Ei, ei älä kokeile leikata itse, tämä on kampaajan heiniä. Kuva: Shutterstock.
Ei, ei älä kokeile leikata itse, tämä on kampaajan heiniä. Kuva: Shutterstock.

Älä enää emmi vaan kokeile rohkeasti. Tässä parhaat mallit ja tyylivinkit pyöreille, kapeille sekä kulmikkaille kasvoille. 

Kulmikkaat kasvot kuten Keira Knightleyllä

Paras malli: sivulle kammattu. Leikkauta melko pitkä ja hiukan kevennetty otsatukka. Tee sivujakaus melko lähelle toista korvaa ja kampaa hiukset otsan yli kohti toista korvannipukkaa. Myös pitkä otsatukka kasvojen sivuilla keski- jakauksella pehmentää kulmikkuutta. Kun väännät siihen vielä laineet, lopputulos on entistä naisellisempi. Kokeile myös paksua ja latvasta rikottua tyyliä, joka yltää juuri kulmien tasolle. Se sopii erityisesti vahvaleukaiselle, sillä kevennetty tukkamassa pehmentää ilmettä. Yhdistä siihen vapaaksi kuivatut, hieman laineille kaartuvat pitkät hiukset. 

Vältä näitä: Lyhyitä, leveitä ja suoria otsiksia, koska ne tekevät kasvoistasi entistä kulmikkaammat. Paksua ja pitkää otsatukkaa, joka korostaa vahvaa leukalinjaa. Suoraa ja lyhyttä otsatukkaa, joka vie kaiken huomion sinne, mistä se yritetään viedä pois eli leukalinjaan. 

Parhaat tuotteet 

1. OBH Nordicin Björn Axén Tools Air Styler -ilmakihartimella saat erikokoisia laineita, 59,90 €. 2. Remingtonin Keratin Therapy -pyöröharjan ilmareiät ja keraaminen pinnoitus nopeuttavat hiusten kuivumista. 14 €. 3. John Friedan Beach Blonde Sea Waves -suolasuihke tuoksuu lomalta eli kookokselta. Antaa sopivan karkeaa rakennetta, jotta otsatukasta ei tule raskasta otsalippaa. 13,50 €.
1. OBH Nordicin Björn Axén Tools Air Styler -ilmakihartimella saat erikokoisia laineita, 59,90 €. 2. Remingtonin Keratin Therapy -pyöröharjan ilmareiät ja keraaminen pinnoitus nopeuttavat hiusten kuivumista. 14 €. 3. John Friedan Beach Blonde Sea Waves -suolasuihke tuoksuu lomalta eli kookokselta. Antaa sopivan karkeaa rakennetta, jotta otsatukasta ei tule raskasta otsalippaa. 13,50 €.

Pehmeänpyöreät kasvot kuten Michelle Williamsilla

Paras malli: Kevennetty ja sivulle kammattu. Tämä viistosti kasvot ylittävä malli rikkoo kasvojen pyöreää muotoa. Kokeile myös vahvasti rikottua, sivulle vedettyä mallia tai lyhyttä otsatukkaa. Lyhyt malli vie huomion pois kasvojen pyöreydestä ja pidentää kasvojen linjaa. Pyöreäkasvoisella on tärkeää, että jakaus ei ole keskellä päätä vaan aavistuksen sivussa ja latvat ovat hiukan leukalinjan yläpuolella.

Vältä näitä: Perinteistä suoraa ja paksua otsatukkaa, joka peittää koko otsan. Se lyhentää ja leventää kasvoja entisestään. Samoin tekee hyvin lyhyt ja suora otsatukka. Vahvasti ohennettu tai pyöristetty otsatukka saa naaman näyttämään pyöreämmältä.

Parhaat tuotteet


1. Matrixin High Amplify Wonder Boost -suihke tuuheuttaa hentojakin otsahiuksia, jotta ne reunustavat leveitä kasvoja riittävän pöyheinä. 18 €. 2. L’Oréal Parisin Studio Line TXT Rough -muotoilutahna pitää otsatukan taatusti halutussa asennossa. 6,50 €. 3. Remingtonin AS1220 Amaze Smooth & Volume -ilmakihartimella saat kiharaa, supersuoraa tai kohotusta tyveen. 54 €.
1. Matrixin High Amplify Wonder Boost -suihke tuuheuttaa hentojakin otsahiuksia, jotta ne reunustavat leveitä kasvoja riittävän pöyheinä. 18 €. 2. L’Oréal Parisin Studio Line TXT Rough -muotoilutahna pitää otsatukan taatusti halutussa asennossa. 6,50 €. 3. Remingtonin AS1220 Amaze Smooth & Volume -ilmakihartimella saat kiharaa, supersuoraa tai kohotusta tyveen. 54 €.

Kapeat kasvot kuten Alexa Chungilla

Paras malli: Vaakasuora pyöristetty tai kerrostettu otsatukka. Jos hiuksesi ovat taipuisat, suosi kerrostettua otsatukkaa. Pitkä malli pukee sinua myös hyvin. Ne voivat aueta keskeltä kuin verhot, tai jakauksen paikkaa voi siirtää aavistuksen sivuun. Kumpikin on parempi. Kokeile myös sivulle kammattua otsista. Tämä tyyli pukee useimpia. Kapeille kasvoille tekee terää, jos jaksat kuivata tukkasi ilmavaksi pyöröharjan avulla. Pitkä sivuotsatukka myös piilottaa korkeaa otsaa. 

Vältä näitä: Eskariotsatukkaa eli sitä ihan liian lyhyttä mallia, jonka joskus leikkasit joko itsellesi tai pikkusiskollesi. Se saa kasvosi näyttämään entistä pidemmiltä. Samoin hyvin lyhyt ja rikottu otsatukka. 

Parhaat tuotteet

1. L’Oréal Professionellin Volume Architecht -kampausnesteessä on kevyt mutta riittävä pito pitkillekin otsahiuksille. 17,60 €. 2.  Syossin Full Hair 5 Fullness & Volume -muotovaahto antaa paksulle otsatukalle kaivattua ilmavuutta ja taipuisuutta. 7 €. 3. Cutrinin Chooz Multispray Strong -suihke sopii pyöröharjan kanssa föönaamiseen. Suojaa kosteudelta. 15,90 €.
1. L’Oréal Professionellin Volume Architecht -kampausnesteessä on kevyt mutta riittävä pito pitkillekin otsahiuksille. 17,60 €. 2. Syossin Full Hair 5 Fullness & Volume -muotovaahto antaa paksulle otsatukalle kaivattua ilmavuutta ja taipuisuutta. 7 €. 3. Cutrinin Chooz Multispray Strong -suihke sopii pyöröharjan kanssa föönaamiseen. Suojaa kosteudelta. 15,90 €.

Me Naiset valitsi vuoden 2017 parhaat meikit ja tuoksut. Valitse sinä, haluatko pihistää vai panostaa.

Panosta:

1. Paras huulipuna

Diorin mattaisessa Diorific Matte Fluid -huulipunassa on huimasti pigmenttiä, ja väri kiinnittyy huulille hyvin. 49 €.

2. Paras poskipuna

Elizabeth Ardenin Cool Glow Cheek Tint -poskipunan geelimäinen koostumus levittyy kauniisti iholle ja viilentää hauskasti poskia. Lopputulos on luonnollisen kuultava. 39 €.

3. Paras tuoksu

Nina Riccin L’Extase Rose Extase Sensuelle on ihana sekoitus ruusua, vadelmaa ja myskiä. Hienostunut tuoksu toimii yhdellä suihkauksella arkisin ja kahdella iltatilaisuuksissa. 53 € / 30 ml ja 74 € / 50 ml.

4. Paras luomiväri

Urban Decayn Naked-paletin napeissa on runsaasti pigmenttiä, ja väri pysyy luomilla kauniina tuntikausia. 54,90 €.

5. Paras silmänrajaus

Paksulla Lancômen Mr. Big Marker -rajaustussilla ja viistolla kärjellä saa aikaan näyttävät siipirajaukset. Musta väri on erittäin intensiivinen. 31 €.

6. Paras ripsiväri

Yves Saint Laurentin Vinyl Couture -ripsiväri tuo dramaattisuutta ja tuuheuttaa ja pidentää ripsiä tuntuvasti. Ideaali iltatilaisuuteen. 37 €.

7. Paras meikkivoide

Estée Lauderin Double Wear Nude -meikkivoiteessa on kunnolla peittoa, mutta iho näyttää silti raikkaalta ja kevyeltä. Mukana myös tehokas suojakerroin SPF 30. 50 € / 30 ml.

Pihistä:

1. Paras luomiväri

Rimmelin Magnif’eyes Nude Edition -luomiväripaletin väreillä saa sekä mattaisia että kauniin hohtavia yhdistelmiä. Trendikkäät värit, erinomainen hinta-laatusuhde! 14,90 €.

2. Paras huulipuna

Maybellinen Vivid Hot Lacquer -huulilakka antaa upean kiillon ja intensiivisen sävyn. Väri pysyy kauniina myös kiillon kuluessa, 9,90 €.

3. Paras tuoksu

The Body Shopin White Musk L’Eau on raikas kukkaistuoksu, johon syvyyttä tuovat aavistuksen makea päärynä ja sopiva annos myskiä. Erinomainen tuoksu arkeen. 35 € / 100 ml.

4. Paras poskipuna

Essencen Blushplay-punapaletin triossa on poskipuna, hohtoväri ja kevyt varjostusväri. Napeissa on hyvin pigmenttiä, ja niillä saa tehtyä myös silmämeikin! 4,90 €.

5. Paras meikkivoide

NYX Professional Makeupin Total Control Drop -meikkivoiteen pipetillä voi säädellä meikin peittävyyden. Lopputulos on luonnollisen matta. 18,90 €.

6. Paras silmänrajaus

Rimmelin Wonder Wing -rajaustussi on muotoiltu kuin kalliimpi kilpailijansa. Rajaukset pysyvät kauniina aamusta iltaan, ja kapeahkon kärjen ansiosta myös ohuet rajaukset onnistuvat. 8,50 €.

7. Paras ripsiväri

L’Oreal Parisin Colossal Big Shot -ripsivärin paksu harja tekee harvemmistakin ripsistä todella tuuhean näköiset – eikä varise päivän aikana poskille. 16,90 €.

Miten niin meikit pitää heittää pois parasta ennen -ajan umpeuduttua? Aivan hyvin ne voi myös säilyttää – ehkä jopa käyttää.

Ripsiväri kuusi kuukautta, voiteet vuoden, puuterit pari vuotta. Kosmetiikan säilyvyysajat eivät ole erityisen pitkiä, ja hyvä niin, sillä pahimmillaan vanhalla ja bakteerien saastuttamalla meikillä saa aikaan silmätulehduksen.

Mutta eihän parasta ennen -päiväyksen saavuttaminen suinkaan tarkoita sitä, että tuote pitäisi heivata roskiin! Jotkut säilövät meikkejä, koska vanhentuneetkin tuotteet ovat kauniita ja tuovat mieleen muistoja. Rohkeimmat jopa käyttävät niitä, koska miksei – jos sitä kerran on jäljellä.

Toimituksen naiset kaivoivat laatikoidensa kätköistä esiin ”vuosikertameikkinsä”. Löytyykö myös sinulta tällaisia aarteita?

Jos vielä tulee tarvetta

”Anytimen silmämeikkikynä on vuodelta 1997. Tuolloin tumma luumu oli kova sana huulimeikissä, ja luulin tämän tuotteen olevan huultenrajauskynä. No, eipä ollut. Taisin kuitenkin käyttää sitä jonkun tovin huulimeikkikynänä, ja kun tuotetta ei juurikaan käytössä kulunut, se jäi meikkipussin pohjalle pyörimään. Jossain vaiheessa ajattelin, että se voisi olla aika sähäkkä valinta silmienrajaukseen. Rohkeutta ei kuitenkaan koskaan löytynyt, ja myöhemmin rajaukseen tuli käyttöön käytännöllisemmät tuotteet. En kuitenkaan raaski heittää tätä pois. Jos joskus tulee vielä tarvetta.

”Luulin tämän tuotteen olevan huultenrajauskynä. No, eipä ollut.”

Lumenen valkoinen luomiväri on jostain 2000-luvun alkupuolelta. Käytin tätä vanhojentanssimeikissäni vuonna 2002. Meikistä tuli aivan kamala, voimakasta valkoista silmän sisänurkassa, napakkaa kirkkaansinistä ulkonurkassa. Näytin siltä, että katson kieroon. Toivottavasti tanssiparini on myös hukannut yhteiskuvamme.

Sain huulipunan äidiltäni joskus muutamia vuosia sitten, koska sillä ei ollut hänelle käyttöä. Hankintavuosi tuntematon. Nyt huomasin, että puna on jonkinlaisen kasvuston peitossa. Tästä voisin jo luopua!”

Muistoja hyviltä ajoilta

”Appelsiininkukkaa, nahkaa ja jasmiinia. This is so  f…. me! Paras tuoksu ikinä! Ostin Pradan Infusion de Fleur d’Oranges -kausituoksun Geneven lentokentältä maaliskuussa 2009, kun palasin hoitovapaalta takaisin töihin. Tuoksu oli myynnissä vain neljä kuukautta. Käytin sitä hyvin harkiten, ja vain silloin kun halusin olla erityisen upea. Pohjalla on vielä vähän väljähtynyttä tuoksua, jota nuuhkin silloin kun haluan muistella hyviä aikoja.”

Ei käyttämätöntä voi heittää roskiin

”Clarins Joli Rouge -huulipuna on arviolta vuosimallia 2012. Tykkäsin hennosta sävystä ja kosteuttavasta koostumuksesta, minkä näkee siitä, että väri on poikkeuksellisesti käytetty hylsyä myöten. En ole raaskinut luopua, vielähän tuolta saa kaivamalla jotakin irti.

Elizabeth Ardenin Grand Entrance -maskara on hutiostos parin vuoden takaa. Kuvittelin väriä mustaksi, mutta olikin ruskea, eikä siitä ollut ripsissä sanottavaa hyötyä. Mutta enhän voi heittää lähes käyttämätöntä ripsiväriä roskiin. Tarvitsisiko joku?

”Vielähän tuolta saa kaivamalla jotakin irti.”

Vuosikerta-aarteeni on ehkä 15 vuotta vanha Lumenen Arctic Defenition -kulmaväri, jossa on juuri passeli harmaanruskea sävy. Kuivat kynäthän eivät vanhene koskaan!”

Se on Dior!

”Haavelaukkuni on klassikkomalli Lady Dior, joten mikäpäs sen ihanampaa kuin omistaa Lady Dior -meikkipaletti! Tuote on liki kahdeksan vuotta vanha, mutta en aio luopua siitä, koska hei, se on Lady Dior! Meikkiä sen sisällä en ole kylläkään enää uskaltanut käyttää useaan vuoteen, ties mitä pöpöjä ne sisältävät.

Make Up Storen pehmeä tikkaritaikasauva sisältää glitteriä, joka vapautuu iholle hennosti taputellessa. Tuote on niin hauskan näköinen, että sitä on tullut säilytettyä melkein kymmenen vuotta. Yllättävän riittoisakin se on, koska sieltä tulee glitteriä edelleen. Mutta aika harvoin glitterille tulee toisaalta tarvettakaan.

”Ties mitä pöpöjä ne sisältävät.”

Hankin Diorin aurinkomeikkipaletin noin kahdeksan vuotta sitten kesää varten, koska ajattelin sen korostavan kaunista rusketustani. Se taisi olla aika optimistista, sillä Suomen säissä rusketus on jäänyt hyvin vähälle. Mutta luopuakaan en malta.”

Meikkivoiteita joka lähtöön

”Meikkivoiteista jää aina loppu käyttämättä, koska niiden sävyä ja koostumusta pitää vaihdella vuodenaikojen, rusketuksen ja ihon kulloisenkin kunnon mukaan. Ja joskus mieli vaatii mattaa, joskus taas hehkua.

Toisinaan innostun jostakin erikoisuudesta tai uutuudesta, jota jaksan käyttää ehkä pari viikkoa. Mutta en viitsi heittää tuotteita poiskaan, sillä aina voi koittaa päivä, jolloin tuntee taas tarvetta pigmenttiläiskien erikoishoidolle.”

Priimaa tavaraa

”Parasta ennen -päiväyksessä lukee 2007, mutta nämä Lumenen luomivärit toimivat edelleen kuin unelma. 2000-luvun alussa säilyvyysajatkin näyttävät olleen pidempiä, peräti 60 kuukautta eli viisi vuotta.

Noh, ne sävyt sitten... Ehkä siihen on syynsä, että värejä on vielä jäljellä. Vihreää tarvitsee harvemmin, ja tumma violetti näyttää mustelmalta. Vaaleasta sävystä sen sijaan näkyy jo pohja.”

Hyvä luomiväri kestää kaksi vuosikymmentä

”Tämä kaunotar on ostettu 2000-luvun alkupuolella Ruotsin-risteilyltä. Pianonsoiton opettajani kannusti satsaamaan laatuun, ja niin tein. Diorin 5 Couleurs on kulkenut tiiviisti meikkipussissani siitä lähtien.

En juuri käytä arkena luomiväriä, mutta juhlissa ja edustustilaisuuksissa yritän vähän panostaa. Siksi luomiväriä on käytetty säästeliäästi, ja kaikkia sävyjä on edelleen jäljellä. Kuten rasiasta huomaa, olen erityisen mieltynyt kevyesti persikkaan taittavaan väriin paletin keskellä. Ruskeaa käytän varjostuksiin.

Tämä tuote kestää aikaa aivan loistavasti: luomiväri levittyy edelleen kiitettävästi ja pysyy pitkään. Seuraavan Diorini voisin ostaa 2020-luvulla.”

Mummovm53

7 naista esittelee vuosia vanhat meikkinsä, joihin raivaushaasteet eivät ole tepsineet: ”Tässähän on jotain kasvustoa”

Hyvää asiaa. Vanhaa ripsiväriä ei kannata käyttää. Siitä saa silmätulehduksen. Paljon ripsariä kuluttava nuuka kuluttaa yhden kerralla loppuun. Kaiken saa pois kun ohentaa silmätipoilla. Huulipunat kaivelen siveltimellä loppuun hylsyistä. Väärävärisetkin vikaostokset kuluvat talvisin koiran ulkoilutus lenkillä kun laittaa huulikiiltoa ensin vähän , sitten huulipunaa. Luoumivärit todellakin Säilyvät pilaantumattomina vuosikynneniä .🤔🐕
Lue kommentti