Mitä väriä saisi olla? Kuva: Shutterstock
Mitä väriä saisi olla? Kuva: Shutterstock

Täydellinen silmämeikki koko päiväksi – kyllä, sellaisen tekeminen on mahdollista. Kokosimme vinkit.

1. Aloita puhtaalta pohjalta

Silmänympärysvoide, kasvoöljy tai ihan vain itsestään rasvoittuneet luomet. Silmämeikin teko kannattaa aloittaa aina puhtaalta iholta, sillä kaikenlaiset rasvat ja kosteus tietävät sotkua.

2. Pohjusta

Pohjustusvoide on tuote, jonka käyttämiseen ei kannusteta turhaan. Hyvä pohjustusvoide saa meikin tarttumaan, pidentää sen kestoa, tekee silmäluomista tasaisen meikkiä varten ja tasoittaa ihon värieroja. Kuivaihoiset voivat käyttää pohjustamiseen peite- tai meikkivoidetta, mutta jos luomet rasvoittuvat helposti, täsmätuote on tarpeen.

3. Vaihda pitkäkestoisiin tuotteisiin

Kaikki, missä lukee long-lasting, waterproof tai jotain vastaavaa, yleensä pysyy iholla perusmeikkejä pidempään. Usein vedenkestävät ja pitkäkestoiset tuotteet ovat voide- tai kynämuodossa. Anna värin kuivua ennen kuin avaat silmäsi kokonaan, jotta väri kiinnittyy varmasti paikalleen.

4. Kerrosta voidemaista ja puuterimaista

Voidemaisten värien valikoima ei välttämättä ole niin laaja kuin puuterimaisten, mutta voideväriä voi käyttää puuterimeikkien alla pidentämässä meikin kestoa. Hyvä keino on myös värittää koko luomi ensin vedenkestävällä rajauskynällä ja levittää puuterimainen väri vasta sen päälle.

5. Kiinnitä rajaus luomivärillä

Silmänrajaukseen tarkoitetut meikit ovat yleensä kestäviä, mutta tummissa sävyissä pienikin leviäminen näkyy helposti. Jotta rajaus ei siirtyisi ripsirajasta yläluomelle, ammattimeikkaajat kiinnittävät rajauksen usein levittämällä rajausvärin päälle samansävyistä, puuterimaista luomiväriä.

6. Muista, että töhry ei ole maailmanloppu

Tatuoinnit ehkä kestävät ikuisesti, silmämeikki harvemmin. Siistiminen on onneksi helppoa: tasoita viiruiksi mennyt väri sormella takaisin luomelle. Tarvittaessa voit painella ylimääräisen rasvan kasvo- tai talouspaperiin tai levittää luomille ohuen kerroksen väritöntä puuteria poistamaan rasvaisuutta – jos siis et jaksa kantaa isompaa meikkipussia mukana.

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.