"Nämä fileethän tuntuvat samanlaisilta kuin stressipallot." Rintamusta korostettiin lisäksi sutimalla rintavakoon tummaa varjostusväriä suppilomaisesti.
"Nämä fileethän tuntuvat samanlaisilta kuin stressipallot." Rintamusta korostettiin lisäksi sutimalla rintavakoon tummaa varjostusväriä suppilomaisesti.

Fyllinkiä liiveihin ja lisä­hapsia hiuksiin! Mirka, 35, testasi, millainen look syntyy, kun otetaan kaikki kauneuskonstit käyttöön.

Tiedäthän naistyypin, jonka kauneus on vähän järeämpää sorttia kuin suurimmalla osalla meistä: ripset ovat pari milliä pidemmät, huulet aavistuksen täyteläisemmät, piirteet hitusen selkeämmät, iho muutamaa astetta terveemmän värinen ja tukka reippaasti tuuheampi?

Helsinkiläinen Mirka Tammi, 35, ei näytä meikittömänä ja olkapäille ulottuva tukka keskipääjakauksella vielä tällaiselta jenniferlopezmaiselta megabeibeltä, mutta sellainen hänestä olisi nyt tarkoitus loihtia. Eli kokeilla, kuinka laitetuksi luomun voi tuunata meikkitemppujen ja kauneuslisäkkeiden avulla – kun oikein kunnolla yrittää.

Kuten moni muukin, Mirkakin on joskus kokeillut kynsi- ja hiuslisäkkeitä. Maltillisen pituiset ripsijatkeet ovat tälläkin hetkellä silmissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Totta kai ulkonäköään voi parannella. Pienet ekstraosat helpottavat arkea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mirka ennen.

Suomalaisnainen hakeekin lisäkkeillä enemmän käytännöllisyyttä kuin vau-reaktiota. Kaunistavien apuosien suosiota on lisännyt myös se, että monet niistä on helppo laittaa itsekin. On melko yleistä, että tavallisena työaamuna hiuksiin napsautetaan ­jatkeet ja sormiin kiinnitetään tekokynnet.

Mirka istahtaa reippaasti meikki­taiteilija Reija Partasen tuoliin, ja muodonmuutos voi alkaa. Reija sutii luomiin tummaa väriä, vetää reunoille tuhdit rajaukset ja viimeistelee komeuden näyttävillä irtoripsillä. Lopputulos ei Mirkaa suuremmin hätkäytä, sillä hän on niitä tyyppejä, jotka eivät lähde edes roskalaatikolle laittautumatta.

Seuraava työmaa ovat kasvot. Pohjustukseen ei tällä kertaa riitä pelkkä meikkivoide. Ihoa tummennetaan meikkivoiteella usealla asteella, ja Reija rakentaa kasvonpiirteet muotoilemalla kasvot varjostuksilla ja korostuksilla. Tämäkin on tuttua Mirkalle. Hänen päivämeikkiinsä kuuluvat kasvojen korostukset valkoisella luomivärillä ja varjostukset aurinkopuuterilla. Ihon tummennus saa kuitenkin kulmat kohoamaan.

– Rusketus tuntuu vähän överiltä, sillä olen tottunut olemaan kalpea – mieluummin valkoinen nuorena kuin ryppyinen aikuisena.

Kun Reija on rajannut huulet ja ­punannut ne ­entistä enemmän törölleen, hän ottaa Mirkan hiukset hyppysiinsä. Tottuneesti ja näppärästi hän napsauttelee klipsi­pidennykset kiinni, ja valmista on jo muutamassa minuutissa. Vielä kiharrus, ja Mirkan on ihastukseltaan vaikea pitää näppejään erossa pitkistä ja kuohkeista kiehkuroista.

– Tukka on ihan supermakea, tällaisen haluaisin ehdottomasti!

Maksisti rantaloman väriä

Sekä Mirka että Reija ovat huomanneet, ettei kauneuskäsittelyitä enää yritetäkään piilotella. Ja kun lopputulos on ­näkyvillä, siitä ei häpeillä puhua.

Raja menee pistoksissa ja leikkauksissa. Ne pidetään yhä omana salaisuutena, mutta niistä ollaan kiinnostuneita.

– Kevyempien keinojen käyttäminen on niin normaalia, ettei niistä kavereiden kanssa edes keskustella. Toki voin ­kehaista, jos jollain on vaikka hyvät ripset. Jos huomaisin, että joku tuttu on käynyt pumpauttamassa huulet, en ikinä kommentoisi. Ystävien kanssa leikillään suunnitellaan, kuka mihinkin imuun menisi, mutta jos joku sen oikeasti tekee, siitä ei puhuta, Mirka toteaa.

Mirkan mielestä leikkaus kuin leik­kaus on yksityisasia.

– Varmasti aiheesta puhumiseen vaikuttaa myös se, että kauneuskirurgiassa käymisestä tulee helposti turhamainen kuva. Että miksei voi hyväksyä itseään sellaisena kuin on. Isommat toimen­piteet ovat kuitenkin niin lopullisia.

Jos Mirka harkitsisi kauneuskirurgiaa, hän voisi puhua asiasta lähimpien ystäviensä kanssa.

– Voisin jakaa ajatuksiani ja saisin heiltä tukea. Kyselisin heiltä myös, kuka olisi operaatiolle oikea tekijä.

Mutta nyt testataan vartaloon kevyem­piä kauneusniksejä. Rusketus­spray on nopea tapa saada iholle Havaijin-­loman väri. Mirka riisuutuu alusvaatteisilleen ja nostaa kätensä ylös. Suih, suih, spray värjää Mirkan käsivartta. Pyyhe on alusvaatteiden suojana, mutta silti rintsikoiden olkaimet värjäytyvät. Saman tien ­ilmenee toinenkin ongelma: värisumu leviää paitsi Mirkaan myös ympärille parin metrin säteelle. Siis mars kylppäriin. Suih, suih, ja minuutin kuluttua edessä on taas pulma.

– Huh, tänne tukehtuu! Mirka ja Reija huutavat.

Mirka saa ylleen useita ohuita kerroksia sprayta. Hän kääntyilee suihkeen alla hiljalleen, välillä ­väriä vielä tasoitellaan käsin.

Kylppäri menee lopulta kattoa myöten pesuun, ja Mirka vilkuilee vartaloaan hämmentyneenä.

– Väri on aika överi, mutta tasoittaa ihoa enemmän kuin itseruskettavat voiteet. Yksin tehtynä tämä olisi katastrofihommaa.

Lisää lopezia lanteille

Sitten stylisti Pia Hollo kiikuttaa Mirkan eteen muotoilevia alusvaatteita. Pia kertoo, että niillä kohennetaan kroppaa vielä etupäässä juhlia varten, mutta ajat ovat muuttumassa. 

– Ihan teinitkin käyttävät push up -rintsikoita. 15-vuotias tyttärenikin kävi itse ostamassa silikonikanafileet rintaliiveihin rippijuhlia varten. Kun ikää tulee enemmän ja paikat alkavat roikkua, siirrytään vyötärönkiristäjiin ja lahkeellisiin "pyöräilyhousuihin".

Viimeisin villitys ovat topatut alushousut. Mirka sujauttaa pehmustetut pakarahousut jalkaansa ensimmäistä kertaa, eikä naurusta meinaa tulla loppua.

– Voi apua, miltä nämä näyttävät. En ikinä lähtisi näissä ovesta ulos! Istuessa on kyllä mukavan pehmustettu olo, ja talvella nämä varmasti lämmittävät.

Pia arvelee, että kun peppuhousujen hinnat laskevat, niitä ostetaan entistä enemmän. Varsinkin kun muotoilevien alusvaatteiden materiaalit muuttuvat koko ajan entistä mukavimmiksi, venyvämmiksi ja saumattomiksi, niiden käyttö saattaa olla kohta melko normaalia.

Mirka pukee ylleen vielä punaisen ­mekon ja sipsuttaa sitten reilun kymmenen sentin koroilla varovaisin pikku­askelin kokovartalopeilin eteen.

– No jo on! Ei tällä lookilla maitokauppaan lähdetä. Tavallisena ravintolailtanakin tyyli voisi olla vähän liikaa, mutta miksei, jos olisi jotkin kunnon kekkerit. Jos näkisin tällä tavalla laitetun naisen, ensimmäinen ajatus olisi, kuinka paljon vaivaa tälläytymiseen on nähty.

– Tosin, mitä enemmän laittautuu, ­sitä nopeammin ja helpommin se käy.


Koko puunaus­operaatio paketissa! Aikaa kului ammattilaiseltakin kolme tuntia.

Mitä sanoo kaveri?

Ella Leppänen, tuntenut Mirkan vuoden verran:

"Tällainen Täydelliset naiset -tyyli sopii Mirkalle hyvin. Selvästi on aikuisempi fiilis, etenkin kun Mirkan oma ­pukeutumistyyli tyyli on paljon nuorekkaampi.

Rusketus tekee Mirkasta terveemmän näköisen, eikä väriä ole mielestäni liikaa. Meikissä eniten pomppaa esiin tumma silmämeikki. Pitkät ja kuohkeat hiukset ovat kauniit, ja uskon, että Mirka tykkää erityisesti niistä. En voisi kuvitella häntä lyhyessä tukassa.

Radikaalein muutos on ­tapahtunut vartalossa. Mirka on kaikin puolin vähän isompi kuin normaalisti, etenkin taka­puoli on levinnyt aika paljon. Topatut alushousut ­tekevät hänestä lihavamman näköisen. Rintojen kohotusta en olisi välttämättä heti huomannut. Kun näin Mirkan ensimmäisen kerran, muistan ajatelleeni, että onpa hänellä siro ja timmi kroppa kolmen lapsen äidiksi.

Voisin hyvin kuvitella, että Mirka lähtisi ulos tuon näköisenä. Vartalolisukkeet menevät yli, mutta meikki ja hiukset ovat ok. Pidän Mirkan ulkonäöstä enemmän sellaisena kuin se yleensä on. Ja ei kai kellään olisi aikaa ruveta väsäämään tuollaista lookia päivittäin."

Mitä seuraavaksi?

Niille, jotka haluavat vielä vähän enemmän.

Ripsipermanentti
Ripsien kestotaivutuksessa yläripset kiepautetaan pienten rullien tai tyynyjen päälle. Ripsiin laitetaan ensin permanentti- ja sen jälkeen kiinnitysaine. Käsittely kestää reilun tunnin. Ripset pysyvät taipuisina 1–2 kuukautta. Ripsipermanentti maksaa 50–75 euroa, ja ripsien kestovärjäys sisältyy yleensä hintaan.

Kestopigmentointi
Pigmentoitava alue pintapuudutetaan ja väriaine viedään neulalla ihon ylimpiin kerroksiin. Jälki haalistuu yleensä 2–5 vuodessa ihotyypistä riippuen, joillain tulos on ­pysyvä. Käsittely vie alueesta riippuen 1,5–2,5 tuntia. Tarpeen vaatiessa toinen käsittely tehdään kuukauden kuluttua. Hinta yläluomen, kulmien ja huulten käsittelylle on kullekin noin 500 euroa.

Hampaiden valkaisu
Pinnan värjäytymät saa pois puoli tuntia kestävällä soodapuhdistuksella (noin 65 €). Geelillä tehtävä kevytvalkaisu valkaisee hampaita viitisen astetta. Lisänä voidaan käyttää laseria. Käsittely kestää 45 minuuttia (noin 130 €). Kymmenenkin asteen vaalennus on mahdollista vetyperoksidin avulla tehtävällä lasertehostetulla tehovalkaisulla, joka kestää 75 minuuttia (noin 290 €).

Huulten täyttö
Huulia voidaan muotoilla ruiskuttamalla niihin täyteainetta tai siirtämällä omaa rasvakudosta. Rasvakudosta voidaan ottaa polven sivusta, kyljestä, leuan alta tai vatsasta. Rasvaa sulaa pois, mutta lopputulos on pysyvämpi. Hyaluronihappopohjaiset täyteaineet taas häviävät elimistöstä 3–6 kuukaudessa. Täyteainekäsittelyt maksavat 350 eurosta ylöspäin, pienten rasvansiirtohoitojen hinta alkaa 2 000 eurosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla