Oletko jumittunut tuttuihin kauneusrutiineihin? Näin päivität tyylisi ajan tasalle.

1. Huulipuna ja kynsilakka samaa sävyä

80-luvulla se oli in, sitten siitä tuli epämuodikasta, ja nyt se on taas pinnalla. Muoti­lehtien ja -blogien lukija ei voi olla huomaamatta kuvissa vilahtelevia kirkkaanvärisiä huulia ja kynsiä.

Syksyllä trendikkäimmät värit olivat fuksia ja paloautonpunainen, keväällä säväytetään oranssilla.

2. Tupeeraa ronskisti

Kuohkeat kampaukset ovat pysyneet muodissa pitkään, mutta tähän asti hiusten pinta on yritetty silotella mahdollisimman siistiksi. Enää ei tarvitse olla turhan tarkka, sillä kampausmuoti suosii huoletonta ja viimeistelemätöntä tyyliä.

Esimerkiksi nutturakampaus saa olla hieman räjähtänyt, ja tupeeraus voi vilkkua hiusten lomista.

3. Meikki ja vaatteet sävy sävyyn

Olihan se helppoa valita aamulla kaapista turkoosi puseron ja sutia luomet samalla sävyllä. Mutta nyt muodissa pelataan kontrasteilla tai suositaan maanläheisiä meikkisävyjä.

Kokeile siis turkoosin yläosan kanssa vaikkapa pinkkiä tai oranssia huulipunaa.

4. Pisamat esiin

Naaman peittäminen paksulla pakkelilla on mennyttä aikaa.

Iho pisamineen saa kuultaa reilusti meikkivoiteen läpi, vain tummat
silmän­aluset ja näppylät peitetään kunnolla.Persoonallisten yksityiskohtien, kuten pisamien, kuuluu nyt näkyä.

5. Värikkäät kotkankynnet

Voi niitä kynnenkasvatusprojekteja, kun omista töpöistä yritti epätoivoisesti saada niin pitkät, että ne kehtaisi lakata leiskuvanpunaisella. Nyt moinen on – nysäkyntisten onneksi – auttamattoman vanhanaikaista.

Trendikkäimmillään tummat tai efekti­lakalla päällystetyt kynnet yltävät enintään sormen­päihin. Kynnen muoto on manteli tai aavistuksen sivuilta pyöristetty.

6. Tumma meikkipohja

Meikkaajat ovat valistaneet suomalaisnaisia jo pitkään siitä, ettei meikkivoiteen sävy saa olla tummempi kuin kaulan iho. Leukaan ei edelleenkään jätetä meikkivoiderantua, mutta välillä tummemman sävyn valitseminen on paikallaan.

Läpikuultavat sävygeelit ja sävyttävät kosteusvoiteet tasoittavat kauniisti kasvojen värieroja, ja erityisen hyvin tähän tarkoitukseen sopivat aavistuksen ihoa tummemmat sävyt.

7. Helmiäistä ryppyiselle

Iät ajat on toitotettu, että helmiäinen ja kimalteet korostavat ryppyjä. Tämä oli pätevä neuvo silloin, kun meikit olivat koostumukseltaan
paksuja ja kimallehippuset suuria.

Hienojakoiset nykymeikit heijastavat valoa hillitysti ja tekevät ihosta hehkeän ja siloisen. Helmiäinen myös levittyy mattaa helpommin, eikä väri tarraa ryppyyn kiinni.

8. Kunnon tyvikasvu

Siinä missä ennen rampattiin värjäämässä tyvikasvua kuukauden välein, oma väri saa nyt rehottaa rauhassa. Sävyeroa saatetaan jopa korostaa värjäyksellä.

Tosin nyt siirrytään vähitellen luonnollisempaan suuntaan, jolloin tyvi on enimmillään vain muutaman asteen tummempi. Sama suuntaus näkyy liukuvärjäyksissä.

9. Ruskea nudemeikki

Nudemeikki on ymmärretty väärin, jos kasvot meikataan kauttaaltaan ruskean ja oranssin sävyillä. Look toimii korkeintaan, jos olet menossa ysäribileisiin.

Moderni nudemeikki on raikas, ja siinä käytetään ihoa imartelevia samppanjan, hennon roosan tai pehmeän aprikoosin sävyjä.

Meikistä tulee elävä, kun yhdistät lämpimiä ja viileitä sävyjä tai mattaa ja kimaltavaa.

10. Klimppiripset

Ripsivärikampojen aikakausi on ohi. Ripsivärien koostumus on toki aivan toista kuin vuosikymmen sitten, mutta nyt ripsiä ei tarvitse suitsia sotilaalliseen riviin muutenkaan.

Räpsyttimissä kuuluu olla runsautta, ja klimppisiksi meikattuja ripsiä voi käyttää jopa tehokeinona. Tosin silloin muu meikki saa olla hyvin hillitty, sillä muuten lopputuloksesta tulee turhan suttuinen.

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä. 

Kuva: IMAXTree
Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.