heti varma. Jotkin tuotteet myös muuttavat hieman sävyään asettuessaan iholle, joten hetken odottelu kannattaa.

Lue myös: Menikö meikkipohjan valinta taas mönkään? Mariela Sarkiman vinkeillä onnistut

Meikkivinkkien ottaminen kavereilta

Kaikkea voi toki kokeilla, mutta kannattaa ottaa huomioon, että kaverin suosikkituotteet ja -tyylit saattavat näyttää itselläsi ihan erilaisilta – esimerkiksi ihotyyppi ja kasvonpiirteet vaikuttavat paljon siihen, mikä toimii kenelläkin parhaiten. Puhumattakaan henkilökohtaisista makumieltymyksistä. Etenkin ripsiväri näyttää usein ihan erilaiselta, koska kunkin omilla ripsillä on niin suuri vaikutus.

Ihon valmistelematta jättäminen ennen meikkaamista

Jos meikki ei tunnu asettuvan kasvoille sitten millään tai sulaa pois parissa tunnissa, ihoa pitää hieman valmistella ennen meikkaamista. Monesti jo pelkkä kosteutus tekee ihmeitä meikin levittyvyydelle. Rasvoittuvalle iholle puolestaan on tarjolla mattapinnan luovia pohjustustuotteita, jotka pidentävät meikin kestoa.

Monesti jo pelkkä kosteutus tekee ihmeitä meikin levittyvyydelle.

Silmänrajauksen tuhriminen muilla tuotteilla

Silmänrajaukseen ei kannata tuhrata aikaa, jos tarkat rajat töhriintyvät jo ensimmäisten tuntien aikana. Sotkut voi välttää kiinnittämällä huomiota tuotteisiin, joita käyttää silmäkulmien lähellä: öljyä ja vettä kannattaa välttää. Yleisimmät sotkijat ovat silmänympärys- ja peitevoiteet. Myös ihon puuterointi ennen rajauksen piirtämistä voi auttaa.

Lue myös: Nyt onnistuu! Katso silmiesi muodolle oikea rajaustyyli

Oman ihotyypin huomioimatta jättäminen

Kannattaa hyväksyä, että kaikki tuotteet eivät toimi yhtä hyvin kaikilla. Etenkin meikkipohjan valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota omaan ihotyyppiinsä, jotta meikki näyttää luonnolliselta ja kestää pitkään.

Huulipunan levittäminen kuiville huulille

Näyttääkö huulipuna paakkuiselta ja tuntuu huulilla ikävältä? Talven kuivattamat huulet kannattaa huoltaa kuntoon ennen punan levittämistä. Huulillekin on kuorinta-aineita, jotka poistavat kuollutta ihosolukkoa. Kosteuttava huulivoide kannattaa levittää heti meikkaamishetken aluksi, jotta se ehtii vaikuttaa ennen huulipunan levittämistä.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.