Näyttelijä Rob Lowea harmittaa, että hyvännäköisiä syrjitään. Kuva Reuters
Näyttelijä Rob Lowea harmittaa, että hyvännäköisiä syrjitään. Kuva Reuters

Rob Lowen mielestä hyvännäköisiä ei oteta vakavasti. Näyttelijä kuitenkin myöntää, ettei itsekään olisi ottanut itseään vakavasti nuorena, koska oli niin pirun nätti.

On rankkaa olla hyvännäköinen! Näin väittää jenkkinäyttelijä Rob Lowe, 50. Hänen mielestään hyvännäköisiä ihmisiä kohtaan on uskomattomia ennakkoluuloja.

– Hyvännäköiset ihmiset eivät voi olla syvällisiä tai kiinnostavia, he eivät voi tuntea tuskaa, eikä heillä voi olla rankkaa, näyttelijä perustelee New York Times Magazines -lehden haastattelussa.

Lowea harmittaa hyvännäköisiin liittyvät ennakkoluulot myös ammattinsa puolesta. Hänen mukaansa monet ajattelevat, että viehättävän näköiset näyttelijät eivät voi olla uskottavia tai hauskoja.

Rob Lowe elokuvassa My Life With Liberace (Behind the Candelabra).

Nykyään Lowe ei kuulemma kärsi ulkonäöstään yhtä paljon kuin nuorempana. Hän myös ymmärtää ihmisiä, joilla on ennakkoluuloja kauniita ihmisiä kohtaan.

– Kun olin teini-idoli, olin niin pirun nätti, etten olisi itsekään ottanut itseäni vakavasti.

Lowe sai pitkään "kauniin pojan" rooleja, mutta on tyytyväinen nykyisiin rooleihinsa. Erityisesti hän pitää hahmoista, joissa hänelle tehdään muodonmuutos.

Saksalaiset tutkijat varmasti ymmärtävät Lowen tuskan. Heidän tutkimustensa mukaan kauniit kasvot eivät nimittäin jää yhtä hyvin mieleen kuin vähemmän viehättävät kasvot.

Lue myös:

Evoluutiobiologi: "Älä ota liian komeaa miestä"

Onko tämä mies älykäs?

Poskipunalla voi meikata itsensä näyttämään joko viettelevältä tai viattomalta.

Mihin kohtaan poskipuna kuuluu? Kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Eri poskipunasijoitteluilla saa aikaan erilaisia kasvomeikkejä.

Perinteisimmät levitystavat lienevät hymyileminen ja poskipäille levittäminen sekä poskipunan häivyttäminen viistosti kohti korvaa.

Muun muassa Hadideja, Kardashianeja ja Jennereitä meikkaava Patrick Ta paljastaa Alluren jutussa, mitä eroa eri poskipunatekniikoilla oikeastaan on. Levitystyyli kannattaa valita sen mukaan, millaisilta kasvojensa haluaa näyttävän.

Söpö ilme syntyy pyöreästi poskipäille levittämällä. Japanissa suositaan Tan mukaan jopa humalaisen vaikutelman luovaa tyyliä, jossa poskipunaa levitetään silmien alle ja nenänvarren yli.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunited With Angel @jennadewan Hair By @kathleen_hair Makeup By @patrickta Assisted By @jentioseco

Henkilön Patrick Ta (@patrickta) jakama julkaisu

Tokiossa vieraillessaan Ta myös huomasi, että trendikkäät kaupunkilaiset levittävät poskipunaa ohimoilleen.

– Se oli hyvin hienovaraista. Se ei näyttänyt muotilehtimäiseltä, vaan osalta heidän arkeaan.

Seksikkyys on enemmän Tan amerikkalaisten asiakkaiden mieleen. Heille meikkaaja sivelee poskipunaa poskipäiden korkeimmalle kohdille, jotta kasvot näyttävät moniulotteisemmilta ja kulmikkaammilta. Punaa ei kannata tuoda liian lähelle poskipäitä.

Instagram-meikkityylissä suositaan usein nimenomaan linjakkaampaa poskipunatyyliä.

Myös sävyllä on väliä. Söpöön tyyliin sopivat heleät pinkit ja raikkaat punaiset, seksikkääseen neutraalit ja murretut sävyt. Tan mukaan Japanilaiset ovat tosin siirtymässä pinkistä poskipunasta oranssin ja korallin sävyihin.

Syksyn trenditukka on taakse kammattu. Hiukset voi sukia takaraivolle joko jämptin sileästi tai rennosti sinne päin. Katso kuvat ja inspiroidu!

Kuin sormilla harotut

Poiret. Kuva: Imaxtree
Poiret. Kuva: Imaxtree

Jos hiuksia ei ehdi tai jaksa föönata ja puunata, ne voi vain sipaista sormilla taakse – ihan sama, mihin muotoon ne ovat sattuneet pesun jälkeen asettumaan. Kampaus on syntynyt! Jotta suortuvat pysyisivät paikallaan, ne saattavat vaatia tuekseen pari strategisesti aseteltua hiuspinniä.

Toispuoleiseksi tupsuksi

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Hiusten latvat voi joko kammata niskan taakse piiloon tai jättää pilkottamaan korvan takaa. Polkkamittaisen tukan voi myös laittaa osittain kiinni niin, että latvat jäävät vapaiksi.

Sileänä wet lookina

Alexander Wang. Kuva: Imaxtree
Alexander Wang. Kuva: Imaxtree

Vauhdikas tyyli syntyy silottamalla hiukset huolella ja kiinnittämällä ne niskaan. Kiiltosuihke tai geeli tuo kampaukseen märkää hohtoa.

Romanttisesti laineilla

Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree
Ulyana Sergeenko. Kuva: Imaxtree

Suositun sotkunutturan voi tehdä keski- tai sivujakauksella tai kokonaan ilman jakausta. Ilmavat laineet tekevät kampauksesta pehmeän romanttisen.


5. Takaviistoon

Jil Sander. Kuva: Imaxtree
Jil Sander. Kuva: Imaxtree

Hiuksia ei tietenkään ole pakko kammata suoraan kohti peräseinää. Takaviistokin käy. Geeli pitää hiukset paikallaan ja luo trendikkään wet lookin.

Napakasti kiinni

Dennis Basso. Kuva: Imaxtree
Dennis Basso. Kuva: Imaxtree

Kampaus voi olla yhtä aikaa sileä ja rento. Kun sen tekee pelkästään sormilla mutta mahdollisimman tiukaksi, hiuksista ei tule liian viimeistellyt.

Niin, että kamman jäljet näkyvät

Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree
Mary Katrantzou. Kuva: Imaxtree

Jos hiukset ovat tyvestä likaiset, harvapiikkinen kampa ja pieni sipaisu geeliä tai vahaa auttavat hämäämään lookin, jossa pieni lähmäisyys näyttää tarkoitukselliselta.