Talvenkoppura vartalo hilseilee, kutisee ja näyttää kelmeältä. Seitsemän täsmävinkkiä pölisevälle talvi-iholle
 

Kutittaa ja kipristelee, kai se sitten on pakko avata purkki ja alkaa läträtä. Vaikka vartalovoiteen levitys saattaa tuntua välillä vaivalloiselta, useimmat joutuvat talvisin taipumaan tähän hommaan.

Onneksi voiteissa on mistä valita. Kevyt emulsio imeytyy ihoon saman tien, kun taas täyteläinen vartalovoi jättää iholle voidellun tunnun. Päivän sana ovat kuitenkin ihoöljyt, ja siksi moniin tuotteisiin kehitellään öljyisiä koostumuksia. Jos litkujen levittäminen ei miellytä, ovat kuivaöljyt paikallaan.

Hienojakoisina ne imeytyvät ihoon paremmin kuin perusöljyt.
Öljystä saa parhaan tehon esiin, kun sitä levittää suihkun jälkeen kostealle ja lämpimälle iholle. Tällöin ihon oma kosteus ei pääse haihtumaan ja hipiä pysyy pehmeänä. Toki öljy myös pehmittää pintaa.

Mutta vaikka kuinka rasvaisi ja voitelisi, on putsauksellakin olennainen vaikutus. Superpesevät vaahtosaippuat kannattaa laittaa talviteloille ja ottaa päivittäiseen käyttöön mietoja pesunesteitä tai maitomaisia putsareita. Myös viikoittainen kuorinta pelastaa hilseilevän vartalon.

Suosi vaatteissa luonnonmateriaaleja, sillä tekokuidut kutittavat ja karvastavat iholla.

Tehoa öljystä

Tämä kuivaöljy on oikea pika-apu, sillä spraypullon kanssa ei tarvitse paljon läträtä. Sen kuin suihkauttaa iholle ja pehmityshomma on hoidettu. Kirpsakka tuoksu voi aluksi tuntua nenässä, mutta se haihtuu pikaisesti pois.

Nuxen Multi-usage-kuivaöljy sopii myös kasvoille ja hiuksille, 30,25 €.

Kiinteytystä

Kasvojen erikoistuotteista nauttiva napakoittaa vartaloakin tehovoiteilla. Tämän kiinteyttäjän täsmä­aineena on puolukansiemenöljy, jonka huomaa myös kirpeän marjaisesta tuoksusta. Heti imeytyvä voide todella saa ihon tuntumaan napakalta.

Maridermin Kiinteyttävän vartaloemulsion imeytymistä ei tarvitse odotella, 19,50 €.

Paksua voidetta

Täyteläisten voiteiden fani ihastuu tämän purkin sisältöön. Ota käyttöön silloin, kun voiteen pitää tuntua iholla eikä imeytyä ensimmäisellä sipaisulla. Paksuhkoa vartalovoita saakin hieroa ihoon oikein urakalla. Raikas tuoksu ja hyvä tuntu.

Natuviven Fig soothing -vartalovoi, 13 €.

Kuivalle iholle

Erityisen koppuralle iholle tarkoitettu voide sopii nopealle menijälle, sillä voide levittyy ja imeytyy hujauksessa. Epäniveamaisen tuoksun sisältävässä kosteuttajassa on hyvä hinta-laatusuhde.

Nivean Sos Repair -vartalovoiteessa on raikas tuoksu, 4,90 €.

Superhoitoa

Ärtyneen, jopa atooppisen ihon kanssa kamppaileville tarkoitettu voide sopii myös lapsille. Paksuhko kreemi imeytyy yllättävän hyvin ja pehmittää karheumat. Hajusteettomuus
tekee tuoksusta lääkemäisen.

La Roche-Posayn Lipikar baume -vartalovoide auttaa myös ihon kutinaan, 17 €.

Kosteuspesu

Vaahtoava maitopesu puhdistaa tehokkaasti, mutta ei jätä iholle kirskuvan natisevaa tunnetta huuhtelun jälkeen. Pehmeä iho ilahduttaa suihkun jälkeen. Ylellinen tuoksu sekä voidemainen tuntu saavat aikaan sen, että vedentulon haluaa sammuttaa pesun ajaksi.

Shiseidon Smoothing-vartalonpesumaito sopii myös kylpyvaahdoksi, 41 €.

Öljykuorinta

Rakeeton kuorinta sopii viitseliäälle nautiskelijalle. Tehokas kuorinta-aine muuttuu kuivalle iholle hierottaessa öljyksi ja on omiaan korppuiholle. Luksushetken jälkeen olo on kuin pienen vartalohoidon jäljiltä. Vain hinta hirvittää.

Stendhalin Pur luxe enzymatic -vartalonkuorinta poistaa kuivuuden iholta, 90,30 €.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.