Talvenkoppura vartalo hilseilee, kutisee ja näyttää kelmeältä. Seitsemän täsmävinkkiä pölisevälle talvi-iholle
 

Kutittaa ja kipristelee, kai se sitten on pakko avata purkki ja alkaa läträtä. Vaikka vartalovoiteen levitys saattaa tuntua välillä vaivalloiselta, useimmat joutuvat talvisin taipumaan tähän hommaan.

Onneksi voiteissa on mistä valita. Kevyt emulsio imeytyy ihoon saman tien, kun taas täyteläinen vartalovoi jättää iholle voidellun tunnun. Päivän sana ovat kuitenkin ihoöljyt, ja siksi moniin tuotteisiin kehitellään öljyisiä koostumuksia. Jos litkujen levittäminen ei miellytä, ovat kuivaöljyt paikallaan.

Hienojakoisina ne imeytyvät ihoon paremmin kuin perusöljyt.
Öljystä saa parhaan tehon esiin, kun sitä levittää suihkun jälkeen kostealle ja lämpimälle iholle. Tällöin ihon oma kosteus ei pääse haihtumaan ja hipiä pysyy pehmeänä. Toki öljy myös pehmittää pintaa.

Mutta vaikka kuinka rasvaisi ja voitelisi, on putsauksellakin olennainen vaikutus. Superpesevät vaahtosaippuat kannattaa laittaa talviteloille ja ottaa päivittäiseen käyttöön mietoja pesunesteitä tai maitomaisia putsareita. Myös viikoittainen kuorinta pelastaa hilseilevän vartalon.

Suosi vaatteissa luonnonmateriaaleja, sillä tekokuidut kutittavat ja karvastavat iholla.

Tehoa öljystä

Tämä kuivaöljy on oikea pika-apu, sillä spraypullon kanssa ei tarvitse paljon läträtä. Sen kuin suihkauttaa iholle ja pehmityshomma on hoidettu. Kirpsakka tuoksu voi aluksi tuntua nenässä, mutta se haihtuu pikaisesti pois.

Nuxen Multi-usage-kuivaöljy sopii myös kasvoille ja hiuksille, 30,25 €.

Kiinteytystä

Kasvojen erikoistuotteista nauttiva napakoittaa vartaloakin tehovoiteilla. Tämän kiinteyttäjän täsmä­aineena on puolukansiemenöljy, jonka huomaa myös kirpeän marjaisesta tuoksusta. Heti imeytyvä voide todella saa ihon tuntumaan napakalta.

Maridermin Kiinteyttävän vartaloemulsion imeytymistä ei tarvitse odotella, 19,50 €.

Paksua voidetta

Täyteläisten voiteiden fani ihastuu tämän purkin sisältöön. Ota käyttöön silloin, kun voiteen pitää tuntua iholla eikä imeytyä ensimmäisellä sipaisulla. Paksuhkoa vartalovoita saakin hieroa ihoon oikein urakalla. Raikas tuoksu ja hyvä tuntu.

Natuviven Fig soothing -vartalovoi, 13 €.

Kuivalle iholle

Erityisen koppuralle iholle tarkoitettu voide sopii nopealle menijälle, sillä voide levittyy ja imeytyy hujauksessa. Epäniveamaisen tuoksun sisältävässä kosteuttajassa on hyvä hinta-laatusuhde.

Nivean Sos Repair -vartalovoiteessa on raikas tuoksu, 4,90 €.

Superhoitoa

Ärtyneen, jopa atooppisen ihon kanssa kamppaileville tarkoitettu voide sopii myös lapsille. Paksuhko kreemi imeytyy yllättävän hyvin ja pehmittää karheumat. Hajusteettomuus
tekee tuoksusta lääkemäisen.

La Roche-Posayn Lipikar baume -vartalovoide auttaa myös ihon kutinaan, 17 €.

Kosteuspesu

Vaahtoava maitopesu puhdistaa tehokkaasti, mutta ei jätä iholle kirskuvan natisevaa tunnetta huuhtelun jälkeen. Pehmeä iho ilahduttaa suihkun jälkeen. Ylellinen tuoksu sekä voidemainen tuntu saavat aikaan sen, että vedentulon haluaa sammuttaa pesun ajaksi.

Shiseidon Smoothing-vartalonpesumaito sopii myös kylpyvaahdoksi, 41 €.

Öljykuorinta

Rakeeton kuorinta sopii viitseliäälle nautiskelijalle. Tehokas kuorinta-aine muuttuu kuivalle iholle hierottaessa öljyksi ja on omiaan korppuiholle. Luksushetken jälkeen olo on kuin pienen vartalohoidon jäljiltä. Vain hinta hirvittää.

Stendhalin Pur luxe enzymatic -vartalonkuorinta poistaa kuivuuden iholta, 90,30 €.

Älä suotta häpeile harmaita hiuksia! Niitä kutsutaan nykyään elämänkokemusraidoiksi ja yksisarvishiuksiksi.

Me kaikki harmaannumme ennemmin tai myöhemmin. Usein tuntuu, että ennemmin. Hiuksemme eivät ilmeisesti ole vielä kuulleet uusimmista tutkimustuloksista, joiden mukaan nuoruus jatkuu ainakin 24 ikävuoteen asti, mistä puolestaan on todella pitkä matka vanhuuteen.

Miehillä harmaita hiuksia on jo jonkin aikaa pidetty hyväksyttävinä ja jopa seksikkäinä, mutta naisten harmaantumisen hyväksyntä etenee hitaammin. Onneksi harmaaksi värjäämisen trendi on jatkunut jo vuosia. Toinen harmaantuvan naisen ilonaihe on malli Christine ”Chrissy” Teigen, joka tunnetaan virkistävän rehellisistä Twitter-lausunnoistaan.

Teigenin viimeisin lasautus koskee juurikin harmaita hiuksia. 

”Minulla on haisunäätätyyppinen raita harmaita hiuksia, ja itse asiassa tykkään siitä kovasti. Cruella-unelmani ovat muuttumassa todeksi!” Teigen intoili maanantaina Twitterissä.

Hän löysi välittömästi liudan muitakin ujostelemattomia harmaiden hiusten kantajia. 

The Wolf Huntress -nimeä käyttävä tviittaaja paljastaa alkaneensa harmaantua 15-vuotiaana ja värjänneensä sen jälkeen hiuksiaan kuuden vuoden ajan. 

”Ensin lyhyet (harmaat) hiukset ovat karheampia, mutta kun ne kasvavat, ne ovat silkkisempiä”, hän rohkaisee Twitterissä.

24-vuotias Rachel Guajardo kertoo löytävänsä uusia harmaita joka päivä.

”Kutsun niitä yksisarvishiuksikseni”, hän kuvailee.

Twitter-keskustelussa harmaita hiuksia nimitettiin myös pahistukaksi, elämänkokemusraidoiksi ja supervoimiksi.

Se, milloin hiukset harmaantuvat, on yksilöllistä. Harmaantumiseen vaikuttavat muun muassa perimä ja stressi. 

Harmaantuminen ei välttämättä ala tasaisesti, vaan harmaat saattavat näkyä ensin esimerkiksi hopeisena raitana otsalla tai ohimolla. Chrissy Teigen saattoi tarkoittaa juuri tällaista raitaa kirjoittaessaan haisunäätäraidasta. 

Teigenistä ei kuitenkaan ole kuvia, joissa hänen harmaansa näkyisivät. 

Vaikka Teigeniä ei toistaiseksi ole nähty harmaahiuksisena edustustehtävissä tai somessa, hänen aloittamansa viestiketju on ilahduttanut monia harmaatukkaisia tai pikkuhiljaa harmaantuvia. 

”Vihdoin minulla on jotakin yhteistä kansainvälisen supermallin kanssa (huipun miesmaun lisäksi, tietysti)” Twitter-käyttäjä nimeltä Stacey Graham vitsailee.

Sosiaalisessa mediassa nousi äläkkä, kun menestysfirman meikkivoiteen uusi sävyvalikoima syrji voimakkaasti tummaihoisia.

Jos pitäisi valita, mikä oli vuoden 2017 merkittävin kauneustapaus, erittäin korkealle listalla nousisi laulaja Rihannan lanseeraama meikkimerkki Fenty Beauty ja sen meikkivoide.

Pro Filt’r Soft Matte Longwear -meikkivoide on ihan samanlainen nimihirviö kuin monet muutkin kauneustuotteet, mutta siitä erityisen tekee, että meikkivoide lanseerattiin heti 40 sävyssä aivan vaaleasta todella tummaan.

Myös moni muu yritys on viimein havahtunut siihen, että ihonsävyjä on valtava määrä ja pyrkinyt laajentamaan pohjameikkituotteidensa sävyvalikoimaa. Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15, sillä eri tummuusasteiden lisäksi pitää huomioida myös ihojen pohjasävyt viileästä lämpimään.

Vloggaaja Huda Kattanin meikkimerkiltä ilmestyi viime vuonna meikkivoide 30 eri sävyssä. Perinteisempien brändien puolelta esimerkiksi Estee Lauderin legendaarisesta Double Wear -meikkivoiteesta on vastikään julkaistu uusia sävyjä, minkä ansiosta sävyjä on nyt markkinoilla peräti 42.

Vain viidesosa sävyistä tarkoitettu tummaihoisille

Mutta kaikki eivät opi. Erityisesti tubettajien keskuudessa suositun Tarte-merkin Shape Tape -peitevoide oli yksi viime vuoden menestystuotteista, ja tämän vuoden alussa yritys julkisti kauan odotetun meikkivoiteen samasta Shape Tape -sarjasta. Sävyjä on tarjolla vaatimattomat 15, joista kolme on tarkoitettu keskitummalle tai tummalle iholle.

 

🦋 SWATCHES!!🦋 of the @tartecosmetics Double Duty Shape Tape Hydrating (bottom left) + Matte Foundations! (Right)—Arriving Online on Tarte’s Website on 1/15 & @ultabeauty on 1/21 and in stores on 2/4! Along with their Double Duty Beauty Paddle to Perfection Foundation Brush $28 & their Double Duty Beauty The Shaper Contouring Beauty Sponge $18! Who’s excited to try these?! Let me know! - - - Follow me to stay updated on the latest makeup/beauty news, product reviews and More! Feel free to DM, tag, or #beautymarked23 to share news! _ - - 📷: @popsugarbeauty #makeup #makeupartist #makeupaddict #makeupnews #makeupjunkie #makeupobsessed #makeuponpoint #makeuplover #makeupbrushes #cosmetics #bbloggers #beautyjunkie #ilovemakeup #mua #makeupblogger #makeuptalk #beautyaddict #lipstickjunkie #Tarteist #Rethinknatural #makeuphaul #tartecosmetics #comingsoon #swatches #shapetapeconcealer #shapetapenation #ultabeauty #shapetapefoundation

Henkilön 🦋 BeautyMarked23 🦋 (@beautymarked23) jakama julkaisu

Viisi sävyä ei millään riitä, eikä edes 15.

Lanseerauksesta onkin noussut sosiaalisessa mediassa kunnon äläkkä. Bustle-sivusto kirjoittaa, että tummaihoiset vloggaajat ovat arvostelleet brändiä äänekkäästi.

– En arvosta sitä, että koko joukko ihmisiä pyyhitään pois räikeästi, vloggaaja Jackie Aina toteaa Youtube-videollaan.

Erityisen loukkaavaa on se, että vaikka sävyvalikoima on hyvin rajoitettu, vaaleita sävyjä on kuitenkin monta erilaista, ikään kuin valkoihoiset asiakkaat olisivat etusijalla. Lisäksi kaikki kolme tummempaa sävyä ovat pohjasävyltään hyvin oransseja, joten vaikka tummuusaste olisi oikea, sävy tuskin silti sopii kaikille.

Makeupshayla-kanavan arvostelu Shape Tape -meikkivoiteesta keskittyi sävyvalikoiman ruotimiseen.

Tarte kertoi PopSugarille, että he työstävät parhaillaan kymmentä uutta sävyä. Hätäilyn sijaan he olisivat voineet odottaa ja lanseerata kaikki 25 kerralla, sillä vaikka tuote olisi kuinka hyvä, nyt kaikki keskustelu pyörii vain sävyvalikoiman ympärillä.

Yritys pahoitteli virhettään, vaikka se ehkä olikin jo liian myöhäistä. 

”Tiedämme, ettemme voi selitellä.”

– Halusimme saada tuotteen ulos niin nopeasti kuin mahdollista ja teimme päätöksen mennä eteenpäin ennen kuin kaikki sävyt olivat valmiita. Tiedämme, ettemme voi selitellä ja otamme täyden vastuun tällaisesta lanseerauksesta, yritys viestitti Instagramissa.

Vaikka vuosi 2018 alkoikin kohun saattelemana, suunta on oikea, ja moni yritys miettii tuotelanseerauksiaan entistä tarkemmin. Meille kuluttajille se tarkoittaa entistä parempia valikoimia, jotka eivät toivottavasti enää jätä ketään ulkopuolelle.