Raikasta huomenta! Kuva: Shutterstock
Raikasta huomenta! Kuva: Shutterstock

Minuutti tai viisikään ei riitä, kun hiuksista haluaa oikein puhtaat ja ilmavat.

Kuivasampoo on kiireisten aamujen pelastaja, sillä se säästää rutkasti hiusten pesemiseen, kuivaamiseen ja muotoiluun kuluvaa aikaa. Suihkaus hiusten tyveen, hetki odottelua ja harjaaminen – ja taas on yksi pesukerta lykätty onnistuneesti eteenpäin.

Ei kuitenkaan ole ihan sama, kuinka kauan kuivasampoon antaa vaikuttaa hiuksissa.

Haastattelimme viime vuoden lopulla asiantuntijaa, joka kertoi, että monelle tulee uutena tietona, että tuotteen pitäisi antaa vaikuttaa jonkin aikaa ennen harjaamista. Sinä aikana aine imee hiuksista itseensä rasvaa ja likaa, josta osa sitten poistuu tai ainakin häivyttyy hiusten sekaan harjatessa.

Yleensä kuivasampoon vaikutusaika on jotain minuutin ja viiden väliltä, mutta Stylecaster-sivuston tuoreessa artikkelissa neuvotaan kokeilemaan vielä mullistavampaa kikkaa: kuivasampoon annetaan vaikuttaa hiuksissa yön yli. Silloin tuote ehtii todella tehdä taikojaan!

Yöksi kuivasampoota voi suihkia hiuksiin reilustikin, sillä silloin aineella on kunnolla aikaa vaikuttaa. Valkoinen, jauhemainen väri kyllä katoaa yön aikana. Sitten vain pää tyynyyn.

Aamulla hiukset voi harjata tai kääntää pään ylösalaisin ja pöyhiä tyviosan sormilla. Vaikka vastapestyjä hiuksia ei voita mikään, lopputuloksen pitäisi olla ainakin aika lähellä puhdasta. Lisäksi kuivasampoo tuo hiuksiin mukavaa tuuheutta.

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.