Me Naiset
|
Me Naiset
Näkeehän tuon naamastakin, että kahvia on taas kulunut. Kuva: Shutterstock
Näkeehän tuon naamastakin, että kahvia on taas kulunut. Kuva: Shutterstock

Vaatiko aamun käynnistäminen taas ämpärillisen kofeiinia? Onneksi olkoon, samalla hoidit kauneuttasi tehokkaasti.

Kahvin avulla horteisinkin aamu muokkautuu joten kuten siedettäväksi, Byrdie-sivusto kokosi parhaat vinkit, miksi samaisen elämän eliksiirin pitäisi olla myös osa päivittäisiä kauneudenhoitorutiineja.

1. Iho hehkuu

Ahmitko superfoodeja, koska niistä saa antioksidantteja? Yhtä hyvin voisit kitata kahvia. Kahvin flavonoidit nimittäin vapautuvat paahdettaessa ja toimivat antioksidantteina. Antioksidantit ovat tärkeitä ihon hyvinvoinnille, koska ne ehkäisevät esimerkiksi lämmön, saasteiden ja valon haitallisia vaikutuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Hiukset kiiltävät

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kahvin antioksidantit kohentavat myös kutrien kuntoa. Kahvia sisältävät hiusnaamiot estävät hiusten katkeilua ja saavat ne kiiltämään. Lisäksi kahvilla käsitelty tukka tuoksuu ihanalta.

3. Turvotus katoaa

Kofeiinia käytetään monissa silmänympärysvoiteissa, koska se vähentää silmänalusten turvotusta. 

4. Hyvästit harmaudelle

Kahvinporoista saa kuorinta-aineen iholle. Kahvikuorinnat ovat hipiälle hellempiä kuin esimerkiksi sokerilla ja suolalla tehdyt. Kahvinporot kuorivat kuolleen ihosolukon ja jättävät ihon pehmeäksi. 

Tarkemmat ohjeet kahvinporoilla tehtävään kuorintaan löydät täältä

5.  Selluliitti katoaa! (Ainakin vähäksi aikaa)
Koska kahvi poistaa nestettä elimistöstä, kofeiinia sisältävät seerumit saattavat myös tilapäisesti tehdä selluliitista vähemmän näkyvää. Kahvi nimittäin kuivattaa myös selluliitin rasvasoluja. Vaikutus ei ole pysyvä, mutta hei – jokainen hetki ilman muhkuroita on bonusta.

6. Ärtynyt iho rauhoittuu

Kahvia pidetään yleensä piristävänä aineena, mutta kyllä se rauhoittaakin – ainakin ärtynyttä ihoa. Samat antioksidantit, jotka suojaavat ihoa ikääntymiseltä, myös parantavat tulehtunutta ja punoittavaa ihoa.

7. Hipiä kirkastuu
Jos aamukahvi on sinulle aamuinen herätysjuoma, sitä se on myös ihollesi. Kasvonaamiona kahvi saa veren kiertämään paremmin, ja ihosta tulee kuultavampi, kirkkaampi ja elävämpi.  

Lue myös:

Kahvi on suorastaan terveysjuoma

Kahvinjuonnista on turha potea syyllisyyttä

Psst, tämä on kauniin ihon salaisuus

Sisältö jatkuu mainoksen alla