Näkeehän tuon naamastakin, että kahvia on taas kulunut. Kuva: Shutterstock
Näkeehän tuon naamastakin, että kahvia on taas kulunut. Kuva: Shutterstock

Vaatiko aamun käynnistäminen taas ämpärillisen kofeiinia? Onneksi olkoon, samalla hoidit kauneuttasi tehokkaasti.

Kahvin avulla horteisinkin aamu muokkautuu joten kuten siedettäväksi, Byrdie-sivusto kokosi parhaat vinkit, miksi samaisen elämän eliksiirin pitäisi olla myös osa päivittäisiä kauneudenhoitorutiineja.

1. Iho hehkuu

Ahmitko superfoodeja, koska niistä saa antioksidantteja? Yhtä hyvin voisit kitata kahvia. Kahvin flavonoidit nimittäin vapautuvat paahdettaessa ja toimivat antioksidantteina. Antioksidantit ovat tärkeitä ihon hyvinvoinnille, koska ne ehkäisevät esimerkiksi lämmön, saasteiden ja valon haitallisia vaikutuksia.

2. Hiukset kiiltävät

Kahvin antioksidantit kohentavat myös kutrien kuntoa. Kahvia sisältävät hiusnaamiot estävät hiusten katkeilua ja saavat ne kiiltämään. Lisäksi kahvilla käsitelty tukka tuoksuu ihanalta.

3. Turvotus katoaa

Kofeiinia käytetään monissa silmänympärysvoiteissa, koska se vähentää silmänalusten turvotusta. 

4. Hyvästit harmaudelle

Kahvinporoista saa kuorinta-aineen iholle. Kahvikuorinnat ovat hipiälle hellempiä kuin esimerkiksi sokerilla ja suolalla tehdyt. Kahvinporot kuorivat kuolleen ihosolukon ja jättävät ihon pehmeäksi. 

Tarkemmat ohjeet kahvinporoilla tehtävään kuorintaan löydät täältä

5.  Selluliitti katoaa! (Ainakin vähäksi aikaa)
Koska kahvi poistaa nestettä elimistöstä, kofeiinia sisältävät seerumit saattavat myös tilapäisesti tehdä selluliitista vähemmän näkyvää. Kahvi nimittäin kuivattaa myös selluliitin rasvasoluja. Vaikutus ei ole pysyvä, mutta hei – jokainen hetki ilman muhkuroita on bonusta.

6. Ärtynyt iho rauhoittuu

Kahvia pidetään yleensä piristävänä aineena, mutta kyllä se rauhoittaakin – ainakin ärtynyttä ihoa. Samat antioksidantit, jotka suojaavat ihoa ikääntymiseltä, myös parantavat tulehtunutta ja punoittavaa ihoa.

7. Hipiä kirkastuu
Jos aamukahvi on sinulle aamuinen herätysjuoma, sitä se on myös ihollesi. Kasvonaamiona kahvi saa veren kiertämään paremmin, ja ihosta tulee kuultavampi, kirkkaampi ja elävämpi.  

Lue myös:

Kahvi on suorastaan terveysjuoma

Kahvinjuonnista on turha potea syyllisyyttä

Psst, tämä on kauniin ihon salaisuus

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.

Kun kynsilakanpoistoaine ei auta, täytyy tarttua mihinkäs muuhunkaan kuin vanhaan kunnon vetyperoksidipulloon.

Värikkäiksi lakatuilla kynsillä on yksi ikävä varjopuoli. Kun lakka poistetaan, kynsiin saattaa jäädä keltainen sävy, johon ei auta huolellinenkaan kynsilakanpoistoaineella hinkkaaminen.

Marie Claire kertoo jutussaan, mikä auttaa: vetyperoksidi.

Dermatologi Dana Sternin mukaan ensin kannattaa kuitenkin selvittää kellastumisen syy. Jos kynnet ovat jatkuvasti keltaiset, syypää ei välttämättä ole kynsilakka. Niin sanottu keltaisten kynsien syndrooma, jossa kynnet ovat paksuuntuneet ja käyrät, voi olla merkki terveysongelmista.

Jos kynnet tuntuvat normaaleilta, kellastumisen aiheuttaja on mitä todennäköisimmin kynsilakka. Värjäytymistä voi ehkäistä käyttämällä aluslakkaa.

Dana Sternin mukaan pieniä värjäytymiä voi yrittää poistaa harjaamalla kynnen pintaa valkaisevalla hammastahnalla ja kostealla kynsiharjalla. Jos se ei auta, hän suosittelee vetyperoksidiliuosta.

Näin kynnet saa valkaistua:

  1. Laita mukin tai kupin pohjalle sen verran vettä, että saat upotettua sormenpääsi nesteeseen. Sekoita joukkoon 3–4 ruokalusikallista vetyperoksidia. Vetyperoksidia myyvät apteekit, joista kannattaa kysyä sopivaa sekoitussuhdetta kynsien turvalliseen valkaisuun, sillä vetyperoksidia voi olla myynnissä erivahvuisina liuoksina.
  2. Upota kynnet liuokseen kahdeksi minuutiksi.
  3. Harjaa kynsien pintaa puhtaalla ja pehmeällä, liuokseen upottamallasi hammasharjalla.
  4. Huuhtele ja kuivaa kädet ja levitä käsivoidetta. Jos värjäytymät eivät poistu ensimmäisellä käsittelyllä, Stern suosittelee liottamaan kynsiä kaksi tai kolme kertaa viikossa, kunnes keltaisuus on poissa.