Mistä on hyvät kiharat tehty? Mehupilleistä ja sukista. Kuva: Colourbox
Mistä on hyvät kiharat tehty? Mehupilleistä ja sukista. Kuva: Colourbox

Kiharruspuikko ja lämpörullat – mihin niitä muka tarvitsee? Vievät vain tilaa.

Kodinkoneosastolta löytyy vaikka minkälaista väkerrintä hiusten kihartamiseen, mutta niin kodin nurkistakin!

Netti on pullollaan toinen toistaan kiinnostavampia hiustenkiharrusvinkkejä, joita varten ei tarvitse välttämättä ostaa mitään uusia välineitä. Hiusten kihartamisessa vain mielikuvitus on rajana.

Oletko kokeillut esimerkiksi näitä?

1. Astianpesusienet

 

Heatless waves with dish sponges?? Say what? 💡🍽🍴 I searched around and saw if it would actually work (and to confirm that I'm not going crazy). So then I saw beautyklove on YouTube curl her hair with bigger sponges, and I thought I would give it a go, however with those ordinary sponges you wash your dishes with (of course make sure it's not used 😄) I noticed the thicker the hair, the bigger the sponge you need to use, but my hair is thin so I used the small ones. Also, if you have thicker hair I would recommend using actual hair ties, and not elastics, to bring the sponges together 💖@hudabeauty @hairmakeupdiary @allmodernmakeup @wakeupandmakeup • • 🎶🎶 Galantis- No Money (Two Friends Remix) • • #hairmakeupdiary #brian_champagne #melformakeup #wakeupandmakeup #hudabeauty #allmodernmakeup #hair_videos #hairvideodiary #shophudabeauty #makeuptutorialsx0x #styleartists #maquillajesvideos #fashionarttut #Heatlesscurls #hairandnailfashion #1minutemakeup #loucaspormaquiagem #laurag_143 #makeupfanatic1 #makeupartistsworldwide #glamvids #videosbeauty #marysmotives #MakeUpClips #Shimycatsmua #makeupvideoss #justhairvids #hypnaughtypower #peachyqueenblog #Fakeupfix @hairarttut @glamvids @hair.videos @hair.trending @hairvideodiary @styleartists

Video, jonka Makeup And Randomness 🦄 (@charmiejanee) julkaisi

Okei, Suomessa tiskit pestään tiskiharjalla, joten välttämättä pesusieniä ei löydy kaapista, mutta jos löytyy... Niille ei todennäköisesti ole muutakaan käyttöä.

Tämä vinkki on kiertänyt netissä jo useamman vuoden. Hiukset kierretään pesusienen ympärille, sieni taitetaan keskeltä ja kiinnitetään hiuslenkillä. Pehmeät sienet päässä voi hyvin nukkua yön yli – ja kun aamulla herää, hiusten pitäisi olla kauniilla, ilman lämpöä tehdyillä kiharoilla.

Pehmeät sienet päässä voi hyvin nukkua yön yli.

2. Ilmastointi- eli jeesusteippi

Jos folio- ja talouspaperikiharat ovat jo vanha juttu, kiharoiden tekemiseen voi kokeilla ilmastointiteippiä. Kannattaa vain pitää huoli siitä, että itse teippipinta ei pääse tekemisiin hiusten kanssa – muuten voi syntyä pahaa jälkeä.

Kirjoittaja Phoebe Waller raportoi teippikiharakokeilustaan Bustle-sivustolla. Teipistä otetaan parinkymmenen sentin pätkiä, jotka taitetaan pituussuunnassa niin, että teippipinta menee kokonaan piiloon ja syntyy liimaton teippisuikale. Hiukset kierretään teipin keskikohdan ympärille ja teippisuikaleen päät solmitaan yhteen. Pään voi suojata vielä nukkumisen ajaksi huivilla – teipissä kun on oma, jännähkö ominaistuoksunsa.

3. Mehupillit

Tiukat mehupillikiharat voi tehdä samalla menetelmällä kuin jeesusteippikiharatkin – kierrä ympäri ja solmi. CurlDaze-kanavan videolla esitellään toinen metodi, jossa yksi hiussuortuva kieputetaan kahden paksun pirtelöpillin ympäri. Pillit päässä olisi hankalampi nukkua, joten pillit kannattaa laittaa hieman kosteisiin hiuksiin ja kuivata hiukset hiustenkuivaajalla (tai antaa hiusten kuivua itsekseen muutaman tunnin ajan).

4. Vessapaperirullat

Papiljotteja ei tarvita, sillä isohkot, pehmeät kiharat saa aikaan myös vessapaperirullien avulla. Kierrä aavistuksen kosteat hiukset rullan ympäri, kiinnitä hiuslenkillä ja anna kuivua. Joillakin Youtube-videoilla on hulluteltu myös käyttämällä vessapaperirullien sijaan banaaneja.

Jos haluaa hullutella, vessapaperirullat voi korvata banaaneilla.

5. Sukat

Hiuksille hieman ilmastointiteippiä armollisempi on puhdas sukka. Muuten kiharrusmenetelmä on sama: kierrä hiukset sukan keskiosan ympäri ja solmi päät. Nuku yön yli ja avaa sukkasolmut – upeat kiharat ovat valmiit!

6. Ilmapallot

Instagramissa vinkataan, että myös ilmapalloja voi käyttää hiusten kihartamiseen. Vloggaajan mukaan hiukset eivät sähköisty, kun ne kiertää pallojen ympärille kosteina. Lähes tyhjät ilmapallot eivät myöskään puhkea kovin helposti.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.