Huolettoman kampauksen salaisuus on hyvä pohjatyö. Kuva: Sari Keurulainen
Huolettoman kampauksen salaisuus on hyvä pohjatyö. Kuva: Sari Keurulainen

Kesän muodikkain väri on huoleton ja kampaus siististi sotkuinen. Hiustaiteilija Mariela Sarkiman vinkeillä se syntyy näppärästi.

Hyvä hiuspäivä -kiertueella hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima tiimeineen tekee nopeita ja helppoja juhlakampauksia ja antaa vinkkejä.

Mariela, millaiset kampaukset ovat nyt hittejä esimerkiksi kesämorsiamilla?

Siististi sotkuiset, ei liian laitetut kampaukset tuntuvat nyt kiinnostavan morsiamia. Moni sanoo, ettei halua vanhojentanssikampausta, jossa tukkaa tärkätään tötterölle. Nyt kampaus saa olla huoleton, mutta kuitenkin taidokkaasti tehty.

Tärkeintä on tehdä tukeva ja kestävä kampauspohja, jonka päälle voi rakentaa vaikka kuinka huolettoman hiusvirityksen. Kampauksen kantajan täytyy tuntea, että kampaus istuu hiuspohjassa napakasti eikä irtoa ja lähde valumaan, Jos pintahiuksista irtoaa jokunen tanssin tiimellyksessä, se on vain plussaa!

Mikä olisi trendikäs kampaus lyhyisiin hiuksiin?

Ihan lyhyiden hiusten kampaus syntyy föönaamalla tai muotoiluraudalla. Jos hiusten päälliosassa on niskaa enemmän mittaa, niihin on helppo loihtia esimerkiksi rock-henkinen irokeesikampaus.

Entä mikä on muotia värjäyksissä juuri nyt?

Luonnolliset, pehmeät sävyt, värjäykset ja raidoitukset ovat pop. Hiusten ei tarvitse näyttää värjätyiltä. Avainsanana tässä "Parisian Chic", hillitysti huoleton hiusväri.

Vastapainona ovat ns. Instagram-värjäykset, eli erilaiset pastellisävyt joko koko hiuksissa tai eri osioissa. Väreillä voi leikitellä esimerkiksi hiusmeikkien ja värillisten lisäkkeiden avulla, jos ei halua värjätä itselleen My Little Pony -tukkaa.

Kihara, suora, lyhyt, pitkä – mikä tuntuu olevan nyt muotia?

Ylipitkäksi kasvanut polkka on nyt maailmalla hot. Hiukset voivat yltää juuri ja juuri olkapäille, mutta eivät sitä pidemmiksi. Moni malli ja näyttelijä on luopunut pidennyksistään ja leikannut itselleen tällaisen hienostuneen seksikkään mitan.

Toisaalta 60-luvun tyyliset lyhyet pixie-poikatukat kiinnostavat myös.

Kevään ja kesän kuumin kiharatrendi on litteä lainekihara, joka voi olla joko tosi selkeää tai suolasuihkeella karhennettua beach-tyyliä!

Me Naiset on mukana Marielan Hyvä Hiuspäivä –kiertueella. Katso kiertueen ajat ja paikkakunnat täältä ja opi ammattilaisten opastuksella helpon hiustenlaiton salaisuudet.

Lue myös:

Mariela Sarkiman parhaat nettivinkit: Näin ostat amerikkalaisista verkkokaupoista helposti

 

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?