Kuva: Getty Images
Kuva: Getty Images

Kuivana kiristelevän ihon hoitoon on helppo, halpa ja yllättävä keino.

Ruokakaapista löytyy yllättävä apu kuivaan ihoon: suola. Syöty suola turvottaa ja kuivattaa kroppaa, mutta ulkoisesti käytettynä siitä on paljon hyötyä. Suola sitoo kosteutta, ja juuri se tekee hipiälle hyvää.

Homma toimii näin: suolan sisältämät mineraalit saavat aikaan osmoottisen paineen, jolloin vesi ja ravinteet nousevat alemmista ihokerroksista pintaan. Iho pysyy kauttaaltaan kosteutettuna, ja kuivuudesta johtuvat pikkurypyt ja karheus häviävät.

Suolaa öljyyn tai jugurtin sekaan

Ihonhoitoon kannattaa käyttää meri- tai vuorisuolaa, sillä niitä ei ole käsitelty teollisesti kuten tavallista ruokasuolaa. Meri- ja vuorisuolassa on ruokasuolaa paremmin tallella iholle tärkeitä mineraaleja, kuten joustavuutta tuovaa magnesiumia ja energiaa antavaa kaliumia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse suola ihotyypin mukaan. Mitä herkempi ja ohuempi iho on, sitä hienojakoisempaa suolaa kannattaa suosia. Syväkosteuttavan naamion saa esimerkiksi suolan ja jugurtin seoksesta. Pehmittävä vartalonkuorinta syntyy sekoittamalla muutama ruokalusikallinen suolaa öljyyn tai vaikka hunajaan. Suolaa voi myös levittää kostealle iholle sellaisenaan ja antaa vaikuttaa minuutin verran ennen suihkuun menoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue myös:

Menossa ruokakauppaan? Muista kauneusainekset

9 vinkkiä kuiville käsille

Sekaisin voideviidakossa? Testaa voidebaarissa itsellesi sopivin (Kaupallinen yhteistyö)

Sisältö jatkuu mainoksen alla