Tuoksut kohdilleen, kulta tulossa kylään! Kuva: Shutterstock
Tuoksut kohdilleen, kulta tulossa kylään! Kuva: Shutterstock

Tuoksun valitseminen on jokanaisen aromaterapiaa. Päätä hajuvesi sen mukaan, minkälaista tunnelmaa päivääsi kaipaat.

Mieli tyyneksi

Jos ajatus harhailee ja kaipaat rauhoittumista, suihkaus keveän hienostunutta tuoksua johdattaa levolliseen fiilikseen. Valitse tuoksu, jonka raaka-aineet ovat tasapainossa keskenään, ja joista mikään aromi ei pomppaa vahvasti esiin. Puhtaan hennot tuoksut sopivat mainiosti arkikäyttöön, sillä ne eivät pistä työkavereidenkaan päitä pyörälle. 

Kokeile näitä: Givenchyn Dahlia Divin -tuoksussa helmeilevät persikka, vaaleanpunainen jasmiini ja vaniljainen myski, 30 ml EdT, 60 €. Sensain orvokin lehtiä, valkoisia kukkia ja ambraa sisältävä The Silk -tuoksu hyväilee ihoa silkin tavoin, 50 ml EdT, 104 €. Valkoisten ruusujen seurana on aavistus bergamottia ja sitruunaa Chloén Eau de toilette -tuoksussa, 30 ml, 53 €.

Puhtia päivään

Kun haluat näyttää, että täältä pesee, unohda hempeät kukkaisaromit. Nyt nimittäin tarvitaan poweria! Valitse tsemppituoksuiksi selkeitä ja vahvoja hajuvesiä, joissa on luonnetta. Voimaan-tumisen tunnetta voi ammentaa myös maskuliinisia vivahteita sisältävistä unisex-tuoksuista. Ne ovat muuten palaamassa taas muotiin! 

Kokeile näitä: Sykähdyttävässä YSL Black Opium -tuoksussa kahvin seuraksi on valittu vihreää mandariinia ja mustaviinimarjaa, 30 ml EdT, 55 €. Tyylikäs Karl Lagerfeldin Private Klub -tuoksu koostuu sitruunasta, magnoliankukasta ja punapippurista, 45 ml EdP, 50 €. Kenzon unisex-tuoksu Totem Orange pursuaa elinvoimaisia pomeranssin ja sitruunankukan aromeja, 30 ml EdT, 46 €.

Pikapiristys

Kuplivan iloiset hedelmä- ja kukkaistuoksut herättävät aistit heti aamusta, vaikka kahvi olisi lopussa ja silmänaluset samaa sävyä kuin kaamosaamu. Kun tuoksussa on mukana kepeän vihreitä vivahteita ja pirtsakoita sitrusaromeja, hajuvettä voi lisäillä vaikka pitkin päivää ilman pelkoa liian tymäkästä vaikutelmasta.

Kokeile näitä: Escadan Joyful Moments -tuoksu on herkullinen yhdistelmä mustikkasorbettia, litsi-hedelmää ja mandariinia, 30 ml, EdP 49 €. Adidaksen Born Original muodostuu karamellisoidun omenan, eksoottinen kookoksen ja raikkaan bergamotin yhdistelmästä, EdP 30 ml, 39 €. Calvin Kleinin Eternity Now -tuoksussa kukkivat pioni ja persikankukka. Nektariini ja litsihedelmä lisäävät pirskahtelevaa fiilistä, 30 ml EdP, 44,70 €.

Flirttiä peliin

Kun verhoudut mehukkaiden hedelmien, makeiden kukkien ja mausteiden aromeihin, viekoitteleva tunnelma on taattu. Kohdista parfyymi kehon pulssipisteisiin, kuten ranteiden sisäpuolelle ja kaula- ja nilkkakuoppiin. Omimmillaan syvän täyteläiset tuoksut ovat iltakäytössä, mutta ne sopivat talvikautena myös päiväkäyttöön – varovasti annosteltuina.

Kokeile näitä: Nina Riccin L’extase -tuoksun vihjailevuus on peräisin valkoisista kukista, ruususta ja roseepippurista, 50 ml EdP, 76,50 €. Juicy Couturen I am Juicy couture -tuoksu houkuttelee vadelmalla, pomelolla ja passionhedelmällä, 30 ml EdP, 50 €. Jasmiini, myski ja patsuli tekevät Narciso Rodriguezin L'Absolu -tuoksusta vangitsevan, EdP 30 ml, 62 €. 

 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.

Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia
Silmänrajauksissa on muutosvoimaa. Kuvat: Marjut Laukia

Silmänrajaus on helppo keino muuttaa koko kasvojen ilmettä, ainakin jos on kärsivällinen ja tarkkakätinen.

Kulmakarvojen kehutaan usein muuttavan koko kasvojen ilmettä, ja niinhän ne tekevätkin – katso vaikka tämä video. Mutta on sitä muitakin meikin osa-alueita, joilla voi vaikuttaa koko olemukseensa. Esimerkiksi silmänrajaus. 

Kokeilimme kuutta erilaista klassista rajausta ja kuvasimme todistusaineiston siitä, miten merkittävästi rajauksella voi vaikuttaa siihen, miltä silmät näyttävät ja miltä koko meikki vaikuttaa.

Katso ja päätä itse, millainen rajaus on imartelevin! Rajausten ulkonäkö toki riippuu erittäin paljon silmien muodosta. Tarkista tästä listasta, millainen rajaus sopii parhaiten silmiesi muotoon.

Vertailukuva

Jotta suuri rajausvertailu olisi uskottava, täytyy tietysti julkaista myös vertailukuva ilman rajauksia. Ripsiväri tosin tuo tummuutta ripsien tyveen.

1. Yläsisärajaus

Testaajan kommentti: Luulin, etteivät silmäni ole herkät, mutta auts! Yläluomen rajaaminen ripsien alapuolelta oli työn ja tuskan takana. Lopputulos kuitenkin palkitsee. Yläsisärajaus on siitä ihana rajaus, että se on helppo saada symmetriseksi.

2. Ohuen ohut rajaus

Testaajan kommentti: Mahdollisimman ohut tussirajaus tuo katseeseen terävyyttä ilman, että silmän muoto muuttuu miksikään. Tämän voisin ottaa arkikäyttöön.

3. Hieman paksumpi rajaus

Testaajan kommentti: Juuri sopivan paksuisen rajauksen luominen vaatii tarkkaa kättä, ja silmän ulkonurkan lähestyessä meinaa mennä sormi suuhun; miten tämän rajauksen saisi päätettyä tyylikkäästi? Lopputulos on kuitenkin nätti. 

4. Kissarajaus

Testaajan kommentti: Klassinen, näyttävä kissarajaus on yksi ikisuosikeistani, mitä meikkiin tulee. Harmi vain, että se ei sovi silmieni muotoon kovin saumattomasti. Rajaus näyttää kuvassa kivalta, mutta kun suljen silmäni, rajauksen yhtenäinen linja on mennyttä. 

Vaikka olen perehtynyt koottuihin kissarajausvinkkeihin, menee tämän rajauksen tuhraamiseen testin pisin aika. 

5. Alasisärajaus

Testaajan kommentti: Sisärajaus alaluomelle on lastenleikkiä yläluomen sisäpinnan rajaamiseen verrattuna. Koska silmämeikkikynästä ei lähde tarpeeksi väriä, taputtelen päälle geelimäistä rajausväriä. Tulos on intensiivinen – vähän liiankin.

6. Smoky eye -rajaus ylä- ja alaluomella

Testaajan kommentti: Nämä rajauskynällä ja luomivärillä luodut sumusilmät ovat niin voimakkaat, että iiriksetkin näyttävät tavallista kalpeammilta. Smoky eye -rajaus voisi toimia vahvan juhlameikin parina. Ainakin kulmakarvat pitäisi piirtää tummemmiksi.

Ruskealla rajauskynällä ja luomivärillä toteutettuna tämä meikki  näyttäisi paljon luontevammalta. Jos taas haluaisin seurata trendejä, lisäisin tähän lookiin vielä vähän kiiltoa.