Kuva Leena Aro
Kuva Leena Aro

Kolme huippukampaajaa kertoo, miten blondi, brunetti ja punapää päivittävät hiusvärinsä syksyyn.

Pehmeitä sävyjä blondille

"Vaaleissa sävyissä tavoitellaan nyt luonnollisuutta, joten hiusväri saa olla pehmeä ja mieluusti kultaan taittuva. Jos lämmin sävy ei kuitenkaan sovi ihonsävyyn tai makuun, väriin lisätään aavistus helmiäistä. Se taittaa lämpöisyyttä pois kevyesti. Räväkän tyylin ystävä sävyttää tukkansa trendikkäästi persikkaiseksi, mansikkaiseksi tai harmaanvioletiksi. Tehostesävyn voi myös laittaa vain yhteen osioon, kuten hiusten alle."

Lari Laamanen, L´Oréal Professionnelin kouluttaja ja kampaamo-osaston taiteellinen johtaja

Tuhkaa & tehosteita brunetille


"Tummanruskeat sävyt ovat nyt syvän suklaisia, ja vaaleammissa vaihtoehdoissa nähdään pähkinäisiä ja toffeisia vivahteita. Keskiruskeissa suositaan kylmiä, tuhkaan ja hiekkaan taittuvia sävyjä. Jos tavoittelet dramaattista lopputulosta, kokeile mustanruskeaa. Ruskean värin joukkoon lisäillään railakkaitakin tehostesävyjä kuten sokkiviolettia tai hattaraisia pastellisävyjä. Tehostevärillä tai tummemmalla sävyllä värjätty pitkien hiusten alaosa tulee hauskasti esiin, jos hiukset kiepauttaa nutturalle tai leteille."

Meri Kontula, Cutrin-kouluttaja, parturi-kampaamo Hovikampa

Uutta puhtia punapäälle


"Punaiset sävyt ovat muuttuneet vuosi vuodelta intensiivisemmiksi, ja tänän syksynä tukka saa hohtaa 'kaivolta kotiin'. Vielä 15 vuotta sitten näin punaisia sävyjä näkyi lähinnä punkkareilla. Nyt värin voi aivan hyvin ajatella tyylikkään naisen päähän, kun siihen on yhdistetty selkeä polkkakampaus. Räiskyvä, kylmään taittuva punainen on edukseen, kun tukassa on graafinen tai kleopatramaisen selkeä leikkaus. Pehmeämpi punainen sävy puolestaan korostaa kerrostettua hiusmallia."

Markku Ruotsalainen, KC Professionalin koulutuspäällikkö, kampaamo Avantgarde


 Lue lisää:

Tämän laulajatähden hiusväri on New Yorkin halutuin

Miten löydän oikean hiusvärin kaupasta?

Joko olet kokeillut kestotrendikkääksi muodostunutta ruusukultaa silmämeikissä?

Ruusukulta on yksi viime vuosien selkeimmistä trendiväreistä, oli kyse sitten pukeutumisesta, koruista, sisustuksesta tai vaikka meikistä. Monikäyttöinen väri näyttää vain jatkavan voittokulkuaan myös meikissä. Se sopii niin kevyeen kesämeikkiin kuin syksyisen tummanpunaisten huulten pariksi. Jos et vielä ole testannut ruusukultaista meikkiä, nyt on aika.

Punertavien silmämeikkisävyjen käyttö kuitenkin epäilyttää monia. Siksi kokosimme takuuvarmat vinkit ruusukultaiseen silmämeikkiin.

1. Kimalla rohkeasti

Reilusti hohtavat sävyt ovat aina helppokäyttöisempiä kuin mattavärit, joiden häivyttäminen vaatii taitoa tai vähintäänkin aikaa. Kunnolla kimmeltävä luomiväri antaa anteeksi kiireessä tehdyn häivytyksen ja huutaa vähän kauemmaksikin, että tässä on nyt kyse silmämeikistä, ei punoittavista silmistä.

2. Muista ripsiväri

Kunnolla mustatut ripset kehystävät katseen ja tekevät luomiväristä viimeistellyn näköisen. Myös ripsien taivuttaminen kannattaa, meikkiguru Marianna Hewitt on muistuttanut. Varman päälle vetäjä piirtää silmiin myös mustat rajaukset.

 

Keep your addiction alive. Especially if it's makeup! 💄💋 - • Brows: Ebony dipbrow pomade @anastasiabeverlyhills • Eyes: Painterly paint pot @maccosmetics, Desert Dusk Palette @hudabeauty @shophudabeauty, Cheap Thrill lip topper @limecrimemakeup, Trooper liquid eyeliner @katvondbeauty • Lashes: Another Shot of Whispie from @velourlashesofficial • Face: @esteelauder Double wear foundation in Tawny, Orgasm blush @narsissist, Milk Chocolate soleil bronzer @toofaced, Custard radiant creamy concealer @narsissist, Translucent Setting Powder @lauramercierme @lauramercier • Highlighter: • Highly Wasted @colourpopcosmetics Lips: Underground lipstick @gerardcosmetics #musingsonszr #dubaiglam #wakeupandmakeup #hudabeauty #hudabeautydesertdusk #wakeupandmakeup #makeupjunkie #rosegoldmakeup #velourlashes #esteestories #lauramercierme #narsissist #mercierbyme #colourpop #colourpopme #fallmakeup #blendwithtrend #makeuptransformation

Henkilön Musings On Sheikh Zayed Road (@mariya.gg) jakama julkaisu

Rutkasti ripsiä ja musta rajaus, siinä näyttävän ruusukultameikin tärkeimmät apulaiset.

3. Valitse suosikkisävy

Ruusukulta on imarteleva meikkisävy hyvin monenlaiseen väritykseen. Oikeasti tärkeintä kuitenkin on, että luomivärin sävy miellyttää omaa silmää niin, että aina peilin ohi kulkiessa tekee mieli vinkata itselle silmää.

4. Kokeile yhden värin meikkiä

Ruusukulta on helppo sävy eleettömän tyylikkääseen yhden värin silmämeikkiin. Kun se on hallussa, voikin siirtyä meikkaamaan koko kasvot saman sävymaailman väreillä – ruusukulta toimii erinomaisesti siinäkin tarkoituksessa.

5. Yhdistä tummiin huuliin

Tummanpunainen huulipuna on jokasyksyinen hitti. Hempeät ruusuluomet ja viettelevät tummat huulet ovat täydentävät loistavasti toisiaan. Paras lopputulos syntyy, kun huulten ja luomien sävyt ovat molemmat joko kylmät tai lämpimät. 

Tummat huulet ja ruusukultaluomet ovat täydellinen pari.

Sinisen ripsivärin haut ovat lisääntyneet Pinterest-kuvapalvelussa 234 prosenttia.

Ensin tuli sininen luomiväri, nyt kasarivillitys ulottuu jo ripsiin. Byrdie-kauneussivusto kertoo, että sinisen ripsivärin Pinterest-haut ovat huimassa nousussa.

Eikä ihme, sillä tyyli näyttää jälleen hauskalta! Meikkitaiteilija Tina Turnbow neuvoo Byrdien jutussa, että sinisestä kannattaa tehdä koko kasvojen väripilkku. Muu meikki on hyvä pitää hillittynä.

– Kun ripsiväri on sininen, on tärkeää, että luomiväri ja rajaus ovat pehmeät, jotta ne eivät valtaa lookia, meikkaaja ohjeistaa.

Hän suosittelee pehmeää sinistä rajausta aivan ripsien tyveen, jotta sininen korostuu. Sen lisäksi yläluomelle voi lisätä mustan – tai miksei vaikka kultaisen tai hopeisen – rajauksen.

Siniset ripset näyttävät upeilta myös ilman mitään rajauksia. Silloin ne pääsevät todella pääosaan.

Arkityyliin voi tuoda vain ripauksen sinertävää väriä niin, että levittää ensin normaalisti mustaa tai tummanruskeaa ripsiväriä ja sen jälkeen sutii sinistä vain ripsien kärkiin.

Tyyliin vaikuttaa tietenkin eniten se, minkä sinisen sävyn ripsiinsä valitsee. Tumma laivastonsininen menee melkein mustasta, mutta miksei sävy voisi olla vähän räiskyvämpikin?