Talvimeikin raikastaa helpoiten pirtsakka huulipuna. Kuva: Shutterstock
Talvimeikin raikastaa helpoiten pirtsakka huulipuna. Kuva: Shutterstock

Mikä on paras ja helpoin keino piristää kasvoja, jotka pilkistävät pipon ja kaulahuivin välistä? Kauneusguru Mariela Sarkima tietää.

Talvi asettaa meikkaamiselle omat haasteensa. Mitä kylminä kuukausina kannattaa etenkin ottaa huomioon?

Tässä vinkit kauneusguru Mariela Sarkimalta, joka on esimerkiksi kirjoittanut oppaat Make Up Bible ja Hair Bible

 

Muista talvella ainakin nämä 3 jippoa:
 

1. Meikkipohja ei vain tasoita, vaan myös suojaa 

"Meikkipohja on todella tärkeä talvella, oli se sitten meikkivoide, bb-voide tai sävyttävä päivävoide. Syy: monissa tuotteissa on aurinkosuojakerroin ja runsaasti ihoa hoitavia ja suojaavia ainesosia. Meikkipohja tekee ihon pintaan suojakerroksen, eli se suojaa ihoa kylmyydeltä myös fyysisesti."

2. Vaihda puuterimaiset tuotteet voidemaisiin

"Talvella iho saattaa kuivua erityisen paljon. Jos kuivan ihon päälle vielä lataa runsaasti kuivaa, puuterimaista tuotetta, kuten aurinkopuuteria tai poskipunaa, tulos näyttää helposti kakkumeikiltä. Itse en käytä talvella ollenkaan puuterimaisia meikkejä, ja kaikille löytyykin voidemaiset vaihtoehdot. 

Jos pelkää, että voidemainen luomiväri rullaantuu luomivakoon, kannattaa voidemaisen version päälle sipaista päälle samansävyistä puuterimaista, joka kiinnittää meikin."

3. Helppo tapa piristää look: kirkkaat huulet

"Kaikkien niiden pipojen ja huivien alla haluaisi talvellakin näyttää edes jotenkin pirteältä. Nopein ja tehokkain keino on meikata kunnon huulet. Erinomainen talvimeikki. Väriksi kannattaa valita raikas puhtaanpunainen, tai hullutella voi vaikkapa kirkkaanoranssilla sävyllä. Koostumus voi olla hoitava ja kermainen, mutta ei mielellään täysmatta. Jos huulet ovat yhtään kuivat, matta tuo seikan armotta esiin."

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.