Me Naiset
|
Me Naiset
Ihan tämännäköisenä heräsin. Ai et usko vai? Kuva: Shutterstock
Ihan tämännäköisenä heräsin. Ai et usko vai? Kuva: Shutterstock

Pitkät unet ovat mainiota kauneudenhoitoaikaa. Viikonlopun laiskottelun jälkeen naamavärkki kiittää.

Kiireisinä viikkoina unesta tulee helposti tingittyä. Puheet kauneusunista eivät kuitenkaan ole turhia, sillä hyvin levännyt naamataulu myös näyttää virkeämmältä eli paremmalta. Good Housekeeping  listasi vinkit, joilla unista saa kaiken kauneushyödyn irti.

1. Valitse satiininen tai silkkinen tyynyliina

Tyynyliinallakin on väliä. Mitä vähemmän hankausta on ihon ja tyynyliinan välillä, sitä paremmin iho voi. Silkki on hyväksi myös hiuksille, sillä liukas pinta estää kutreja takertumasta tyynyyn ja toisiinsa, jolloin vaurioita syntyy vähemmän.

Olkoonpa tyynyliina mitä materiaalia vain, se pitäisi vaihtaa usein, jopa kahdesti viikossa, tai ainakin kääntää ympäri, etteivät bakteerit pääse tekemään tuhojaan iholla kahdeksan tunnin kauneussession aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Nuku selälläsi

Jos ihoon kohdistuu jatkuvaa painetta, se rypistyy helpommin. Jos nukkuu aina samalla kyljellä, voi sen puolen poski olla toista kurttuisempi. Kauneusasiantuntijat suosittelevatkin selällään nukkumista. Korkeampi tyyny saattaa myös ehkäistä silmien turvotusta, koska pään ollessa koholla nestettä kertyy silmien alueelle vähemmän

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Älä luista kauneusrutiineista

Meikit ja päivän pölyt nyt vain pitää pestä kasvoilta ennen unia, jos ihonsa haluaa pitää kuulaana. Vaikka kuinka väsyttäisi, myös seerumit ja voiteet kannattaa aina levittää kasvoille, sillä yö on solujen korjaantumisaikaa. Muista myös huulirasva! Good Housekeepingin haastattelema dermatologi ja Skin Rules -kirjan kirjoittaja Debra Jaliman suosittelee myös ripsienhoitoaineen käyttöä öisin. Voihan tuota kokeilla!

4. Vastusta suolapaloja ja alkoholia ennen nukkumaanmenoa

Alkoholi kuivattaa kehoa, joten se on ihon kannalta huono valinta. Samanlainen vaikutus on suolalla. Suolainen iltapala kerää nestettä kasvoille, joten aamulla silmät näyttävät helpommin väsyneiltä ja turvonneilta.

5. Kiinnitä hiukset

Hiusten luonnolliset öljyt eivät välttämättä tee hyvää kasvojen iholle, joten pitkät suortuvat kannattaa laittaa kiinni. Nuttura ei kuitenkaan saisi olla liian tiukalla, etteivät hiukset vaurioidu. Silkkinen huivi tai väljä poninhäntä on paras ratkaisu.

Lue myös:

Helpommin hereille aamulla – näin se käy

Kun uni ei tule, tämä yksinkertainen vinkki voi auttaa

Testasimme: Toimiiko maailman myydyin kotihoitolaite?

Sisältö jatkuu mainoksen alla