Määränpäänä hotellin vai kauneusklinikan vastaanotto? Kuva: Shutterstock
Määränpäänä hotellin vai kauneusklinikan vastaanotto? Kuva: Shutterstock

Yhä useampi matkustaa ulkomaille kauneusleikkaukseen. Nämä maat ovat suosituimpia.

Ennen onnistuneelta lomalta palattiin levon tuoma uusi ilme kasvoilla. Nykyään yhä useamman uuden ilmeen takana on radikaalimpia toimenpiteitä.

Joka vuosi lukuisat ihmiset pakkaavat matkalaukkunsa ja suuntaavat unelmarannan sijaan leikkauspöydälle. Esimerkiksi pelkästään brittien ulkomaille tekemien kauneusleikkausmatkojen määrä on tuplaantunut viimeisen kahden vuoden aikana, selviää Daily Mailin jutusta.

Hyvä Terveys -lehden mukaan joidenkin Tallinnassa sijaitsevien klinikoiden asiakkaista jopa 90 prosenttia on suomalaisia. Mutta kosmeettisen kirurgian ja edullisten toimenpidehintojen perässä ollaan valmiita matkustamaan kauaskin. Suomalaiset käyvät leikkauttamassa rintojaan muun muassa Thaimaassa, koska thaimaalaisia kirurgeja pidetään näppärinä ja ammattitaitoisina.

Hammaslääkäripalveluita ja kosmeettista kirurgiaa tarjoavia klinikoita listaava whatclinic.com-sivusto teki paljastavan tutkimuksen, miten kauneusleikkausturistit matkustavat eri maihin eri operaatioiden vuoksi:

Hammasoperaatiot – Thaimaa
Nenänkorjausleikkaukset – Tsekki
Pakaroiden kohotus – Turkki
Rintojen suurennus – Puola
Hiustensiirto – Turkki
Vatsanahan kiristys – Belgia.

Whatclinic.com-palvelun toimitusjohtajan Caelen Kingin mukaan suurin syy kauneusleikkausturismiin on juurikin operaation hinta. Myös paikallisella lainsäädännöllä on merkitystä.

– Ympäri maailmaa löytyy loistavia plastiikkakirurgeja, mutta joissakin maissa erilaisia valvovia säädöksiä on vähemmän, joten käytännöt voivat vaihdella rajustikin.

Kingin mukaan turistin on tärkeä keskustella klinikan kanssa etukäteen myös mahdollisesta jälkihoidosta ja selvittää, miten toimitaan, jos jotain meneekin pieleen.

Plastiikkakirurgi Timo Pakkanen sanoo Hyvä Terveys -lehden haastattelussa, että ulkomailla voi saada hyvää hoitoa, mutta ikävyyksiäkin voi sattua.

– Kokonaishintaan voi joutua leikkauksen hinnan lisäksi laskemaan matkat, vakuutukset, ylimääräisen olemisen ulkomailla ja mahdolliset muut ongelmat.

Lue myös:

Suomalaiset haluavat nyt näitä kauneusleikkauksia

Laulaja Vicky Rosti: Kauneusleikkaus oli järkevämpi hankinta kuin auto

Fitnessmalli Sofia Ruusila: "Nämä kauneusleikkaukset minulle on oikeasti tehty"

Ei neulakammoisille! Suosittua Youtube-kanavaa pitävä kauneusvloggaaja raportoi, miten hän pääsi eroon huulten keinotekoisesta muhkeudesta.

Moni haluaa nyt muhkeat huulet tubettajien ja tosi-tv-julkkisten vanavedessä, mutta mitä jos joskus tuleekin toisiin ajatuksiin ja haluaa muhkeudesta eroon?

Huulten täyteainepistokset eivät ole ikuisia, vaan ne poistuvat elimistöstä yleensä noin puolessa vuodessa. Tarvittaessa huuliin pistetyn hyaluronihappogeelin saa pois nopeamminkin, uusien pistosten avulla.

Lue myös: Muhkeat huulet pistoksilla? 7 asiaa, jotka kannattaa tietää ennen huulten täyttämistä

Suosittu kauneustubettaja Karen Sarahi Gonzalez eli iluvsarahii on julkaissut tuoreen videon, jolla hän näyttää, miten hankkiutui eroon huulissaan olevasta täyteaineesta. Hän kertoo täytättäneensä huuliaan useamman vuoden ajan suurilla määrillä täyteainetta. Vloggaaja myöntää, että hänellä täyttäminen lähti käsistä.

Vaikka Gonzalezin huuliin ei ole laitettu uusia pistoksia vuoteen, ainetta on jäljellä niin paljon, että se ei ole poistunut huulista itsekseen. Videolla hän kertoo olevansa tyytymätön huuliinsa, joissa täyteainetta on hieman väärissä paikoissa. Huuliin on muodostunut myös arpikudosta, kun täyteainetta on pistetty liian syvälle.

Jos täyteaineista haluaa eroon, huuliin pistetään ainetta, joka hajottaa täyteaineen. Sen jälkeen molemmat aineet poistuvat elimistöstä normaalin aineenvaihdunnan mukana. Gonzalezin käyttämän pistosekspertin mukaan aineen vaikutusaika on vuorokaudesta kahteen, mutta viimeistään viikossa huulten olisi pitänyt palautua lähtötilanteeseen. Toimenpide saattaa sattua hieman ja siitä seuraa yleensä hieman turvotusta, koska huuliin pistetään lisää nestemäistä ainetta.

Videon lopulla näkyvä ero entiseen on varsin vaikuttava. Gonzalez tosin joutui ottamaan vielä lisää pistoksia, koska hänen huulissaan oli niin paljon täyteainetta, ettei kaikki poistunut yhdellä pistoskerralla.

Jos huuliinsa haluaa muhkeutta täyteaineilla, kannattaa muistaa, ettei ainetta välttämättä voi vain lisätä ja lisätä, vaan välissä voi olla hyvä palata lähtötilanteeseen, jotta huulet pysyvät edes jossakin määrin luonnollisina.

Iho kiittää, kun kurkuman ja hunajan vaikutukset yhdistää naamioon.

Nyt on kovat lupaukset. Reddit-sivuston kauneusgurut nimittäin hehkuttavat kasvonaamiota, jossa on vain kaksi keittiön kaapeista löytyvää ainesosaa – ja joka parantaa melkein kaikki iho-ongelmat.

Kehut ovat muun muassa tällaisia:

”Vau. Ihoni on kirkas, punoitus on melkein kokonaan poissa, enkä kärsi kuivuudesta. Huikeaa.”

”Tulehduksia hillitsevä, bakteereja ja sieniä tappava, punoitusta vähentävä, ultrakosteuttava...”

Ihmekasvonaamio sekoitetaan kurkumajauheesta ja hunajasta, joiden hyvät vaikutukset ovat olleet tiedossa jo pitkään. Nyt ne vain on tajuttu yhdistää ihonhoidossa, ja kaikkien aikojen DIY-naamio on syntynyt.

 

Turmeric Honey Face Mask 🙊 it looks weird I know! But the amount my skin has improved since using natural ingredients about 8 months ago and only natural 🍃.... has made a huge improvement and I mean HUGE! I did have pictures of my skin 8 months ago when it was really bad but they got deleted. I had atleast 10 cystic painful pimples on each side of my neck, could have been dermatitis and atleast 30 on my face 😫. I've suffered with acne since I was 15. I had tried multiple things cosmetic to fix it, I also tried antibiotics, proactive, birth control and accutane. With cleaning up my diet, my thoughts about my skin and switching to all natural ingredients, I barely suffer from acne anymore, I get the occasional one or two like everyone else😊 #naturalskincare #tumericmask #acnesufferer #tumerichoneymask

Henkilön Katie Elaine (@katieelainepletch) jakama julkaisu

Hunajanaamiota ylistetään myös Instagramissa. Katie Elaine kirjoitti ihonsa kunnon paranneen huomattavasti kahdeksan kuukauden luonnonkosmetiikkakokeilun jälkeen. Lisäksi hän korjasi ruokavaliotaan.

– Hädin tuskin kärsin aknesta enää, minulle tulee satunnainen näppy tai pari, kuten kaikille muillekin, 15-vuotiaasta asti aknesta kärsinyt ja lukuisia muita hoitokeinoja kokeillut nainen kertoi.

Kaksi superainetta

Hunajalla on antibakteerisia ja -mikrobisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se auttaa esimerkiksi sieni-infektioihin, psoriasikseen, kuivuuteen ja jopa palovammoihin, Marie Clairen haastattelema ihotautilääkäri Joshua Zeichner selittää. Kurkuman hyödyt ovat antibakteeristen ominaisuuksien lisäksi sen sisältämissä antioksidanteissa, joten mauste sopii aknen, pigmenttiläiskien ja ryppyjen hoitoon. Zeichner suositteleekin hunaja-kurkumanaamiota erityisesti akneiholle.

Halpa ja helppokin se on. Ota sen verran hunajaa, kun arvelet tarvitsevasi kasvoillesi – noin ruokalusikallinen on aika hyvä määrä. Sekoita siihen puoli teelusikallista jauhettua kurkumaa. Levitä seos kasvoille, anna vaikuttaa 10–20 minuuttia ja huuhtele pois.

Ensimmäisen kerran jälkeen ei kannata odottaa ihmeitä, mutta säännöllisessä käytössä ihon luvataan kirkastuvan, silottuvan ja rauhoittuvan.

Marie Claire huomauttaa, että vaaleahipiäisten kannattaa varautua siihen, että keltainen mauste värjää ihon väliaikaisesti. Sitä voi yrittää välttää sekoittamalla naamioon maitoa tai jogurttia tai pesemällä kasvot puhdistusöljyllä. Jos kärsii allergioista, myös hunaja-kurkumanaamiota on hyvä testata ensin pienelle alueelle.