Me Naiset
|
Anu Kopola

Talvenkoppura vartalo hilseilee, kutisee ja näyttää kelmeältä. Seitsemän täsmävinkkiä pölisevälle talvi-iholle
 

Kutittaa ja kipristelee, kai se sitten on pakko avata purkki ja alkaa läträtä. Vaikka vartalovoiteen levitys saattaa tuntua välillä vaivalloiselta, useimmat joutuvat talvisin taipumaan tähän hommaan.

Onneksi voiteissa on mistä valita. Kevyt emulsio imeytyy ihoon saman tien, kun taas täyteläinen vartalovoi jättää iholle voidellun tunnun. Päivän sana ovat kuitenkin ihoöljyt, ja siksi moniin tuotteisiin kehitellään öljyisiä koostumuksia. Jos litkujen levittäminen ei miellytä, ovat kuivaöljyt paikallaan.

Hienojakoisina ne imeytyvät ihoon paremmin kuin perusöljyt.
Öljystä saa parhaan tehon esiin, kun sitä levittää suihkun jälkeen kostealle ja lämpimälle iholle. Tällöin ihon oma kosteus ei pääse haihtumaan ja hipiä pysyy pehmeänä. Toki öljy myös pehmittää pintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta vaikka kuinka rasvaisi ja voitelisi, on putsauksellakin olennainen vaikutus. Superpesevät vaahtosaippuat kannattaa laittaa talviteloille ja ottaa päivittäiseen käyttöön mietoja pesunesteitä tai maitomaisia putsareita. Myös viikoittainen kuorinta pelastaa hilseilevän vartalon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosi vaatteissa luonnonmateriaaleja, sillä tekokuidut kutittavat ja karvastavat iholla.

Tehoa öljystä

Tämä kuivaöljy on oikea pika-apu, sillä spraypullon kanssa ei tarvitse paljon läträtä. Sen kuin suihkauttaa iholle ja pehmityshomma on hoidettu. Kirpsakka tuoksu voi aluksi tuntua nenässä, mutta se haihtuu pikaisesti pois.

Nuxen Multi-usage-kuivaöljy sopii myös kasvoille ja hiuksille, 30,25 €.

Kiinteytystä

Kasvojen erikoistuotteista nauttiva napakoittaa vartaloakin tehovoiteilla. Tämän kiinteyttäjän täsmä­aineena on puolukansiemenöljy, jonka huomaa myös kirpeän marjaisesta tuoksusta. Heti imeytyvä voide todella saa ihon tuntumaan napakalta.

Maridermin Kiinteyttävän vartaloemulsion imeytymistä ei tarvitse odotella, 19,50 €.

Paksua voidetta

Täyteläisten voiteiden fani ihastuu tämän purkin sisältöön. Ota käyttöön silloin, kun voiteen pitää tuntua iholla eikä imeytyä ensimmäisellä sipaisulla. Paksuhkoa vartalovoita saakin hieroa ihoon oikein urakalla. Raikas tuoksu ja hyvä tuntu.

Natuviven Fig soothing -vartalovoi, 13 €.

Kuivalle iholle

Erityisen koppuralle iholle tarkoitettu voide sopii nopealle menijälle, sillä voide levittyy ja imeytyy hujauksessa. Epäniveamaisen tuoksun sisältävässä kosteuttajassa on hyvä hinta-laatusuhde.

Nivean Sos Repair -vartalovoiteessa on raikas tuoksu, 4,90 €.

Superhoitoa

Ärtyneen, jopa atooppisen ihon kanssa kamppaileville tarkoitettu voide sopii myös lapsille. Paksuhko kreemi imeytyy yllättävän hyvin ja pehmittää karheumat. Hajusteettomuus
tekee tuoksusta lääkemäisen.

La Roche-Posayn Lipikar baume -vartalovoide auttaa myös ihon kutinaan, 17 €.

Kosteuspesu

Vaahtoava maitopesu puhdistaa tehokkaasti, mutta ei jätä iholle kirskuvan natisevaa tunnetta huuhtelun jälkeen. Pehmeä iho ilahduttaa suihkun jälkeen. Ylellinen tuoksu sekä voidemainen tuntu saavat aikaan sen, että vedentulon haluaa sammuttaa pesun ajaksi.

Shiseidon Smoothing-vartalonpesumaito sopii myös kylpyvaahdoksi, 41 €.

Öljykuorinta

Rakeeton kuorinta sopii viitseliäälle nautiskelijalle. Tehokas kuorinta-aine muuttuu kuivalle iholle hierottaessa öljyksi ja on omiaan korppuiholle. Luksushetken jälkeen olo on kuin pienen vartalohoidon jäljiltä. Vain hinta hirvittää.

Stendhalin Pur luxe enzymatic -vartalonkuorinta poistaa kuivuuden iholta, 90,30 €.

Sisältö jatkuu mainoksen alla