Kuva Leena Aro
Kuva Leena Aro

Kolme huippukampaajaa kertoo, miten blondi, brunetti ja punapää päivittävät hiusvärinsä syksyyn.

Pehmeitä sävyjä blondille

"Vaaleissa sävyissä tavoitellaan nyt luonnollisuutta, joten hiusväri saa olla pehmeä ja mieluusti kultaan taittuva. Jos lämmin sävy ei kuitenkaan sovi ihonsävyyn tai makuun, väriin lisätään aavistus helmiäistä. Se taittaa lämpöisyyttä pois kevyesti. Räväkän tyylin ystävä sävyttää tukkansa trendikkäästi persikkaiseksi, mansikkaiseksi tai harmaanvioletiksi. Tehostesävyn voi myös laittaa vain yhteen osioon, kuten hiusten alle."

Lari Laamanen, L´Oréal Professionnelin kouluttaja ja kampaamo-osaston taiteellinen johtaja

Tuhkaa & tehosteita brunetille


"Tummanruskeat sävyt ovat nyt syvän suklaisia, ja vaaleammissa vaihtoehdoissa nähdään pähkinäisiä ja toffeisia vivahteita. Keskiruskeissa suositaan kylmiä, tuhkaan ja hiekkaan taittuvia sävyjä. Jos tavoittelet dramaattista lopputulosta, kokeile mustanruskeaa. Ruskean värin joukkoon lisäillään railakkaitakin tehostesävyjä kuten sokkiviolettia tai hattaraisia pastellisävyjä. Tehostevärillä tai tummemmalla sävyllä värjätty pitkien hiusten alaosa tulee hauskasti esiin, jos hiukset kiepauttaa nutturalle tai leteille."

Meri Kontula, Cutrin-kouluttaja, parturi-kampaamo Hovikampa

Uutta puhtia punapäälle


"Punaiset sävyt ovat muuttuneet vuosi vuodelta intensiivisemmiksi, ja tänän syksynä tukka saa hohtaa 'kaivolta kotiin'. Vielä 15 vuotta sitten näin punaisia sävyjä näkyi lähinnä punkkareilla. Nyt värin voi aivan hyvin ajatella tyylikkään naisen päähän, kun siihen on yhdistetty selkeä polkkakampaus. Räiskyvä, kylmään taittuva punainen on edukseen, kun tukassa on graafinen tai kleopatramaisen selkeä leikkaus. Pehmeämpi punainen sävy puolestaan korostaa kerrostettua hiusmallia."

Markku Ruotsalainen, KC Professionalin koulutuspäällikkö, kampaamo Avantgarde


 Lue lisää:

Tämän laulajatähden hiusväri on New Yorkin halutuin

Miten löydän oikean hiusvärin kaupasta?

Primer-tuotteet eivät ainoastaan auta meikkiä pysymään paremmin, vaan parhaimmillaan niillä saa monta ihmettä aikaiseksi iholle. 

Punoittaako ihosi meikistä huolimatta? Toivoisitko enemmän hehkua? Huolitellun meikin salaisuus on pohjustaminen.

Meikinpohjustusaineet ovat tuotteita, jotka levitetään iholle kosteusvoiteen jälkeen ennen muiden meikkien levittämistä. Pohjustaminen tekee meikkipohjan levityksestä helpompaa ja saa sen pysymään pidempään huoliteltuna. 

Listasimme asioita, joihin meikinpohjustustuotteet pystyvät. Huomioithan, että yksi tuote ei tee kaikkia ihmeitä ihollesi. Valitse tuotteet, joilla on haluamasi vaikutus. 

1. Suojaa auringolta

Kesällä voi valita pohjustustuotteen, jossa on suojakerroin. Näin saat suojattua kasvojesi ihoa palamiselta ilman erillisiä aurinkorasvoja meikin alla. 

2. Tasoittaa ihon sävyä

Meikinpohjustustuotteilla voi tasoittaa ihon sävyä, erityisesti jos kasvot punoittavat. Oikeaa tuotetta käyttämällä ihosi sävy säilyy tasaisena koko päivän. 

3. Peittää ihohuokoset

Laajentuneet huokoset voivat tuottaa valtavaa päänvaivaa. Niiden nujertamiseksi on monta keinoa, joista huokosten häivyttäminen pohjustustuotteella ei ole ollenkaan tehoton ratkaisu. Jotkut pohjustustuotteet voivat myös supistaa huokosia. 

4. Antaa kasvoille hehkua ja kuulautta

Kun haluat antaa kasvojesi loistaa, käytä hehkua lisäävää pohjustustuotetta joko meikkivoiteen alla tai meikkiin sekoitettuna. Kevyen meikin ystävät käyttävät hehkua tuovia tuotteita sellaisenaan ilman meikkivoidetta. 

5. Tekee ihosta tasaisemman

Kukapa ei haaveilisi tasaisesta ihosta! Epätasaisuuksiin ei auta pelkkä meikkivoide tai puuteri, vaan kauniin tasaisen ihon loihtimiseen kannattaa käyttää oikeanlaista pohjustustuotetta. 

6. Kosteuttaa 

Jos iho hilseilee kuivuuttaan, kannattaa valita pohjustustuote, joka kosteuttaa ihoa. Kosteuttavat primerit tuovat iholle lisää heleyttä. Niitä kannattaa käyttää erityisesti talviaikaan, jolloin iho on kuivimmillaan. 

7. Hoitaa ihoa

Vaikka meikinpohjustajat eivät ole ensisijaisesti hoitotuotteita, jotkut voivat sisältää ihoa hoitavia ainesosia. Tällaisia ovat erityisesti runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja sisältävät luonnonkosmetiikka-primerit. 

Meikin keskipisteeksi riittää nyt yksi värikkäänä loistava luomivärisävy.

Ensin tulivat keväiset pastellit, ja kesää kohti mentäessä luomivärit muuttuvat aina vain kirkkaammiksi. Katso mallia julkkiksilta, jotka ovat ottaneet värikkäiden luomivärien trendin omakseen.

Neonvihreää

Meikkaaja Mai Quynh julkaisi kuvan näyttelijä Alison Brien häikäisevästä luomivärilookista. Sähäkän sävyn kanssa muu meikki kannattaa pitää minimalistisena.

Loistavaa laventelia

Olivia Munnin laventelinvioletti silmämeikki on Patrick Tan käsialaa.

Lämmintä keltaista

Näyttelijä Margot Robbie näyttää, että keltaisen luomivärin voi levittää aina kulmakarvoihin asti.

Sinistä ja lilaa

 

🌈 #lilycollins 💋

Henkilön Vincent Oquendo (@makeupvincent) jakama julkaisu

Hempeissäkin sävyissä voi olla näyttävyyttä. Meikkaaja Vincent Oquendo teki näyttelijä Lily Collinsille meikin, jonka väreissä näkyi vaaleanpunaista, lilaa ja vaaleansinistä.

Näyttävää kullankeltaista

Värikäs glittermeikki huomataan varmasti. Malli Gigi Hadidin luomilla hehkui kulta.

Trendikästä sinistä

 

LIBRA 🔷 #kkwxmario #kkwbeauty #kimkardashian #makeupbymario #mariodedivanovic

Henkilön MARIO FAN PAGE (@mariodedivanovic) jakama julkaisu

Sinisen luomivärin kanssa ei tarvitse himmailla. Kim Kardashian West ja meikkaaja Mario Dedivanovic nostivat klassikkosävyn jälleen pinnalle.