Määränpäänä hotellin vai kauneusklinikan vastaanotto? Kuva: Shutterstock
Määränpäänä hotellin vai kauneusklinikan vastaanotto? Kuva: Shutterstock

Yhä useampi matkustaa ulkomaille kauneusleikkaukseen. Nämä maat ovat suosituimpia.

Ennen onnistuneelta lomalta palattiin levon tuoma uusi ilme kasvoilla. Nykyään yhä useamman uuden ilmeen takana on radikaalimpia toimenpiteitä.

Joka vuosi lukuisat ihmiset pakkaavat matkalaukkunsa ja suuntaavat unelmarannan sijaan leikkauspöydälle. Esimerkiksi pelkästään brittien ulkomaille tekemien kauneusleikkausmatkojen määrä on tuplaantunut viimeisen kahden vuoden aikana, selviää Daily Mailin jutusta.

Hyvä Terveys -lehden mukaan joidenkin Tallinnassa sijaitsevien klinikoiden asiakkaista jopa 90 prosenttia on suomalaisia. Mutta kosmeettisen kirurgian ja edullisten toimenpidehintojen perässä ollaan valmiita matkustamaan kauaskin. Suomalaiset käyvät leikkauttamassa rintojaan muun muassa Thaimaassa, koska thaimaalaisia kirurgeja pidetään näppärinä ja ammattitaitoisina.

Hammaslääkäripalveluita ja kosmeettista kirurgiaa tarjoavia klinikoita listaava whatclinic.com-sivusto teki paljastavan tutkimuksen, miten kauneusleikkausturistit matkustavat eri maihin eri operaatioiden vuoksi:

Hammasoperaatiot – Thaimaa
Nenänkorjausleikkaukset – Tsekki
Pakaroiden kohotus – Turkki
Rintojen suurennus – Puola
Hiustensiirto – Turkki
Vatsanahan kiristys – Belgia.

Whatclinic.com-palvelun toimitusjohtajan Caelen Kingin mukaan suurin syy kauneusleikkausturismiin on juurikin operaation hinta. Myös paikallisella lainsäädännöllä on merkitystä.

– Ympäri maailmaa löytyy loistavia plastiikkakirurgeja, mutta joissakin maissa erilaisia valvovia säädöksiä on vähemmän, joten käytännöt voivat vaihdella rajustikin.

Kingin mukaan turistin on tärkeä keskustella klinikan kanssa etukäteen myös mahdollisesta jälkihoidosta ja selvittää, miten toimitaan, jos jotain meneekin pieleen.

Plastiikkakirurgi Timo Pakkanen sanoo Hyvä Terveys -lehden haastattelussa, että ulkomailla voi saada hyvää hoitoa, mutta ikävyyksiäkin voi sattua.

– Kokonaishintaan voi joutua leikkauksen hinnan lisäksi laskemaan matkat, vakuutukset, ylimääräisen olemisen ulkomailla ja mahdolliset muut ongelmat.

Lue myös:

Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

Laulaja Vicky Rosti: Kauneusleikkaus oli järkevämpi hankinta kuin auto

Fitnessmalli Sofia Ruusila: "Nämä kauneusleikkaukset minulle on oikeasti tehty"