Me Naiset
|
Ia Luhtanen

Näillä vinkeillä pysyt hehkeänä, lähdit sitten kaupunki-, ranta- tai lumilomalle.

Sähäkkänä cityssä

Kaupunkimatkalla avainsanoja ovat mukavuus, käytännöllisyys ja tyylikkyys. Kaikkien kolmen yhdistäminen onnistuu, kun suunnittelee mahdollisimman yhteensopivat ja monikäyttöiset asukokonaisuudet jo kotona, eikä sorru pakkaamaan mukaan turhia ”kaiken varalta” -vaihtoehtoja. 

Kaduilla tarpoessa hiukset ovat  sään armoilla, mutta pikareissuilla ei kannata käyttää aikaa tukan värkkäykseen. Kunnon pohjustuksella ja näppärillä matkakampauksilla lyhyestä reissusta selviää pesemättä hiuksia kertaakaan.

Tukka hyvin

1. Satsaa kotona kunnon pohjustukseen, niin hiusten laittamiseen ei matkalla tarvitse käyttää aikaa. Föönaa pyyhekuivat hiukset ensin muotovaahdon kanssa ja kierrä tukkaan isot tarrarullat kun hiukset ovat vielä lämpimät. Irrota rullat, kun hiukset ovat jäähtyneet ja tupeeraa kevyesti tyvestä. Tällä pärjäät viikonloppureissun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kostea ilma kiusaa hiuksia. Suorat hiukset se saa valumaan ja muttaa taipuisan hallitsemattomaksi pörröksi. Katso, että lakassa on kosteussuoja tai varustaudu säätä vastaan erityisillä suojatuotteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Biletystä tiedossa? Hetkessä valmiin ja kestävän kampauksen saat pyöräyttämällä letti- tai sormikiharat matkan ajaksi hatun tai huivin alle. Avaa hiukset perillä ja voilá, tukka näyttää kuin olisit käyttänyt siihen enemmänkin aikaa.

4. Saat päivän tai pari lisäaikaa hiustenpesuun, kun pakkaat mukaan kuivasampoon tai hiuspuuterin. Mattamaisen viimeistelyn antavat tuotteet kohentavat lässähtäneen kampauksen ja raikas tuoksu freesaa tukan.

5. Pidä
shoppailupäivän lomassa breikki, kävele kampaamoon ja pyydä pelkkä pesu ja föönaus. Puoli tuntia ja olet valmis iltarientoihin.

Paisteen kestävää

Kun aurinko porottaa ja lämpötila huitelee taivaissa, meikit tahtovat siistimmälläkin karata. Huoliteltu rantakaunotar turvautuu voidemaisiin, monikäyttöisiin meikkituotteisiin ja panostaa kynsilakkaan, joka ei kuumuudessa kärsi.
Matkalaukkuun aurinkolomalaisen on turha heitellä liikaa tavaraa, sillä monesta kohteesta saa parempia rantavaatteita kuin kotimaasta. Kengistä tärkeimmät ovat mukavat sandaalit, joissa on sen verran koreutta, että niillä sipsuttaa vielä illan rientoihinkin.

Hienona hiekalla

1. Supernopea rantameikki syntyy vedenkestävällä ripsivärillä ja iloisen värisellä huulipunalla. Valitse suojakertoimellinen puna, joka toimii myös poskipunana.

2. Kun kasvot hikoavat, puuterimaiset meikit tuppaavat siirtymään viiruiksi luomivakoon. Kynät ja voidemeikit pysyvät paikallaan, eivätkä säikähdä pärskeitä. Rajauskynää voit käyttää luomivärinäkin, kun häivyttelet sen sormilla.

3. Inhottaako palloilla biitsillä kasvot kiiltävinä ja punanaamaisena? Lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja valitse suoja, jossa on sävy mukana. Uusimpia tulokkaita ovat mattapinnan iholle jättävät puuterimaiset aurinkosuojat. Kätevää!

4. Mikäli haluat käyttää aikasi muuhun kuin kynsien lakkailuun, väritä sormien kynnet suosiolla vaalealla sävyllä. Siinä eivät pienet lohkeilutkaan näy.

5. Jos käry kävi ja naama helottaa illalla, älä pakkeloi koko kasvoja, ettei lopputuloksesta tule maskimainen. Taputtele meikkiä vain pahemmin punoittaville alueille ja unohda poskipuna.

Viimaa vastaan

Hiihtoreissulla hipiä joutuu koetukselle, vaikka toisaalta ulkoilma nostaa kasvoille hehkeän rusotuksen. Vaikkei siis muuten kosmetiikkaa sporttilomalle raahaisi, muutama hyvä ihonhoitotuote on paikallaan. Toppavaatteiden kaveriksi pakataan after skihin sopivia neuleita ja mukavia mekkoja sekä mausteeksi pikkuisen paljettien säihkettä.

Nassu suojaan

1. Kylmyys, tuuli ja aurinko ovat yhdistelmä, joka laittaa kasvot koville. Suojaa iho paksulla hoitovoiteella ja anna sen imeytyä hyvin ennen ulkoilua.

2. Kokeneet alppimatkailijat opastavat, ettei naamaa kannata pestä aamulla. Näin ihon oma rasva antaa kasvoille lisäsuojaa kylmyyttä vastaan. Mitä herkempi ihosi on, sitä huonommin se kestää pakkasen puremista.

3. Vaikka et edes ajattelisi meikata ladulle tai rinteeseen mennessä, kevyt meikkipohja on oikeasti toimiva pakkaslukko. Meikkivoide antaa ekstrakerroksen suojaa ja puuteri toimii iholla kuin ohuenohut harso.

4. Pakkaa mukaan mietoja, helliä ja täyteläisiä hoitotuotteita. Vaihda vaahtoputsarit puhdistusmaitoon tai -voiteeseen ja jätä kevyet kosteusgeelit kotiin. Tarkista, ettei kasvovetesi sisällä ihoa kuivattavaa alkoholia.

5. Älä anna kylmän hämätä. Vaikka viimassa aurinko ei tunnu, se polttaa silti – jopa yllättävän voimakkaasti, sillä lumi heijastaa säteitä. Muista siis suojakerroin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla