Ihan tämännäköisenä heräsin. Ai et usko vai? Kuva: Shutterstock
Ihan tämännäköisenä heräsin. Ai et usko vai? Kuva: Shutterstock

Pitkät unet ovat mainiota kauneudenhoitoaikaa. Viikonlopun laiskottelun jälkeen naamavärkki kiittää.

Kiireisinä viikkoina unesta tulee helposti tingittyä. Puheet kauneusunista eivät kuitenkaan ole turhia, sillä hyvin levännyt naamataulu myös näyttää virkeämmältä eli paremmalta. Good Housekeeping  listasi vinkit, joilla unista saa kaiken kauneushyödyn irti.

1. Valitse satiininen tai silkkinen tyynyliina

Tyynyliinallakin on väliä. Mitä vähemmän hankausta on ihon ja tyynyliinan välillä, sitä paremmin iho voi. Silkki on hyväksi myös hiuksille, sillä liukas pinta estää kutreja takertumasta tyynyyn ja toisiinsa, jolloin vaurioita syntyy vähemmän.

Olkoonpa tyynyliina mitä materiaalia vain, se pitäisi vaihtaa usein, jopa kahdesti viikossa, tai ainakin kääntää ympäri, etteivät bakteerit pääse tekemään tuhojaan iholla kahdeksan tunnin kauneussession aikana.

2. Nuku selälläsi

Jos ihoon kohdistuu jatkuvaa painetta, se rypistyy helpommin. Jos nukkuu aina samalla kyljellä, voi sen puolen poski olla toista kurttuisempi. Kauneusasiantuntijat suosittelevatkin selällään nukkumista. Korkeampi tyyny saattaa myös ehkäistä silmien turvotusta, koska pään ollessa koholla nestettä kertyy silmien alueelle vähemmän

3. Älä luista kauneusrutiineista

Meikit ja päivän pölyt nyt vain pitää pestä kasvoilta ennen unia, jos ihonsa haluaa pitää kuulaana. Vaikka kuinka väsyttäisi, myös seerumit ja voiteet kannattaa aina levittää kasvoille, sillä yö on solujen korjaantumisaikaa. Muista myös huulirasva! Good Housekeepingin haastattelema dermatologi ja Skin Rules -kirjan kirjoittaja Debra Jaliman suosittelee myös ripsienhoitoaineen käyttöä öisin. Voihan tuota kokeilla!

4. Vastusta suolapaloja ja alkoholia ennen nukkumaanmenoa

Alkoholi kuivattaa kehoa, joten se on ihon kannalta huono valinta. Samanlainen vaikutus on suolalla. Suolainen iltapala kerää nestettä kasvoille, joten aamulla silmät näyttävät helpommin väsyneiltä ja turvonneilta.

5. Kiinnitä hiukset

Hiusten luonnolliset öljyt eivät välttämättä tee hyvää kasvojen iholle, joten pitkät suortuvat kannattaa laittaa kiinni. Nuttura ei kuitenkaan saisi olla liian tiukalla, etteivät hiukset vaurioidu. Silkkinen huivi tai väljä poninhäntä on paras ratkaisu.

Lue myös:

Helpommin hereille aamulla – näin se käy

Kun uni ei tule, tämä yksinkertainen vinkki voi auttaa

Testasimme: Toimiiko maailman myydyin kotihoitolaite?

Nuorekkaan ihon trendi on niin vahva, että vauvanpehmeän naaman saavuttamiseksi on kehitetty muun muassa istukan kantasoluihin perustuvia tuotteita. 

Ihoa hoidetaan – puhdistetaan ja rasvataan voiteilla – siksi, että se pysyisi terveenä ja hyvinvoivana, eikä tulehtuisi tai tuntuisi kireältä. Eikö?

Vastaus lienee kyllä, mutta ihonhoitoon tuntuu kuuluvan yhä enemmän kaikkea muutakin kuin puhdistusta ja kosteutusta. Ihanteellisen ihonhoitorutiinin pohdiskelu on nykyään ihan normaalia, lähes kiiltävän hehkuva iho on yksi vuoden tärkeimmistä meikkilookeista ja ihonhoitotrendeihin liittyy kohta enemmän piikkejä kuin voiteita. 

Refinery29-sivusto julkaisi hiljattain listauksen ihonhoidon kuumimmista ja kummimmista trendeistä. Listalle pääsivät mikroneulaus, eläinten immuunipuolustuksen tuottamat vasta-aineet, mikrobituotteet, pinnallisesti käytettävät täyteaineet ja istukkaperäiset kantasolut (kyllä, luit ihan oikein). 

Puhtia laiskoille soluille

Kun tiede kehittyy, keksitään koko ajan lisää keinoja, joilla ihon kuntoon voidaan vaikuttaa. Mikrobit ja elimistön tuottamat vasta-aineet voivat jonakin päivänä auttaa parantamaan aknen tai psoriasiksen.

Lisäksi Refinery29:n haastattelema ihotautilääkäri ennustaa, että vasta-aineita – joiden talteenottomenetelmissä on perinteisesti ollut isoja eläineettisiä ongelmia – voidaan tulevaisuudessa käyttää ikääntymisen merkkien peruuttamiseen. 

Kuten saatoit arvata, kasvojemme iho ei tarvitse istukasta tai napanuorasta eristettyjä kantasoluja voidakseen hyvin. Juttuun haastatellut ihotautilääkärit kuitenkin väittävät, että kantasolutuotteilla voidaan innostaa ”ikääntyviä tai laiskoja” soluja jakaantumaan, mikä puolestaan saa ihon näyttämään nuoremmalta. 

Ihonhoitoa vai ihonmuokkausta?

Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa uusista ihonhoitotrendeistä on itse asiassa yrityksiä saada aikuinen iho näyttämään päiväkoti-ikäisen hipiältä. Nuorekasta ulkonäköä arvostetaan, joten ihonhoidossa – tai paremminkin ihonmuokkauksessa – ei kaihdeta keinoja.

Hehkuvan ja pehmeän vauvaihon tavoittelemisessa ei tietenkään ole mitään väärää. Lähes meikitön ja silti terveenä ja nuorena hehkuva iho on raikas trendi paksujen Instagram-pakkelien aikakaudella, mutta sen saavuttaminen ei ole kaikille mahdollista, ainakaan ilman pistoshoitoja ja mikroneularullia. 

Keski-ikäisen kasvot eivät näytä vauvan naamalta, vaikka olisi lutrannut suojakertoimen 50 aurinkovoiteella aina ennen ulos astumista ja aloittanut silmänympärysvoiteen käytön alakouluun mennessä. 

Täydellisen kiinteän ja nuorekkaan ihon vaatimus on kohtuuton, eikä ratkaisu siihen voi olla istukkaperäinen kantasoluvoide. 

Näyttävä mutta rento kampaus ei vaadi lämpökäsittelyjä tai suurta tuotearsenaalia.

Mitä toivot juhlakampaukselta? Aika moni havittelee näyttävyyttä ja juhlan tuntua, jotakin erilaista kuin tavallisena päivänä. Liian sliipattu ja kireä tukka ei kuitenkaan saisi olla, vaan rentouttakin kaivataan.

Ehkä siksi leteillä viimeistellyistä rennoista nutturoista on tullut niin suosittuja juhlakampauksia. 

Kampaajan tuolissa saat täydellisen kuohkean ja pitävän kampauksen, mutta onnistunut juhlanuttura on mahdollista loihtia myös omaan päähän – jopa ilman etukäteen kihartamista. Hiuslakkaa erityisempiä tuotteita ei tähän nutturaan tarvita. 

Katso videolta, miten letit ja nutturan voi yhdistää tyylikkään rennoksi juhlatukaksi.