Kuvat Jarmo Österman ja Shutterstock
Kuvat Jarmo Österman ja Shutterstock

Hemmottelu on paikallaan, kun arki junnaa tasaisen tylsänä. Nämä uutuushoidot ja tuotteet vievät nirvanaan.

Kuninkaallista kohtelua

Mikä Être Bellen Rajawatu-vartalorituaali 1 t / 90 €.

Hoidon idea Jalat kuoritaan ja kylvetetään, niska ja hartiat hierotaan. Lopuksi selkää hierotaan lämpimillä hierontakivillä. Hoidon inspiraationa on balilainen spa-hoito. Raja tarkoittaa kuningasta ja watu kiveä.

Miltä tuntuu Balilainen vartalohoito lupaa helliä kehon lisäksi myös psyykeä, eikä annos uutta energiaa ja sisäistä harmoniaa olisi pahitteeksi. Ensin saan nauttia jalkojen verkkaisesta sitruskuorinnasta. Lilluttelen koipiani kukkasilla koristellussa jalka­kylvyssä, minkä aikana niskaani lasketaan lämmin pyyhe. Hemmottelu jatkuu niskan ja hartioiden hieronnalla.

Asetun makuulle, ja hoitaja kipaisee valmistamaan aromaattiset ja mineraalipitoiset hieronta­kivet. Niiden kovettuessa selkääni levitetään vienosti appelsiinille tuoksuvaa balsamia, ja hieronta aloitetaan käsin. Valmiit, lämpöiset kivet asetetaan selkääni, jota hierotaan pitkään sekä kivin että käsin. Kivet pysyvät lämpiminä koko hoidon ajan ja tuntuvat kivan karheilta.

Hätkähdän, kun avaan silmäni. Missä valkoinen rantahiekka ja turkoosi meri? Olo on typerryttävän rentoutunut ja lihasjumit hieman sulaneet.

Kohokohta Kivien liu’uttaminen selän keskeltä kylkiin tuntuu taivaalliselta ja vaivuttaa horteeseen.

Hoito tehtiin Kauneuspiste Merike Nögesmaalla, kauneuspiste­­­­merike.fi. Lisätietoa: greencos.fi.

 Kaulintaa bambukepeillä

Mikä Gerard’sin Bambuhieronta, 1,5 h / 85 €.

Mitä tapahtuu Öljyttyä vartaloa hierotaan erikokoisilla bambukepeillä. Käsittelyyn kuuluu keppien avulla tehtäviä venytysliikkeitä. Hoito ravitsee kuivaa ja veltostunutta ihoa.

Miltä tuntuu Tämä on eittämättä yksi vaikuttavimmista hierontakokemuksistani. Hoitaja levittää bambu­öljyä iholle ja alkaa kaulia kehoa kepillä eri suuntiin. Rullaus tavoittaa pikkuruisetkin lihas­muhku­rat koko kepin leveydeltä – etenkin takareisissä ja selässä. Ympäri kroppaa tuntuu jopa pieniä sähköiskuja.

Välillä venytellään ja hengitellään syvään. Selinmakuulla keppi laitetaan polvi­taipeisiin ja jalat viedään koukussa ensin vatsan päälle ja sen jälkeen kiertäen sivuille. Vatsalla maatessani hoitaja venyttää etureisiäni panemalla kepin nilkkojen alle ja vetämällä kanta­päitä takapuolta kohti. Kun kasvot vielä hierotaan pikkusormenpaksuisella kepillä, varaan mielessäni uutta hoitoaikaa. En muista, milloin olisin ollut näin syvärentoutunut.

Kohokohta Ihanaa, että hoitoon kuuluvat myös kasvot. Uskomatonta, kuinka paljon tuntemuksia otsan ja kulmakarvojen alueella on!

Hoito tehtiin hoitola Impressessä, hoitolaimpresse.fi. Lisätietoa:
suomengerards.fi.

Kahvintuoksuinen hetki

Mikä Bernard Cassieren Tribal-vartalohoito, 1,5 h / 120 €.

Mitä tapahtuu Vartalo kuoritaan afrikkalaisella reilun kaupan kahvilla ja pehmittävällä apinanleipäpuuöljyllä, kääritään kosteuttavaan meksikolaiseen kaktusvahakääreeseen ja hierotaan polynesialaiseen akupainantatyyliin.

Miltä tuntuu Kun astuu hoitolaan hyisestä talvituiskusta, ei ihan ensimmäisenä haluaisi riisuutua alushoususilleen. Onneksi hoito alkaa lämmitettyyn öljyyn sekoitetulla kahvin­porokuorinnalla. Virkistyn horteestani, kun iholle levitetään viileä kaktusnaamio. Kroppa kiedotaan
muovilla tiiviiksi paketiksi, ja saan pötkötellä lämpimän peiton alla.

"Hieronta­seremonia" aloitetaan puisilla rumpu­kapuloilla. Niillä painelu tuntuu erityisen makealta niskassa ja selkärangan vieressä. Hieronta on rytmikästä ja tapahtuu musiikin tahtiin. Hoitaja kertoo tekevänsä tanssiliikkeitä hieronnan aikana, mutta niitä en torkahteluiltani nähnyt. Fiilis on virkeän raukea ja iho hoidetun tuntuinen.

Kohokohta Hoitovaiheiden vaihtuessa myös tuotteiden tuoksut ja hoidon äänimaailma vaihtuvat. Kuin saisi monta hoitoa kerralla!

Hoito tehtiin Sothy’s Salongissa, sothys-salonki.fi. Lisätietoa: bernardcassiere.fi.

Lämmittävät yrttinyytit

Mikä Hoitola­tukun Yrttinyyttihieronta 1,5 t / 100 €.

Mitä tapahtuu Alkuhieronta tehdään käsin, sitten kroppaa hierotaan 140-asteisiksi kuumennetuilla yrttipussukoilla. Iho huijataan luulemaan, että siihen tulee palovamma, mikä kiihdyttää aineenvaihduntaa. Kolmesta vaihtoehdosta valitsin piristävän sitruunaruohon.

Miltä tuntuu Rentouttavan alkuhieronnan jälkeen nyytit pannaan kuumenemaan ja iholle sivellään lämmitettyä hierontaöljyä. Vavahdan, kun kirpaisevan kuuma nyytti ensimmäisen kerran hipaisee ihoani.

Hieronta aloitetaan nopeilla hipaisuilla ja ihoa jynssätään huolellisemmin vasta, kun pussukka on jäähtynyt sopivaksi. Nyytit tuntuvat mukavilta. Ihosta tulee pehmeä ja olosta rauhoittunut ja virkistynyt.

Kohokohta Nyyttien karhea puuvillakangas tehostaa vaikutusta ja tuntuu kuorivan ihoa.

Hoito tehtiin maahantuojan koulutustiloissa, hoitolatukku.fi.

Niin ihanaa ja näyttävää kuin kimallus onkin, siitä on myös haittansa.

Viime vuonna vauhtiin päässyt glittervillitys elää ja voi hyvin edelleenkin. Festarikausikin on juuri parhaimmillaan, joten glitterlookit taatusti lisääntyvät jälleen vauhdilla katukuvassa.

Sen lisäksi, että glitterin käyttö ei ole mikään varsinainen ekoteko, glittermeikin peseminen pois tuntuu olevan rankempi operaatio kuin maratonin juokseminen.

Kimalteiden iholta pois saaminen vaatii pesemistä, pyyhkimistä, hankaamista ja kuorimista. Lopputuloksena iho punoittaa eikä ole täysin glitteritön vielä ainakaan viikkoon. Lisäksi kylppäri on kivan hohtava vähän aikaa.

Glitterin poistamiseen on onneksi helppo kikka, jonka avulla iho ei ärsyynny turhaan ja sotkut pysyvät minimissä. Kaikki on kiinni siitä, miten glitterin kasvoilleen kiinnittää.

Tavallisin tapa loihtia glitterlook on levittää iholle ensin vaseliinia ja töpötellä halutut glitterit sen päälle. Pesuvaiheen sotkut saa kuitenkin vältettyä parhaiten liiman avulla.

Eikä nyt puhuta mistään erikeeperistä, vaan ripsiliimasta!

Tekoripsille tarkoitettua liimaa levitetään varovasti halutulle alueelle, kuten vaikkapa sydämen muotoon kasvoille. Kun liima on vielä märkää, glitterit taputellaan varovasti liiman päälle esimerkiksi vanupuikolla.

Liima kuivuu glittereineen iholle ja kas, pesuvaiheessa liimakohdan voi vain irrottaa iholta kuin tarran!

Isommille glitterpläjäyksille, kuten koko naaman glitterilookiin, liima ei ehkä toimi, mutta jos glitterillä haluaa peittää pienempiä alueita kasvoissa tai kehossa, liima on täydellisen näppärä.

Hyvin valittu hiusväri voi raikastaa koko ilmeen hetkessä. 

Ikääntymisen merkkejä jarruttaviin, peitteleviin ja häivyttäviin tuotteisiin voi halutessaan käyttää sievoisen summan rahaa. Anti age -voiteita suurempi vaikutus ulkonäköön on kuitenkin hiusten värillä. 

Kampaaja Erik Jordan kehottaa Byrdie-sivustolla välttämään liian tummia ruskean sävyjä ja elotonta, tuhkaan taittavaa blondausta, ellet halua vaikuttaa ikäistäsi vanhemmalta. Asiantuntijan mukaan lämpimät sävyt ja useamman värisävyn värjäykset nuorentavat ulkomuotoa. 

Jos et ole innostunut harmaista hiuksista tai muun oman värin kasvattamisesta näkyviin, tutustu värjäyksiin, joilla yleisvaikutelma piristyy alta aika yksikön. 

Luutablondi

Hiusväritrendeihin kuuluu vanhojen hyvien hiusvärien nimeäminen jännittäväksi. Niinpä tummemman pohjavärin ja lämpimän vaaleiden raitojen yhdistelmä on nimeltään luutablondi. 

Täydellinen, eloisa lopputulos syntyy, kun pohjaväri on lähellä omaa sävyäsi ja raitoja tehdään luovasti eri tekniikoilla.

Näyttelijä Kim Basingerin, 64, blondit hiukset saavat syvyyttä tummemmasta tyvestä. 

Kultamansikka

Herkulliset hedelmäsävyt, kuten hunajameloni ja mansikkablondi, ovat tylsän tukan vastakohta. Näyttelijä Christina Hendricksin, 43, haalean oranssit hiukset käyvät esimerkistä.

Liukuväri tummasta vaaleaan

Malli Heidi Klumilla, 45, on hiuksissaan kauniin luonnollinen liukuväri. 

Valitse liukuvärin sävyt ihonvärisi ja hiustesi luonnollisen tummuusasteen mukaan. 

Rosé-samppanja

Pienikin ruusuinen vivahde tekee hiusväristä heti raikkaan näköisen, ja pastellitukka liitetään nuoruuteen ja leikkisyyteen. 

Näyttelijä ja malli Sienna Millerin, 36, hiuksissa on vain aavistus pinkkiä.

Toffeeraidat

Näyttelijä Halle Berryn, 51, tumma tukka on saanut kunnolla kermatoffeen värisiä raitoja. Jos luonnollinen värisi on tumma, kokeile lämpimän ruskeita raitoja.