After sun -voiteet auttavat ihoa. Kuva: Shutterstock
After sun -voiteet auttavat ihoa. Kuva: Shutterstock

Ihana, petollinen aurinko on täällä taas! Pohjoinen vaalea ja talven ajan valoa piileskellyt iho palaa salamana. Näin hoidat auringonpolttamia.

Lääkitse. Jos kipu, kuumotus ja jomotus ovat kova, ota oloa helpottamaan ipubrofeiinia tai aspiriinia sisältävää tulehduskipulääkettä. Lääke lievittää auringonpolttaman aiheuttamaa tulehdustakin.

Ota after sun käyttöön. Se viilentää ja rauhoittaa ihoa. Apteekeista saatava aloe vera -geeli toimii after sun -voiteiden tavoin.

Ota viilentävä suihku tai kylpy. Vältä käyttämästä tuotteita, jotka voivat ärsyttää vahingoittunutta ihoa. Suihkun tai kylvyn jälkeen anna ilman kuivata, äläkä käytä pyyhettä, koska se voi vaurioittaa herkkää ihoa.

Käytä kylmähaudetta. Jos et pääse suihkuun, voit lievittää oloasi pakastimesta otetulla pyyhkeellä.

Levitä kortisonigeeliä. Apteekista saatavana kortisonia sisältävä geeli lievittää ipubrofeiinin ja aspiriinin tavoin tulehdusta.

Muista juoda vettä. Neste auttaa ihoasi uusiutumaan.

Suojaa auringonpolttamaa ulkona. Ole varjossa tai peitä palanut kohta vaatteilla. Jos et voi välttää aurinkoa, muista edes suojata alue hyvin. Käytä vaurioituneella iholla tuotteita, jotka eivät allergisoi.

Muistathan, että jos iho on pahasti vesikelloilla tai todella tulehtunut ja kipeä, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Vinkkien lähteenä Me Naisten kauneustoimittaja Elina Karemo.

Lue myös:

Valitse aurinkovoide ihotyyppisi mukaan

Levitä itseruskettava voide oikein

Ihonhoitoko tylsää puurtamista? Ei siltä vaikuta.

Eläimellistä menoa

Eläinaiheisia naamioita löytyy nyt joka lähtöön. Vaihtoehtoja on kissasta pandaan ja lampaasta viidakon eläimiin. Naamiot eivät välttämättä näytä kasvoilla ihan yhtä herttaisilta kuin suloisissa pakkauskuvissa, mutta ainakin niistä saa hyvät naurut. Eläinnaamioiden hinnat ovat noin viisi euroa ja niitä valmistavat ainakin Berrisom, Skin79, MasqueBar, Kiko ja Holika Holika.

 

A post shared by Masque Bar (@mymasquebar) on

 

A post shared by Ania (@aniabienia) on

 

Paluu lapsuuteen

Hollywood-brändi Glamglow on tuonut markkinoille Sonic- ja My Little Pony -naamiot, joiden pakkauksissa seikkailevat suositut animaatiohahmot.

 

A post shared by 🦋 Suzana 🦋 (@beautymarked23) on

My Little Pony -naamioita on kolmea eri väriä, eikä niistä puutu glitteriä! Poninaamiota löytyy Suomessa ainakin Sokokselta (49,90 €).

 

A post shared by GLAMGLOW (@glamglow) on

Sonic-mutanaamio (n. 16 €) on yhtä sininen kuin ysäripelin siili ja muuttuu kuivuessaan metallinhohtoiseksi.

 

Arjen luksusta

Ylellisyyttä arkeensa kaipaava valitsee kullanhohtoisen kasvonaamion. Midaan kosketusta kasvoille tarjoavat ainakin Skin79, MasqueBar, Berrisom, Kiko, Oh K! ja Peter Thomas Roth. Osassa tuotteista on mukana aitoa kultaa. Naamiota valitessa kannattaa olla tarkkana, sillä hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta yli sataseen.

 

A post shared by Masque Bar (@mymasquebar) on

 

Salaperäiselle kaunottarelle

Jos haluat vetää salamyhkäisen vaihteen silmään, venetsialaisnaamio on oiva valinta.

 

A post shared by Karolina Wójcik (@yuki_chan_13) on

Skin79:n kangasnaamiot (n. 4 €) tuovat kauneudenhoitoon juhlavaa tunnelmaa.

Berrisomin leikkimielisissä naamioissa (n. 4 €) voi kuvitella olevansa kiinalaisen oopperan tähti.

 

Kukkia ja hedelmiä

Lähestyvää kesää voi fiilistellä Kocostarin viipalenaamioilla (n. 5 €). Jos et tykkää hedelmistä, valitse tulppaanit tai auringonkukat.

 

A post shared by KOCOSTAR Nordic (@kocostarnordic) on

 

Romanttista pitsiä

Starskinin anti-age -naamioiden (n. 13 €) tuotekuvat antavat sensuellin pitsisen vaikutelman. Todellisuus ei ehkä tavoita ihan samaa esteetiikan astetta, mutta eivät nämä kaikkein pähkähulluimmasta päästäkään ole. 

 

A post shared by Joanna Rose Ejes (@joanna_rose___) on

 

 

Näyttävä juhlakampaus ei vaadi pitkää tukkaa.

Kymmenen eri tyyliä

Polkkatukkaisen Milabun kanava on aarreaitta vaihtelua kaipaavalle lyhyttukkaiselle. Kymmenen elegantin kampauksen ohjevideo on vain jäävuoren huippu hänen kekseliäistä kampausideoistaan.

Kuohkeat kiharat

Kapealla kiharruspuikolla tai suoristusraudalla kiharat saa loihdittua hyvinkin lyhyeen tukkaan.

Juhlanuttura polkkaan

Moni juhlakampaus perustuu siihen, että hiukset kiharretaan ensin. Tämä juhlava nutturaa muistuttava kampaus syntyy polkkamittaiseen tukkaan ilman esikäsittelyä.

Elegantti kampaus ihan lyhyisiin hiuksiin

Tyylikäs juhlakampaus on mahdollinen, vaikka osa hiuksista olisi vain muutaman sentin mittaisia. Chloe Brown, jonka kanavalla on muitakin kauniita kampauksia lyhyisiin hiuksiin, näyttää mallia.

Kierrettä ja kiharaa

Tämä kepeä ja kaunis lyhyen polkkatukan juhlakampaus ei vaadi letitystaitoja, vaan perustuu kihartamiseen ja hiusosioiden kieputtamiseen toistensa ympäri. 

Pinneillä ja hiuskoristeilla voi tehdä paljon lyhyttä tukkaa juhlakuntoon laittaessa. Näyttävä koriste muuttaa simppelinkin kampauksen hetkessä juhlavaksi.