Näillä vinkeillä pysyt hehkeänä, lähdit sitten kaupunki-, ranta- tai lumilomalle.

Sähäkkänä cityssä

Kaupunkimatkalla avainsanoja ovat mukavuus, käytännöllisyys ja tyylikkyys. Kaikkien kolmen yhdistäminen onnistuu, kun suunnittelee mahdollisimman yhteensopivat ja monikäyttöiset asukokonaisuudet jo kotona, eikä sorru pakkaamaan mukaan turhia ”kaiken varalta” -vaihtoehtoja. 

Kaduilla tarpoessa hiukset ovat  sään armoilla, mutta pikareissuilla ei kannata käyttää aikaa tukan värkkäykseen. Kunnon pohjustuksella ja näppärillä matkakampauksilla lyhyestä reissusta selviää pesemättä hiuksia kertaakaan.

Tukka hyvin

1. Satsaa kotona kunnon pohjustukseen, niin hiusten laittamiseen ei matkalla tarvitse käyttää aikaa. Föönaa pyyhekuivat hiukset ensin muotovaahdon kanssa ja kierrä tukkaan isot tarrarullat kun hiukset ovat vielä lämpimät. Irrota rullat, kun hiukset ovat jäähtyneet ja tupeeraa kevyesti tyvestä. Tällä pärjäät viikonloppureissun.

2. Kostea ilma kiusaa hiuksia. Suorat hiukset se saa valumaan ja muttaa taipuisan hallitsemattomaksi pörröksi. Katso, että lakassa on kosteussuoja tai varustaudu säätä vastaan erityisillä suojatuotteilla.

3. Biletystä tiedossa? Hetkessä valmiin ja kestävän kampauksen saat pyöräyttämällä letti- tai sormikiharat matkan ajaksi hatun tai huivin alle. Avaa hiukset perillä ja voilá, tukka näyttää kuin olisit käyttänyt siihen enemmänkin aikaa.

4. Saat päivän tai pari lisäaikaa hiustenpesuun, kun pakkaat mukaan kuivasampoon tai hiuspuuterin. Mattamaisen viimeistelyn antavat tuotteet kohentavat lässähtäneen kampauksen ja raikas tuoksu freesaa tukan.

5. Pidä
shoppailupäivän lomassa breikki, kävele kampaamoon ja pyydä pelkkä pesu ja föönaus. Puoli tuntia ja olet valmis iltarientoihin.

Paisteen kestävää

Kun aurinko porottaa ja lämpötila huitelee taivaissa, meikit tahtovat siistimmälläkin karata. Huoliteltu rantakaunotar turvautuu voidemaisiin, monikäyttöisiin meikkituotteisiin ja panostaa kynsilakkaan, joka ei kuumuudessa kärsi.
Matkalaukkuun aurinkolomalaisen on turha heitellä liikaa tavaraa, sillä monesta kohteesta saa parempia rantavaatteita kuin kotimaasta. Kengistä tärkeimmät ovat mukavat sandaalit, joissa on sen verran koreutta, että niillä sipsuttaa vielä illan rientoihinkin.

Hienona hiekalla

1. Supernopea rantameikki syntyy vedenkestävällä ripsivärillä ja iloisen värisellä huulipunalla. Valitse suojakertoimellinen puna, joka toimii myös poskipunana.

2. Kun kasvot hikoavat, puuterimaiset meikit tuppaavat siirtymään viiruiksi luomivakoon. Kynät ja voidemeikit pysyvät paikallaan, eivätkä säikähdä pärskeitä. Rajauskynää voit käyttää luomivärinäkin, kun häivyttelet sen sormilla.

3. Inhottaako palloilla biitsillä kasvot kiiltävinä ja punanaamaisena? Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja valitse suoja, jossa on sävy mukana. Uusimpia tulokkaita ovat mattapinnan iholle jättävät puuterimaiset aurinkosuojat. Kätevää!

4. Mikäli haluat käyttää aikasi muuhun kuin kynsien lakkailuun, väritä sormien kynnet suosiolla vaalealla sävyllä. Siinä eivät pienet lohkeilutkaan näy.

5. Jos käry kävi ja naama helottaa illalla, älä pakkeloi koko kasvoja, ettei lopputuloksesta tule maskimainen. Taputtele meikkiä vain pahemmin punoittaville alueille ja unohda poskipuna.

Viimaa vastaan

Hiihtoreissulla hipiä joutuu koetukselle, vaikka toisaalta ulkoilma nostaa kasvoille hehkeän rusotuksen. Vaikkei siis muuten kosmetiikkaa sporttilomalle raahaisi, muutama hyvä ihonhoitotuote on paikallaan. Toppavaatteiden kaveriksi pakataan after skihin sopivia neuleita ja mukavia mekkoja sekä mausteeksi pikkuisen paljettien säihkettä.

Nassu suojaan

1. Kylmyys, tuuli ja aurinko ovat yhdistelmä, joka laittaa kasvot koville. Suojaa iho paksulla hoitovoiteella ja anna sen imeytyä hyvin ennen ulkoilua.

2. Kokeneet alppimatkailijat opastavat, ettei naamaa kannata pestä aamulla. Näin ihon oma rasva antaa kasvoille lisäsuojaa kylmyyttä vastaan. Mitä herkempi ihosi on, sitä huonommin se kestää pakkasen puremista.

3. Vaikka et edes ajattelisi meikata ladulle tai rinteeseen mennessä, kevyt meikkipohja on oikeasti toimiva pakkaslukko. Meikkivoide antaa ekstrakerroksen suojaa ja puuteri toimii iholla kuin ohuenohut harso.

4. Pakkaa mukaan mietoja, helliä ja täyteläisiä hoitotuotteita. Vaihda vaahtoputsarit puhdistusmaitoon tai -voiteeseen ja jätä kevyet kosteusgeelit kotiin. Tarkista, ettei kasvovetesi sisällä ihoa kuivattavaa alkoholia.

5. Älä anna kylmän hämätä. Vaikka viimassa aurinko ei tunnu, se polttaa silti – jopa yllättävän voimakkaasti, sillä lumi heijastaa säteitä. Muista siis suojakerroin!

Kun pelkkä ripsiväri ei riitä, tekoripset tulevat apuun. Niiden käyttäminen on yllättävän helppoa.

Vielä muutama vuosi sitten moni kävi ottamassa itselleen ammattilaisen laittamat ripsipidennykset, mutta nyt vanhat kunnon tekoripset ovat tehneet paluun. Niiden avulla ripsiin saa näyttävyyttä ilman sitoutumista ja järjetöntä rahanmenoa. Teko- eli irtoripset mahdollistavat myös sen, että ripsityyliä voi vaihdella fiiliksen mukaan.

Bustle-sivusto meni jopa niin pitkälle, että nimitti tekoripsiä vuoden 2018 isoimmaksi kauneustrendiksi. Joka tapauksessa tekoripset ovat nousussa ainakin Pinterest-hauissa, joten kokosimme asiat, jotka jokaisen tekoripsiin tutustumista harkitsevan – ja niitä jo jokusen kerran kokeilleenkin – kannattaa tietää.

1. Yhtä paria voi käyttää monta kertaa

Ripsikeltanokalle saattaa tulla yllätyksenä, että tekoripsiä ei tarvitse heittää roskiin yhden käyttökerran jälkeen, vaikka ne näyttäisivätkin liimasotkujen pilaamilta. Kun liiman poistaa hellävaraisesti, ripsiä voi käyttää vielä monta kertaa. Alkuperäinen laatikko on hyvä säilytyspaikka, joten sitä ei kannata heittää roskiin ensimmäisellä käyttökerralla.

Ripsien puhdistamiseen liimasta ja liasta on useita tapoja, esimerkiksi meikinpoistoaineella pyyhkiminen ja liottaminen. Viimeisetkin liimahippuset saa irrotettua pinseteillä. Huda Kattan näytti Instagramissa, miten hän puhdistaa omat tekoripsensä kätevästi kahden vanulapun välissä liottamalla.

2. Käyttäminen ei ole niin vaikeaa kuin luulisi

Välillä on huonoja päiviä, joina ripsien kanssa joutuu taistelemaan, mutta periaatteessa ripsien asentaminen on yllättävän helppoa. Kokonaisen ripsirivin kiinnittäminen on vaivattomampaa kuin yksittäisten ripsien tai ripsitupsujen: leikkaa sopivaan mittaan, levitä liima ja aseta paikoilleen. Pienellä harjoittelulla homma alkaa sujua. Laadimme avuksi myös yksityiskohtaiset, kuvalliset ohjeet.


3. Hillitympää tai näyttävämpää

Tekoripsiä on myynnissä joka makuun, mutta näyttävyyttä voi säädellä myös itse. Ripsirivin voi leikata keskeltä kahteen osaan ja käyttää vain puolet siitä silmän ulkonurkassa, jolloin tyyli on vähän hillitympi. Megaripsistä pitävät sen sijaan saattavat kerrostaa parit tai kolmet ripset päällekkäin silmiinsä.

4. Yritä saada ripset sulautumaan omien ripsiesi sekaan

Tekoripsien käyttäminen ei tarkoita sitä, että ripsivärin voi skipata kokonaan – elleivät ripsesi ole pikimustat. Ripsiväri saa omat ja tekoripset häivyttymään toistensa sekaan niin, ettei tekoripsivaikutelma ole aivan ilmeinen.

On makuasia, haluaako ripsivärin levittää pelkkiin omiin ripsiin ennen tekoripsien laittamista, jolloin tekoripset pysyvät puhtaampina, vai jälkeen, jolloin omat ja tekoripset sekoittuvat paremmin toisiinsa.

Hyvä keino saada ripset sulautumaan toisiinsa on myös taivuttaa ripset tekoripsien kiinnittämisen jälkeen, jolloin kummistakin ripsistä tulee yhtä kaarevat. Huomioi kuitenkin, että ripsiä ei kannata taivuttaa enää sen jälkeen, kun ripsivärin on levittänyt.

Leikkaa sopivaan mittaan, levitä liima ja aseta ripset paikoilleen.

5. Poista hellävaraisesti

Jos painat tästä jutusta mieleesi vain yhden asian, olkoon se tämä: älä revi ripsiä irti. Se venyttää silmäluomen herkkää ihoa suotta ja saattaa vahingoittaa niitä luomumpia ripsiä. Buzzfeed neuvoo kostuttamaan vanupuikon meikinpoistoaineeseen ja pyörittelemään ripset hellävaraisesti irti. Kannattaa suosia öljytöntä meikinpoistoainetta, sillä ripsiin jäänyt öljy saattaa hylkiä ripsiliimaa ja tehdä ripsien uudelleen kiinnittämisestä vaikeaa.

6. Halvoista ripsistä voi tuunata ylellisen pörröiset

Somessa levisi vähän aikaa sitten ovela kikka, jolla kaupan halvimmasta ripsiparista saa hetkessä vähän arvokkaamman näköisen. Kun tekoripsiä hankaa kierreharjalla, niistä tulee luonnollisen pörröiset, mikä on tällä hetkellä suosituin ripsilook.

Kysely

Käytätkö tekoripsiä?

Jos lähikaupastasi ei löydy himoittua meikkibrändiä, netistä taatusti löytyy. Kun verkko-ostoksilla on valppaana, voi myös säästää tuntuvasti rahaa.

Netti on meikkishoppailijan aarreaitta. Tarjolla on paljon brändejä sekä limited edition -lanseerauksia, joita kivijalkakaupoista on vaikea löytää. Varsinkin luksuskosmetiikkaa voi verkkokaupoista saada tuntuvasti normaalia edullisemmin.

Sivustot ovat myös suositteluissaan raikkaan puolueettomia: ne suosittelevat selaushistoriasi perusteella usean eri brändin tuotteita – toisin kuin tavaratalossa, jossa jokaisen merkin pisteellä markkinoidaan vain yhden ja saman brändin kosmetiikkaa.

Verkko-ostajan tärpit

  1. Lue arvosteluja. Nettikaupoissa on yleensä roppakaupalla arvosteluja tuotteista. Ne kannattaa ainakin pintapuolisesti silmäillä läpi, jos tuote on entuudestaan tuntematon. Arvosteluja löytyy myös Makeupalley.comin kaltaisilta sivustoilta. Niissä arvostelijat ovat todellisia hard core -meikkifaneja, jotka analysoivat tuotteita ainesosalistasta lähtien.
  2. Tilaa uutiskirje. Monet sivustot antavat uutiskirjeen tilaajille alennuskoodeja, jotka tuntuvat varsinkin luksuskosmetiikkaa ostaessa.
  3. Osta luotettavalta sivustolta. Vaikka kiinalaisten nettikauppojen muutaman euron meikit voivat tuntuvat houkuttelevilta, niihin ei kannata hairahtua, sillä purkkien sisällöstä ei ole minkäänlaista takuuta. Jos brändituotteen hinta tuntuu uskomattoman edulliselta, kyse on lähes aina väärennöksestä. Netti on täynnä huijareita, jotka vaanivat myös meikkiostoksilla.
  4. Takuuvarmimpia ostoksia ovat silmämeikit, korostusvärit sekä meikit, joiden universaalit sävyt sopivat jokaiselle ihonsävylle. Meikkivoiteissa sen sijaan pätee vähän sama kuin farkuissa: netistä ostaminen on aina riski, sillä itselle täydellinen löytyy yleensä vain kokeilemalla. Jos kuitenkin uskaltaudut tilaamaan meikkivoiteen netistä, kannattaa sijoittaa kaikkein myydyimpään sävyyn. Mieti myös, taittaako ihosi keltaiseen vai punaiseen, niin säästyt pahimmilta hutiostoilta.