Älä edes yritä tulla lähellekään sen finnihärvelin kanssa! Kuva: Shutterstock
Älä edes yritä tulla lähellekään sen finnihärvelin kanssa! Kuva: Shutterstock

Ihonhoidon ammattilaiset tietävät, mitä tuotteita kannattaa käyttää – ja että joitakin tuotteita saattaa olla parempi jopa vältellä.

Kosmetiikkaosastot pursuilevat tuotteita kaikkiin mahdollisiin käyttötarkoituksiin, mutta nyt tulee uutispommi: niitä kaikkia ei tarvitse tai välttämättä edes kannata käyttää.

Syy on tietenkin se, että vaikka ihonhoitotuotteiden tarkoitus on hyvä, ne saattavat aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä. Kauneusalan ammattilaiset paljastivat Byrdie-sivustolle, mitä tuotteita eivät päästä edes lähelle ihoaan. He ovat ihan rehellisesti sitä mieltä, että kauneuden takia ei kannata kärsiä, sillä hyvään lopputulokseen pääsee hellävaraisemminkin.

Mustapäätyökalut

Metallinen väline, jolla sitkeimmätkin mustapäät ja muut näppylät saa puserrettua ulos ihohuokosista. Kuulostaa ihanalta työkalulta, sillä tyhjenevät ihohuokoset nyt vain tuottavat käsittämätöntä tyydytyksen tunnetta – vaikka vähän sattuisi. Ei varmaan tule kenellekään yllätyksenä, että samalla saattaa aiheuttaa iholleen aika paljon harmia, esimerkiksi arpia ja tulehduksia. Ammattilaiset eivät sorru siihen mokaan.

Voimakkaat kuorinnat

Tököttiä naamaan, ja alta paljastuu kuin uusi iho! Mitä nyt vähän kirvelee ja punoittaa. Perinteisten, rakeita sisältävien kuorintavoiteiden sijaan kannattaa kokeilla tuotteita, jotka kuorivat ihoa entsyymien tai happojen avulla. Iho säästyy mekaaniselta rasitukselta ja saattaa jopa uudistua entistä tehokkaammin.

Keinotekoisesti hajustetut tuotteet

Hajusteet ovat yksi kosmetiikkatuotteiden eniten allergisoivista ainesosista. Ne saattavat olla syynä esimerkiksi siihen, että iho ärtyy. Kannattaa kuitenkin muistaa, että luomu- ja luonnonkosmetiikkakaan ei ole välttämättä yhtään sen vähemmän allergisoivaa kuin tavallinenkaan, vaan myös luonnosta tulevat ainesosat saattavat ärsyttää ihoa.

Lue myös: Selvitimme: näitä kosmetiikan kemikaaleja kannattaa välttää – ja nämä ovat turvallisia

Kaikki, mikä sisältää denaturoitua alkoholia

Syy ihon ja hiusten kuivumiseen löytyy yllättävän monen kosmetiikkatuotteen kyljestä. Kun ainesosalistaa tarkastelee lähemmin, hyvin usein sieltä löytyy alkoholi. Ihotyypistä riippumatta kosmetologit suosittelevat tuotteita, joissa on ennemmin ihoa kosteuttavia kuin kuivattavia ainesosia, esimerkiksi antioksidantteja, peptidejä ja hyaluronihappoa.

Kotitekoiset c-vitamiiniseerumit

Kaikenlaiset jännät kikat ovat aina tervetulleita, mutta jos olet koskaan murskannut c-vitamiinitabletteja levittääksesi ainetta iholle, se on ollut turhaa. C-vitamiini on loistoaine, joka hidastaa ihon ikääntymistä, mutta sen imeyttäminen ihoon on kinkkisempää. Vääränlaisessa muodossa oleva aine saattaa jopa ärsyttää ihoa. Laadukkaissa ihonhoitotuotteissa on huolehdittu myös siitä, että vaikuttavat aineet todella kulkeutuvat ihon syvempiin kerroksiin.

Itseruskettavat

Aina kyse ei ole vain siitä, mikä on turvallista tai terveellistä. Kauneusguruilla on myös omat mielipiteensä sen suhteen, mikä näyttää tyylikkäältä, ja yhtä lailla jokaisen kannattaa kuunnella itseään sen suhteen, mitä haluaa laittaa tai olla laittamatta iholleen. Julkkisten kosmetologi Joanna Vargas esimerkiksi välttelee itseruskettavia tuotteita.

– Mielestäni tekorusketus ei vain näytä hyvältä. Ehkä minut on tarkoitettu kalpeaksi!

Korvanlehdet somistetaan nyt useilla pienillä ja yhteensopivilla korvakoruilla.

Takavuosina teinit lävistyttivät innokkaasti korvanlehtiään – yksi reikä ei todellakaan riittänyt. Viime vuosina korvistrendeissä on kuitenkin suosittu näyttäviä, niin sanottuja statement-korvakoruja. Yhdet isot korut tai vain yksi iso koru toisessa korvassa ovat riittäneet.

Nyt pienet ja minimalistiset korvakorut ovat jälleen tulossa takaisin, mutta runsaina joukkoina. Ideana on stailata korvanlehti yhteensopivilla koruilla näyttäväksi. Yksittäiset korut voivat olla pieniä ja yksinkertaisia, mutta renkaiden, nappimallisten ja roikkuvien korujen yhdistelmästä syntyy kiinnostava kokonaisuus.

Mikäli korvanlehdessä sattuu olemaan enemmänkin reikiä (tai sellaisia innostuu ottamaan), yksi koru voi kulkea kahden reiän kautta.

 

The cartilage of this #CuratedEar is pierced in three places: the Conch, the Helix, and the Tash Rook. The Conch holds a Diamond Four Ball Trinity, the Helix a pair of Plain Rings, and the Tash Rook a glowing Diamond Trinity. Each is unique, but are linked by their patterns of three and unifying, rich, Yellow Gold setting. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @kevinthepiercer⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #Conch #ConchPiercing #Helix #HelixPiercing #TashRook #TashRookPiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing Malachite Hinged Hoop by @missomalondon

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Yksi ”curated ear” -trendin edelläkävijöistä on korusuunnittelija Maria Tash, jonka luomukset ovat bloggareiden ja somevaikuttajien suosiossa. Tunniste #earparty eli korvabileet on noussut suosituksi Instagramissa.

Lisää inspiraatiota löytyy Instagramista myös tunnisteella #curatedear. Myös Pinterestiin kannattaa kurkata.

 

This look showcases large, stunning White Gold shapes in the upper cartilage, while adorning the lobe with smaller, daintier Yellow Gold pieces. The Tash Rook houses a show-stopping Diamond Star Garland, which fills up the majority of the upper ear's flat canvas, while its partner, the Invisible Diamond Eternity, completes the helix. Pieces in all shapes and sizes decorate the lobe, including a Diamond Flower and Diamond Lightning Bolt. (Shop this Style - Link in our Profile)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 📷: @prikdpeterrobin⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ .⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #mariatash #earcandy #diamond #CuratedEar #helix #helixpiercing #tashrook #tashrookpiercing #piercer #earrings #jewlery #piercing

Henkilön Maria Tash (@maria_tash) jakama julkaisu

Korvakorujen yhdistelyssä symmetria ei ole olennaista – vaikka jokainen korvakoru voi olla erilainen. Korut kannattaa valita niin, että ne sopivat omaan tyyliin ja yhteen toistensa kanssa.

Erilaisten kivien yhdistely näyttää hauskalta, kun korvanlehdessä on useampi vierekkäinen reikä.
 

The Odette earring via @billiefaricyhyett.✨

Henkilön NATASHA SCHWEITZER JEWELLERY (@natashaschweitzer) jakama julkaisu

Graafisia muotoja vai pientä ja herkkää? Enää ei tarvitse valita, sillä tyylit näyttävät sopivan hyvin yhteen.
 

Pierced. #miniearrings #earparty #fiveandtwo

Henkilön HOMBRE (@hombrejewelry) jakama julkaisu

Pikkuruiset ja yksinkertaiset korut näyttävät hauskoilta, kun niitä on useita.

Kosteutta kaipaava iho nauttii voiteiden, öljyjen ja suihkeiden kerrostamisesta.

Korealainen ihonhoito villitsee nyt muuallakin maailmassa, eikä syyttä. Moni kokee saaneensa avun iho-ongelmiinsa aasialaisista menetelmistä ja tuotteista. Sieltä tänne ovat tulleet esimerkiksi ihoa hoitavat ja kosteuttavat BB-voiteet sekä tehokkaat kangasnaamiot.

Korealaiset ovat edelläkävijöitä myös ihonhoitotuotteiden kerrostamisessa. Heidän ihonhoitorutiineihinsa saattaa kuulua jopa kymmenen eri vaihetta ja useita tuotteita. Kerrostaminen sopii etenkin kuivaihoisille. Ensin levitetään helposti ihoon imeytyvät, ohuet ja kevyet tuotteet. Niiden päälle lisätään paksummat koostumukset, jotka saavat alla olevat tehoaineet pysymään ihossa ja tekemään taikojaan.

Pääsääntö on siis levittää tuotteet ohuesta paksumpaan. Ensin kasvo- ja/tai hoitovesi, sitten seerumi tai tehotuote, sitten öljy tai voide.

Kuulostaako hankalalta?

Popsugar-sivusto esittelee vaihtoehdoksi niin sanotun kerrosvoileipätekniikan. Se on ihonhoitoguru Caroline Hironsin helppo muistisääntö ihonhoitotuotteiden oikeaoppiseen käyttöön.

Kosteuttavaa kasvovettä tai -suihketta kannattaa Hironsin mukaan ajatella voileivän maustekastikkeena – majoneesina tai suomalaisittain levitteenä.

Ihonhoitokerrosvoileivän koostumus on siis seuraava:

  1. Puhdistus ja kuorinta (leipätaikina, jolle kaikki rakentuu)
  2. Kosteuttava suihke
  3. Öljy tai seerumi
  4. Kosteuttava suihke
  5. Kosteusvoide

Teoria ehkä ontuu hieman, sillä harva haluaa noin paljon kastiketta leipäänsä, mutta itse ajatus on hyvä. Kosteuttava hoitovesi tai kasvosuihke kosteuttaa kerrosten välissä ja ravitsee janoista ihoa. Muiden ihonhoitotuotteiden väliin kerrostettuna se ei myöskään pääse haihtumaan vaan nimenomaan jää ihoon antamaan kosteutta.