Contour-kuningatar Kim Kardashian käyttää vaaleaa korostusväriä nenässään, leuassaan ja silmiensä alla. Kuva: Reuters.
Contour-kuningatar Kim Kardashian käyttää vaaleaa korostusväriä nenässään, leuassaan ja silmiensä alla. Kuva: Reuters.

Tämä ei ole meikkikikka helpoimmasta päästä, mutta se tekee kasvoista upean linjakkaat. Contouring-meikkiin ovat hurahtaneet monen starat ja nyt myös kotimaiset bloggarit.

Alun perin näytösmalleille ja muotikuvauksiin kehitetyllä contouring-meikkauksella voi näyttävästi korostaa haluamiaan ja häivyttää muita osia kasvoistaan. Kun supertähdet, kuten seurapiirijulkkis Kim Kardashian ja muusikko Nicki Minaj, innostuivat meikkaustyylistä, moni muukin alkoi julkaista Instagramissa contour-selfieitään ja meikkausvinkkejään.

Nyt myös suomalaisnaiset ovat ryhtyneet kokeilemaan, miten kasvojen muotoa voi muuttaa contouraamalla. Esimerkkejä löydät Instagramista hashtagilla #contour.

Meikkaustyylin nimi tulee englannin kielen sanasta contour, joka tarkoittaa ääriviivaa. Näyttelijä Kristen Stewartsin meikkaaja Beau Nelson kertoi Teenvoguelle, että contour-meikkauksen tarkoitus on luoda illuusio esimerkiksi kapeammasta nenästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Contour-meikkauksessa kasvoille luodaan muotoja tummalla ja vaalealla korostusvärillä. Nelson tähdentää, ettei meikkausta ole tarkoitus huomata, vaan kyse on nimenomaan illuusion luomisesta. Tummalla värillä häivytetään esimerkiksi hiusrajaa, ohimoita, nenänpieliä ja leukaperiä. Vaalealla korostusvärillä voidaan nostaa esille leuan tai nenän keskiosaa, silmiä tai amorinkaarta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Hups, Nicki Minaj! Selvästi näkyvät rajat ovat contour-meikkauksen pahimpia virheitä. Kuva: Reuters.

Vajarit, ei överit

Koska contouring-meikkauksessa käytetään vahvoja värejä, myös virheet, kuten liian selvät meikkirajat, näkyvät kasvoilla armottomasti. Esimerkiski Kim Kardashianin nenänpielessä olevan tumman viivan tuskin oli tarkoitus näkyä.

Yksi Suomen seuratuimmista bloggaajista, Mungolifen Anna Vanhanen, on esitellyt contour-kokeilunsa tuloksia Instagramissa. Alla olevassa kuvassa Annan kasvot ovat vielä meikkipohjavaiheessa:

Playing around with my new @anastasiabeverlyhills #cream #contourkit

Kuva, jonka Mungolife (@mungoanna) julkaisi

Contour-meikkiin tarvittava meikkipaletti voi maksaa jopa 40–60 euroa. Esimerkiksi Mungo-Annan käyttämä, suositun Anastasia-merkin Beverly Hills Contour Kit -paletti maksaa useimmissa nettikaupoissa lähes 60 euroa.

Contour-meikin saa toki aikaan edullisemmillakin tuotteilla. Esimerkiksi Costume-bloggaaja Erika Naakka esittelee Nude-blogissaan käyttävänsä contour-meikin tekemiseen Isadoran luomiväripalettia. Blogissa annetaan hyvä vinkki: mitä varjostuksiin tulee, mieluummin vajarit kuin överit.

Häivytä hyvin!

Miten tehdä luonnollinen contour-meikki, josta eivät erotu tummat viivat tai huolittelemattomat rajat? Hanki hyvät pohjatiedot, ennen kuin yrität meikkiä tärkeisiin iltajuhliin. Cosmopolitan on listannut, mitä virheitä paletin kanssa voi tehdä.

Näin vältät pahimmat mokat:

1. Häivytä, häivytä ja häivytä!

2. Muista häivyttää myös vaalea korosteväri tarpeeksi hyvin.

3. Älä käytä liian vaaleaa väriä silmien ympärillä.

4. Laita poskipunaa maltillisesti!

5. Valitse korostesävy tarkkaan, ettei se ole liian tumma ihollesi.

Yksi suosituimmista suomalaisista kauneusvideobloggaajista, Nella Törnroos, on esitellyt hienovaraisen contour-meikin saloja videossaan.

Lue lisää:

Näin peset meikkisiveltimet oikein

Muuta päivämeikki bilelookiksi yhdellä tuotteella

Neljä askelta parempaan kauneudenhoitoon

Sisältö jatkuu mainoksen alla