Jos kärsit kuivista, rasvoittuvista tai ohenevista hiuksista, voit saada avun ruuasta.

Syömälläsi ruualla on suora yhteys kutriesi kuntoon ja ulkonäköön. Hiusten rakennusaineita ovat ravinto ja vesi, joten ruuan laatuun kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota. Oma osuutensa on toki myös oikein valituilla pesu- ja hoitotuotteilla sekä hiusten käsittelyillä.

Kuivat kutrit

Syö enemmän hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä, kuten rasvaisia kaloja ja camelinaöljyä, jossa on enemmän omega 3-rasvahappoja kuin useimmissa muissa kasviöljyissä. Varmista myös, että saat riittävästi D-vitamiinia, sillä sen puute surkastuttaa talirauhasia, jolloin hiuspohja kuivuu. Juo myös paljon vettä.

Vähennä kahvin juontia, sillä kofeiini poistaa kehosta nestettä. Vältä valmisruokia, teollisia kevyttuotteita ja suolaa.

Ohenevat hiukset

Syö enemmän hiuksia vahvistavia kananmunia sekä hyviä hiilihydraatteja, kuten täysviljaa, tummaa pastaa ja kokojyväriisiä. Lisää ruokavalioosi pähkinöitä ja manteleita, joista ohenevat hiukset saavat kaipaamaansa rasvaa ja magnesiumia.

Vähennä huonoja rasvoja sisältävää roskaruokaa. Etenkin ranskalaiset, sipsit ja makkarat kiihdyttävät tukan rasvoittumista.

Rasvoittuva tukka

Syö enemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Suosi vähärasvaista kalaa, kanaa ja kalkkunaa.

Vähennä valkoisia vehnäjauhoja ja sokeria. Jätä makeiset ja limsat kokonaan pois.

Asiantuntijana hiustutkija Annikki Hagroos-Koski Hiusakatemiasta.

Lue lisää:


Teetkö tämän yleisen virheen hiuksia pestessäsi?


Harmaantuvatko hiukset? Tästä se johtuu


Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)

Primer-tuotteet eivät ainoastaan auta meikkiä pysymään paremmin, vaan parhaimmillaan niillä saa monta ihmettä aikaiseksi iholle. 

Punoittaako ihosi meikistä huolimatta? Toivoisitko enemmän hehkua? Huolitellun meikin salaisuus on pohjustaminen.

Meikinpohjustusaineet ovat tuotteita, jotka levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muiden meikkien levittämistä. Pohjustaminen tekee meikkipohjan levityksestä helpompaa ja saa sen pysymään pidempään huoliteltuna. 

Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät. Huomioithan, että yksi tuote ei tee kaikkia ihmeitä ihollesi. Valitse tuotteet, joilla on haluamasi vaikutus. 

1. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla. 

2. Tasoittaa ihon sävyä

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän. 

3. Peittää ihohuokoset

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia. 

4. Antaa kasvoille hehkua ja kuulautta

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta. 

5. Tekee ihosta tasaisemman

Kukapa ei haaveilisi tasaisesta ihosta! Epätasaisuuksiin ei auta pelkkä meikkivoide tai puuteri, vaan kauniin tasaisen ihon loihtimiseen kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta. 

6. Kosteuttaa 

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan. 

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikka-primerit. 

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.