Kuva Leena Aro
Kuva Leena Aro

Kolme huippukampaajaa kertoo, miten blondi, brunetti ja punapää päivittävät hiusvärinsä syksyyn.

Pehmeitä sävyjä blondille

"Vaaleissa sävyissä tavoitellaan nyt luonnollisuutta, joten hiusväri saa olla pehmeä ja mieluusti kultaan taittuva. Jos lämmin sävy ei kuitenkaan sovi ihonsävyyn tai makuun, väriin lisätään aavistus helmiäistä. Se taittaa lämpöisyyttä pois kevyesti. Räväkän tyylin ystävä sävyttää tukkansa trendikkäästi persikkaiseksi, mansikkaiseksi tai harmaanvioletiksi. Tehostesävyn voi myös laittaa vain yhteen osioon, kuten hiusten alle."

Lari Laamanen, L´Oréal Professionnelin kouluttaja ja kampaamo-osaston taiteellinen johtaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuhkaa & tehosteita brunetille


"Tummanruskeat sävyt ovat nyt syvän suklaisia, ja vaaleammissa vaihtoehdoissa nähdään pähkinäisiä ja toffeisia vivahteita. Keskiruskeissa suositaan kylmiä, tuhkaan ja hiekkaan taittuvia sävyjä. Jos tavoittelet dramaattista lopputulosta, kokeile mustanruskeaa. Ruskean värin joukkoon lisäillään railakkaitakin tehostesävyjä kuten sokkiviolettia tai hattaraisia pastellisävyjä. Tehostevärillä tai tummemmalla sävyllä värjätty pitkien hiusten alaosa tulee hauskasti esiin, jos hiukset kiepauttaa nutturalle tai leteille."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meri Kontula, Cutrin-kouluttaja, parturi-kampaamo Hovikampa

Uutta puhtia punapäälle


"Punaiset sävyt ovat muuttuneet vuosi vuodelta intensiivisemmiksi, ja tänän syksynä tukka saa hohtaa 'kaivolta kotiin'. Vielä 15 vuotta sitten näin punaisia sävyjä näkyi lähinnä punkkareilla. Nyt värin voi aivan hyvin ajatella tyylikkään naisen päähän, kun siihen on yhdistetty selkeä polkkakampaus. Räiskyvä, kylmään taittuva punainen on edukseen, kun tukassa on graafinen tai kleopatramaisen selkeä leikkaus. Pehmeämpi punainen sävy puolestaan korostaa kerrostettua hiusmallia."

Markku Ruotsalainen, KC Professionalin koulutuspäällikkö, kampaamo Avantgarde


 Lue lisää:

Tämän laulajatähden hiusväri on New Yorkin halutuin

Miten löydän oikean hiusvärin kaupasta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla