Helppokäyttöiset liinaputsarit ovat lomakauden ja kesäreissaajan pelastus. Testasimme parhaat kosteuspyyhkeet.

Silkkisen sileää


 

Lupaus: Pehmeät liinat sisältävät silkkikuituja ja ihon tehokkaasti puhdistavaa misellivettä. Sopii erityisesti herkän ihon puhdistukseen, sillä mukana ei ole hajusteita, alkoholia eikä väriaineita.

Kokemus: Pyyhkeen pinta tuntuu todella siloiselta ja liukuu kasvoilla pehmeästi. Puhdistustehokin on huippuluokkaa: pari pyyhkäisyä, ja meikki on poissa. Mukana on puhdistusvesissäkin käytettävää, likaa ja meikkiä magneetin tavoin imevää misellivettä, ja kasvot todella tuntuvat puhdistuvan syvimpiä huokosia myöten.

Garnierin Skin naturals Micellar cleansing wipes, 3,95 €.

 

Herkkikselle


Lupaus: Hellävaraiset raaka-aineet on valittu yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa. Suomalainen pellavauute vähentää ihoärsytyksiä sekä rauhoittaa ja vahvistaa ihoa.

Kokemus: Tiiviistä ja napakasta pakkauksesta ropisee heti pisteitä. Kun paketissa ei ole ylimääräistä ilmaa, liinat eivät kuivahda niin helposti. Meikki tarttuu liinaan hyvin. Tämä on nappituote käyttäjälle, joka arvostaa todella puhdasta fiilistä ja tunnetta, ettei ihossa ole mitään ylimääräistä – edes tuoksua.

Lumenen Sensitive touch 3 in 1 cleansing wipes, 4,90 €.

 

Luomuilijalle


Lupaus: Luomupuuvillasta valmistetut puhdistuspyyhkeet sisältävät kosteuttavaa aloe veraa, rauhoittavaa kamomillaa sekä kirkastavaa ja uudistavaa valkoista teetä. Tuoksussa on laventelin eteerisiä öljyjä.

Kokemus: Huh huh! Tymäkkä tuoksu saa pidättelemään hengitystä, ja hetken joutuu miettimään, uskaltaako silmämeikkiä poistaa. Putsari ei kuitenkaan kirvele silmissä. Pyyhkeet ovat kunnolla kosteita ja meikki lähtee vaivatta, mutta niiden käyttö ei ole kovin miellyttävää. Kasvot tekee mieli huuhdella lopuksi vedellä.

Neal’s Yard Remediesin Organic Facial wipes, 8,50 €.

 

Vesipedon valinta


Lupaus: Koostumus sopii normaalille ja sekaiholle. Se raikastaa ja kosteuttaa E-vitamiinin sekä kosteuttavien ainesosien avulla. Tehokkaasti ihon puhdistavat liinat poistavat jopa vedenkestävän silmämeikin.

Kokemus: Liinat tunnistaa Niveaksi tutusta tuoksusta heti pakettia avattaessa. Pyyhkeissä on nypyläinen pinta, jonka vuoksi ne tuntuvat tehokkailta. Vedenkestävä silmämeikkikin irtoaa lupausten mukaisesti, mutta vasta kunnon hankaamisen jälkeen. Kosteutta voisi olla enemmänkin, jolloin meikki liukenisi helpommin.

Nivean Daily essentials Refreshing Cleansingwipes, 4,25 €.

 

Hoitoa & suojaa


Lupaus: Biohajoavien viskoosiliinojen pinta on sileä ja pehmeä, joten ne eivät venytä ihoa. Mukana on hoitavaa vehnänalkioöljyä, jonka sisältämä antioksidanttinen E-vitamiini kosteuttaa ja auttaa suojaamaan ihoa ympäristön haittavaikutuksilta.

Kokemus: Jämäkät liinat eivät veny, joten niillä voi pyyhkiä ihoa vähän reippaamminkin. Pyyhkeet ovat niin reilun kokoisia ja vahvoja, että ne sopivat hyvin myös vartalon raikastamiseen reissussa tai jumppatunnin jälkeen.

Kokonsa puolesta pyyhkeet sopivat hyvin myös vartalon raikastamiseen reissussa tai vaikka jumppatunnin jälkeen. Koostumus on lupausten mukaan hoitava: iho jää ihanan pehmoiseksi. Saippuamainen tuoksu on kevyt ja miellyttävä. Plussaa myös liinojen biohajoavuudesta.

The Body Shopin Vitamin E Gentle facial cleansing wipes, 10,60 €.

 

Raikasta kosteutta


Yves Rocherin Hydra végétal Moisturizing cleansing wipes, 4,90 €.

Lupaus: Viskoosiliinat sisältävät vaahteranmahlaa ja sinisen agave-kasvin uutetta, joiden on todettu sitovat ihoon suuren määrän kosteutta. Myös tuoksu on peräisin vaahteranmahlasta ja agavesta.

Kokemus: Kevyen raikas tuoksu tekee pyyhkeistä todella miellyttävät käyttää. Liinoissa on sopivasti kosteutta, joten meikki lähtee helposti ilman hinkkausta. Aamulla silmien alta ei löydy ripsivärin rippeitä. Kasvoja ei kiristele putsauksen jälkeen, ja iholle jää kivan freesi olo.

Yves Rocherin Hydra végétal Moisturizing cleansing wipes, 4,90 €.

 

Kukkaislapselle


Lupaus: Hellävaraisesti puhdistavissa kuitukangasliinoissa on kamomillauutetta, joka rauhoittaa ja vähentää ihoärsytyksiä. Herkkäihoisille sopivat liinat myös tuoksuvat miedosti kamomillalta.

Kokemus: En havaitse kamomillan aromeita, vaan mieleen tulee hieman pistävä ilmanraikastin. Kukkainen tuoksu kuitenkin häviää iholta melko nopeasti. Putsauksen lopputuloksessa ei ole moittimista. Vähän kuitenkin ihmetyttää, että pyyhkeitä suositellaan herkällekin iholle, mutta kasvoilla tuntui pientä kihelmöintiä. Pakkaus on näppärän pieni mukaan otettavaksi.

Bottega Verden Camomilla Make-up wipes, 7,05 €.

Vinkki! Puhdistuspyyhkeillä on helppo myös putsata kädet ja freesata kroppa matkoilla.

Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.

Sannin hiuksissa on aiemmin nähty myös liilaa sävyä. Kuva: Mikko Hannula ja Instagram

Petrolinväriset latvat toimivat myös tummassa tukassa. 

Laulaja Sannilla on kirjaimellisesti värikäs hiushistoria, mutta sininen tukka on pitkään ollut hänen tunnusmerkkinsä. Sinisen sävyistä Sannin päässä on nähty suurin piirtein kaikki: harmahtava savunsininen, kirkas turkoosi, pastellinen vaaleansininen, mustaan liukuva tummansininen... 

Nyt Sanni näyttää kuitenkin ottaneen varaslähdön uuteen vuoteen hiusvärinvaihdoksella. Hän julkaisi tänään Instagram-tilillään kuvan uudesta vihreästä – tai petrolinvärisestä, miten sen nyt ottaa – kuontalostaan. 

Kuvan perusteella hiusten tyvi on hyvin tummanruskea ja pituudet hohtavat syvänvihreinä. 

 

🥑🥝🥒💚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Seuraavaksi sitrussävyjä?

Sannin lisäksi moni muukin suomalainen on viihtynyt sinisessä tukassa viime vuosina. Samoin pinkin ja hattaran sävyt ovat olleet suosittuja.

Jos ennustaa pitää, seuraava iso trendi voivat olla vihreät ja keltaiset hiukset. Perusteluja piisaa:

Siinä missä vaaleimmat vihreän ja keltaisen sävyt vaativat alle hiuksia kuluttavan vaalennuksen, petrolinsävyä voi saada suoravärillä aavistuksen tummempiinkin hiuksiin. Helppokäyttöinen trendi siis.