Onnistuneen smoky eyen salaisuus on häivytys, häivytys ja vielä kerran häivytys. Kuva: Shutterstock
Onnistuneen smoky eyen salaisuus on häivytys, häivytys ja vielä kerran häivytys. Kuva: Shutterstock

Smoky eye -sumusilmämeikki on juhlien klassikko, mutta sitä ei suinkaan tarvitse toteuttaa joka kerta samalla tavalla.

Smoky eye -silmämeikillä tarkoitetaan yleensä tummaa ja utuista silmämeikkiä – ”savuisuus” tulee mustan ja harmaan sävyistä, jotka häivytetään luomelle huolellisesti. Tarkat rajat eivät kuulu tyyliin.

Musta smoky eye on tyyleistä klassisin, mutta tapoja toteuttaa sumusilmämeikki on yhtä monta kuin tekijöitäkin.

Kokosimme ammattimeikkaajien Instagram-tileiltä viisi tyyliä, joilla silmämeikkiin saa vaihtelua.

Häivytetyllä rajauksella

 

@KendallJenner tonight in Paris 🔥 @voguemagazine 💇 @jenatkinhair 💄 @hungvanngo

Henkilön Hung Vanngo (@hungvanngo) jakama julkaisu

Smoky eye -meikkiin voi tietenkin lisätä myös kissansilmärajauksen. Kendall Jennerin silmämeikissä rajaus on kuitenkin häivytetty hädin tuskin erottuvaksi, mikä tekee tyylistä pehmeämmän. Se onnistuu esimerkiksi käyttämällä neste- tai geelirajausvärin sijaan mustaa luomiväriä.

Jos käsi ei muuten pysy vakaana, rajauksesta saa tarkan esimerkiksi teipin avulla.

Vain yläluomella

Jos koko silmää ympäröivä tumma luomiväri tuntuu liian raskaalta ja pandaefekti pelottaa, alaluomen voi jättää paljaaksi. Tyyli raikastuu hetkessä. Kuvassa Sophia Bushin tyylinäyte.

Ruskealla pehmennettynä

 

💕 Something special with Emily 💕 #repost @emrata #selfie #makeup #makeupbydianekendal #naturalbeauty #glam

Henkilön Diane Kendal (@diane.kendal) jakama julkaisu

Musta on väreistä perinteisin, mutta ruskea tulee heti perässä. Noviisin tai todella vaaleaihoisen onkin helpompi aloittaa harjoittelu ruskealla, joka ei ole niin kova sävy. Se tuo meikkiin myös hieman lämpöä. Lisää mustaa (tai todella tummaa ruskeaa) aivan ripsien tyveen ja häivytä ulospäin ruskean sävyn avulla.

Ripauksella väriä

 

Launching the new Eye-Conic Multi-Finish Eye Palettes by @marcbeauty today in Toronto with gorgeous @hannahdonker❤️ Thanks @kirstenklontz for doing the hair ❤️ #marcbeauty #marcjacobs #thedressedeye Here are the products I used to create this look 😛 Face: Coconut Primer Genius Gel (Cocoa Light) Remedy Concealer Pen (Past Curfew) Remarcable Concealer (Bright) Perfection Powder (Fawn Cocoa) Coconut Setting Mist Cheek: O!Mega Bronzer (Tan-Tastic!) Air Blush (Night Fever & Hot Stuff) Brow: Brow Wow (Dark Brown) Brow Tamer Gel Eyes: Undercover Eyeshadow Primer Highliner Gel (Blacquer) Matte Highliner Gel (Grapevine) Eye-conic Eye Palette (Frivoluxe) Lips: Poutliner (Oh Cocoa) New Nudes Sheer Lipstick (Hey Stranger)

Henkilön Hung Vanngo (@hungvanngo) jakama julkaisu

 

Queen @joansmalls Makeup By @patrickta

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tummaan meikkiin voi joko lisätä jotakin värikästä mausteeksi tai sitten koko meikin voi tehdä tummalla värillä. Kuvissa on esimerkit violetista ja vihreästä sumusilmämeikistä.

Meikin tekemiseen tarvitsee muutaman eri tummuusasteen samasta sävystä. Jotta väri näyttää tarpeeksi sumuiselta, eikä vain värikkäältä, pohjustuksen voi tehdä esimerkiksi mustalla voideluomivärillä.

Kimallusta unohtamatta

Tietenkään ei ole pakko tyytyä vain sumuisuuteen – trendikäs glitter sopii myös tähän tyyliin. Levitä sitä joko liikkuvalle luomelle tai silmän sisänurkkaan.

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!

Raskausaika oli hyvä hetki totuttaa hiukset siihen, että pesen ne vain kaksi kertaa viikossa, Sofia Ruutu kertoo.

Malli ja bloggaaja Sofia Ruudun hiusfilosofiaan kuuluu pestä hiuksia mahdollisimman harvoin.

– Raskauden aikana totutin hiukseni siihen, että pesen ne ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Mutta kun sitten pesen, toteutan homman aina huolella pitkän kaavan mukaan. Pesemisen jälkeen föönaan hiukseni kuiviksi ja taivutan latvat suoristusraudalla. Näin ne pysyvät muodossaan useampia päiviä, hän kertoo.

Sofia pitää luonnollisista hiuksista.

– Ajattelen, että useimmille ihmiselle sopii parhaiten mahdollisimman oman väriset hiukset, mutta hieman freesatumpana versiona.

– Koska hiuslaatuni on skandinaaviseen tapaan suhteellisen hento, tuon siihen volyymia sekä ryhtiä raidoittamalla hiukseni muutaman kerran vuodessa. Hiusten sävy pysyy luonnollisena, mutta tekstuuria antavat raidat helpottavat hiusten käsittelyä ja kirkastavat ilmettä, hän kertoo.