Näillä helpoilla jipoilla saat silmäsi näyttämään bambimaisen säihkyviltä.

1. Valopisteet

Silmämeikkiin tulee aivan uutta tehoa, kun töpötät vaalealla luomivärillä pienet täplät silmien sisänurkkiin. Täplät myös luovat vaikutelman, että lähekkäin olevien silmien välissä olisi enemmän tilaa. Käytä arkisin helmiäisluomiväriä ja valitse juhlaan kultaa tai hopeaa.

2. Reilu rajaus

Silmät pienenevät entisestään, jos yläluomen rajaus jää liian lyhkäiseksi eikä yllä silmän ulkonurkasta sisänurkkaan. Jos kaipaat silmiisi lisää pituutta, paksunna rajausta silmän ulkonurkkaa kohti ja jatka sitä mieluusti ulkonurkan yli, jolloin syntyy kissamainen efekti.

3. Kiharretut ripset

Tönkköinä sojottavat ripset eivät kehystä katsetta vaan näyttävät olevan silmien tiellä. Taivuta ripset huolellisesti tyvestä, keskikohdasta ja kärjistä, jolloin ne kaareutuvat kauniisti ja avaavat katseen.

4. Nudekajal

Musta sisäkajal-rajaus pienentää katsetta huomattavasti, valkoinen tai nude taas suurentavat sitä. Valitse nude, jos haluat mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen. Valkoinen on astetta näyttävämpi ja dramaattisempi tehoste.

5. Harjatut kulmat

Myös kulmakarvojen malli ja muoto vaikuttavat siihen, miten silmät tulevat esiin. Jos karvat sojottavat alaspäin, laita ne ruotuun kulmageelillä. Sisänurkan karvoja voi harjata jopa suoraan ylöspäin. Huolehdi myös, etteivät kulmat ole liian tuhdit ja ruokkoamattomat. Luonnollinen, linjakkaasti kaareutuva malli kohottaa katsetta kummasti.

Lue myös:

Näin teet pikkujoulumeikin 6 minuutissa – katso video

Suvi Tiilikainen: Näin syntyy näytöksen smoky eyes -meikki