Contour-kuningatar Kim Kardashian käyttää vaaleaa korostusväriä nenässään, leuassaan ja silmiensä alla. Kuva: Reuters.
Contour-kuningatar Kim Kardashian käyttää vaaleaa korostusväriä nenässään, leuassaan ja silmiensä alla. Kuva: Reuters.

Tämä ei ole meikkikikka helpoimmasta päästä, mutta se tekee kasvoista upean linjakkaat. Contouring-meikkiin ovat hurahtaneet monen starat ja nyt myös kotimaiset bloggarit.

Alun perin näytösmalleille ja muotikuvauksiin kehitetyllä contouring-meikkauksella voi näyttävästi korostaa haluamiaan ja häivyttää muita osia kasvoistaan. Kun supertähdet, kuten seurapiirijulkkis Kim Kardashian ja muusikko Nicki Minaj, innostuivat meikkaustyylistä, moni muukin alkoi julkaista Instagramissa contour-selfieitään ja meikkausvinkkejään.

Nyt myös suomalaisnaiset ovat ryhtyneet kokeilemaan, miten kasvojen muotoa voi muuttaa contouraamalla. Esimerkkejä löydät Instagramista hashtagilla #contour.

Meikkaustyylin nimi tulee englannin kielen sanasta contour, joka tarkoittaa ääriviivaa. Näyttelijä Kristen Stewartsin meikkaaja Beau Nelson kertoi Teenvoguelle, että contour-meikkauksen tarkoitus on luoda illuusio esimerkiksi kapeammasta nenästä.

Contour-meikkauksessa kasvoille luodaan muotoja tummalla ja vaalealla korostusvärillä. Nelson tähdentää, ettei meikkausta ole tarkoitus huomata, vaan kyse on nimenomaan illuusion luomisesta. Tummalla värillä häivytetään esimerkiksi hiusrajaa, ohimoita, nenänpieliä ja leukaperiä. Vaalealla korostusvärillä voidaan nostaa esille leuan tai nenän keskiosaa, silmiä tai amorinkaarta.Hups, Nicki Minaj! Selvästi näkyvät rajat ovat contour-meikkauksen pahimpia virheitä. Kuva: Reuters.


Vajarit, ei överit

Koska contouring-meikkauksessa käytetään vahvoja värejä, myös virheet, kuten liian selvät meikkirajat, näkyvät kasvoilla armottomasti. Esimerkiski Kim Kardashianin nenänpielessä olevan tumman viivan tuskin oli tarkoitus näkyä.

Yksi Suomen seuratuimmista bloggaajista, Mungolifen Anna Vanhanen, on esitellyt contour-kokeilunsa tuloksia Instagramissa. Alla olevassa kuvassa Annan kasvot ovat vielä meikkipohjavaiheessa:

Playing around with my new @anastasiabeverlyhills #cream #contourkit

Kuva, jonka Mungolife (@mungoanna) julkaisi

Contour-meikkiin tarvittava meikkipaletti voi maksaa jopa 40–60 euroa. Esimerkiksi Mungo-Annan käyttämä, suositun Anastasia-merkin Beverly Hills Contour Kit -paletti maksaa useimmissa nettikaupoissa lähes 60 euroa.

Contour-meikin saa toki aikaan edullisemmillakin tuotteilla. Esimerkiksi Costume-bloggaaja Erika Naakka esittelee Nude-blogissaan käyttävänsä contour-meikin tekemiseen Isadoran luomiväripalettia. Blogissa annetaan hyvä vinkki: mitä varjostuksiin tulee, mieluummin vajarit kuin överit.

Häivytä hyvin!

Miten tehdä luonnollinen contour-meikki, josta eivät erotu tummat viivat tai huolittelemattomat rajat? Hanki hyvät pohjatiedot, ennen kuin yrität meikkiä tärkeisiin iltajuhliin. Cosmopolitan on listannut, mitä virheitä paletin kanssa voi tehdä.

Näin vältät pahimmat mokat:

1. Häivytä, häivytä ja häivytä!

2. Muista häivyttää myös vaalea korosteväri tarpeeksi hyvin.

3. Älä käytä liian vaaleaa väriä silmien ympärillä.

4. Laita poskipunaa maltillisesti!

5. Valitse korostesävy tarkkaan, ettei se ole liian tumma ihollesi.

Yksi suosituimmista suomalaisista kauneusvideobloggaajista, Nella Törnroos, on esitellyt hienovaraisen contour-meikin saloja videossaan.

Lue lisää:

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella

Neljä askelta parempaan kauneudenhoitoon

Kun takaisin nukkumaan meneminen ei ole mahdollista, ratkaisu on meikkipussissa. 

Jos peilistä katsoo niin sanottu nukkuneen rukous, mutta tavoitteena ovat hehkuvat kasvot, kokeile näitä vinkkejä.

1. Valitse persikkaa 

Lämpimät meikkisävyt tuovat kasvoille hehkua paremmin kuin viileät värit. Jätä sinisen silmämeikin testaus tuonnemmaksi ja kokeile lämpimän persikansävyistä yhden värin meikkiä. Juhlavampaan tilaisuuteen sopii myös oranssin ja punaisen sävyissä hehkuva auringonlaskumeikki.

Faceonomics-kauneusblogia pitävä Lena on lämminsävyisten meikkien mestari. 

2. Käytä punertavaa peitevoidetta

Punaisten ja oranssien sävyjen hierominen silmien läheisyyteen ei ehkä tunnu intuitiivisesti hyvältä meikki-idealta, mutta Popsugarin mukaan lohenpunaiset ja oranssit (vaalealle iholle) sekä mangonväriset ja punaiset (tummalle iholle) peitevoiteet piilottavat parhaiten väsyneiden silmänalusten siniset sekä violetit sävyt. 

3. Sekoita meikkivoiteeseen kasvoöljyä

Öljyllä terästetty meikkivoide hellii talvikuivaa ihoa ja saa kasvot näyttämään heleiltä.

4. Lisää hohdetta luomille

Diskopallon lailla kimaltavat luomet ovat yksi vuoden 2018 kauneustrendeistä, mutta väsähtäneiden silmien herättämiseen riittää vähempikin kimallus. Meikkitaiteilija Neil Scibelli suosittelee Popsugarissa silmämeikkiin hohtavia metallisävyjä.

Hopeinen, reilusti metallinhohtoinen luomiväri kirkastaa väsyneimmänkin katseen.

Hopeaa ja persikkaa luomilla, eli varma piristys ilmeelle.

5.  Valitse kevyttä

Meikkitaiteilija Trish McEvoyn mukaan tönköt pakkelit saavat ihmisen näyttämään entistä väsyneemmältä. Kevyillä koostumuksilla sen sijaan voi saada ihmeitä aikaan. McEvoy suosittelee uupuneen näköisille kasvoille BB-voidetta meikkivoiteen sijaan, huulikiiltoa huulipunan sijaan ja voidemaista poskipunaa puuterisen sijaan.


6. Taivuta ripset

Ripsien taivutus on klassikkoniksi, joka toimii joka kerta: kaarevat ripset saavat silmät näyttämään avoimemmilta. Jos ripsilläsi on tapana suoristua heti taivutuksen jälkeen, lue vinkit kestävämpään kaarevuuteen.

7. Villi kortti: sudi poskipunaa luomille

Neil Scibelli kertoo Popsugarissa, että huippumalli Elle McPherson piristi kerran meikkinsä sipaisemalla pinkinsävyistä poskipunaa keskelle luomivakoa. Koko silmämeikki koheni kuulemma kertaheitolla. Scibelli suosittelee kokeilemaan pienellä määrällä pinkkiä puuterimaista punaa, joka levitetään luomivärisiveltimellä tai nimettömällä. 

Kuva: IMAXTree
Kuva: IMAXTree

Mikään ei ole ikuista, mutta meikin voi saada kestämään siistinä koko illan ajan – ilman, että sitä pitää olla jatkuvasti korjailemassa.

On niitä ihmisiä, jotka jaksavat käydä tunnin välein vessassa lisäämässä huulipunaa ja puuteroimassa nenän – ja sitten niitä, jotka haluavat laittaa meikit naamaan ja unohtaa niiden olemassaolon.

Jos kuulut jälkimmäiseen porukkaan, meikistä kannattaa yrittää tehdä mahdollisimman kestävä. Silloin riittää, että korkeintaan painelee ylimääräisen rasvan pois iholta kerran tai pari illan aikana.

Näillä vinkeillä saat meikin kestämään kovemmatkin kekkerit.

1. Suosi ohuita kerroksia

Jos meikin on tarkoitus kestää, tuotteet pitää tietenkin valita sieltä järeimmästä päästä. Suosi puteleita, joissa mainitaan pitkäkestoinen, vedenkestävä ja tahraamaton.

Myös levitystavalla on väliä. Ohuet, huolella ihoon työstetyt kerrokset kestävät pidempään kuin paksu pakkeli, joka saattaa levitä kesken hauskanpidon. Kostea meikkisieni on hyvä väline meikkivoiteen levittämiseen, sillä se imee itseensä ylimääräisen tuotteen ja jättää iholle vain tarvittavan määrän. Tarvittaessa sen avulla voi levittää vielä toisen kerroksen sinne, missä lisäpeitolle on tarvetta.

2. Kiinnitä ennen ja jälkeen

Meikkitaiteilija Andrew Sotomayor ei kiinnityssuihketta säästele. Bustle-sivuston jutussa hän kertoo suihkivansa tuotetta sekä ennen meikkivoidetta että sen jälkeen ja ennen ja jälkeen puuterointia.

– Kylmä ilma saa ihon kuivumaan, mikä saattaa saada ihon imaisemaan kaiken kosteuden voidemaisista meikeistä, Sotomayor perustelee.

Suihke tuo iholle paljon kaivattua lisäkosteutta ja takaa sen, että meikkivoide ei ala heti näyttää kuivan kakkumaiselta.


3. Kestävyyttä kerrostamalla

Korostuspuuteri ja poskipuna katoavat kasvoilta yleensä ensimmäisinä. Hyvä tapa saada ne kestämään pidempään on levittää iholle ensin voidemainen tuote ja päälle vielä puuterimainen. Lopputuloksesta tulee intensiivisempi, ja puuterimainen tuote myös toimii voidemaisen kiinnittäjänä.

4. Käytä tuoretta maskaraa

Bustle-sivusto muistuttaa myös, että kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa. Sillä saattaa saada vielä hetkellisesti nätiltä näyttävät ripset, mutta illan mittaan väri yleensä varisee silmien alle. Tuore ripsiväri sen sijaan toimii kuten sen pitääkin. Meikkaaja Mariela Sarkima on kertonut, että yleensä ripsiväri säilyy hyvänä noin neljä kuukautta. Mitä useammin ripsaria käyttää, sitä enemmän putkiloon päätyy ilmaa ja sitä nopeammin tuote myös kuivahtaa.

5. Silmämeikin pohjustusvoide on ystäväsi

Jos pitäisi valita yksi tuote, joka on mullistanut koko meikkauksen, se on silmämeikin pohjustusvoide. Sen avulla silmämeikki rajauksineen on oikeasti mahdollista saada kestämään pitkään, vaikka yläluomet olisivat vähän raskaampaakin sorttia. Silmämeikin pohjustusvoiteita on erilaisia, ja osa niistä myös tasoittaa ihon sävyä ja saa luomivärit toistumaan intensiivisempinä.

Kuivahtaneen ripsivärin paikka on roskiksessa.

6. Pelkkä huultenrajaus riittää

Klassinen juhlameikkikikka on värittää huulet ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä ja levittää sitten päälle huulipuna. Vaikka huulipuna kuluisi, rajausväri alla takaa sen, että huulet näyttävät edelleen punatuilta. Nykyiset huultenrajauskynät ovat kuitenkin niin hyviä, että ne käyvät meikkiin sellaisenaan. Niiden helposti levittyvä, mutta kestävä ja miellyttävä koostumus toimii kuin kestohuulipuna. Jos sävy on vielä lähellä huulten omaa sävyä, edes huulimeikkiä ei tarvitse korjailla koko iltana.