Malli Gigi Hadidin hiuksia harjattiin ennen muotinäytöstä. Kuva: Reuters
Malli Gigi Hadidin hiuksia harjattiin ennen muotinäytöstä. Kuva: Reuters

Hiusharjaan kannattaa tarttua vasta kuivauksen loppuvaiheessa.

Jos hiuksista tulee lättänät, vaikka föönaat ne kuinka huolellisesti, syy on todennäköisesti väärässä tekniikassa. Föönaamalla hiuksiin saa kyllä reilusti tuuheutta, kunhan ei tee niistä liian sileitä ja liukkaita.

– Ykkösvirhe, jonka hentohiuksinen voi tehdä, on jättää karheakuivaus välistä ennen muotoilua, hiusstylisti Alissa Smith kertoo Byrdie-sivustolle.

”Karheakuivauksella” hän tarkoittaa hiusten föönaamista niin, että niistä tulee jopa hieman pörröiset. Hiustenkuivaajalla hiuksiin saa lisävolyymia, kun kuontaloa haroo huolettomasti sormilla ja hieman nostelee. Apuna voi käyttää myös tyvikohottajaa ja muita muotoilutuotteita. Harjaan ei kuitenkaan parane koskea.

Lue myös: Annatko hiustesi kuivua itsekseen suihkun jälkeen? Yksi pieni kikka tekee lopputuloksesta paremman

– Liika harjaaminen voi tehdä hiuksista veltot, Smith selittää.

Siksi hiukset kannattaakin kuivata lähes täysin eli noin 90-prosenttisen kuiviksi pelkkien käsien ja hiustenkuivaajan avulla. Pyöröharjaa kannattaa käyttää vasta viimeistelyyn.

Byrdien jutussa on myös muita vinkkejä hiusten tuuheuttamiseen. Kannattaa esimerkiksi kiinnittää huomiota siihen, että levittää muotoilutuotteet vain latvoihin. Tyvessä ne saattavat tehdä hiuksista lättänät. Poikkeuksen tekee vain tyvikohotussuihke.

Pätevä vinkki on myös, että hiusten pitää olla täysin kuivat ennen kuin niihin koskee muotoiluraudalla tai kiharrusvälineillä, jotta huolella föönattu volyymi myös pysyy hiuksissa.

Miten sinä saat hiuksesi näyttämään tuuheilta? Jaa vinkkisi kommenteissa!

Meikkivoidesiveltimellä saa aikaan peittävän ja kauniin meikkipohjan, kun etenee vähän kerrallaan.

Munanmuotoiset meikkisienet eivät suotta ole nousseet suursuosioon. Niiden avulla tumpelompikin onnistuu meikkivoiteen levittämisessä, sillä sieni imee liian meikin itseensä ja jättää jälkeensä kevyen, heleän ja tasaiseksi meikatun ihon.

Meikkivoidesivellin ei ime, minkä takia pohjasta saattaa tulla paakkuinen tai epätasainen. Sen avulla on kuitenkin mahdollista saada peittävämpi pohja kuin sienellä, ja joidenkin meikkivoiteiden kanssa suositellaankin käytettäväksi nimenomaan sivellintä. Se on yllättävän helppoa, eikä siveltimen käyttöä kannata turhaan pelätä!

Siveltimen käyttäjän helmasynti ja merkittävin syy ongelmiin on, että meikkivoidetta tulee levitettyä helposti liikaa. Se johtuu usein siitä, että meikkivoiteen levittää kasvoille

a) suoraan purkista eli kerralla koko sen määrän, jonka ajattelee tarvitsevansa, tai

b) tuubista ensin siveltimeen ja siveltimestä suoraan kasvoille.

Meikkaaja ja Youtube-tähti Wayne Goss neuvoo videollaan levittämään meikkivoidetta ensin kämmenselälle ja siitä sormenpäällä töpötellen kasvoille. Sitten meikkivoide häivytetään siveltimellä pyöritellen. Kannattaa edetä kerroksittain, pieni määrä kerrallaan. Silloin meikkivoide pääsee imeytymään ihoon ja sitä tulee käytettyä vain sen verran kuin oikeasti tarvitsee.

Yllättävän pieni määrä meikkivoidetta riittää peittämään koko kasvot. Kallista tavaraa ei mene hukkaan, ja ihosta tulee paakuton ja luonnollisemman näköinen kuin isommalla voidemäärällä.

Perinteisellä litteällä meikkivoidesiveltimellä on vaikea saada aikaan tasaista jälkeä. Wayne Gossin mukaan se sopii paremmin meikkivoiteen levittämiseen iholle ennen sienellä häivytystä. Videolla Wayne Goss näyttää myös, miten kasvojen korostus ja varjostus tehdään meikkivoiteen alle.

Ratkaisu finnin päältä luisuvaan meikkiin todennäköisesti löytyy jo meikkipussistasi.

Silmämeikin pohjustusvoide on yksi monikäyttöisimmistä meikkituotteista. Sen lisäksi, että se pitää luomivärin paikallaan, sen avulla voi myös estää huulipunan karkailun huulten rajojen ulkopuolelle ja jopa ehkäistä silmälasien valumista nenänvartta pitkin.

Silmämeikinpohjustaja auttaa myös, jos meikki ei meinaa pysyä finnin päällä, neuvotaan meikkaaja Vilja Vuolteen uutuuskirjassa Parhaat piirteesi – meikkaajan käsikirja (Docendo).

Näppyjen päällä iho on yleensä kiiltävä ja pingottunut, joten voidemainen meikki karkaa kohdasta helposti. Kirjassa neuvotaan näin:

”Näppyjen päälle kannattaakin painella pieni määrä peitevoidetta ja häivyttää vain reunat kevyesti sormella tai meikkisienellä. Painele sen jälkeen irtopuuteria näpyn päälle, jotta meikkipohja kiinnittyy kunnolla. Voit myös taputella öljytöntä silmämeikin pohjustustuotetta ison yksittäisen finnin päälle ennen meikkipohjan levittämistä.”

Miten emme ole tulleet aiemmin ajatelleeksi! Öljyttömyyden lisäksi kannattaa tietenkin huomioida, että pohjustustuote on joko väritön tai ihon kanssa samaa sävyä, jotta se ei korosta finnin kohtaa entisestään.