Ei muuta kuin varpaat santaan ja pyöräilysortsit jalkaan! Kuva: Shutterstock
Ei muuta kuin varpaat santaan ja pyöräilysortsit jalkaan! Kuva: Shutterstock

Esimerkiksi silikonipohjainen liukuvoide, silkkisuihke tai pyöräilysortsit voivat tarjota avun.

Onhan se kiva, kun on nätti kesäsää, mutta lämpö ja hamekelit tuovat mukanaan ikävän ja yleisen pulman: hikoavat ja hankaavat sisäreidet. Pahimmillaan sisikset hiertyvät niin pahasti, että iho ärtyy oikein kunnolla.

Olemme jo aiemmin todenneet, ettei vaivaan auta laihduttaminen, käveleminen jalat harallaan eikä reisien öljyäminen. Mutta mikä auttaisi?

Toimivia kikkoja on monia. Kokosimme niistä parhaat.

1. Muotoilevat alushousut

Tyyliä metsästämässä -blogin Veera kertoi taannoin luottavansa pitkälahkeisiin aluspöksyihin, jotka estävät reisien ihoa hankautumasta toisiaan vasten. Hänellä on käytössään H&M:n plusmalliston muotoilevat shaping-alussortsit.

”Ei kannata pelästyä sanaa ’shaping’, eivät ole mitenkään kuristavat tai kiristävät”, Veera vinkkaa.

Lue Veeran bloggaus: Mitä tehdä, kun reidet hinkkaavat ikävästi yhteen mekon alla?

2. Pyöräilysortsit

Jos muotoilevat pöksyt eivät innosta, kannattaa luottaa puuvillaisiin pyöräilysortseihin. Niitä on saatavilla useimmista edullisista vaateliikkeistä, kuten Lindexistä. Myös bambukankaasta valmistetut sortsit ovat monien mieleen.

3. Tee se itse -pökät

Etkö raaski ostaa sortseja erikseen? Mainiot hankausta estävät pöksyt saa myös leikkaamalla lahkeet vanhoista legginsseistä tai sukkahousuista.

4. Bandelettes-suojat

Monet Jenny ja läskimyytinmurtajat -Facebook-ryhmän jäsenistä luottavat Bandalettes-hiertymäsuojiin. Ne ovat kuin ylimääräiset lahkeet, jotka vedetään suojaamaan reisiä. Varoituksen sana: Bandalettesit pysyvät iholla silikonipinnan avulla. Joillekin se saattaa aiheuttaa ihoärsytystä.

Suojia ei ole saatavilla Suomesta, mutta niitä voi tilata verkosta.

5. Linola-voide

Jenny ja läskimyytinmurtajat -Facebook-ryhmässä hehkutetaan myös apteekista saatavaa Linola-balsamia, joka on tarkoitettu estämään ihon hankausta. Tuote on tarkoitettu ennaltaehkäisemään, joten rikkinäiselle iholle sitä ei kannata levittää.

6. Kosteutus ja talkki

Voitele sisäreidet kosteusvoiteella tai vaseliinilla ja levitä voiteen päälle talkkia. Niksin miinuspuoli on se, että talkkia pitää lisätä päivän mittaan melko usein. Reisille taputteluun käy esimerkiksi ihan perinteinen hajuton vauvatalkki.

7. Peruna- tai maissijauho

Luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa halajavan kannattaa kokeilla perunajauhoa tai maissijauhoa. Kumpikin toimii kuin talkki. Jauhot imevät iholta kosteutta ja estävät näin reisiä hikoamasta.

8. Silikonipohjainen liukuvoide

”Pysyy paljon paremmin kuin talkki, joka itsellä ei vaikuta enää 15 minuutin jälkeen. Koko päivän kävelyjä en tosin ole vielä kokeillut, mutta perushengailuun ihan ykkösniksi”, vinkkaa eräs Veeran blogin lukijoista.

Huom! Jos et halua kanniskella liukkaripurkkia kassissasi pitkin kaupunkia, lurauta tuotetta läpinäkyvään matkapulloon.

9. Deodorantti

Miten Hollywoodin punaisella matolla astelevat maailmantähdet hoitavat homman? Ihan perinteisellä deodorantilla. Koomikko Amy Schumer kertoi vuosi sitten pitävänsä reitensä hiertymättöminä vanhalla kunnon roll-on-deodorantilla. Myös suihkutettava versio toimii mainiosti.

10. Rakkopuikko ja silkkisuihke

Rakonestopuikko ja silkkisukkasuihke on tarkoitettu estämään kenkien aiheuttamia hiertymiä, mutta tepsivät ne myös sisäreisien suojaamisessa. Iholle suihkutettava aine suojaa ihoa kitkalta näkymättömän kalvon avulla. Sillä tavalla välttyy myös hiertymiltä sekä rakoilta.

Millä konstilla sinä taltutat hankaavat sisäreidet? Kerro kommenteissa!

Vierailija

Hankaavatko sisäreidet ikävästi yhteen? 10 testattua konstia, joilla ratkaiset ärsyttävän pulman

Näille laihduttamisen ehdottelijoille sellainen fakta, että sisäreisiin kertyy rasvakudoksen vähenemisen myötä helposti ylimääräistä ihoa, joka hankaa varsin ikävästi. Ihmisiä on myös erilaisia: toisilla reidet ovat lähempänä toisiaan, vaikka ylipainoa ei olisikaan, myös lihasmassaa reilusti omaavilla reidet hankaavat usein yhteen. Ja sitä paitsi ylipainoisillakin on oikeus nauttia kesästä ja hankaamattomista reisistä siinä missä muillakin ja ilman syyllistämistä.
Lue kommentti