Kuvat Jarmo Österman ja Shutterstock
Kuvat Jarmo Österman ja Shutterstock

Hemmottelu on paikallaan, kun arki junnaa tasaisen tylsänä. Nämä uutuushoidot ja tuotteet vievät nirvanaan.

Kuninkaallista kohtelua

Mikä Être Bellen Rajawatu-vartalorituaali 1 t / 90 €.

Hoidon idea Jalat kuoritaan ja kylvetetään, niska ja hartiat hierotaan. Lopuksi selkää hierotaan lämpimillä hierontakivillä. Hoidon inspiraationa on balilainen spa-hoito. Raja tarkoittaa kuningasta ja watu kiveä.

Miltä tuntuu Balilainen vartalohoito lupaa helliä kehon lisäksi myös psyykeä, eikä annos uutta energiaa ja sisäistä harmoniaa olisi pahitteeksi. Ensin saan nauttia jalkojen verkkaisesta sitruskuorinnasta. Lilluttelen koipiani kukkasilla koristellussa jalka­kylvyssä, minkä aikana niskaani lasketaan lämmin pyyhe. Hemmottelu jatkuu niskan ja hartioiden hieronnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asetun makuulle, ja hoitaja kipaisee valmistamaan aromaattiset ja mineraalipitoiset hieronta­kivet. Niiden kovettuessa selkääni levitetään vienosti appelsiinille tuoksuvaa balsamia, ja hieronta aloitetaan käsin. Valmiit, lämpöiset kivet asetetaan selkääni, jota hierotaan pitkään sekä kivin että käsin. Kivet pysyvät lämpiminä koko hoidon ajan ja tuntuvat kivan karheilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hätkähdän, kun avaan silmäni. Missä valkoinen rantahiekka ja turkoosi meri? Olo on typerryttävän rentoutunut ja lihasjumit hieman sulaneet.

Kohokohta Kivien liu’uttaminen selän keskeltä kylkiin tuntuu taivaalliselta ja vaivuttaa horteeseen.

Hoito tehtiin Kauneuspiste Merike Nögesmaalla, kauneuspiste­­­­merike.fi. Lisätietoa: greencos.fi.

 Kaulintaa bambukepeillä

Mikä Gerard’sin Bambuhieronta, 1,5 h / 85 €.

Mitä tapahtuu Öljyttyä vartaloa hierotaan erikokoisilla bambukepeillä. Käsittelyyn kuuluu keppien avulla tehtäviä venytysliikkeitä. Hoito ravitsee kuivaa ja veltostunutta ihoa.

Miltä tuntuu Tämä on eittämättä yksi vaikuttavimmista hierontakokemuksistani. Hoitaja levittää bambu­öljyä iholle ja alkaa kaulia kehoa kepillä eri suuntiin. Rullaus tavoittaa pikkuruisetkin lihas­muhku­rat koko kepin leveydeltä – etenkin takareisissä ja selässä. Ympäri kroppaa tuntuu jopa pieniä sähköiskuja.

Välillä venytellään ja hengitellään syvään. Selinmakuulla keppi laitetaan polvi­taipeisiin ja jalat viedään koukussa ensin vatsan päälle ja sen jälkeen kiertäen sivuille. Vatsalla maatessani hoitaja venyttää etureisiäni panemalla kepin nilkkojen alle ja vetämällä kanta­päitä takapuolta kohti. Kun kasvot vielä hierotaan pikkusormenpaksuisella kepillä, varaan mielessäni uutta hoitoaikaa. En muista, milloin olisin ollut näin syvärentoutunut.

Kohokohta Ihanaa, että hoitoon kuuluvat myös kasvot. Uskomatonta, kuinka paljon tuntemuksia otsan ja kulmakarvojen alueella on!

Hoito tehtiin hoitola Impressessä, hoitolaimpresse.fi. Lisätietoa:
suomengerards.fi.

Kahvintuoksuinen hetki

Mikä Bernard Cassieren Tribal-vartalohoito, 1,5 h / 120 €.

Mitä tapahtuu Vartalo kuoritaan afrikkalaisella reilun kaupan kahvilla ja pehmittävällä apinanleipäpuuöljyllä, kääritään kosteuttavaan meksikolaiseen kaktusvahakääreeseen ja hierotaan polynesialaiseen akupainantatyyliin.

Miltä tuntuu Kun astuu hoitolaan hyisestä talvituiskusta, ei ihan ensimmäisenä haluaisi riisuutua alushoususilleen. Onneksi hoito alkaa lämmitettyyn öljyyn sekoitetulla kahvin­porokuorinnalla. Virkistyn horteestani, kun iholle levitetään viileä kaktusnaamio. Kroppa kiedotaan
muovilla tiiviiksi paketiksi, ja saan pötkötellä lämpimän peiton alla.

"Hieronta­seremonia" aloitetaan puisilla rumpu­kapuloilla. Niillä painelu tuntuu erityisen makealta niskassa ja selkärangan vieressä. Hieronta on rytmikästä ja tapahtuu musiikin tahtiin. Hoitaja kertoo tekevänsä tanssiliikkeitä hieronnan aikana, mutta niitä en torkahteluiltani nähnyt. Fiilis on virkeän raukea ja iho hoidetun tuntuinen.

Kohokohta Hoitovaiheiden vaihtuessa myös tuotteiden tuoksut ja hoidon äänimaailma vaihtuvat. Kuin saisi monta hoitoa kerralla!

Hoito tehtiin Sothy’s Salongissa, sothys-salonki.fi. Lisätietoa: bernardcassiere.fi.

Lämmittävät yrttinyytit

Mikä Hoitola­tukun Yrttinyyttihieronta 1,5 t / 100 €.

Mitä tapahtuu Alkuhieronta tehdään käsin, sitten kroppaa hierotaan 140-asteisiksi kuumennetuilla yrttipussukoilla. Iho huijataan luulemaan, että siihen tulee palovamma, mikä kiihdyttää aineenvaihduntaa. Kolmesta vaihtoehdosta valitsin piristävän sitruunaruohon.

Miltä tuntuu Rentouttavan alkuhieronnan jälkeen nyytit pannaan kuumenemaan ja iholle sivellään lämmitettyä hierontaöljyä. Vavahdan, kun kirpaisevan kuuma nyytti ensimmäisen kerran hipaisee ihoani.

Hieronta aloitetaan nopeilla hipaisuilla ja ihoa jynssätään huolellisemmin vasta, kun pussukka on jäähtynyt sopivaksi. Nyytit tuntuvat mukavilta. Ihosta tulee pehmeä ja olosta rauhoittunut ja virkistynyt.

Kohokohta Nyyttien karhea puuvillakangas tehostaa vaikutusta ja tuntuu kuorivan ihoa.

Hoito tehtiin maahantuojan koulutustiloissa, hoitolatukku.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla