Huolettoman kampauksen salaisuus on hyvä pohjatyö. Kuva: Sari Keurulainen
Huolettoman kampauksen salaisuus on hyvä pohjatyö. Kuva: Sari Keurulainen

Kesän muodikkain väri on huoleton ja kampaus siististi sotkuinen. Hiustaiteilija Mariela Sarkiman vinkeillä se syntyy näppärästi.

Hyvä hiuspäivä -kiertueella hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima tiimeineen tekee nopeita ja helppoja juhlakampauksia ja antaa vinkkejä.

Mariela, millaiset kampaukset ovat nyt hittejä esimerkiksi kesämorsiamilla?

Siististi sotkuiset, ei liian laitetut kampaukset tuntuvat nyt kiinnostavan morsiamia. Moni sanoo, ettei halua vanhojentanssikampausta, jossa tukkaa tärkätään tötterölle. Nyt kampaus saa olla huoleton, mutta kuitenkin taidokkaasti tehty.

Tärkeintä on tehdä tukeva ja kestävä kampauspohja, jonka päälle voi rakentaa vaikka kuinka huolettoman hiusvirityksen. Kampauksen kantajan täytyy tuntea, että kampaus istuu hiuspohjassa napakasti eikä irtoa ja lähde valumaan, Jos pintahiuksista irtoaa jokunen tanssin tiimellyksessä, se on vain plussaa!

Mikä olisi trendikäs kampaus lyhyisiin hiuksiin?

Ihan lyhyiden hiusten kampaus syntyy föönaamalla tai muotoiluraudalla. Jos hiusten päälliosassa on niskaa enemmän mittaa, niihin on helppo loihtia esimerkiksi rock-henkinen irokeesikampaus.

Entä mikä on muotia värjäyksissä juuri nyt?

Luonnolliset, pehmeät sävyt, värjäykset ja raidoitukset ovat pop. Hiusten ei tarvitse näyttää värjätyiltä. Avainsanana tässä "Parisian Chic", hillitysti huoleton hiusväri.

Vastapainona ovat ns. Instagram-värjäykset, eli erilaiset pastellisävyt joko koko hiuksissa tai eri osioissa. Väreillä voi leikitellä esimerkiksi hiusmeikkien ja värillisten lisäkkeiden avulla, jos ei halua värjätä itselleen My Little Pony -tukkaa.

Kihara, suora, lyhyt, pitkä – mikä tuntuu olevan nyt muotia?

Ylipitkäksi kasvanut polkka on nyt maailmalla hot. Hiukset voivat yltää juuri ja juuri olkapäille, mutta eivät sitä pidemmiksi. Moni malli ja näyttelijä on luopunut pidennyksistään ja leikannut itselleen tällaisen hienostuneen seksikkään mitan.

Toisaalta 60-luvun tyyliset lyhyet pixie-poikatukat kiinnostavat myös.

Kevään ja kesän kuumin kiharatrendi on litteä lainekihara, joka voi olla joko tosi selkeää tai suolasuihkeella karhennettua beach-tyyliä!

Me Naiset on mukana Marielan Hyvä Hiuspäivä –kiertueella. Katso kiertueen ajat ja paikkakunnat täältä ja opi ammattilaisten opastuksella helpon hiustenlaiton salaisuudet.

Lue myös:

Mariela Sarkiman parhaat nettivinkit: Näin ostat amerikkalaisista verkkokaupoista helposti

 

Arkimeikin tekeminen voi olla yhtä helppoa kuin verkkareiden vetäminen jalkaan.

Verryttelyhousut ovat hyvä vertauskuva kaikille sellaisille asioille, jotka eivät varsinaisesti tuo lisää hohtoa elämään mutta joita ilmankaan ei pärjäisi.

Tällä hetkellä Redditissä pohditaan, mitkä ovat meikkipussiemme verryttelyhousuja. Siis tuotteita, jotka ovat ehkä vähän tylsiä, mutta joihin voi aina luottaa. Aiheesta kirjoittaa myös StyleCaster-sivusto. Innoituksena tuoreelle keskustelulle ovat toimineet emilynoel83:n ja Livloveshermakeupin Youtube-videot vuosilta 2016 ja 2017, joilla esiteltiin verkkarimeikkien käsite.

Verkkarimeikki on siis hauska, uusi nimitys tuotteelle, joka on todettu käytössä hyväksi. Usein tällaisen meikin tunnistaa siitä, että se tulee pakattua mukaan matkalle. Se voi olla tietty tuote tietyltä merkiltä tai sitten luottotuote värinsä ja käyttötarkoituksensa puolesta, esimerkiksi juuri oikeaa viininpunaisen sävyä oleva huulipuna.

Reddit-käyttäjät kertoivat, mitkä tuotteet ansaitsevat heidän mielestään verkkarimeikin aseman:

  1. ”Mikä tahansa, missä lukee sävytetty tai sävyttävä edessä. Sävyttävä päivävoide, sävyvoide ja niin edelleen.”
  2. ”Luomivärikynät. Vetäiset siitä vaan, häivytät sormilla ja näyttää kahdessa minuutissa siltä, että olet nähnyt paljonkin vaivaa.”
  3. ”Mikä tahansa ruskeanharmaa sävy luomivaossa.”
  4. ”Puuteri hillitsemään rasvaisuutta ja poskipuna, jotten näyttäisi haamulta. Tosin jos laiskottaa, jätän kasvoni paljaiksi.”
  5. ”Käytän vähintään ripsiväriä ja hillittyä huulipunaa lähestulkoon joka päivä.”
  6. ”Kulmakynä ja -geeli sekä maskara. Joskus pelkät kulmat.”

Mitkä ovat sinun verkkarimeikkejäsi? Kerro kommenteissa!

 

Anna ripsiväriharjan lipsahtaa. Se on nyt muotia!

Jos silmänrajauskätesi ei koskaan kehittynyt vakaaksi, armonaikaa on ainakin tämä kevät. Juuri nyt muodissa ovat rennosti sutaistut rajaukset, esimerkiksi niin sanotut sormenjälkirajaukset, joista kerroimme jo viime syksynä.

Oikeastaan mikä tahansa silmäkulmiin vapaalla kädellä söherretty luomus ajaa asian, mutta meikkitaiteilija Erin Grego vei trendin vielä vähän pidemmälle.

Hän jakoi Instagramissa ja Redditin MakeupAddiction-keskustelupalstalla kuvan tekemästään meikkilookista, jossa rajauksen virkaa toimittaa suttaantunut ripsiväri.

 

Messy To achieve this look I drew my wing a little thinner than normal and then got messy by using my mascara wand to make the splatter pattern _____________ ||Eyes: @urbandecaycosmetics Perversion Mascara | Primer Potion @lunatickcosmeticlabs Pro Contour Book Vol 1 @nyxcosmetics Matte Liquid Liner @lifesentropy Brow Theory Pomade • Ebony . . . . . #makeup #instamakeup #lotd #motd #nyxcosmetics #colorfulmakeup #instabeauty #wakeupandmakeup #doyouevenblend #eatsleepandmakeup #fiercesociety #fakeupfix #makeupartistsworldwide #powerofmakeup #mua #makeupaddict #makeupfanatic1 #inssta_makeup #makeupisart #grunge #grungemakeup #slave2beauty #urbandecay #undiscovered_muas #eyeshadow #eotd #lunatickcosmeticlabs #messyliner #alyssamarieartistry

Henkilön Erin Grego (@paintedpixie_) jakama julkaisu

Redditissä tyyli jakaa mielipiteet. Toisille tulee kuvan katsomisesta epämukava olo.

– Käytin 20 minuuttia varmistaakseni, että silmänrajaukseni ei näyttäisi tuolta, yksi käyttäjä toteaa keskustelussa.

Jotkut sen sijaan riemuitsevat siitä, että suttumeikki saa huomiota.

– Vanha nainen täällä. Silmänympärykseni alkavat olla hieman ryppyiset. Voisiko tästä tulla juttu? eräs toivoo.

”Voisiko tästä tulla juttu?”

Tyylin riskinä toki on, että kauempaa katsottuna meikki näyttää vain huonosti tehdyltä tai levinneeltä. Siitä huolimatta tyylissä on jotain kiehtovaa.

Kuvatekstissä Erin Grego selittää tehneensä silmiin ensin rajauksen ja töpötelleensä sen jälkeen rajauksen päälle roiskekuvion ripsiväriharjalla. Ylimääräinen väri kannattaa pyyhkiä harjasta ensin paperiin, jotta luomelle ei tartu isoja väripaakkuja.

Toki tyylin voi toteuttaa myös astetta grungemmin. Kun ripsiväriä lipsahtaa seuraavan kerran yläluomelle ripsien tyveen, ehkä kannattaakin vain söhriä sitä vielä vähän lisää ja todeta, että hei, tämähän on muotia!