Kiilto näyttää jälleen raikkaalta huulilla. Kuva: IMAXTree
Kiilto näyttää jälleen raikkaalta huulilla. Kuva: IMAXTree

Nude on uusi kirkkaanpunainen, vaikka vanha klassikkosävykin mahtuu yhä sävyjen top vitoseen.

Viime vuodet ovat olleet näyttävien, nestemäisten mattahuulipunien aikaa, mutta huulimeikkitrendit ovat viimein liikkumassa kevyempään suuntaan. Kyselytutkimuksen mukaan naisten uusi suosikkiväri huulilla onkin nyt nude.

Perinteisesti huulipunien voimavärin paikkaa on pitänyt räikeä kirkkaanpunainen, mutta SkinStore-yrityksen teettämässä kyselyssä naiset kertoivat, että lähellä ihon tai huulten sävyä olevat värit saavat heidät tuntemaan itsensä nätimmäksi ja viehättävämmäksi. Kyselyyn osallistui 2 000 naista, ja siitä uutisoi Insider.

Kirkkaanpunainenkin on yhä viiden voimauttavimman sävyn joukossa, mutta yhä useampi valitsee mieluummin huulilleen nudea, vaaleanpunaista, marjanpunaista tai tummaa pinkkiä.

Nudesävyjen suosiota on ollut vauhdittamassa esimerkiksi realityjulkkis Kylie Jenner, jonka perustaman meikkimerkin suosituimpia tuotteita ovat nestemäiset, nudesävyiset huulipunat.

Nudet huulet sopivat näyttävän silmämeikin pariksi.

Myös Youtuben kauneusgurut tuntuvat rakastavan hillittyä huulimeikkiä, joka sopii hyvin tasapainottamaan muuten näyttävää meikkiä. Toisaalta myös meikitön meikki on kasvattanut jälleen suosiotaan, ja nudella saa kätevästi aikaan ”sinun huulesi mutta vähän paremmat” -efektin.

Vaaleanpunaiseen taittava nude on helppo sävyvalinta vaaleaihoiselle.

Hyvä uutinen on myös, että kiilto on palannut nestemäisten mattahuulipunien rinnalle. Metallisävyt ja perinteiset huulikiillot näyttävät taas raikkailta – niin hillityissä kuin räiskyvämmissäkin väreissä.

Löydä sisäinen pikkutyttösi ja solmi hiuksiisi soma rusetti – moderneja tapoja on monta.

Muotilehti Vogue kirjoitti jo alkuvuonna sivustollaan, että tämän syksyn muotinäytösten eturiviä yhdisti erityisesti yksi tyyli: hiuksiin rusetille solmittu nauha. Minimalistisen tyttömäinen kampaus toistui jo silloin myös syksyn catwalkeilla, esimerkiksi Tory Burchin ja Marchesan näytöksissä.

Nyt syksy on saapunut, ja kuinka ollakaan, Instagram on täynnä kuvia hiuksiin solmituista nauhoista. Trendikkäin materiaali tuntuu olevan sametti, ja väreissä toistuvat erityisesti musta ja vihreä.

Hiusnauha tuo kampaukseen hienovaraisella tavalla sitä jotain. Yksinkertainen, löysälle rusetille solmittu nauha sopii niin arkiponnariin kuin juhlakampauksenkin koristeeksi.

Kokosimme kuvia erilaisita hiusnauhatyyleistä – katso ja ota mallia! Hyviä ohjeita rusettikampauksiin löytyy tietenkin myös Youtubesta.

Ponnari ja rusetti

Perusponnarin päälle kietaistaan pätkä nauhaa, joka solmitaan rusetille. Toimii aina!

Nauha juhlanutturassa

Ohuttakin ohuempi nauha tekee juhlanutturasta kiinnostavan.

Jalokivisävyjä

Vihreissä ja punaisissa jalokivisävyissä hohtavat samettinauhat tuovat tyyliin ripauksen luksusta.

Rusetti sotkukampauksessa

 

This is going tone my new look for the season. I'm bringing back the bow 🎀

Henkilön Silver Fox Vinatge (@silverfox_vintage) jakama julkaisu

Etkö ehtinyt laittaa hiuksia? Kruunaa pörrö somalla rusetilla.

Herkkää pinkkiä

Niskanutturassakin on kaksi vaihtoehtoa: rusetin voi solmia joko sen päälle tai alle.

Pään ympäri

Nauhan voi tietenkin solmia pelkän ponnarin tai nutturan sijaan koko pään ympäri.

Isompi parempi

Ohut tai paksu nauha – sinä päätät. Isompikaan rusetti ei näytä liian isolta, kun väri on hillitty musta.

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.