Nämä näppärät vippaskonstit auttavat, jos hiukset sojottavat joka suuntaan.

1. Piilota päät taivuttamalla

Kun hiukset ovat suorat, latvojen hapsotus ja huonokuntoisuus korostuvat. Taivuta päät ulos- tai sisäänpäin muotoiluraudalla tai föönillä ja pyöröharjalla. Jos hiuksesi ovat lyhyet, näppärin taivuttaja on piippausrauta. Muista käyttää lämpösuojaa, etteivät hiukset vaurioidu entisestään.

2. Silota pinta

Kätevä pikakeino on sipaista latvoihin käsi- tai kosteusvoiteen jämät. Kosteus silottaa ja sitoo hiusten päät, jolloin ne eivät hapsota. Myös vaha ja muut voidemaiset muotoilutuotteet toimivat hyvin, koska niissä oleva rasva pitää tukan kurissa.

3. Korosta kunnolla

Jos tilanne on riistäytynyt kunnolla käsistä, kannattaa korostaa sitä, mitä et voi peittää. Vedä homma kunnolla överiksi ja pörrötä latvat sekaisin muotoilusuihkeeen ja harjan avulla. Jotta kokonaisuus ei näytä liian homssuiselta, voit vetää hiukset kireälle ponnarille ja antaa vain latvojen rehottaa.

Lue myös:

Kasvatatko tukkaa? Näin selviät menettämättä hermojasi

Tyvikasvu piiloon! 5 pikavinkkiä

Näyttelijä Oona Kareen hyväkuntoisten hiusten salaisuus on kookosöljy.

Näyttelijä Oona Kare leikkautti vuoden vaihteessa pitkät hiuksensa polkkamittaan.

– Se oli erittäin hyvä päätös. Pitkät hiukseni katkeilivat, kun niitä käsiteltiin töissä päivittäin. Olo on freesimpi, kun pitkät hiussuortuvat eivät kuumota niskassa. Hiusten leikkaamiseen tulee melkein himo: nytkin tekisi mieli lyhentää kunnolla.

Ahkera föönaaminen voi kuivattaa hiuksia. Siksi Oona välttää hiustenkuivaajan käyttöä. Hiustenhoidossa Oona luottaa perustuotteisiin.

– Kylpyhuoneestani ei löydy tyyriitä purkkeja. Kookosöljy on ehdoton suosikkini. Sillä saa palautettua kiillon hiuksiin.

– Olen huomannut, että stressi heikentää myös hiusten kuntoa. Sen vuoksi yritän huolehtia hyvinvoinnistani. Juon paljon vettä ja syön pähkinöitä, mutta eritoten nautin elämästä. Ajattelen, että kupoli kiiltelee, kun sisältä hohtaa positiivista valoa!

Raskausaika oli hyvä hetki totuttaa hiukset siihen, että pesen ne vain kaksi kertaa viikossa, Sofia Ruutu kertoo.

Malli ja bloggaaja Sofia Ruudun hiusfilosofiaan kuuluu pestä hiuksia mahdollisimman harvoin.

– Raskauden aikana totutin hiukseni siihen, että pesen ne ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Mutta kun sitten pesen, toteutan homman aina huolella pitkän kaavan mukaan. Pesemisen jälkeen föönaan hiukseni kuiviksi ja taivutan latvat suoristusraudalla. Näin ne pysyvät muodossaan useampia päiviä, hän kertoo.

Sofia pitää luonnollisista hiuksista.

– Ajattelen, että useimmille ihmiselle sopii parhaiten mahdollisimman oman väriset hiukset, mutta hieman freesatumpana versiona.

– Koska hiuslaatuni on skandinaaviseen tapaan suhteellisen hento, tuon siihen volyymia sekä ryhtiä raidoittamalla hiukseni muutaman kerran vuodessa. Hiusten sävy pysyy luonnollisena, mutta tekstuuria antavat raidat helpottavat hiusten käsittelyä ja kirkastavat ilmettä, hän kertoo.