”Juuri nyt olen innostunut vaaleista, persikkaisista ja hohtavista luomivärisävyistä”, Eyeshadow and Flame -kauneusblogin Ilona kertoo. Kuva: Eyeshadow and Flame
”Juuri nyt olen innostunut vaaleista, persikkaisista ja hohtavista luomivärisävyistä”, Eyeshadow and Flame -kauneusblogin Ilona kertoo. Kuva: Eyeshadow and Flame

Eyeshadow and Flame -blogin Ilona kertoo, miten luomiväripaletin hylkiösävytkin saa käyttöön.

Monen sävyn luomiväripaletit ovat kuin karkkirasioita ihanine sävyineen. Monen kohdalla todellisuus on kuitenkin se, että sävyistä suurin osa pysyy koskemattomina ja yksi tulee käytettyä kuopalle. Yleensä se beige.

Eyeshadow and Flame -kauneusblogia pitävä, luomivärejä rakastava Ilona tietää, että joskus itseään pitää vähän haastaa, jotta pääsisi irtautumaan rutiineistaan.

– Olen ottanut välillä ihan operaatioksi, että käytän yhtä palettia viikon ajan ja valitsen siitä joka päivä eri sävyn, hän kertoo.

Ilona suhtautuu luomiväreihin rennosti. Hänellä on taidetausta ja kokemusta maalaamisesta, joten hän lähestyy luomivärejä samanlaisella otteella.

– Moni on kysynyt minulta, miten olen oppinut meikkaamaan, ja vastaus on harjoittelemalla. Otin riskejä aamuisin meikatessa ja opin hirveästi. Ilman kokeilemista ei voi löytää uutta.

Pyysimme Ilonalta vinkkejä luomiväripalettien monipuolisempaan käyttöön. Kokeile näitä!

1. Heivaa säännöt

Korosta vihreitä silmiä punertavilla sävyillä ja suosi sinisten silmien kanssa lämmintä ruskeaa. Niin voi toki tehdä, mutta sääntöjä ei kannata noudattaa liian orjallisesti. Minkä tahansa sävyn voi saada toimimaan.

– Meikkaamisen pitää olla kivaa eikä jäykkää sääntöjen noudattamista. Tiedän kyllä, mitkä sävyt korostavat omien silmieni väriä parhaiten, mutta en ole koskaan meikannut sen ohjeen perusteella, Ilona kertoo.

2. Taita tutulla sävyllä

Kun uuteen värikokeiluun sekoittaa lempiluomiväriään, olo on heti turvallisempi. Ilona vinkkaa kokeilemaan voidemaisia värejä puuteristen luomivärien alla, sillä niiden avulla saa aikaan aivan uudenlaisia väriyhdistelmiä.

– Esimerkiksi punertava tai vihertävä pohja tuo uutta sävyä neutraaliin ruskeaan, mutta silti oman luomivärin sävymaailma säilyy.

3. Hyödynnä rajausvärinä

Jos luomiväri näyttää hassulta koko luomella, sitä kannattaa kokeilla rajausvärinä. Tämä vinkki toimii etenkin räikeillä sävyillä, jotka ovat liikaa päiväkäyttöön. Jos luomiväri on kirkas, muu meikki kannattaa pitää hyvin luonnollisena.

4. Ota mallia muilta

Ilona kertoo saaneensa paljon vinkkejä blogeista ja YouTube-videoista. Suomalaisista blogeista hänen suosikkejaan ovat Mustaa kajalia sekä Glitz & Glam. Meikkivloggaajista luomiväriguruja ovat esimerkiksi Jaclyn Hill ja Manny Mua.

5. Häivytä huolella

– Minkä tahansa sävyinen luomiväri on aina kiva, kun se on laitettu huolella eli jaksettu häivyttää. Hyvä sivellin on häivyttämisessä ihan ehdoton, mutta jos sävy on tosi pehmeä, kiireessä sen voi häivyttää sormellakin, Ilona vinkkaa.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.