Nämä näppärät vippaskonstit auttavat, jos hiukset sojottavat joka suuntaan.

1. Piilota päät taivuttamalla

Kun hiukset ovat suorat, latvojen hapsotus ja huonokuntoisuus korostuvat. Taivuta päät ulos- tai sisäänpäin muotoiluraudalla tai föönillä ja pyöröharjalla. Jos hiuksesi ovat lyhyet, näppärin taivuttaja on piippausrauta. Muista käyttää lämpösuojaa, etteivät hiukset vaurioidu entisestään.

2. Silota pinta

Kätevä pikakeino on sipaista latvoihin käsi- tai kosteusvoiteen jämät. Kosteus silottaa ja sitoo hiusten päät, jolloin ne eivät hapsota. Myös vaha ja muut voidemaiset muotoilutuotteet toimivat hyvin, koska niissä oleva rasva pitää tukan kurissa.

3. Korosta kunnolla

Jos tilanne on riistäytynyt kunnolla käsistä, kannattaa korostaa sitä, mitä et voi peittää. Vedä homma kunnolla överiksi ja pörrötä latvat sekaisin muotoilusuihkeeen ja harjan avulla. Jotta kokonaisuus ei näytä liian homssuiselta, voit vetää hiukset kireälle ponnarille ja antaa vain latvojen rehottaa.

Lue myös:

Kasvatatko tukkaa? Näin selviät menettämättä hermojasi

Tyvikasvu piiloon! 5 pikavinkkiä

Anna ripsiväriharjan lipsahtaa. Se on nyt muotia!

Jos silmänrajauskätesi ei koskaan kehittynyt vakaaksi, armonaikaa on ainakin tämä kevät. Juuri nyt muodissa ovat rennosti sutaistut rajaukset, esimerkiksi niin sanotut sormenjälkirajaukset, joista kerroimme jo viime syksynä.

Oikeastaan mikä tahansa silmäkulmiin vapaalla kädellä söherretty luomus ajaa asian, mutta meikkitaiteilija Erin Grego vei trendin vielä vähän pidemmälle.

Hän jakoi Instagramissa ja Redditin MakeupAddiction-keskustelupalstalla kuvan tekemästään meikkilookista, jossa rajauksen virkaa toimittaa suttaantunut ripsiväri.

 

Messy To achieve this look I drew my wing a little thinner than normal and then got messy by using my mascara wand to make the splatter pattern _____________ ||Eyes: @urbandecaycosmetics Perversion Mascara | Primer Potion @lunatickcosmeticlabs Pro Contour Book Vol 1 @nyxcosmetics Matte Liquid Liner @lifesentropy Brow Theory Pomade • Ebony . . . . . #makeup #instamakeup #lotd #motd #nyxcosmetics #colorfulmakeup #instabeauty #wakeupandmakeup #doyouevenblend #eatsleepandmakeup #fiercesociety #fakeupfix #makeupartistsworldwide #powerofmakeup #mua #makeupaddict #makeupfanatic1 #inssta_makeup #makeupisart #grunge #grungemakeup #slave2beauty #urbandecay #undiscovered_muas #eyeshadow #eotd #lunatickcosmeticlabs #messyliner #alyssamarieartistry

Henkilön Erin Grego (@paintedpixie_) jakama julkaisu

Redditissä tyyli jakaa mielipiteet. Toisille tulee kuvan katsomisesta epämukava olo.

– Käytin 20 minuuttia varmistaakseni, että silmänrajaukseni ei näyttäisi tuolta, yksi käyttäjä toteaa keskustelussa.

Jotkut sen sijaan riemuitsevat siitä, että suttumeikki saa huomiota.

– Vanha nainen täällä. Silmänympärykseni alkavat olla hieman ryppyiset. Voisiko tästä tulla juttu? eräs toivoo.

”Voisiko tästä tulla juttu?”

Tyylin riskinä toki on, että kauempaa katsottuna meikki näyttää vain huonosti tehdyltä tai levinneeltä. Siitä huolimatta tyylissä on jotain kiehtovaa.

Kuvatekstissä Erin Grego selittää tehneensä silmiin ensin rajauksen ja töpötelleensä sen jälkeen rajauksen päälle roiskekuvion ripsiväriharjalla. Ylimääräinen väri kannattaa pyyhkiä harjasta ensin paperiin, jotta luomelle ei tartu isoja väripaakkuja.

Toki tyylin voi toteuttaa myös astetta grungemmin. Kun ripsiväriä lipsahtaa seuraavan kerran yläluomelle ripsien tyveen, ehkä kannattaakin vain söhriä sitä vielä vähän lisää ja todeta, että hei, tämähän on muotia!

Kesän kuumin festivaalikampaus haastaa kokeneenkin letittäjän, mutta lopputulos on palkitseva.

Koto-Suomessa kesäfestarit ovat vain kaukainen haave näin huhtikuussa, mutta Yhdysvalloissa yksi maailman tunnetuimmista festivaaleista, Coachella, on jo käynnissä. 

Coachellassa nähdyt tyylit määrittelevät pitkälti sen, mikä on tulevan kesän festarimuoti. Vaikka Coachella ei ole vielä päättynyt, yksi festarikampaus on jo noussut ylitse muiden: putkiletti. 

Tanskalaisen hius- ja meikkitaiteilija Nicci Welshin kehittämä letitystyyli on levinnyt Instagramissa nopeasti. 

Hyvät uutiset ovat, että tämä hauskannäköinen kampaus ei vaadi ihmeempiä tuotteita eikä lämpötyökaluja, kuten suoristusrautaa tai kiharruspuikkoa. Putkiletti toimii ja näyttää hyvältä ohuemmissakin hiuksissa. 

Huonot uutiset ovat, että putkiletin tekniikka ei ole laisinkaan helpoimmasta päästä. Tekniikan kehitellyt Welsh latasi Youtubeen ensin tavallisen tutoriaalin kampauksesta, mutta julkaisi myöhemmin yksityiskohtaisemman ohjevideon, jonka tarkkaavainen syynääminen on tarpeen, jos mielii onnistua putkiletin teossa.

Jos makramee-tekniikka tai muut solmuihin perustuvat koruntekotekniikat ovat muistuvat mieleen, saattaa putkiletin teko luonnistua helpommin. Putkiletti tehdään solmimalla kummaltakin pään sivulta otettuja osioita keskimmäisen osion päälle, ei oikeastaan letittämällä.

Vaikka lopputulos on rennon näköinen, täytyy hiusosiot pitää tiukasti näpeissään, mikäli mielii saada putkiletistä onnistuneen. 

Jos putkiletti tuntuu ylivoimaiselta, samantapaisen rennon festarikampauksen voi toteuttaa hollantilaisella, eli käännetyllä ranskalaisella, letillä. Hollantilainen letti pääsee festaritunnelmaan niin kutsutun lätytyksen avulla.