Jos kärsit kuivista, rasvoittuvista tai ohenevista hiuksista, voit saada avun ruuasta.

Syömälläsi ruualla on suora yhteys kutriesi kuntoon ja ulkonäköön. Hiusten rakennusaineita ovat ravinto ja vesi, joten ruuan laatuun kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota. Oma osuutensa on toki myös oikein valituilla pesu- ja hoitotuotteilla sekä hiusten käsittelyillä.

Kuivat kutrit

Syö enemmän hyvälaatuisia rasvoja ja öljyjä, kuten rasvaisia kaloja ja camelinaöljyä, jossa on enemmän omega 3-rasvahappoja kuin useimmissa muissa kasviöljyissä. Varmista myös, että saat riittävästi D-vitamiinia, sillä sen puute surkastuttaa talirauhasia, jolloin hiuspohja kuivuu. Juo myös paljon vettä.

Vähennä kahvin juontia, sillä kofeiini poistaa kehosta nestettä. Vältä valmisruokia, teollisia kevyttuotteita ja suolaa.

Ohenevat hiukset

Syö enemmän hiuksia vahvistavia kananmunia sekä hyviä hiilihydraatteja, kuten täysviljaa, tummaa pastaa ja kokojyväriisiä. Lisää ruokavalioosi pähkinöitä ja manteleita, joista ohenevat hiukset saavat kaipaamaansa rasvaa ja magnesiumia.

Vähennä huonoja rasvoja sisältävää roskaruokaa. Etenkin ranskalaiset, sipsit ja makkarat kiihdyttävät tukan rasvoittumista.

Rasvoittuva tukka

Syö enemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Suosi vähärasvaista kalaa, kanaa ja kalkkunaa.

Vähennä valkoisia vehnäjauhoja ja sokeria. Jätä makeiset ja limsat kokonaan pois.

Asiantuntijana hiustutkija Annikki Hagroos-Koski Hiusakatemiasta.

Lue lisää:


Teetkö tämän yleisen virheen hiuksia pestessäsi?


Harmaantuvatko hiukset? Tästä se johtuu


Sekaisin voideviidakossa? Testaa itsellesi sopivin Voidebaarissa (Yhteistyö)