Nenähän se siinä, oikein lähikuvassa. Kuva: Shutterstock
Nenähän se siinä, oikein lähikuvassa. Kuva: Shutterstock

Mitäs siitä ihohuokosten räpläämisestä neuvottiinkaan?

Hammaslankaimet ovat yllättävän monikäyttöisiä kapistuksia. Hammasvälien puhdistamisen lisäksi niitä voi käyttää esimerkiksi silmänrajausten tekemiseen sekä apuna kynsien lakkaamisessa. Ja – kyllä vain – ihon puhdistamiseen talista ja mustapäistä.

Vloggaaja Sukhi Mann julkaisi vähän aikaa sitten Instagram-tilillään videon tekniikasta, jolla hän puhdistaa nenänsä ihohuokoset. Apuna hän käyttää hammaslankainta, jota hän vetää ihoa pitkin niin, että tali pusertuu ihohuokosista ulos.

Isoja mustapäitä videolla ei näy, mutta siitä huolimatta video herättää myös kysymyksiä – voiko tuo olla hyväksi? Samankaltaisesta kikasta on kirjoittanut myös esimerkiksi Tiphero-vinkkisivusto.

Sukhi Mann hautoo nenänsä ihoa ensin kuumalla vedellä kostutetussa pyyhkeessä, jotta ihohuokoset aukeaisivat. Sen jälkeen hän vetää hammaslankaimen lankaosaa nenänvarttaan pitkin niin, että tali tarttuu lankaimeen. Tältä se näyttää:

 

🔪DIY trick using disposable floss picks and mouthwash. This trick helps to extract whiteheads and blackheads. This hack definitely works❗️If you try it, tag me 🤗 ♥️ ___________ ◾️All you need is a hot towel, floss pick, and toner. ___________ 1️⃣Take a towel and place it in hot water. Take the towel out and make sure it isn’t too hot. Also, make sure that the area is clean and place the towel on the problem area so that the heat will open up the pores. Do this for about 5 mins or so. 2️⃣Take the disposable floss pick and drag it in a scraping motion. This option is cheaper and less likely to scar you than using a metal extractor. Be sure to not over do it. 3️⃣When finished, rinse the area with a mild cleanser. 4️⃣Follow up with a toner (you can use rose water, mouthwash, or your regular toner.) ❗️If you have really sensitive skin don't use mouthwash or do a patch test first. 5️⃣Be sure to moisturize your nose after applying the toner. ----------- Tag your bestie ♥️ _____________ #hairmakeupdiary #facemask #skincare #makeuptutorial #fashionarttut #laurag_143 #sukhimann_ #instadaily #instalike #instamood #instafashion #chico #fashion #instamakeup #indianvlogger #indianblogger #desibeautyblog #nyxcosmetics #colorcorrection @glitterglamhouse @makyaj.bakim.onerileri @uae_trendmood @loola.blog #hudabeauty #allmordernmakeup #melformakeup #hypnaughtymakeup #inssta_makeup #makeupfanatic1 #brian_champagne #makeuptutorial #shimycatsmua #fakeupfix #associationofbeauty #hairmakeupdiary @hudabeauty @liveglam.co @laurag_143 #hudabeauty #liveglam #laurag_143 @bretmansvanity @brian_champagne #brian_champagne @farsalicare

Henkilön Sukhi Mann (@sukhimann_) jakama julkaisu

Allure-sivusto kysyi ihotautilääkäri Ava Shambanilta, onko temppua turvallista kokeilla kotona. Yllättävää kyllä, touhu ei ole niin vaarallista kuin näyttää.

– Koska hän käyttää lankaitan ihon raaputtamiseen, näyttää siltä, että se on ihan ok niin kauan kuin ei tee sahaavaa liikettä, joka leikkaisi ihoa, asiantuntija pohtii.

Lue myös: Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Ainoa ongelma voi tulla siitä, että vaikka hammaslankain näyttää puhtaalta, se ei ole välttämättä steriili. Lisäksi hammaslanka on saatettu päällystää ihoa ärsyttävällä aineella.

Asiantuntijat saavat myös kertoa aina vain uudestaan, että tulehtuneita näppyjä ei parane mennä puristelemaan. Tulehdus saattaa pahentua, ja bakteerit pääsevät leviämään helposti laajemmalle alueelle.

Sen sijaan videoon sisältyvää toista kikkaa ei voi suositella. Sukhi Mann nimittäin viimeistelee ihonpuhdistuksen käyttämällä suuvettä kasvoveden tilalla. Monet suuvedet sisältävät desinfioivia aineita, mutta usein myös ihoa ärsyttäviä aineita. Esimerkiksi mentoli saattaa aiheuttaa iholla allergisen reaktion.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.