Ison jäätelötuutin syöminen ei ole välttämättä erityisen huulipunaystävällistä puuhaa. Kuva: Shutterstock
Ison jäätelötuutin syöminen ei ole välttämättä erityisen huulipunaystävällistä puuhaa. Kuva: Shutterstock

Viisi erilaista huulipunaa, viisi jäätelöä – mikä vie voiton? Leikkimielinen kesätestimme paljastaa.

Jokainen huulipunan käyttäjä tietää, että parhaitakin punia on välillä lisättävä. Pahiten punaa kuluttavat syöminen ja juominen – sekä kiihkeä suutelu. Toteutimme kesäisen testin, jossa keskityimme ensimmäiseen näistä kolmesta.

Jäätelö ja kesä kuuluvat ehdottomasti yhteen, ja kun niihin kahteen yhdistetään vielä huulipuna, haaste on valmis. Etenkin tuuttijäätelöitä pitää lipoa, minkä voisi kuvitella kuluttavan huulipunaa erityisen paljon.

Niinpä panimme testiin muutaman huulipunan eri koostumuksissa ja katsoimme, millainen huulivärin ja jäätelön yhdistelmä on meikin kannalta tuhoisin.

Onneksi huulipunaa voi aina lisätä, joten sen kuluminen ei ole maailmanloppu. Testi kuitenkin paljasti, että sekä jäätelö- että huulipunavalinnalla on todella merkitystä, jos huulipunaansa ei halua olla koko ajan korjailemassa.

Katso vaihtokuvista, miltä huulipunat näyttivät ennen jäätelöä ja syömisen jälkeen!

Kosteuttava mattapuna vs. suklaapuikko


Jälkeen
Ennen
 

Make Up Storen mattahuulipuna, sävy Obiage, 21 €.

Mattaisuudestaan huolimatta perinteinen puikkomallinen huulipuna on kosteuttava ja hyvin levittyvä. Mattapunat pysyvät yleensä huulilla hyvin, mutta ison Classic-suklaajäätelöpuikon jäljiltä väri on kadonnut huulten keskiosasta.

Värin kuluminen näkyy tummassa punassa erityisen hyvin, joten siihen suhteutettuna puna suoriutuu testistä kiitettävästi.

Läpikuultava kiiltopuna vs. pikkupuikko


Jälkeen
Ennen
 

Clarinsin Joli Rouge Brillant -kiiltohuulipuna, sävy 33 soft plum, 27,90 €.

Pienessä ja kapeassa Pätkis-puikossa ei ole juuri haastetta huulipunan kannalta, mutta siitä huolimatta koostumukseltaan kevyt kiiltopuna lähtee helposti jäätelön matkaan.

Tosin läpikuultavassa sävyssä kulumista ei juuri huomaa, joten huulipunaa ei ole pakko lisätä heti. Huulille jää jäätelönkin jälkeen kevyt sävy.

Nestemäinen kiiltopuna vs. iso tuutti


Jälkeen
Ennen
 

L'Oréal Paris'n Infallible Lip Paint -nestemäinen huulipuna, kiiltävä Lacquer-sävy 101 Gone with the nude, 10,90 €.

Nyt on haastetta! Kestäväksi kehuttu nestemäinen huulipunakaan ei mahda mitään Jättis-tuutille, joka on sekä iso että huulivärin kannalta vaativa syötävä.

Mattapuna olisi saattanut selvitä testistä kiiltäväpintaista paremmin, mutta nyt puna näyttää katoavan lähes kokonaan ”parempiin suihin”. Yhdistelmää ei voi suositella, jos huulipunan syöminen tuntuu ajatuksena inhottavalta.

Nestemäinen mattahuulipuna vs. suklaapuikko


Jälkeen
Ennen
 

IsaDoran Ultra Matt Liquid Lipstick, sävy 20 Red Romance, 13,90 €.

Puikkojäätelö osoittautuu testissä huulipunaystävällisemmäksi valinnaksi kuin tuutti, sillä puikkoa voi haukata niin, ettei huulipuna ota kovin pahasti osumaa.

Tosin tämä supermatta huulipuna on myös superkestävä, eikä se ole moksiskaan isohkon Super-jäätelöpuikon syömisestä. Kun nestemäisen huulipunan antaa kuivahtaa levityksen jälkeen, se kestää huulilla tuntitolkulla – jopa syömistä ja juomista. Ei ihme, että nestemäiset huulipunat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, sillä ne pysyvät ihan eri tavalla kuin perinteiset voidemaiset puikkopunat.

Mattapuna vs. vadelmatuutti


Jälkeen
Ennen
 

L'Oréal Paris'n Color Riche Matte Addiction -mattahuulipuna, sävy 104 Strike a rose, 12,50 €.

Kuin sattumalta vadelmanpunaisen huulipunan testaaja saa syötäväkseen ison vadelmatuutin.

Helposti levittyvä ja huulilla miellyttävältä tuntuva mattapuna ei kuitenkaan suostu yhteistyöhön ison tötterön kanssa, vaan katoaa jäätelöä lipoessa niin, että punaa on lisättävä heti syömisen jälkeen. Plussaa kuitenkin siitä, että puna kuluu melko tasaisesti.

Testatut punat:

Vasemmalta oikealle: Clarins Joli Rouge Brillant, Make Up Store lipstick, L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction, IsaDora Ultra Matt Liquid Lipstick ja edessä L'Oréal Paris Infallible Lip Paint Lacquer.
Vasemmalta oikealle: Clarins Joli Rouge Brillant, Make Up Store lipstick, L'Oréal Paris Color Riche Matte Addiction, IsaDora Ultra Matt Liquid Lipstick ja edessä L'Oréal Paris Infallible Lip Paint Lacquer.

Olet muodin harjalla, kun hankit tänä vuonna pottatukan tai rennon otsiksen. Entä miten tehdään ”kallis tukka”?

Rento otsis

Silmiä hipova, seksikäs otsatukka on nyt supertrendikäs. Brigitte Bardot -tyylinen otsis on ilmeeltään ihanan rento, ja pituus sopii yhteen melkeinpä minkä tahansa leikkauksen kanssa aina polkkatukasta lähtien. Jos et halua leikata otsista, tyyli on helppo myös feikata: tarjolla on tyylikkäitä lisäkkeitä, eikä kukaan osaa aavistaa, että otsatukka ei ole oma.

Graafinen kulho

Juuri ja juuri korvia hipova pottatukka on edelläkävijän ehdoton ykkösvalinta. Kulhomainen leikkaus muistuttaa huippumalli Linda Evangelistan ikonista tyyliä ja näyttää takuulla hyvältä kantajansa ikään katsomatta. Malli noudattelee yksinkertaisimmillaan kauttaaltaan tasaista mittaa, mutta sitä on helppo myös varioida esimerkiksi ajelemalla hiukset siiliksi korvien kohdalta tai niskasta. Leikkaus on laiskan laittajan unelma: pesun jälkeen kevyt suoristus riittää huolitellulta näyttävän tyylin luomiseen.

Lämmin hunajakulta

Tiedätkö tunteen, kun jotain tekisi mieli muuttaa, mutta et kuitenkaan ole varma, mitä se jotain olisi? Vastaus on hunajakulta. Lämmin hunaja on täydellinen välimallin sävy niin tummille kuin vaaleille hiuksille, jotka kaipaavat päivitystä lempeällä kädellä. Bronde-sävystä (blondi+brunette) on äärimmäisen helppo siirtyä myös kohti kesää lisäämällä vaaleampia raitoja päivien pidentymisen myötä.

Hempeä ruusukvartsi

Heittäydy mukaan yksisarvistrendiin ja piristä hiuksia hempeään pinkkiin taittavalla ruusukvartsin sävyllä. Väri herää henkiin täysin uudella tavalla, kun mukana on muutamaa eri pinkin ja ametistin sävyä. Koko tukkaa ei suinkaan tarvitse värjätä pastelliunelmaksi, vaan sävy näyttää upealta myös häivähdyksenä latvoissa tai ohuina raitoina vaalean tukan seassa kaikenpituisissa malleissa. Pastellivärit sopivat parhaiten blondeille, sillä muutaman pesun kestävät värit tarvitsevat vaalean pohjan erottuakseen.

Letin seuraava taso

Nosta letit täysin uudelle tasolle, ja solmi hiukset näyttävästi keskelle jakausta. Jämptit letit näyttävät upeilta kahden tai kolmen letin sarjoissa ja tarvitsevat rinnalleen vain yksinkertaisen niskaponnarin. Jos aika tai sorminäppäryys eivät riitä, korvaa letit kieputtamalla hiukset pieninä osioina kohti takaraivoa ja kiinnitä kieputukset ponnarin juureen pinneillä.

Syvä sivujakaus

Uusi tukka on helpoimmillaan yhden kammanvedon päässä. Vaihda jakauksen paikkaa keskeltä sivulle tai puolelta toiselle, ja kasvotkin näyttäytyvät yhtäkkiä uudessa valossa. Sivujakaus näyttää parhaalta piikkisuoran tukan tai lempeiden laineiden seuralaisena. Asettele etummaiset hiukset muka-huolettomasti osittain otsalle kehystämään kasvoja.

Kallis tukka

Miten julkkiksilla aina tuntuukin olevan täydellisen sileä ja kiiltävä tukka? Luksustukka on nyt erittäin hot, eikä sen saavuttamiseen onneksi tarvita miljoonia. Jos haluat pörrötukan taltuttamiseen ammattilaisapua, kampaajat tarjoavat erilaisia keratiinihoitoja, jotka silottavat hiukset parhaimmillaan viikkokausiksi. Kotona kiiltävä lopputulos syntyy laadukkaalla muotoiluraudalla sekä kiiltosuihkeella. Luksustukka pääsee parhaiten oikeuksiinsa tasaisessa leikkauksessa.
 

Upeiden huulien salaisuus on sekä ihonhoidossa että silmää hämäävässä meikissä.

Ohuetkin huulet ovat ihan hyvät huulet, mutta jostakin kumman syystä tällä hetkellä vallalla tuntuu olevan ajatus, että isompi on parempi.

Muhkeammat huulet saadakseen ei kuitenkaan tarvitse mennä pistoshoitoihin, sillä hyvällä hoidolla ja huolellisesti tehdyllä huulimeikillä saa halutessaan roppakaupalla pulleutta.

1. Paras kosteuttaja = silmänympärysvoide

Jos huultensa haluaa näyttävän pulleammilta, kosteutus on olennaista. Mieti vaikka rusinaa; se on viinirypäle, josta kosteus on poistettu.

Vielä huulirasvaakin parempi kosteuttaja saattaa olla silmänympärysvoide. Se on tarkoitettu ohuelle iholle, ja sen koostumus imeytyy tehokkaasti. Hyvän yönaamion saa, kun levittää huulille ja niiden ympärille ensin silmänympärysvoidetta, ja voitelee huulet vielä huulirasvalla, Popsugar-sivuston artikkelissa vinkataan. Jos huulet ovat kuivat ja rohtuneet, kuorinta auttaa voiteita imeytymään ja tekee huulten pinnasta tasaisemman.

Silmänympärysvoide sopii hyvin myös huulimeikin alle, jos huulirasva tekee huulista liian tahmaisen ja liukkaan tuntuiset.

2. Rajaa vaalealla

Tehokas tapa lisätä huuliin muotoja on rajata ne reunojensa ulkopuolelta valkoisella kynällä tai hieman ihon sävyä vaaleammalla peitevoiteella ja häivyttää huolellisesti. Vaalea korostaa ja saa huulet näyttämään pulleammilta – katso vaikka The Beauty Department -sivuston ennen ja jälkeen -kuvat.

Jos haluaa viedä huulicontouringin vielä pidemmälle, alahuulen alle voi lisätä kevyesti tummaa varjostusta. Korostusten ja varjostusten ideana on, että vaalea tuo esiin ja tumma pienentää – niitä yhdistämällä kasvoille voi luoda vaikka minkälaisia muotoja.

3. Meikkaa pulleammiksi

Jos huulet ovat jo valmiiksi suuret, ne näyttävät suurilta myös kirkkailla ja tummilla väreillä maalattuina. Parhaiten huulia pullistaa kuitenkin vaaleus ja kiilto, joten nudesävyt ja huulikiilto ovat aina varmoja valintoja.

Kirkkaanpunaisetkin huulet voi saada suuremmiksi rajaamalla niitä aavistuksen isommiksi ja lisäämällä huulten keskiosaan vaaleutta, joka luo illuusion muodoista. Siihen voi käyttää vaaleampaa huulipunaa, valoa heijastavaa korostustuotetta tai valkoista rajauskynää. 

Marie Claire -sivusto neuvoo punaamaan ensin huulet ja piirtämään sen jälkeen valkoisella meikkikynällä huulten keskiosaan pystysuuntaisen viivan. Kun viivan häivyttää huolelliseti huulipunan sekaan, se vaalentaa punaa huulten keskeltä hieman eli saa aikaan pullistavan efektin.