Tasainen iho luo kauniin pohjan meikille kuin meikille. Kuva: Shutterstock
Tasainen iho luo kauniin pohjan meikille kuin meikille. Kuva: Shutterstock

Ei, älä käytä meikkivoidetta ruskettuneen ihon luomiseen. Se kauhistuttaa kauneusguruja. Tässä parempia neuvoja.

Talven kalvakoittamaa ihoa tekee viimeistään tässä vaiheessa vuotta mieli piristää meikkivoiteella. Sen tarkoitus onkin heleyttää ja tasoittaa ihoa, ei tehdä siitä entistä elottomamman näköistä. Jotta lopputuloksesta ei tulisi tunkkainen, kauneusammattilaiset paljastivat Allurelle mielestään pahimmat mokat meikkivoiteen käytössä. Tässä myös vinkit, joiden avulla tehdä korjausliike!

Väärä tuotevalinta

Onnistuminen lähtee tietenkin siitä, että käytössä on hyvä tuote. Jotta ostos olisi onnistunut, se pitää tehdä oikeassa valaistuksessa. Hämärässä tai keinovalossa on vaikea onnistua – totuus paljastuu viimeistään kotona päivänvalossa meikatessa. Liian tumma, liian vaalea tai liian keltainen meikkivoide näyttää pahalta.

Korjausliike: Pyydä meikkivoiteesta näyte ja testaa sitä iholle. Anna voiteen asettua vartin verran, ja käy sen jälkeen vilkaisemassa kirkkaassa päivänvalossa, sulautuiko se ihoon vai tekikö se ihostasi oudon värisen. Ei myöskään ole kiellettyä pyytää ammattilaiselta apua!

Ihotyypin huomiotta jättäminen

Mattameikkivoide ei saa kuivalla iholla aikaan muuta kuin entistä kuivakkaamman näköisen naamavärkin, ja öljyiselle iholle puuterimainen pohja pakkautuu paakuiksi. Siksi oikean meikkivoidekoostumuksen valinta on tärkeää. 

Korjausliike: Tee taustatyö kunnolla ja tutustu niiden ominaisuuksiin. Kokeile testereitä ja kysele myyjiltä. Jos ihosi on kuiva, valitse heleyttävä meikkivoide mattaisen sijaan. Rasvoittuvalle iholle sopivat vesipohjaiset meikkivoiteet. Ota myös huomioon, että mitä peittävämpi meikkivoide on koostumukseltaan, sitä vaikeampaa on löytää juuri oikea sävy. Helpompaa on valita läpikuultavampi tuote ja käyttää peittävämpiä tuotteita vain siellä, missä niille on tarvetta.

Rusketuksen luominen

Ei, ei, ei. Meikkivoiteen pitäisi sopia ihosi sävyyn, eikä sillä kannata yrittää luoda ruskettunutta vaikutelmaa, sillä lopputuloksesta tulee epäaidon näköinen.

Korjausliike: Jos haluat olla päivettyneempi, käytä itseruskettavia tuotteita tai lisää poskipäihin ja kulmaluulle hieman aurinkopuuteria. 

Ahkera puuterointi

Moni ajattelee, että puuterilla meikkivoide pysyy varmasti paikallaan, mutta jos sitä pöllyttää oikein ahkeralla kädellä, lopputuloksesta tulee helposti tunkkainen – siitä ei meikkivoidetta ostaessasi maksanut.

Korjausliike: Monet nykyaikaiset meikkivoiteet on tehty asettumaan iholle sellaisenaan, eivätkä ne kaipaa automaattisesti päälleen puuterikerrosta. Katso peilistä, jäikö jokin kohta kasvoista kiiltelemään häiritsevästi, ja tupsauta puuteria esimerkiksi nenänpäähän ja leukaan.

Liian vähäinen käyttö

Jos voidetta on iholla liian säästeliäästi tai ei ollenkaan, lopputuloksesta ei tule tasainen ja hehkuva. Voidetta tulisi myös levittää leuan alle ja kaulalle, jotta kasvot ja muu iho olisivat samanväriset.

Korjausliike: Kokeilemalla löydät sopivan määrän! Huomaat kyllä, jos voidetta lurvahti liikaa.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.