Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Näillä keinoilla taistelet kuontalosi kauniiksi.

Luonnonkiharaa, kuivaa tai kasvatusvaiheessa olevaa kuontaloa kantavat sen tietävät: hiusten latvat näyttävät liian pitkän leikkausvälin vuoksi elottomilta ja kähertyvät pahimmillaan kaksihaaraisiksi. Kaksihaaraiset hiuksissa saavat taas koko kampauksen näyttämään homssuiselta.

Ohjeet kaksihaaraisten kadottamiseksi:

1. Anna hiuksille uusi alku. Jos hius on jo haarautunut, on aika heittää sille hyvästit. Käänny kampaajan puoleen ja pyydä poistamaan huonot latvat. Vaikka itkisit lyhentynyttä pituutta, on kaksihaaraisten parempi olla kampaamon lattialla.

2. Kun latvat on tasoitettu, pidät niiden kuntoa yllä käyttämällä säännöllisesti hyvää hoitoainetta. Hyvä hoitoaine hoitaa hiukset jättämättä niitä lähmäisiksi, mutta kosteuttaa tarpeeksi. Jokainen kutri löytyy varmasti itselleen sopivimman hoitoaineen kaveriksi.

3. Älä harjaa kosteita hiuksia. Jos kuitenkin haluat tehdä sen, käytä harvaa puukampaa tai hellävaraista takkuihin toimivaa harjaa.

4. Kuivaa hiukset hellin ottein, älä ryöpytä koko tukkatakkua pyyhemytyn sisällä.

5. Älä käytä liikaa shampoota, se saattaa kuivattaa hiuksia entisestään. Kuiva hius haarautuu helpommin.

6. Vältä kuumalla muotoilua. Jos kuitenkin käsittelet hiuksiasi kuumalla, muista edes suojata ne kunnolla. Tämä pätee myös saunaan: suojaa hiuksesi aina saunassa.

Kaksihaaraisia kammoavan muistilista:

– latvojen leikkaus kampaajalla

– keraaminen suoristusrauta

– rakennepaikkaava tai kosteuttava hoitoaine

– muotoilutuote lämpösuojalla

Hainhammas hiuksiin ja menoksi!

Hiusdonitsit, -pannat  ja rusetit tekivät jo paluun, mutta yksi menneiden vuosikymmenten klassikoista on pysytellyt toistaiseksi taka-alalla: hainhammas.

Tämä hiusklipsi näin:

Kuva: Colourbox
Kuva: Colourbox

Kaikenlaiset hiusasusteet ovat jälleen haluttua tavaraa, erityisesti retrotyyliset muovikapistukset 90- ja 2000-luvuilta. On siis enää vain ajan kysymys, milloin hainhammas putkahtaa näyttävästi katukuvaan.

Hiljaisia signaaleja on jo havaittavissa, ja hainhampaan ovat maininneet jutuissaan muun muassa tyylisivustot Marie Claire ja suomalainen Flounce.

Hainhammas ehkä menetti paikkansa kaikkein tyylikkäimpänä hiustenlaittovälineenä, mutta sen paluulle ei pitäisi olla mitään esteitä.

Hainhammas on nimittäin yksi kätevimmistä ja nopeimmista hiusasusteista: kokoa hiukset kasaan ja kiinnitä – valmista! Jopa sotkunutturan kasaaminen kestää ainakin kolme kertaa kauemmin.

Kysely

Käytätkö hainhammasta hiuksissasi?

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.