After sun -voiteet auttavat ihoa. Kuva: <span class="photographer">Shutterstock</span>
After sun -voiteet auttavat ihoa. Kuva: Shutterstock

Ihana, petollinen aurinko on täällä taas! Pohjoinen vaalea ja talven ajan valoa piileskellyt iho palaa salamana. Näin hoidat auringonpolttamia.

Lääkitse. Jos kipu, kuumotus ja jomotus ovat kova, ota oloa helpottamaan ipubrofeiinia tai aspiriinia sisältävää tulehduskipulääkettä. Lääke lievittää auringonpolttaman aiheuttamaa tulehdustakin.

Ota after sun käyttöön. Se viilentää ja rauhoittaa ihoa. Apteekeista saatava aloe vera -geeli toimii after sun -voiteiden tavoin.

Ota viilentävä suihku tai kylpy. Vältä käyttämästä tuotteita, jotka voivat ärsyttää vahingoittunutta ihoa. Suihkun tai kylvyn jälkeen anna ilman kuivata, äläkä käytä pyyhettä, koska se voi vaurioittaa herkkää ihoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käytä kylmähaudetta. Jos et pääse suihkuun, voit lievittää oloasi pakastimesta otetulla pyyhkeellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Levitä kortisonigeeliä. Apteekista saatavana kortisonia sisältävä geeli lievittää ipubrofeiinin ja aspiriinin tavoin tulehdusta.

Muista juoda vettä. Neste auttaa ihoasi uusiutumaan.

Suojaa auringonpolttamaa ulkona. Ole varjossa tai peitä palanut kohta vaatteilla. Jos et voi välttää aurinkoa, muista edes suojata alue hyvin. Käytä vaurioituneella iholla tuotteita, jotka eivät allergisoi.

Muistathan, että jos iho on pahasti vesikelloilla tai todella tulehtunut ja kipeä, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Vinkkien lähteenä Me Naisten kauneustoimittaja Elina Karemo.

Lue myös:

Valitse aurinkovoide ihotyyppisi mukaan

Levitä itseruskettava voide oikein

Sisältö jatkuu mainoksen alla