Malli Gigi Hadidin hiuksia harjattiin ennen muotinäytöstä. Kuva: Reuters
Malli Gigi Hadidin hiuksia harjattiin ennen muotinäytöstä. Kuva: Reuters

Hiusharjaan kannattaa tarttua vasta kuivauksen loppuvaiheessa.

Jos hiuksista tulee lättänät, vaikka föönaat ne kuinka huolellisesti, syy on todennäköisesti väärässä tekniikassa. Föönaamalla hiuksiin saa kyllä reilusti tuuheutta, kunhan ei tee niistä liian sileitä ja liukkaita.

– Ykkösvirhe, jonka hentohiuksinen voi tehdä, on jättää karheakuivaus välistä ennen muotoilua, hiusstylisti Alissa Smith kertoo Byrdie-sivustolle.

”Karheakuivauksella” hän tarkoittaa hiusten föönaamista niin, että niistä tulee jopa hieman pörröiset. Hiustenkuivaajalla hiuksiin saa lisävolyymia, kun kuontaloa haroo huolettomasti sormilla ja hieman nostelee. Apuna voi käyttää myös tyvikohottajaa ja muita muotoilutuotteita. Harjaan ei kuitenkaan parane koskea.

Lue myös: Annatko hiustesi kuivua itsekseen suihkun jälkeen? Yksi pieni kikka tekee lopputuloksesta paremman

– Liika harjaaminen voi tehdä hiuksista veltot, Smith selittää.

Siksi hiukset kannattaakin kuivata lähes täysin eli noin 90-prosenttisen kuiviksi pelkkien käsien ja hiustenkuivaajan avulla. Pyöröharjaa kannattaa käyttää vasta viimeistelyyn.

Byrdien jutussa on myös muita vinkkejä hiusten tuuheuttamiseen. Kannattaa esimerkiksi kiinnittää huomiota siihen, että levittää muotoilutuotteet vain latvoihin. Tyvessä ne saattavat tehdä hiuksista lättänät. Poikkeuksen tekee vain tyvikohotussuihke.

Pätevä vinkki on myös, että hiusten pitää olla täysin kuivat ennen kuin niihin koskee muotoiluraudalla tai kiharrusvälineillä, jotta huolella föönattu volyymi myös pysyy hiuksissa.

Miten sinä saat hiuksesi näyttämään tuuheilta? Jaa vinkkisi kommenteissa!