Oikean sävyinen puna hämää hampaat hohtaviksi. Hampaisiin voi kokeilla järeämpiäkin keinoja.

Eipä sitä yleensä tule ajatelleeksi, miten monta pientä muutosta vuodet tuovat suun tienoille. Huulet kapenevat, niiden väri hailakoituu ja suupielet laskeutuvat. Näkyvin seikka on kuitenkin hampaiden kellastuminen ja tummuminen. Onneksi konstit ovat monet häikäisevän hymyn palauttamiseksi.

– Usein jo pelkkä hammaskiven poisto raikastaa yleisilmettä, ja pinnallisia värjäytymiä voidaan poistaa tehokkaasti soodapuhdistuksella, suuhygienisti Arja Korpelainen Gloss Hammashoitopalveluista kertoo.

Painepesurin tavoin toimiva sooda–vesisuihku irrottaa tummentumat myös hampaiden uurteisilta pinnoilta ja hammasväleistä, joihin ei tahnoilla pääse.

Jos kaipaa järeämpää käsittelyä, hampaiden sävyä voi vaalentaa vetyperoksidipohjaisella yhden käsittelykerran ”kevytvalkaisulla” tai kokonaisvaltaisemmalla tehovalkaisulla, jossa hampaat käsitellään valkaisugeelillä kolme kertaa. Lisäksi valkaisugeelin vaikutusta tehostetaan laservalolla.

Kevyin konsti on hämätä hymy kirkkaammaksi oikean värisellä huulipunalla. Raikkaat, aavistuksen viileät, roosaan ja puolukkaan vivahtavat sävyt saavat hampaat näyttämään valkoisemmilta. Kylmät violetit ja aivan vaaleat pinkit voi unohtaa. Pannassa ovat myös lämpimät ja murretut ruskeat, oranssit ja persikat.

Huulten muotoa voi korjailla rajauskynällä. Täyteläiset huulet saa näpsäkästi käyttämällä kevyesti turvottavaa voidetta tai kiiltoa. Sitten vaan hymy korviin!

Kotikonsti!

Levitä huulille reilusti voidetta, kastele sokeripala vedessä ja pyörittele sillä rohtumat pois.

Kirkastava kiilto

Takuuvarma raikastussävy on Giorgio Armanin Gloss d’armani
-huulikiillossa 400 Rouge, 34 €.

Kauniit kaaret

Jos vuodet ovat vetäneet suupieliä alaspäin, tee pieni liftaus rajauskynällä. Max Factorin voidemainen Colour elixir -kynä liukuu huulilla pehmeästi. Sävy 10 Red rush, 8,90 €.

Punaviiniglögi on kauden hitti niin mukissa kuin hiuksissakin.

Kun platinablondit ja pastellit on nähty, on jälleen syvän tummanpunaisen kuontalon vuoro.

Alkoholiteemaiset hiusvärit näyttävät jatkavan voittokulkuaan. Vielä kesällä trendihiusväri poimittiin olutsävyistä, mutta kauteen sopivasti paras värimalli löytyy tällä hetkellä punaviiniglögien maailmasta, Popsugar-sivusto kirjoittaa.

Instagramin perusteellakin vaikuttaa siltä, että hehkuviinin tai punaviiniglögin syvänpunainen sävymaailma inspiroi nyt monia.

 

LOVE this color😍😍😍🍷☀️ #socolor #matrix #hairartist #desiree_styles #prettyhair

Henkilön Desiree Henderson (@desiree_styles) jakama julkaisu

Tumma glögitukka sopiikin täydellisesti talveen, sillä yleensä kylmään aikaan suositaan syvempiä ja mausteisempia sävyjä – kesällä voi taas keventää ja iloitella kirkkailla väreillä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos hiuksensa värjää kovin tummiksi, vaalentaminen on sen jälkeen taas oma operaationsa.

 

 

I'm in love with this color!! ➡️ swipe to see what she looked like before we started today. Crazy. #showponyhair

Henkilön Shelby Tymchuk (@shelbytymchuk) jakama julkaisu

Punaisen hiusvärin etuna on onneksi se, että väri haalistuu melko nopeasti. Jos hiuksia ei halua vaalentaa, takaisin klassiseen tummanruskeaan värjääminen onnistuu yleensä helposti, mutta sävyvalinnassa kannattaa käyttää apuna kampaajaa, jotta punainen häivyttyy hiuksista varmasti.

Joskus ei vain pysty pitämään näppejään erossa kasvoistaan. Lue vinkit, jotta osaat toimia sen jälkeen oikein.

Aina paraskaan tahdonvoima ei riitä siihen, että malttaisi olla puristelematta meheviä finnejä tai tyrkyllä olevia mustapäitä. Kaikki kyllä tietävät seuraukset: yleensä tulee käytettyä liikaa voimaa. Pahimmillaan iho menee jopa rikki.

Kokosimme vinkit räpläämisestä ärtyneen ihon hoitoon.

1. Rauhoita iho viileällä

Paras pika-apu on ihon painaminen jääpalalla, neuvoo InStyle. Viileys rauhoittaa punoitusta ja turvotusta.

2. Puhdista

Rikkoutunut iho ja sormenpäät ovat huono yhdistelmä, sillä koskettelu edistää bakteerien leviämistä kasvoilla. Puhdista iho, tarvittaessa esimerkiksi apteekista saatavalla, haavojen huuhteluun tarkoitetulla desinfiointiaineella.

3. Hoida voiteella

Ärtynyt iho ei kaipaa ylimääräisiä tuotteita, mutta rauhoittava kosteusvoide on yleensä paikallaan.

4. Vältä uudet houkutukset

Kun vahinko on jo tapahtunut, sen jälkeen voi vain odottaa, että iho paranee. Houkutus puristeluun saattaa herätä uudelleen, mutta nyt olisi parempi pitää näpit kurissa. Into the Gloss -sivustolla ehdotetaan, että kylpyhuoneen peiliin kiinnittää lapun, joka muistuttaa siitä, että ihoa ei saa puristella.

5. Hoida ihoa

Kun iho on alkanut parantua, arpia voi yrittää ehkäistä huolellisella ihonhoidolla. Popsugar-sivusto suosittelee luonnonmukaisia öljyjä sekä c-vitamiinia sisältäviä tehotiivisteitä, sillä niiden pitäisi parantaa ihon kuntoa. Myös erilaisia happoja sisältäviä kuorintoja ja ihon uusiutumista edistävää retinolia voi kokeilla.

6. Satsaa ennaltaehkäisyyn

Jos näpyt ovat yleinen vaiva, kannattaa kokeilla akneiholle tarkoitettuja hoitotuotteita. Jos nekään eivät tepsi, apua voi hakea ihotautilääkärin vastaanotolta. Kannattaa myös muistaa ihon suojaus: jos iholla on paljon arpia ja pigmenttimuutoksia, aurinkosuoja on erityisen tärkeä.