Hiusmuotoilija Harri Paananen kertoo, minkälainen hiusmalli sopii juuri sinulle.

Kuvat All Over Press

Sydämen muotoiset kasvot

Sydämenmuotoisissa kasvoissa on pieni, kapea leuka sekä korkeat poskipäät ja otsa. Siroleukaiselle paras tukkatyyli
on A-linjainen eli päältä  litteä ja latvoista runsas.

Tällainen hiusmalli tuo runsautta leuan ympärille ja tasapainottaa kasvoja. Hiukset saavat ulottua reilusti korvien alle. Lyhyempi malli nostaa korkeita poskipäitä entisestään esiin, jolloin leuan kapeus korostuu.

Pitkiä hiuksia on syytä keventää. Hyvä vinkki on jättää kerrostetut hiukset kasvojen sivuilta vapaiksi ponnaria käyttäessä.

Niskasta lyhyt malli ja paksu otsatukka saavat leuan vaikuttamaan entistä pienemmältä.

Siro leuka tarvitsee volyymia niskaan. Näyttelijä Kate Hudsonin kutrit laskeutuvat harteille tuoden runsautta leuan alueelle.

Heilläkin on sydämenmuotoiset kasvot: Victoria Beckham, Jennifer Aniston, Sara La Fountain, Satu Silvo.

Pitkät kasvot

Pitkulaisten kasvojen tunnusmerkkejä ovat pitkä nenä ja leuka. Poskipäät ovat yleensä matalat ja otsa kapea.

Otsatukka on paras keino lyhentää kasvojen pitkänomaisuutta.
Mallilla ei ole merkitystä, tasapitkä tai rikottu, kaikki käy. Myös selkeällä sivujakauksella pystysuoraa vaikutelmaa voi häivyttää tehokkaasti. Jos sinulla on pitkät hiukset, pyydä kampaajaa kerrostamaan niitä kasvojen sivuilta, nenän korkeudelta. Se luo vaikutelman leveämmistä kasvoista.

Jos et halua korostaa kasvojen pituutta, vältä keskellä olevaa jakausta tai täysin tasamittaista puolipitkää mallia. Unohda myös otsalta ylöspäin nousevat kampaukset.

Otsatukka katkaisee kasvojen pituutta. Silmän päälle laskeva sivuotsis sopii näyttelijä Rumer Willisille.

Heilläkin on pitkät kasvot: Liv Tyler, Sarah Jessica Parker, Cher, Jenni Räikkönen ja Kiira Korpi.

Pyöreät piirteet

Pyöreissä kasvoissa leuka on lyhyt ja otsa matala. Pukevimpia ovat hiustyylit, jotka saavat kasvot vaikuttamaan soikeammilta. Hieman sivuun vedetty jakaus ja pieni epäsymmetria rikkovat pyöreyttä.

Suosi pystysuoraa linjaa, joka syntyy, kun pituus ulottuu leuan alle. Toimivaa kulmikkuutta antava hiusmalli on esimerkiksi polkkatukka graafisella otsiksella. Myös päältä kohotetut kampaukset tuovat kasvoille pituutta. Pitkissä hiuksissa
sivuilta rikottu, kasvoja kehystävä leikkaus saa naaman näyttämään kapeammalta. Vältä voimakkaasti
sivulla olevia jakauksia.

Rikotut linjat selkeyttävät pyöreää muotoa. Toispuoleinen kampaus pukee laulaja Taylor Swiftiä.

Heilläkin on pyöreät kasvot: Kirsten Dunst, Cameron Diaz, Sanna Kiiski, Ria Kataja, Jaana Pelkonen.

Kulmikkaat kasvot

Neliömäisissä kasvoissa otsa on usein matala ja leveä. Leuka on
vahva ja terävälinjainen.

Kun kasvojen luusto on selkeä, kiharoilla ja kerrostuksilla voi rikkoa kulmikasta vaikutelmaa. Myös epäsymmetriset leikkaukset pehmentävät voimakkaita piirteitä. Kasvojen ympärille laskeutuvat yksittäiset suortuvat häivyttävät voimakasta leukaa helposti. Keskijakaus sopii tälle kasvotyypille loistavasti, sillä se leikkaa leveän otsan sivut pois näkyvistä.

Pitkähiuksisten ei kannata vetää kaikkia hiuksia tiukasti pois kasvoilta ponnarille tai suosia kauttaaltaan sileitä malleja. Niinpä tiukan graafiset leikkaukset eivät ole paras vaihtoehto.

Kiharat tuovat pehmeyttä kasvoille. Loivat laineet pehmentävät näyttelijä Anna Paquinin ilmettä.

Heilläkin on kulmikkaat kasvot: Salma Hayek, Paris Hilton, Martina Aitolehti, Kristiina Komulainen.

Hiusmuotoilija Harri Paananen kouluttaa kampaajia Miraculos Oy:ssä.

”Monilla on väärä käsitys kasvojensa mallista. Kuvitellaan, että kasvot ovat pyöreät, vaikka vain otsa on leveä tai poskipäät ovat korkeat. Myös neliön muotoiset ja pyöreät kasvot sekoitetaan toisiinsa. Oikealla leikkauksella ja viimeistelyllä pystytään helposti tasapainottamaan kasvojen suhteita.”

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.