Ihan tämännäköisenä heräsin. Ai et usko vai? Kuva: Shutterstock
Ihan tämännäköisenä heräsin. Ai et usko vai? Kuva: Shutterstock

Pitkät unet ovat mainiota kauneudenhoitoaikaa. Viikonlopun laiskottelun jälkeen naamavärkki kiittää.

Kiireisinä viikkoina unesta tulee helposti tingittyä. Puheet kauneusunista eivät kuitenkaan ole turhia, sillä hyvin levännyt naamataulu myös näyttää virkeämmältä eli paremmalta. Good Housekeeping  listasi vinkit, joilla unista saa kaiken kauneushyödyn irti.

1. Valitse satiininen tai silkkinen tyynyliina

Tyynyliinallakin on väliä. Mitä vähemmän hankausta on ihon ja tyynyliinan välillä, sitä paremmin iho voi. Silkki on hyväksi myös hiuksille, sillä liukas pinta estää kutreja takertumasta tyynyyn ja toisiinsa, jolloin vaurioita syntyy vähemmän.

Olkoonpa tyynyliina mitä materiaalia vain, se pitäisi vaihtaa usein, jopa kahdesti viikossa, tai ainakin kääntää ympäri, etteivät bakteerit pääse tekemään tuhojaan iholla kahdeksan tunnin kauneussession aikana.

2. Nuku selälläsi

Jos ihoon kohdistuu jatkuvaa painetta, se rypistyy helpommin. Jos nukkuu aina samalla kyljellä, voi sen puolen poski olla toista kurttuisempi. Kauneusasiantuntijat suosittelevatkin selällään nukkumista. Korkeampi tyyny saattaa myös ehkäistä silmien turvotusta, koska pään ollessa koholla nestettä kertyy silmien alueelle vähemmän

3. Älä luista kauneusrutiineista

Meikit ja päivän pölyt nyt vain pitää pestä kasvoilta ennen unia, jos ihonsa haluaa pitää kuulaana. Vaikka kuinka väsyttäisi, myös seerumit ja voiteet kannattaa aina levittää kasvoille, sillä yö on solujen korjaantumisaikaa. Muista myös huulirasva! Good Housekeepingin haastattelema dermatologi ja Skin Rules -kirjan kirjoittaja Debra Jaliman suosittelee myös ripsienhoitoaineen käyttöä öisin. Voihan tuota kokeilla!

4. Vastusta suolapaloja ja alkoholia ennen nukkumaanmenoa

Alkoholi kuivattaa kehoa, joten se on ihon kannalta huono valinta. Samanlainen vaikutus on suolalla. Suolainen iltapala kerää nestettä kasvoille, joten aamulla silmät näyttävät helpommin väsyneiltä ja turvonneilta.

5. Kiinnitä hiukset

Hiusten luonnolliset öljyt eivät välttämättä tee hyvää kasvojen iholle, joten pitkät suortuvat kannattaa laittaa kiinni. Nuttura ei kuitenkaan saisi olla liian tiukalla, etteivät hiukset vaurioidu. Silkkinen huivi tai väljä poninhäntä on paras ratkaisu.

Lue myös:

Helpommin hereille aamulla – näin se käy

Kun uni ei tule, tämä yksinkertainen vinkki voi auttaa

Testasimme: Toimiiko maailman myydyin kotihoitolaite?

Puuterin sijaan kasvoille kannattaa lisätä kosteutta, jotta meikki näyttää jälleen raikkaalta.

Kun työpäivän jälkeen pitää vielä edustaa freesin näköisenä, meikki yleensä vaatii pientä korjailua. Meikkivoiteen ja puuterin lisääminen kuitenkin tekee ihosta helposti hieman paakkuisen ja saa meikin näyttämään raskaalta.

Jos naamapesuun ja alusta aloittamiseen ei ole aikaa, kannattaa ottaa käyttöön meikkitaiteilija Mary Phillipsin E! Newsille kertomat korjailuvinkit. Phillips meikkaa muun muassa sellaisia nimiä kuin Jennifer Lopez, Chrissy Teigen ja Kardashianit.

Kuvauksissa ja edustustilaisuuksissa julkkisten meikin on pysyttävä jatkuvasti raikkaan näköisenä. Meikkipohjan korjailuun hän suosittelee kahta tuotetta: kosteusvoidetta ja kosteuttavaa kasvosuihketta.

– Yksi vinkki, josta todella pidän, on ottaa hieman Crème de la Mer -voidetta meikkivoidesiveltimeen ja levittää meikin päälle, hän kertoi.

Hän tietenkin suosittelee ökykallista luksusvoidetta, koska työskentelee La Mer -kosmetiikkamerkin kanssa. Uskallamme kuitenkin väittää, että mikä tahansa kevyt kosteusvoide ajaa asian.

Meikkitaiteilija Mary Phillips.

Aloita kosteuttavalla suihkeella – joskus jo se riittää virkistämään ihon ja meikin. Jos iho tuntuu kaipaavan enemmän kosteutta, suihkeen päälle voi lisätä vielä voidetta. Jos pelottaa, että kosteusvoiteen levittäminen pilaa alla olevan meikin, siveltimen sijaan voi myös kokeilla taputella voidetta kasvoille sormilla tai meikkisienen avulla. Kannattaa välttää vetäviä liikkeitä, jotta meikkivoide pysyy paikallaan.

– Lisää sitten hieman meikkivoidetta ja peitevoidetta, ja iho on jälleen raikas, Phillips selittää.

Järjestys on siis tämä: suihke, voide, meikki- ja peitevoide. Puuteriakin voi halutessaan lisätä niihin kasvojen kohtiin, joiden ei toivo kiiltelevän. 

Phillipsin vinkit sopivat etenkin kuivaihoisille. Jos iho on tyypiltään rasvoittuva, meikin korjailu kannattaa aina aloittaa painelemalla ylimääräinen öljy kasvopaperiin. Raikastavat kasvosuihkeet sopivat hyvin myös rasvoittuvalle iholle.

Katoavat hiuspinnit eivät ehkä olekaan vitsailun aihe.

Hukkuvat hiuspinnit (ja ponnarit) ovat niin yleinen riesa, että aiheesta syntyy jo meemejäkin. Hiuspinnejä ei ikinä löydy silloin, kun niitä tarvitsisi, mutta toisaalta esimerkiksi siivotessa niitä putkahtelee esiin mitä kummallisimmista paikoista.

 

But for real. #lostbobbypins #thestruggle 😂

Henkilön Rachel W. (@rachelthefett) jakama julkaisu

Hiuspinneistä olisi kuitenkin syytä pitää parempaa huolta. Byrdie-sivusto kertoo BusinessWaste-yrityksen tekemästä selvityksestä, jonka mukaan hiuspinnit ovat merkittävä rasite ympäristölle.

Ne on tehty metallista, joten jokaisen pienen pinnin valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja. Yleensä ihminen ei kuitenkaan pärjää yhdellä pakkauksella pinnejä, vaan niitä tulee ostettua uusia sitä mukaa, kun vanhoja katoaa. Arvioiden mukaan miljoonista Britanniassa ostetuista hiuspinneistä kaatopaikalle päätyy vuosittain jopa 98 prosenttia. (Loput kaksi prosenttia piilottelevat sohvatyynyjen alla ja laatikoiden rakosissa.)

Samaisen tutkimuksen mukaan yhden hiuspinnin käyttöikä on lyhyt, vain kaksi viikkoa. Sen jälkeen se joko rikkoutuu ja päätyy roskiin tai katoaa. BusinessWaste ehdottaakin, että yritykset alkaisivat edes käyttää hiuspinnien valmistukseen kierrätysmateriaaleja.

Kesällä kerroimme myös toisesta kauneustuotteesta, joka on uhka ympäristölle: glitteristä. Muoviglitteriä ei tulisi huuhdella viemäriin, sillä se saattaa päätyä vesistöihin. Ratkaisu on kuitenkin jo olemassa, sillä glitteristä on kehitetty ekologisia, biohajoavia vaihtoehtoja.

Kysely

Hukkaatko hiuspinnejä?